Десният кандидат изненадващо печели балотажа в Румъния

Десноцентристкият кандидат Клаус Йоханис изненадващо изпреварва премиера Виктор Понта на балотажа на президентските избори в Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Десният кандидат изненадващо печели балотажа в Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво !!! Чудесна новина !!! Въпреки, че цяла Румъния беше буквално забулена с плакати на Понта.

Като чета писаниците във форума още веднъж се уверявам, че много простотия има по земята. Какво ще се промени в живота на румънците, като са избрали този или онзи? Още повече нас какво ни касае?Не се ли уверихме, че 25 години избираме тези или онези , а животът ни не се подобрява.

25 години избираме само "тези или онези" негодници. А простотията я запази за себе си!

Много повече от 25 год. "избираме" едни и същи! Точно заради това сме на сегашното положиние! И по-зле ще става, ако не се освободим от мафията на ДС! По-добре късно, отколкото никога!

Понта загуби щото неговия приятел Станишко Съсела го подкрепяше активно!

"Вчера избирателната активност бе 64% сред 18 милиона регистрирани гласоподаватели и е сред най-високите, отчитани при избори в Румъния през последните две десетилетия и с 10% повече от първия тур. Мобилизацията за гласуване бе особено силна сред младите, жителите на големите градове и румънците, които живеят в чужбина..." Оказа се, че и в Румъния има гражданско общество. За съжаление у нас такова нЕма! Спи спокойно, Народе български, негодниците мислят за теб и децата ти!

Ако президентът беше избран с 30 % активност каква е разликата?

При активност 30% не се знае кой щеше да бъде избран за президент.

на румънците, избраха си свестен президент, не като Плевнелиев комсомолеца.

Румънците си избраха немец за президент.

и за бих гласувал за немец президент на БГ

Не зная как северните комшии се справят със своите цигани, но докато ние, българите, си се противопоставяме на "леви" и "десни", циганите ще ни оглозгат. Следващия път ще гласувам за най-крайните националисти.

И румънците не се справят с циганите

Румънците са 22 милиона, а циганите им са точно колкото нашите - 1,5-2 милиона. Тънката разлика е в процентното им съотношение човек към циганин ...

Късмет за съседите ! Пожелах им го преди изборите и се радвам ,че спечели " моя " фаворит ! Сигурен съм ,че ще работи за страната и народа си ,а не за джоба си !

Да им даден под наем и нашата страна за 5-10 години, че да я пооправят, че тука мноо зле...

Е това е супер новина !!!!!!!!!!!

Десноцентристкият кандидат Клаус Йоханис изненадващо изпреварва премиера Виктор Понта Румънците си избраха един действен и умен човек за президент. Виктор Понта е Станишев номер 2.

Егаси.

язък за парите, дето Понта похарчи, за да облепи цяла Румъния с неговите си предизборни плакати

БРАВО НА РУМЪНЦИТЕ ,ТАКА СЕ ГЛАСУВА НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ И ТУК ОГРАНИЧИХА СЕКЦИИТЕ В ЧУЖБИНА !!!! 51% българска мърша от избиратели нека видят как се гласува в Румъния и резултатите са налице!!!!!

А? ААА? Приятеля на Станшко загубил? Станишко нали ходи до Букорщ подскача говори бре Станишко Стой в БрЮксел прадателю стой си

Моето мнение, че ДИРника не се пише от българи днес намери ново потвърждение. Такова нещо като етнически германец няма и не може да има. По същата причина по която няма етнически американец или великобританец. Германия това е страна, мнозинството от нетого население са етнически НЕМЦИ. Очакваме нови бисери и открития от ДИР.мг

А ти, неграмотнико, знаеш ли защо - немци ? Разбира се, че има нация германци. Немци им казват славяните по гранчните райони защото не говорели тяхният език, тоест за тях били неми - немци. Така , че един германец не би се определил за немец. На всякаде другаде и във всички езици се казва различно - Дойчланд, Алемания, Германия и т.н. Все едно да приемем, че ние сме Вулгари, както някои ни назовават... Колкото до Великобритания и Америка примера ти е абсолютно неподходящ.

