Каталуния пак избра независимостта

При 93% обработени бюлетини след края на предсрочните избори в Каталуния, борещите се за независимост партии обявиха своята победа.

Обратно в новината

Коментари - Каталуния пак избра независимостта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тепърва ще става забавно в ЕС :) Разпада е на една скорост :)

Шах с пешката!Ами сега?!Какво прави централната власт?Единственият разумен изход е "нежен развод",както се случи между Чехия и Словакия.Но между социалисти и комунисти кой знае каква разлика никога не е имало_все са дървени глави!А в Испания управляват точно социалистите!Със сигурност ще се пролее кръв!

Ще си живеят по старому, няма да има развод, тъй като са с окастрени пълномощия. Ще се радват, че са спечелили местните избори. На Лилето не трябва да и дават да пише за външна политика - тя си кара със секирата като на село.

ЧЕРВЕНИ ДЕБИЛИ,НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИ УЖАС ЩЕ Е КАТАЛУНИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС И ВСИЧКИ ДА ВИДЯТ КРАХА И,А СЪВСЕМ ДРУГ ВЪПРОС Е ЧЕ ТЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ;)

Явно не си спал.цела нощ. Легни да си починеш.

Искам да запитам трупата на Шаро дето тук рони крокодилски сълзи: КРАЙ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ В КАТАЛУНИЯ,ВСИЧКИ ЩЕ ИЗБЯГАТ,ЕС ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ КАТО МРЪСНИ КОТЕТА! А "верноподаническа" България,бе дечица,колко "инвестиции" привлече под ръководството на най-любвеобилния ни вожд,дето се облизва със всички брюкселски бюрократи.КОЛКО,КОЛКО,КОЛКО?!?!?! ОТГОВОРЕТЕ,НЕ СЕ КРИЙТЕ И НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ПОПЪРЖАТЕ ПУТИН И БЪДЕЩАТА РУСКА БАЗА В БАРСЕЛОНА...:-))))

Мир на праха на демократичната идея. Сега чиновниците колят и бесят. Що всички не спрем да им плащаме данъци и да умрат от глад ? Не вярвам някакъв евродепутат да ми нахлуе в къщата и да ми тършува в хладилника, без да се запознае отблизо с бухалката ми.

Олеле, какво стана! Каталуния иска независимост. Соросидите вече леят сълзи и сополи. Горката Каталуния. Краставиците ще са криви, кокошките - нещастни, а гейовете няма да показват голи задници. Мъка чака каталунския народ

Ами сега, копрайм ние "европредседателите" ?

В испания бе потъпкана така уважавана демокрация. демокрация означава народовластие, а пряка демокрация е референдум. Но Испанските власти както и Брюксел не уважиха това нещо. И който прави сравнеения Каталуния с Кърджали е невеж глупак, Каталуния може да се каже че са оделен народ, в миналото са били Графство Барселоно, после преминава в княжество Арагона, което си е държава вече. И по късно кралство кастилия и Арагона с некакви женитби там се съюзяват и се създава днешна Испания.... и в крайна сметка защо да не поискаш "развод" и да го получиш.

Поклон пред смелите каталунци! Казаха ДА на своята независимост от Испания. Казха НЕ на Еврогейския съюз! Време е и ние да покажем смелост и да се опълчим срещу Еврогейския съюз, който с помощта на нашенските бандити ликвидира България. Нека последваме Каталуния, Полша, Унгария, Словакия, Чехия и като тях да се борим за своите интереси. А не да вършим онова, което е изгодно на Шмеркел и Макарона.

Бавно но сигурно ЕС отива по дяволите! Идва едно позабравено и мрачно минало, което ще унищожи не само европа. Честото на всички идиоти дали живота си за упадъка на ЕС-успяхте, дано да сте доволни защото нямате представа какво ви чака вас и вашите деца. ЧЕСТИТО ИЗРОДИ!

Storen

Голяма част от пишещите в този форум споделяха мнението, че сепаратистите са малцинство, руски агенти, Пучдемон не отразявал обществените нагласи, а бил хитрец и т.н Излиза, че самите испански пристрастни агенции са давали 50 на 50 шанс на сепаратистите преди гласуването. След гласуването истината лъсна по гол задник - 83 места "ЗА" и само 36 "ПРОТИВ". И това при 81% активност. Честита победа на гордия каталунски народ!

Ето защо не им позволиха да си направят нормален референдум!

