СИРИЗА постигна историческа победа в Гърция

СИРИЗА спечели убедително в исторически предсрочни парламентарни избори в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА постигна историческа победа в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви е честит Ципрас Бареков. Ще видите сега какво значи комунизъм! Ние го знаем!

Юдео-комунягите пак нахастват и се подиграват с почтенните хора. незабавно България трябва да напусне и без това непотребния европейски съюз. Там където членува Гърция има злоупортерби, кражби, измами и т.н. Тоя нахалник ципров иска накаредните, наядените и т.н. пари от европейският съюз, световната банка и т.н. да не се връщат. Един вид - ние гърците пак няма да работим, ама ще живеем. Недопустимо нахалство.

Браво на гърците,че успяха да натрият носа на ЕС,от които ние треперим,защото сме тъпи като народ и само дрънкаме колко сме велики,а половината от нацията ни е в мизерно положение,но не сме и задружни.Ако бяхме на местото на гърците отдавна да сме изритали и олигарси и мутри и правителство и да започнем на чисто без повече да слушаме другите,а да станем народ с гордост,която само ние я нямаме,благодарение на политиците ни.

И какно са натрили? Тепърва ще се види и 100% това няма да е ЕС, а държава на Юг от България.

може и да успее. Иран се отказа от долара. Бразилия и Уругвай от 2 декември 2014. Китай и Русия също. Турция е на път. Колкото и да се правят някои на слепи, на САЩ не им е розово положението. Китай строи в Никарагуа от 22 декември канал, свързващ Тихия и Атлантическия океани. Никарагуа са помолили, че и подписаха с Русия на 2 януари договор за осигуряване на безопасността на строежа (което ше рече военно руско присъствие в Никарагуа). ФАКТИ, нямащи нищо общо с русофилия или русофобия.

най-сетне е време някой да натрие носа на чиновниците от грабителския ЕС.....

Хайде сега по един мерджан за всеки кухманист.....само дето първо ще трябва да убедят немчугите да им ги дават без пари :)))

Много,много мъка за соросоидите! Изпуснаха Гърция,а Дядя Вова напредва и прави сухоземна връзка с Крим !

Дядя ти Вова ,ще го разпищолят в някой сибирски лагер след година две...

Браво Гърция! Ти заби първия пирон в ковчега на ЕвроГейския Халифат! Айде сега повлечете крак и другите да Ви последваме!

В Библията е казано: "по делата ще ги познаете". Никъде не е казано "пообещанията ще ги познаете" Да пожелаем на Гърция ниски лихви и разсрочено плащане.

Гърците просто не знаят само колко са прави особенно тези от Сириза сега. Само така, и в г*за да им бъркате на тези от Брюксел ще се разминете само с размахване на пръст.Живейте си живота и хич да не ви пука.Запомнете едно, че тези никога, ама никога няма да ви изхвърлят от еврозоната каквито и договори да скъсате и каквото и да си поискате, за да живеете както досега.Не, не се шегувам и не е ирония.Просто е много просто и редица западни икономически анализатори са на това мнение.Ако Гърция излезе от еврозоната ще има един много кратък болезнен период на ребалансиране на икономиката, включително и девалвация на драхмата (защото тя ще трябва да бъде върната).След което гръцката икономика ще дръпне силно напред, именно в резултат на слабата драхма, което ще стимулира износа, защото слабата им валута предполага по-ниска производствена себестойност на стоките им.А те има какво да изнасят повярвайте - кеф ти целогодишна селскостопанска продукция, кеф ти рибни продукти. Но най-основният им и печеливш износен продукт те дори няма нужда да го изнасят, защото евопейците от мъгливите и дъждовни страни (Англия,Скандинавието..) и Германия с удоволствие отиват и на място си го плащат, защото могат да го имат само по време на отпуска - туризма, слънцето, морето, хубавата храна, купона... И именно това е проблема на ЕС, че не може да си позволи някой да напусне, защото на всички ще стане ясно, че ще е по-добре извън него, отколкото в него, нещо като някой да извика,че царя е гол.Сами се досещате, какво би станало с този съюз.Така че искайте си гърци...и си щракайте с пръсти.Кефите ме, и държавата ви харесвам.