Завиждам на румънците.

Който не е ходил в Сибиу или в някой друг град в Трансилвания, той не знае за какво иде реч. То си и личи по тъпите коментари. За лично се радвам, че съседите направиха правилния си избор. Следващия им предстои 2016, когато трябва да затвърдят наученото на парламентарните си изпити.

румъния все повече се доближава до запада докато бг маи все повече клони към русия, явно румънците са по добре имунизирани от руската пропаганда или просто харесват корупцята по малко от нас

Нормално е Германия да помага немските региони в Румъния, Сибиу и други, а дали е добре това за румънския народ ? Това е шпионаж, утре ще искат автономия и федерация. Тази тема е с приоритет за троловете, да не би да готвите Доган за президент.

Разликата между БСП и ГЕРБ, тази заради която се плюете като на битпазар се състои в едни 100-150 милона лева които управляващите разхърлят от ляво на дясно. Едните ще ги сложат като добавка в пенсиите, а другите ще построят 5 км магистрала по която да карат главно чужденците. В крайна сметка което си е за открадване се открадва и от едните и от другите. Спрете да се плюете - и станете единни. Все едно е под какъв ъгъл ще ви го вкарат отзад - 45 ляв или 45 десен

nobody

""а другите ще построят 5 км магистрала по която да карат главно чужденците."" е тука изби рибата. Ние по магистрали не караме, нали

60% от плащащите винетка излизат на магистрала 1 път в годината и се придвижват главно по междуградски или междуселски пътища. Кои от тях според теб са с приоритет - магистралите или основната пътна инфраструктура за която плащат всички в страната. Винтеката в България е по-скъпа от Румънската

човек си с леви убеждения!?Нищо лошо!Ама, да беше взел да разчистиш продажната, суперкрадлива сган от мултимилионери и милиардери в БСП-та и АБВ-та!?Да бяха останали там само скромни в собствените си изисквания идеалисти, доказващи със своя социален пример, че равенството дава спокойствие и широта на душата, във възгледите и към световете, на различните видове човешки общества!?

Тези за които говориш са съсвсем равномерно разпределени в БСП, ГЕРБ и ДПС, но много удобно предпочете да не споменеш ГЕРБ. Аз съм социалист, но не от типа БСП и АБВ и съм от 51%те процента.

Нищо чудно прогнозите да са били за чиста победа на Понта, ако проучването е правено от Галъп :)))

Нещо взе да става натрапчиво - кандидатите против неолибералската олигархия изненадващо губят и с много. Започвам да подозирам фалшификации.

Споко, твоя човек нали го харесват над 84% от избирателите. Свиркай си. Скоро ще мине 100%.

Защо? Досега глупаво ли караше? Като в интернет !

Абе, кво ми го навирате непрекъснато тоя цоциалист Понта? Аман от ГМО управленци

Това просто няма как да е вярно... Не му обръщайте внимание...

се заселват саксонски немци в Румъния. ПРЕЗ 12-ТИ ВЕК .тогава България още не е в пределите на Османската империя. Ако се приеме ,че днешният румънски президент е немец ,потомък на саксите ,то е по-трагично / комично / ,отколкото президент на България да е Лютви Местан или Ахмед Доган.

бива-бива смешнишко разсъждение, ама твойто те показва хептен, като малоумен!

Усмивчицата на левия кандидат не ви ли прилича а тази на Хамстера? Едни и същи номера, едни и същи усмивчици - това е лявото. Мошеничество на 99%. И в дяснот оима мошеници, но поне се постига и нещо полезно. Докато при лявото е 99% погром. Давам 1% позитиви, понеже един комунист не може да е перфектен дори и в кощунството си.

Социалистите са крадци по зачатие. Идеологията им е такава "преразпределяне" на чужди пари. Твърдят че ще преразпределят от богатите към бедните, но реално преразпределят държавни пари към собствените си джобове.

