Вълна от оставки на Острова: На Фараж, Клег, Милибанд

Лидерите на три от водещите партии във Великобритания - Найджъл Фараж, Ник Клег и Ед Милибанд, подадоха оставки заради резултатите от парламентарните избори.

Обратно в новината

Коментари - Вълна от оставки на Острова: На Фараж, Клег, Милибанд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фараж-оставка.Българинът на Острова-остава.

Неприятно ми е да го напиша , НО за огромно съжаление в Б-я политици с чувство за ВИНА --Н Я М А !!! А за поемане на отговорност--О Боже , дали ще се случи някога???? Всички са селски тарикати!!!

Чест им прави на тия лидери!!

Това е развитата демокрация, Станишеф загуби 10 избора , но нямаше мъжеството да си подаде оставка!!

"България попадна в центъра на антиимигрантския дискурс във Великобритания, защото извади лош късмет. Не съм враг на българите, а на имиграцията. Късметът изневери на вас, защото се присъединихте с последната вълна. Ако бяхте влезли в ЕС заедно с Полша, никой нямаше да ви обърне внимание", каза преди време той. :........................ С КОЕТО СИ ИЗКАЗВАНЕ ЗА СЕТЕН ПЪТ ЕВРОПА ПОДЧЕРТАВА , ЧЕ !!! НИЕ СМЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ЧЛЕНОВЕ НА ТОЗИ СЪЮЗ!!! ЧЛЕНСТВОТО НИ НОСИ ОБЛАГИ НАЙ - ВЕЧЕ НА АЛЧНИТЕ НИ , ПРОДАЖНИ И КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ!!!

Ние сме единствената страна от бившия соцлагер, която продължава да бъде управлявана от БКП-ДС-КГБ олигархията и нейните наследници. Нас ни приеха в ЕС по политически съображения, а не защото заслужавахме. Да, считат ни за втора категория, защото продължават да ни смятат за Троянски кон на Русия. Техните правителства много добре знаят кой е заграбил цялата българска икономика. А нямате представа колко ни презират именно поляци, чехи и всички бивши "соц.братя" за лакейството ни и продажността ни и всякаква липса на национално достойнство. А милиони българи живеят и работят в ЕС срещу много повече облаги, отколкото в България. Да не говорим за десетките хиляди млади хора, които получават там истинско образование.

Defence Magazine пише, че всъщност България е някаква "dummy" член на НАТО, защото практически няма армия. Освен това абсолютното и подчинение на Кремъл изключва всякаква възможност България да има представители в органите на НАТО, които всъщност са важни (Планиране, Военно разузнаване, Стратегически концепции, и т. н.)

Гусин Фураж, бай бай.

Простата мажоритарна система си има предимства и недостатъци. Едно от предимствата е, че се гласува само за един кандидат в определен район. Който вземе най-много гласове-той бива избран. Просто и ясно. По този начин ти всъщност гласуваш за човека, а не за Партията. Да, за ЮКИП са гласували милиони, но нито един кандидат не е получил мнозинство. И тъй като гласовете не могат да се "прехвърлят" те остават загубени гласове. ШНП е спечелила с малко превъзходство, но във ВСИЧКИ райони с МНОЗИНСТВО, защото гласовете ПРОТИВ са били много, НО РАЗДРОБЕНИ между много опоненти. Така че ако един кандидат е спечелил 5000 гласа, вторият 4,999 гласа, третият 4,998 гласа, първия ще спечели, нищо че има само 5000 гласа, а останалите (т.е. срещу него) са били почти 10 000. Такава система има във Великобритания и в повечето и бивши колонии, вкл. САЩ, Канада и Индия. Тук няма място да се изреждат "за" и "против", които са много, но трябва да се отбележи, че никоя система не работи при липса на демократични традиции и повсеместна корупция. При мажоритарната система избраният кандидат е лично отговорен пред избирателите си, а НЕ ПРЕД ПАРТИЯТА, и те могат да го изгонят, когато са недоволни от него (системата на recall). При системата с партийни листи избирателят е почти безсилен да контролира избрания от него представител.

Това обяснява например как у нас една универсално презирана отрепка като Бареков може да получи наградата за политическите си провокации с купени гласове, а партиите-филиали на "управляващото малцинство - виж Цветан Василев" си разиграват коня както искат, като пълнят парламента с не по-малки от Бареков отрепки.

В България манталитета на хората е различен. Ти можеш да си лъжец, измамник, развратник, крадец, но да си "наш човек". А колкото и да си прекрасна личност, мътиш ли водата, ще бъдеш унищожен. Така че партийната ти принадлежност е важна, а не личността.

Английския Перхидролчо си подаде оставката. НАШИЯ ФИКУС ГУБИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ, НО СЕ Е ЗАПЪНАЛ КАТО ТРОЛ ПРЕД КУПЧИНА КОПЕЙКИ.

Сега нека някой да каже че наш Гоце няма поведение на европейски политик. Също кото Фараж подаде оставка и пак се кандидатира.

Преценявай нещастник..типа на хората срещу теб..