Виска цена надрахмата? Ти си изперкал. Тя няма да е само ниска, а ще подължи да пада неконтролируемо. Това не само нама да стимулира икономиката, а напротив ще изкара всички гърчоля на улицата и Сириза ще се види в чудо и единственият начин да си запази власта ще бъде вноса на зелени човечета и масори разстрели от руски спец части, скакто се опитаха да избият народа в Украйна на Майдана

Радвам се за успеха на Сириза. Това ще е урок за всички, гласуващи за популистки партии в Европа. Скоро ще изтрезнеят гърците. Успех на СИРИЗА ще е ако запази досегашното положение. Но дори тогава ще се срине доверието. За провеждане на лява политика е немислимо.

Хареса ми "и дядото, и бабата" - наистина ще повярвам, че гърците са зле, когато гъркините започнат да идват в България да гледат стари и немощни хора.

ще доидат като вземем и ние з00 милярда заеми и си вдигнем заплатите на немско ниво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От обещанията на Ленин, много отдавна трябваше да сме в КОМУНИЗМА, ама гробокопачите на капитализма се подхлъзнаха и те паднаха. Гърците си избраха наш БАРЕКОВ.

с тази поредна маневра гарзите искат за пореден пат да финтират наивните немзи както го направиха преди десет години като влезоха с фалсифизирани финансови данни в еврозоната за да могат да теглат кредити с ниски лихви и си вдигнаха искуствено стандарта сега главната им зел е да им опростят далговете и всичко ок но този пат изглежда са си направили сметката без крачмара

на неистовия "демократичен" напън и повсеместното настъпление в цял свят на десните сили на представителите на финасово -олигархичните структури на капитализма все от някъде трябва да започне и защо не това да започне от Гърция? На хората от цял свят вече им додея да бъдат поставени в условията на постоянна доживотна зависимост от някого и започват да правят, под различни форми, опити да се отърсят от тази си зависимост.

Сега ще видят гърците магаре боб яде ли?Путин ги подрави!Гърция минава към рублата .Да им е честито!Калпазани!!!!!!!!!!!!!!!

Що за глупости?!

НА ТАЗИ ПАРТИЯ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО СЛЕД МАКСИМУМ 3 МЕСЕЦА.ТОГАВА ТЯ ЩЕ СЕ КАЗВА "НАСЕРИЗА"

по-скоро "Охириза"

България има един син, обаятелен и несломим, мъж решителен и смел, с ясен поглед на орел! С Апостола сравним е той, изправил ръст, незнаещ покой, да буни българина клет, притиснат от соросоиден гнет! Присъствието му е магнетично, излъчването му-харизматично, Волен Сидеров е този мъж, доказал силата си неведнъж, да вдигне глас в защита на народа и с него да е в днешната несгода, да изрича истини нелицеприятни, но за властниците те са непонятни, защото те живеят на друга планета, гдето не срещат хорската несрета и папкат от хранилката държавна и не разчитат на касата здравна! Тези пиявици си имат, съвършено друг социален климат, поддържан от източник незнаен и няма ги тегобите на прехода безкраен! Че Западът объркал е конците, е ясно даже на слепците, лошото е ,че ще повлече и нас, в дупката,що зинала е черна паст! Но вече крайно време е настало, Атака да постави начало, на промени срочни,неотложни, за бъднините ни тревожни! Атака е единствената сила, която би ни спасила, от колапса необратим, що ЕС ни готви невъзмутим Под силата на аргумента, руши се даже и цимента, дори бетонът е лабилен, под натиска на аргумента силен!

Забрави да вплетеш куплет за замерянето на сервитьорки с кюфтета, символ на крещящото изобилие на блага в Родината ни и Пуническите войни , що той е водил с представителки на нежния пол, обидили националната му гордост- българска ли, руска ли - не знам.

Времето ви СВЪРШВА!!!

Сега ще видят гърците магаре боб яде ли?Путин ги подрави!Гърция минава към рублата .Да им е честито!Калпазани!!!!!!!!!!!!!!! Сидеров е мозък на врабче!

Сидеров се е излюпил в българско гнездо, ама е руско пиле... (с гръчко име)

Брей, ти нормален ли си - има ли по-долен Волен?!