Тези за които говориш не са социалисти приятелю. Те са алчна долна измет която като добър паразит е намерила слабо място. Социализма е хубаво нещо и не трябва се се сравнява с поведението на алчни индивиди. Няма нищо по-хубаво от равенството между хората

Това лято бях в Сибиу. Мога да ви кажа, че от пръв поглед си личи, че кмета си върши работата! Чистота, ред, инвестиции. Тези хора са вече доста по-напред от нас. И продължават уверено напред! А тук народа гласува за Атака, БСП и ДПС!

Абе по последни данни - от последните 5-6 години, народа гласува за ГЕРБ бе индианецо Винету? Какви БСП-та и пр. те гонят - нали вожда реже ленти на поразия, сигурно ще е добре.

А какво правеше Орешарски? И оня волния болен?! А Доган, Пеевски и Станишев?! Това блато изпълнено с комунистическа зараза няма скоро да се оправи! Не метла, а мощни дезинфектанти трябват!

А нашия германец Сакс-Кобург-Идиотски е пред фалит завалията. Взимат му имотчетата. Дайде да си го направим и ние президент та да има унучето му Хасан какво да папка.

Понта се призна за победен. Обаче Кобрата не се признава!

Пульо не е победен! Само го пребиха.

Тук е пълно с хора на които главите са пълни с боза. Нали ние избрахме палячото още 2011. Про-европейски, десен, бизнесмен от Германия, успешен министър на регионалното развитие и благоустройството. Отрязал 10 ленти на магистралата през 1 км всеки. Не важно дали е ляв или десен. Няма ляво или дясно - това са пълни глупости за безмозъчни. Комуничъм няма от 1985 година. Отдавна няма идеали или визия в партииите. Те правят просто мениджмънт на страната. За това ще видите едни и същи муцуни да се разхождат от партия на партия в зависимост от това от къде могат да се набутат в парламента най-лесно. Къде са им идеалите и визиите :))) Смешници. А вие си чакайте да дойде някой ляв или десен да ви оправи. Тези които са живи след 50 години ще видят колко странно е че всичко е същото както е днес.

ти май повечко си близал задника на товарищите :)))

Предполагам, че си някъде до 8-ми клас, нали? Иначе трудно щеше да пропуснеш това от часовете по История.

Дам, ако в часовете по история си придобил всичките си знанията си ясен. Там казваха и колко са добри комунистите и колко много ни обича СССР. Тази част, най-много ти харесваше, да?

Горещо коза много хубав, да???

И като в България Понтичка нямало да подаде оставка и загубил изборите. Същински Бсепар и да се насере пак ще каже че е победител. А Сергейчо пак да брой колко да соц правителсвата, и голямата червена вълна.....

Хахаа, как не се сетих бе, чудех се Пулев какъв е, явно е БеСеПар!!!!!

Най-накрая един разумен съсед на България.

Ние избрахме ББ месец и половина преди ромънците да изберат Йоханис. Далеч сме пред тях. Трябва да искаме откъсване от Ромъния за да влезем с месец и половина по-бързо в Шенген

Не се казва "ромъния", а "романия". Името е от многото роми там - 80% са роми, 10% "германци" и останалото е потомците на престъпници и проститутки заточени от император Траян оттам Дунав.

Е поне си усетил патоса :)

И ние имахме царе -германци ,но доведоха страната до 2 национални катастрофи.Сего бодигардът на последния цар ни води към трета.

Пак си забравил да си изпиеш хапчетата. Вземи двойна доза, ако трябва.

Айде всички фенове на немци, мамалигари и пр. гарги, да одят при тях да си чешат задниците, тук си имахме достатъчно Кобургчета немчета донесли две национални катастрофи.

Левите и дезориентираните в сексуален и всякакъв план започват да губят позициите си. Пример: Обама, Оланд, Понта, местните избори в Полша вчера и др.

Не напразно Путин държи комунделите в опозиция, а педалите - по домовете.