лелее... така са я насмотали тази новина, навсякъде по всички фейкмедии, че няма как да е фалш. Голяма издънка на болшевиките в испания. Издокарали са маса менте гласове и пак, не са им достигнали негри и северноафрикански мохамедани. Огромен проблем се заформя за грухдружинката в брюксел. Сега и онзи от ареста трябва да го цапат наравно с орбан, кралицата, поляка, австриеца, словака, чеха, словенеца, финландеца... Между другото, вчера и на италианците им писна и масово подкараха чрвените кхмери с палките. Интересното е, че не биха африканци, а целенасочено преследваха истинските, платени боклуци.

Пак прецака еврогейовете. Ха-ха-ха!

И кво прайм ся? Каталунекзит :)))

фейкваме стриктно според опорните точки: -правите краставци спират да никнат в каталуния -бизнесът бяга от каталуния -инвестициите бягат от каталуния -биковете бягат от каталуния -щастливите кокошки бягат от каталуния -каталунците бягат от каталуния -стоичков се разкайва и си прави публично харакири пред портрета на фюрерката (за всяка партенка си има дебил) Фаза Б. - организираме гратис гейпарад, вкарваме мадридската милиция под прикритие и пак, бой наред. хвърляме вината на каталунците, разбира се. - чакаме брюксел да преведе инструкциите от райхстага

от какво?! Айде да не се изхвърляме предпразнично.

Ами най-лошия вариант се случи: пак ще са в Испания, но най-бедни, никой инвеститор няма да стои на непредсказуемо място , управлявано от циркаджии. Ще останат на единственото собствено производсттво- близалки , футбол и туризъм.

Аха...имали мнозинство сепаратистите...но вече са разделени на 3 партийки....значи цялата работа е борба за кокала...дреме им за някаква си независимост...

Доста нелепо и подвеждащо заглавие, Дир! Доста! Манипулативно като целия ви смешен сайт.

да. истината е: КАТАЛУНЦИТЕ ГЛАСУВАХА ЗА СВОБОДАТА

Без значение резултата от изборите, независимост на Каталония не може да има. На тези избори лъсна пучемонската лъжа, че над 90% били за независимост. Е, ами не е така. Горе-долу 50/50. Най-вероятно отрезвяването след сепаратисткото пиянсто все още не е завършило.

Да де, но сепаратистите имат абсолютно мнозинство, въпреки масираните фейк нюз.

И теб това те кефи, нали? Идиот.

Оооо..., гробовна мъка, сълзи в литри и сополи на кило, сестрице.. Не само при мен, така е по цял свят и околностите. Оожасно е в душичките ни. Но кураж! Чичо Юнкер ще изгрее всеки момент, ще нарисуа сърчица по розовите ни очила и всичко пак ще е ок :))

Много скоро част от сепаратистите ще спрат да бъдат сепаратисти:) Финансовият измамник Пучдемон ги вкара в този филм с единствената цел да си отърве кожата, а сега се крие в Брюксел:) С това, което направи Пучдемон се приключи дори с минималния шанс за независимост на Каталуния за поне 100 години напред.

що манипулирате хората бе. за сега (от преди 35-40 мин) Пучдемонката има 34 места, левите републиканци 32 места, левите радикали - 4 места Тука едва ли не ни убеждават че Путчето имало мнозинство. Направо 90-95% както той ги говореше.

коалиция между т.н. умерени националисти и противниците на отделянето.

След грекзит и брекзит - закономерно!Честито да им е, освен ако пак тая нощ не се развихрят ф(ашо)ранкистите и не я превърнат във Вартоломеева за хората на антистатуквото!

нощ, ще се поизчистят от наследената от 1936-та потомствена рашистка агентура, ще се отрази плодотворно върху качеството на популацията и определено здравословно за устойчивостта на Европейския Съюз.

грекзит?:))) това по кой канал на руската телевизия го чу?:)))))

Вече се развихриха. Издадоха заповед за арест на толкова депутати от победилите, та загубилите да имат абсолютно болшинство при гласуването. Изобщо в Европа демокрацията е докато овцете гласуват за правилните партии. Ако стадото се опълчи пускат вълците.

Ако сепаратистите спечелят ще има ли нова държава в Европа?

един да се престраши да напише макар два реда за изборите в Каталуня. Ми то цензура като цензура ли е, надминаха соца, на ви сега "демокрация."