Гърците са най-големите комунисти в Европа. Навремето Чърчил трябваше тях да даде на Сталин, а не нас, да ни опустоши държавата за цели 45 години. Ей сега гърците ще видят най-сетне що е комунизъм в действие!

Преди да пишеш попрочети малко история гърците не са пуснали немските войски и са били окупирани...демек опънали са им се на немците а ние сме отворили границата доброволно първо за немските след това и за руските ...окупатори това е

Партията СИРТАКИ-УЗАКИ спечели изборите. :) Безкрайният празник продължава :) До кога ли? :))))))))))))))))))))))))

сиртаки узаки ама европейския съюз на малкия пръст въртаки,много намазаки и още много пари ще вземаки а за нас?само аки аки :)) нали?така че не плачи за тях те извиват ръцете на Европа и знаят да кажат охи когато не им изнася и да пищят с цяло гърло че са зле ...когато гърците започнат да идват да работят в България като чистачи, берачи на плодове и гледачи на възрастни хора, тогава да говорим с присмех сега при това положение част от коментарите тук са си направо комични

"още малко" :) честно казано не им желая злото на гърците - и те са хора, ама както са я подкарали...

За собствена утеха ги плюем, но каквито и мрачни прогнози да дават някои за тях, по-зле от нас те никога няма да бъдат! Няма да ни изместят от "почетното" 28-мо място. Плюем СИРИЗА, а търпим нашите доказани шайки от негодници. Само от време на време ги сменяме една с друга. Ей така, за "разнообразие", щото мизерията си остава.

Честито на победилите!!! Надявам се, да не са кото Бареков и ко и поразтърсят вземащите се на сериозно брюкселски търтеи.

Честита победа на гърците!!! Да са живи и здрави и да се борят за интересите на хората. Време е преставителната демокрация, демокрацията на олигарсите и диктатурата , да остане в миналото. Успех!!!

Рано или късно ще има българска СИРИЗА и народа гордо ще изправи глава и ще отхвърли гнета на Световната банка и държавния департамент ,задова беснеят добре платените от структури на СБ и Държавния департамент писачи и долни крадци. Надявам се да видя и участвам в Пролетта на народите отхвърлили гнета на международната финансова олигархия.

ХА-ХА-ХА.... (в смисъл българската Сириза се нарича Атака, но това, че ще спечели избори и ще оправи държавата са просто мокри сънища)

Има друга партия в Гърция, която влезна в коалиция със СИРИЗА, която е гръцката атака - независимите гърци. Те се оплакват от ХААРП, злите САЩ и т.н. Българската СИРИЗА си е БСП, която не е претърпяла бедствието Станишев и имаилен лидер. И интелигентен електорат.

плачете за горките гърци, дето от минилна заплата 560 Евро им обещали да им я направят 760, плачете, че на 300 000 домакинства, или по-точно на около милион и двеста хиляди гърци държавата ще плаща тока и водата и колко ще им е зле. А ние тука нали живеем правилно и спазваме финансовата дисциплина и банковата стабилност поехме 3 милиарда дълг, всяко плащане на януарската сметка на тока е предвестник на социална и политическа криза и минималната ни заплата от 170 Евро я вдигнаха на 180. И една десета от това ако направят Сириза за гърците дето са го обещали дори и за три месеца само такива ако ги има в Българя не паметници, а пирамиди ще им издигнат.

Пиши ги тези неща когато се случат!!! Предизборните обещания са едно а това да го направиш в действителност е друго!!! И още нещо: Гърците са в ЕС много преди Испания Италия и Португалия,не са имали комунизъм,не им се е налагало държавната собственост за една вечер да се трансформира в частна за определен кръг от хора разбира се, така че никога не могат да се сравняват с нас,а по-скоро ние трябва да се стремим да се сравняваме с тях!!!

ти ли си или какво? нали целият ЕС, в това число и България им плаща тея пари и тока и всичко? А гърците вместо да вземат мерки да си оправят икономиката да произвежда повече, искат да продължат да живеят на кредит. Нали България през комунистическият период фалира няколко пъти и все на кредит живеехме от СССР. И те зле и ние зле. Петилетъчните планове ги "изпълнявахме" за 4 години, а всъщност произвеждахме 10% от рапортуваното до другара Живков.