А нашите цървули - стискат кокала и още повече злочинстват!

А пък Съсела пак щели да го изберат за ПЕС .

ФУраж "извади лош късмет" !!!

"Вълната от оставки" се дължи на вековните традиции, на които се крепи британското общество и на дадените предизборни обещания. В България няма нито подобни традиции, нито се дават предизборни обещания от типа на "ако изгубим си подавам оставката". А и да се дадат - със сигурност няма да се изпълнят! А това че Фараж си е подал оставката е добра новина за българите. Политическата реторика на Н. Ф. включва системно унижаване и омаловажаване на българската идентичност. Надменни островитяни като този за мен са прототип/издънка на колониалния владетел от 17-18 в.

Гледах резултатите по гласове в сайта на ВВС. Фараж има 2,5 пъти повече гласове от Шотландската партия, но е само с един депутат, а шотландците имат 56. Аналогични са и другите тъпотии Либерал-демократите иват 13 пъти повече гласове от юнионистите, а с един същ брой места по 8.

мажоритарна система? Сега пък не искаме - последно?

А нашите папуняци СерГЕЙ и Бюреков заминаха в Евро Парламента...

БОЦКО за съветник по корупцията си го цани... Щот написал мемоари - "КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!! ОТ А до Ю!"

Така е!!!всички дето плюха по нас българите и за наша сметка кариера градяха са аут- има господ значи!!!И той е българин!!!

Какво толкова плюете срещу мажоритарната система? Тя е направена, за да влизат в парламента ЛИЧНОСТИ. У нас с такава система Воленовци и други пумияри НИКОГА няма да помиришат народно събрание. И 15-те процента кретени които гласуват за УКИП, Атака и т.н. просто го духат.

Е какво супер личност може да бъде онова маце на 20 години от шотландия. Просто се е харесало на някой чичко от ръководството дето го е боцкало под поличката и готова. Както каза ББ и магаре да предложе ще мине - това е истината. Личности друг път.

Няма никакви личности в тази игра. Ако се мислиш че всички в консервативната партия имат власт много се лъжеш. Власта я държи политбюрото на партията от стотина човека. Просто има много пари, с които може да се организира голяма партия, да се купят вестници, телевизия, рекламни статии и подобни. Всичко е на принципа че са равни, но някои са много по-равни.

добре че ни обясни на нас простите та да разберем. Най-добре да си сложим един умен цар кат Путин и всичко ша са опрай!

не знам дали влагаш същото значение в "пумияри" с правилното пOмияри - иначе си прав за помията

ХАЪАХА! ПОПУЛИЗЪМА НЕ СЕ ХАРЧИ НЕЩО! АМА ТЕ НАЛИ БЪЛГАРИТЕ МУ БЯХА ВИНОВНИ НА ТОЯ? ПФ, ВОЛЕНЕ, ТВА ВИ ЧАКА !

Същото като в България. Нашите като се провалят се бетонирват още повече.

във Великобритания се заговори в навечерието на изборите. Във всеки избирателен район печели само първия и взима гласовете на останалите. Това на някой хора у нас като пишещите по долу много им се харесва..но самите англичани може би ще го променят.

По този начин 50% от гласоподавателите поличават 97% от дипутатите. Да не говорим че 51% от дипутатите са за 1/4 от гласоподавателите. Супер демократично.

Явно е че англичаните трябва да се поучат от българските социалисти. Как е възможно само веднъж да загубиш на изборите и веднага подаваш оставка. Нашите социта и по-точно Серго Станишевия син губи повече от 8 пъти на избори и ...печели лидерско място в партията си. Та на това му казваме ние българите гьонсуратлък... как ли се превежда на английски?

Социалисти в БСП?Та, това са най-големите капиталисти!За другото си прав!

Българските мутри и олигарси мислещи се за политици да се поучат малко от ингилизите - загуба - оставка, наще и с топ не можеш ги махна.

Странна е избирателната система на острова. Партията на Фараж получи 3.7 милиона вота и само едно место в Парламента а Шотландската партия с 4.5 милиона вота има 56 места !? Тази система обаче даде мажоритарно присъствие на Торите в Парламента. Дали пък тази система не е по-добра в смисъл да не се получават 3-ни, 4-ни ... коалиции и едни на други да си извиват ръцете всичко това да доведе до нестабилност и политическа криза, каквито чсто наблюдаваме в Б-я.

Системата не е странна, просто работи. Тя е система, близка до мажоритарната система, за която реват много хора в България. Пропорционалните системи обслужват партиите, защото партиите имат контрол върху това кой попада в листите. First Past The Post системата залага на личностите. Определен брой хора се кандидатират за даден избирателен район и този, който получи най-много влиза в парламента. Не е съвършена, на работи.

