Изборите в Гърция дадоха шанс на Европа

Получилата най-много гласове на изборите в Гърция консервативна партия Нова демокрация и социалистическата ПАСОК получават заедно абсолютно мнозинство от 162 места в 300-членния парламент. Седем партии влизат в новия гръцки парламент. Лидерът на победителите Андонис Самарас получи мандат за съставяне на правителство.

Обратно в новината

Коментари - Изборите в Гърция дадоха шанс на Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-големия страх на всички банкери в Европа и отвъд Атлантика е, че Гърците могат да дадат пример и наложат мораториум на външния си дълг ... А примерите са заразни :)

това беше ясно още преди изказването на министърката от франция, че ако не победи нова демокрация, еврото имало 3 месеца живот. изказването не се отличава много със съдържанието си или значението на автора му но за разлика от другите се чу почти по всички медий и това едва няколко дена преди денят на изборите... в гр., между другото, всеки ден се разтоварват камиони с хуманитарна помощ. чудя докъде ще се стигне с очевадната дезинформация на масите и безпредметното увеличаване на натиск във всички сфери. за сега само по българските медий липсва инфо за протичането на тайната вечеря в мексико, където простата немска жена продължава с болната си клоунада...

Писна ми да слушам за тия. Ами да фалират! Ще се шуми 1-2 седмици и ще ги забравят. Една незначителна страна населена от момошеници. Какво толкова??

И сега к'во? Германия ли ще издържа пак гърчолята или кой? Кой на кого се смее?

Какво значи "Изборите в Гърция дадоха шанс на Европа"? Нима Европа зависи от тази смешна и жалка страна с нагли и мързеливи поданици?

засто говориш така за гурчите?какаво са ти направили? явно имаш някакви комплекси. нито смесни са ,нито мурзеливи. работят толкова часове колкото дръгите хора,дазе и повече. бонъсите дето взимат ,всистност бяха ъвеличаване на заплатите но за да не се броят после за пенсята ги дават като бонъси.нашата икономя е свурзана с вашата.виш колко банки наши имате и колко фирми.ако паднем фалирате и вие. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гърците, вместо край с ужас, избраха ужас безкрай! Същността на гръцкия проблем е готови ли са гърците да живеят с около 2 пъти по-малко пари? И тъй като това е риторичен въпрос, следва и извода - истинското решение на проблема се отлага! Лошото е, че колкото по-късно, толкова по-болезнено!

По-скоро Гърция прилича на една жена омъжила се за богат бизнесмен. Докато той работи и печели тя ходи пазарува неистово крьшка с чужди мъже( американци и англичани предимно-тегли кредити . Когато те предяват пред съпруга и(Европа) сметките за плащан той разбира за каква съпруга се е оженил. Нтатък се подразбира какво ще се случи. А най-лошото за съпругата е че всички разбират каква е тя.

Още в началото на годината финансовите експерти предупредиха за банкрут на Гурция до края на годината, независимо колко пари се налеят. Както е ясно в Гърция се наливат пари на данъкоплатците за да се спасят интересите на частните банки, които при банкрут на Гърция губят 50% от капиталите си. Никой реално не го интерисува Гърция.

Така е. Покрай Гърция залога за ЕС е твърде голям, за да стои съюза по време на изборите със скръстени ръце.

На грък вяра нямам. За гърците нищо добро не мога да кажа. Въртят, сучат само с една цел: да изтръгнат облаги от другите стани. И нямат никакво намерение да връщат пари! Никога, независимо кой е на власт в Атина.

Гърците ме изкефика как треснаха рашъните на европейското. Ха ха ха!

Ето как Европейският съюз определи съдбата на гръцкият народ!Е това,ако се казват честни избори:Здраве му кажи!

Тъй ли? Ама бонусите за миене на ръце на работното място, наличие на домашна библитека и разнасяне на папки и тях сигурно са им ги наложили съдбовно от ЕС.