честита победа на комшиите.пожелавам им скорошно прекарване на газта.така европа ще играе по ваща свирка,иначе газ няма.

Луканов спря навремето плащанията по външния дълг и доведе България до гладната луканова зима. Ако европейските лидери са последователни в дейстията си, то Гърция задължително я очаква нещо като лукановата зима.

вярваш? И за Гърция и за връзката между външния дълг и липсата на потребителски стоки при замяната на един вид стоково-парични отношения с друг? Не външиня дълг, а т.нар. преструкториране, по точно преразпределение или на-точно откровени кражби в самото начало на промяната са причината и за инфлацията тогава и от там за изчезването на всички потребителски стоки, които трябваше от държавни да преминат в частни ръце.

по добре да не ги мислим гърците много, те сa оправни и го доказаха, нас да си погледнем ....дето все чакаме някой да ни "оправи "

Каква зима,бе?Тя,далаверата,ще се размирише,още на топлото!

на комшиите честита победа!

ГРЪЦКИЯТ НАРОД ПОСТИГНА ИСТОРИЧЕСКА ГЛУПОСТ ОТ АЛЧНОСТ!

СИРИЗА,много скоро,ще падне в гириза!...

И сега като се почне печатане на Драхми - до пълната победа на Коооомунизма!

Тъкмо на време,защото скоро,ще си сменям тапетите-а пък само с рубли,ще е много еднообразно!

Това за гръцкия управляващ елит е игра, тя не е само гръцка, активни са и европейски играчи, тези от великобритания.америка, някакви действия имат и руските пияндури.Никой здравомислещ човек не се заблуждава, че тези леви играчи са Онези добри комунисти от легендите, нищо подобно. Тези са тактически инструмент на управлението, но все пак са леви и близки с една добра идейна система.Кой вменяем човек желае различно от доброто за братята гърци, нека излезнат добре от тая виртуална драма, повече живот и по-малко работа и робство, дай боже на всеки. Визията на доста умни хора е - нужна е обединена държавност на достатъчно голяма територия с достатъчно население, основана на добре изработени и напоени със съдържание идеи за пред простолюдието.Не национално, не религиозно, не расово, не монетарно, не капиталово обединение. Такава възможност е ЕС или нещо по-голямо.Постепенна замяна на капиталово-финансови системи, замяна с научно подплатени, прости и ясни, с философска карта за еволюция. Комунизмът му мина времето, макар и нероден, няма да има равенство, няма да има братство, за всеки колкото трябва , ако наистина знае какво му е нужно- получава според потребностите, възможностите идат от общия път в който се прибавят милионите интелектуални различия и го правят интересен.

Сега Гърция окончателно ще фалира. Нещата ще си дойдат на мястото от преди войната. България към Европа, Гърция в ориента!

не ставаи смешник.

Да не очакваш бурен икономически ръст с помощта на пари от Раша?

КМ = комунистически мързел

Амигърците като много добри външни политици си изтъргуваха добър живот за хората, като САЩ им плащат да унищожат Европейския съюз. А наште където все са подлоги - хак им е, горкия български народ КОЖАТА МУ ДЕРАТ. И така: 1. Гърция с високи пенсии, заплати и всички права 2. България да плаща на НАТО за нови самолети Е КОЙ Е БАЛЪКА !!!!! ГАДНИ БЪЛГАРСКИ" ПОЛИТИЦИ" - ПРЕДАТЕЛИ. Американците ни се подиграват и ни използват да скъсаме единственото което ни бе останало - РУСИЯ, па сега като стане хипер инфлация и станат масови бунтове от глад и при нас ще спечели ВОЛЕН. Е, тогава да питам тъпите политици - кой ще е виновен!!!! Всички националисти в Европа ще излезат и ще спечелят!!! Сбогом на еврото,защото американците са гадняри- не хората , а политиците им.

Как единственото, което ни е останало е Русия? Нима смяташ, че русия е била наша колония, а не обратното?!

Мило олигофренче, оти не си припнал още към путинския рай?

щото навярно е внедрен агент и чака команда от радио москва да се активира. И да защитава интересите на матушка Рус, когато се наложи. Защо сума ти народ бяха разселени? В Казахстан, Украйна, балтийските държави...