няма нищо общо с системата в бг - не може да се получи да влезне в парламента някои които не е спечелил в никои раион както в абсурдистана

Шотландската партия има 1.5 милиона и има 50+ места. Укип има 3.8 милиона и има 1 место и консерваторите имат 11 милиона и имат 330 места. Няма нищо странно, нарочно е направено така за да не може да печели мнозинството от населението а да печели партията дето държи най-много власт и пари. Ако се словат и тези които не са гласували, около 30% се получава че 55% от имащите правото на глас са представени с 20 депутата и останалите 630 депутата са за партиите дето държат властта. Изобщо демокрацията когато 10% държат 90% от богатството е по мярка. И винаги е било така. Там където наистина има демокрация са северните страни, Норвегия, Финландия, Швеция, където населението е хомогенно.

Пълни глупости. Има сума ти литература на тази тема. Вземи прочети нещо.

Бугарските политици да гледат и да се учат на почтеност. В истинския свят, когато загубят изборите, си подават оставката веднага на следващия ден без грам мисъл за обяснения и извинения с някакви "обективни" причини.

За разлика от Великобритания, у нас всички са победители на изборите и за това никой не подава оставка.

статията за успеха на шотландските националисти. Те постигнаха историческа победа на британските парламентарни избори, разгромявайки противниците си и подготвяйки почвата за нова битка за независимост, предаде Ройтерс. Шотландската национална партия (ШНП) спечели 56 от всички 59 места в Шотландия. Досега най-доброто й постижение беше 11 места - на изборите през 1974 г. Май забравихте за РЕФЕРЕНДУМА там....

шотландците показаха на референдума какво искат - ще го кажа с няколко прости думи - те не искат излизане от обединеното кралство и еу а искат да им се чува повече гласа в кралството - и точно това правят сега. това е доста по различно от това което ти пуска руската по рт канала пропаганда

за собствена употреба! ФАКТ - КАМЕРЪН ПЕЧЕЛИ АНГЛИЯ!!! ГУБИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!!! Щото след ШОТЛАНДИЯ, за СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ДА ТИ ПИША ЛИ??? А сега си прочети за непроведения от УКРАЙНА референдум в АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ през 1991 година... Да ти светне, че е СЪЩОТО... И за обявяването на НЕЗАВИСИМОСТ през 1992 год. в АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ.

Айде аут на този противен Фараж! Отвсякъде лъха на гадост! Днес съм хеппи!

в полза на консерваторите и сега малко ще си почива.

Със 3.8 милиона гласове Фаранж спечели един депутат. Със 11 милиона гласове Камерун спечели 326 депутата. С което доказа че избирателите на консервативната партия са 100 пъти по-важни от теьи на УКИП. Задачата е -- кой направи избирателния закон?

Тия българи за които говориш Фаражка, те вече са при Вас и още ще дойдат."Желязна" държава имате, бате, никога няма да се доближим до Вас, камо ли да Ви достигнем ! Радвам се и съм спокоен, че съм ви "подарил" едно от децата си !

Отново избегнаха катастрофата и ще продължат да градят просперитет. Когато и ние имаме интелигентни избиратели като тях, които се интересуват от политика и политически въпроси, тогава и ние ще ги настигнем!!

Снимката отразява всичко, което е този "чист англичанин" - мазен нахилен ПЛЪХ!

Да номинираме Фараж за кмет на Столипиново! Или поне за общински съветник в София? Кофти обаче, че няма как да му осигурим уседналост...

Фараж Източноевропеимразеца МУ БИХА ШУТА В СЕДАЛИЩЕТО! Да ходи да плаче на рамото на някой талибан или индиец сега хаха Браво на британците, и браво на мажоритарната им система, която работи!

Гледай, там подават оставки веднага след изборния ден, а тука никой не си и помисля да изпусне кокала. Партийните позиции са пожизнени.

връщаите визите,че се задушихме от миризми

браво - радвам се за него - сега като остане по-свободен може и да намери на географската карта местоположкението на българия и няма да е зле да се допита до някоя информационна агенция колко млн. нaселение е останало в бг, защото според неговите изказвания бяхме под общ знаменател с румънците, което пък от своя страна означава, че би тръбвало да сме около 20 млн. души - и в най-добрият си период не сме наброявали повече от 9 млн, - това даже и черната златка го знае без да е била депутат в английския парламент

Добре е тоя да помни, че: НИКОЙ НЕ Е ПО-ВЕЛИК ОТ БЪЛГАРИЯ!

Е що ни занимаваха толкоз с някой, дето не е никой... То не беше визити, то не беше във вестниците всеки ден цитати, интервюта.

Клоунът... след чаша сайдер си тръгва, тръгва наа.ан...

А па я мислим дека ти извади лош късмет.... И сега че си одиш. Оно само с плюванье не стая...

Аз пък го нарекох ''тамошната Бяла Златка''.Връщам си думите.Явно дори и той е по-достоен от нашенската Бяла...

Искаше да кажеш Волен Сидеров?

Тоя не е толкова прост, че да не може да разбере, че младите и кадърните имигранти са полезни. Просто се пробва да яхне нишата от англичани, които виждат в тези хора заплаха. На изборите спечелиха тези, които виждат проблема в некадърниците, които отиват там за социални помощи. Разликата е тънка, но важна.