Мили хора идете да видите, какво означава град Сибиу. Има екскурзия от България, която включва Сибиу. Този град е в Трансилвания и няма нищо общо с крайдунавската влашко-мангасарска Румъния. Този ще смачка балканско-циганския - мутрески манталитет. Идете и вижте духът на Сибиу. Уникален европейски град с манталитет на европейци. Имаш чуство, че си изнън Румъния !!!!!!

Цяла Трансилвания се различава очевадно от останалата част на Румъния, та се питаш как изобщо е една държава.

саши - непознати до днес за мен.благодаря за разяснението.другите изблици на неграмотност са тъпи и безполезни,защото са заредени със злоба.

За съжаление в България няма десни, които да са алтернатива на БСП/ДС и затова каквито и да избираме, реформи няма. Ето и една Румъния дръпна напред и гласува разумно, а уж били мамалигари и не знам какви...

в бг има само етнически руснаци , който носят смърт и кражби и убийства

Туркоциганския етнос, който населява страната и съставлява близо една трета от населението, носи благоденствие и просперитет.

Мен не ме интересува кой ще ме ограби. Дали турчин, руснак, ром или коняк... Мен ме интересува, защо е на свобода след грабежа!!!

Умен народ са румънците, знаят накъде са тръгнали, какви искат да станат и такъв Президент си избраха, а ние само чизмарски лакеи.

Глупако!Как не взехте, такива като тебе, малко да се поинформирате и поумнеете!?Знаеш ли в Румъния на кого се казва "саши"!?На етническа, днес силно романизирана група, но в някаква степен пазеща и стария си немски език!"Сашите" произхождат от средновековни немски рудари-саксонци, дошли да правят рудодобив в Карпатите, поради наличието на сериозни залежи там, на редки метали злато и сребро, но и на доста медни залежи и достатъчно количество за добър рудодобив на железни, пиритни руди!?Вълната е сериозна и още от 16 век десетки селища в Карпатите се водят, че са основани от "саши"-саксонски рудари!До заграбването на Трансилвания от Румъния, през 1918 година, това са високо развити цивилизационно и стопански, райони на Карпатите!?Румънските комуняги съсипаха не само румънците, но и всички останали в страната, водещи се за етнически групи!След разпада на чаушесковата деспотия, само за десетина години, около две-трети от карпатските "саши" се изселиха за Германия, подпомогнати от германската държавна политика, да приемат и устройват в германската държава, всеки който има германски корени през вековете на исторически перипетии!Останалите днес, в Карпатите, последна част от "саши"-те са и със силно румънско съзнание, въпреки осъзнатите немски корени и продължават да населяват, вече тотално обезлюдените си, някогашни саксонско-рударски, планински селища!

Да това казвам Йоханис е от етническа група пазеща немски език, След демокрацията, само за десетина години, около две-трети от карпатските "саши" се изселиха за Германия. От вашите аргументи е ясно, че "саши-те" все още милеят за Германия. Как да сложиш германец за президент на Румъния?

Не виждаш ли бе!?Които им домиляло за Германия, са заминали!Които милеят за Румъния са останали!

Ако Понта беше станал държавен глава, щеше да означава, че всички институции щяха попаднат в ръцете на Социалдемократическата партия, която е наследница на някогашните комунисти. Дори в Румъния се осъзнават!

Кой знае какво се е изцепил техният Доган и е изкарал народа да гласува. Пък и левите социолози по принцип дават 5-10% грешка в разликата.

Румънците се оправят и тръгват нагоре , а ние с нашите политици "кокошкари" затъваме в блатото ,....толко ли е трудно "измет политическа" да не се краде ????

Горката Румъния,президент германец! Това е също като тук да изберем президент турчин или циганин. В еднонационални държави президента трябва винаги да е от основния народ, как ще дадеш на малцинството такава функция. Глобализацията е в напреднал стадий, няма държави а световно правителство и областни васали.

Наполен, Хитлер, Сталин, Путин... Все силни лидери... Доста преди глобализацията.

Станишковата лява вълна заливаща Европа, май оттече в канализацията. Сега и румънците ще ги страхуват)))