Ние, носители на мизерията и простотиа, Отличници на ЕС, портестираме, ще искараме Тъпанари, тъпанарки, и свирките на Площада Подуяна коня, да беснеят докато паднe това правителство, и дойде блЕнувано както казва нашия Лизачки , длъжни сме да го спомЕнем редом, как ухилен прди, до Генерала наш Борисов Втори !!

Пич, вземай си редовно хапчетата и светът около тебе ще изглежда по друг начин!

БЪЛГАРИНО! Видя ли как се прави? Затова в Гърция е имало демокрация още преди 2500 години когато в цяла Европа е била обитавана от човекоподобни същества. Местата където сега обитават новите робовладелци, тогава са населявани от диви варвари които не са умеели да говорят докато в Атина са пишели Илиадата.

И как се прави? Гласуваш за Бареци и готово! Безплатни таблети, дълговете всички ти ги отписват, надпреварват се да ти дават нови кредити, а народът харчи... харчи и нищо не работи. Бареците се грижат за всичко

много скоро ще видиш как.ама тогавяа трябва да си хванеш куфарчето и да те няма.

защо му го обяснаваш.българина е тъп и ще си умре като роб на EC.

по-добре на ЕС, отколкото на Русия... (дори няма да се аргументирам)

Така е, самата дума "Демокрация" е с гръцки произход.

Не разбирам, каква е тази лява радост. Ако Сириза реши да не плаща по дълга гръцки, вече ИМА разработени сценарии за фалита и. Така или иначе, Меркел повече пари НЯМА да даде, а не виждам, кой друг от европейските стратни-консуматори ще го направи. Едно е да се цепиш от опозиция, друго е да видиш, че парите в хазната ти свършват след седмица и никой друг няма и намерение да ти даде на заем. Скоро ще се напълни с гръцки гастарбайтери из Европа и особено у нас...

затова русия има.трябва да има бази в тила на врага.

и в България, нали руска подлого?

Историята познава подобни примери - изгонени от страната МВФ, СБ и още няколко "банки", прекратяване плащания по дълга и т.н. Гърци ще пусне печатницата на драхми, ще въведе входни визи и ще се върне 25 години назад. Какво толкова?

браво на гърците! за да се опраии ситуацията у нас и по света требе да се направят две неща: комунизмът да победи във вселената! да се забранят всички компютри и цифрови терминологии!

Другарю Михов, Обявете курс на портести до дупка, за сваляне на правителството на..., абе, КОЙ, КОЙ е тоя, Борисов 2, и Простацити, каквито България, не беше виждала! ОНЯ ни плашше да ни направи като Гърците ? Направете го СЕГА, Вие, скъпи другарю Михов ! И не се бавете, повече не можем да ги търпим !

Тези сами се подкараха към фалит- мързеливи са си били винаги. Отчайващото е, че гледам във форума тук също е пълно с леви популисти.

Не са биле леви популисти, а най са биле балгарские праститутки

В края на краищата ще им ОТПИШАТ 150 милиарда дългове на държавата Гърция. Браво, гърци. Нашите правителствени български ЦЪРВУЛИ работят за едно потупване по рамото и само за лични облаги, а не за държавата България. Чувствам, скоро пак ще фъргаме камъни.

Гръцките Бареци спечелиха изборите.

Поздравления. Гърците преодоляха фамилните парии на Папандрео и Караманлис. Сеага гърците имат реален шанс да реформират и нормализират държавата, в която живеят и да изправят пред съда прдставителите на тези две фамилии, които десетилетия крадът всичко което може да се краде.

Браво на Гърция ,човек се чувства горд да е гражданин на тази държава .Искам да съм грък

ми бегай да благоденстваш там, бе, колко му е, ей сега ше цъфнат и вържат

Рано или късно ще има българска СИРИЗА и народа гордо ще изправи глава

Браво на гърците! А у нас беден народ ама гласува за десни политици! И на българите ще им дойде акъла !

За какво браво, бе? Га ядоха кифтетата, н'рваха. Като се осраха в заеми - рват. Сега ще видиш как Турция ще натиска да ЕС. Да ти гредам тъпата физиономия тогава.

Турция в Европа ли е БЕ г.з?