Мога да кажа само ЕВАЛА на държавата Гърция-както изглежда тя е била истинска майка за своите граждани-както се писа в една статия относно запазването на бонусите към заплатите им макар и намалени заради кризата,за разлика от България,която още Смирненски оприличава като мащеха за българите-налагаща нови ограничения към малкия и среден бизнес,нови такси и данъци-затова нашите емигранти в Гърция-не искат да се прибират0те предпочитат Гръцката криза пред дянковската стабилност

А на теб какво ти пречи да теглиш пари от банака и да си живееш жовота. Нали затова са банките.

Я кажи от коя банка да ида да ги изтегля, че нещо все не ми дават а и като дадат си ги вземат обратно двойно и тройно......

То положението с изборите в Гърция ми прилича на нашето!От едни некадърници идват предишните!Омагьосан кръг!Само заплатите и пенсиите у нас са мизерни!Това е разликата!

А,ти видял ли си избори на Балканите без да бъдат фалшифицирани?

Значи, който е спечелил, е спечелил, защото е фалшифицирал изборите; добре де, тия дето са загубили, чий са го крепили, та не са фалшифицирали и те, или са фалшифицирали в своя вреда!? Май не си от Мосад, колега, с тая логика...

Ми защо ние българите не правим като гърците, да мамим ЕС, па ние ракийка, чака-рака, големи пенсии и заплатки? А-а-а, щото ние не сме измамници, ние сме честни и работливи, работим за един лев, а получаваме една стотинка, но се радваме, защото сме благородни и искаме да помагаме на ЕС, а не да го цоцаме. И за разлика от простаците гърци, пием чай и слушаме симфонична музика. (Оставете я Гърция на мира най-накрая прошлеци, те са на 28 място в света по БНД на глава, а ние сме на 83-то).

направо им го рекна на злобарите българи дето крадат и с г.за си,цоцат пари от емигрантите,живеят си шапка на тояга,на гърците седнали да се присмиват

ами защото някои българи го правят за сметка на други българи, а не за сметка на европейският бюджет.

Ха, ха, ха - честни .... А защо ни спряха финансирането по европроекти, та затова дойде тоя недоносък Борисов на власт?

Краят идва!Гърция няма да състави правителство!Ще има трети избори.Ако ЕС не направи още отстъпки!Това е пазарлък зад който стои национален характер!Нещо непознато за БГ и Кунева!ЕС ще подържа държави с характер.Който е евтин е беден!!!

Гърците ще се оправят. Глупаво е да даваш съвети за който и дае, ако не те моли за това. Нека да погледнем себе си. Все някой е виновен. Е, за някои са витаги "тройната коалиция", за други още по нататък. въпреки че "Тройната коалиция" е първия опит за съдружие между партиите. За това апелират и в Германия, както казват някои наши псевдо политици. А, ние само плюем и забравяме за някои неща.

В Гърция продължават да получават най-невероятни добавки върху заплатите си В държавните железници служителите вече получават 280 евро месечно(досега по 420) за това, че си измиват ръцете на работното място. Държавата им плаща, че се явяват навреме на работа и за това, че загряват превозното средство. В гръцкото Електроснабдяване получават бонус за обслужване с факс-апарат в размер на 580 евро месечно. В сила е и добавка антена". 750 евро допълнително взимат на водачите на тролейбуси за това, че им се налага понякога да вдигат тирантите на тролейбусите. Остава и добавката папка" в целия държавен сектор. Тя възнаграждава пренасянето на папки от един офис в друг. Гръцките работници се радват и на бонус продуктивност" в размер на 120 евро. Служителите на Националната банка пък получават добавка грижа за клиента". Учителите пък взимат 160 евро бонус за това, че имат домашна библиотека".

комундетата плямпат глупости във форума, но не виждат нещо мнмого важно от тия избори - отново разумът на десните сили победи. А истинските комундета в Гърция, тия с които натоящите членове на БСП се прегръщаха докато се наричаха БКП имат 50% по-малко гласове от фашистите. Нещо, което наистина е много важно. Дали защото гърците ги е старх от нов военен режим ан "Черните полковници", или ги е страх от хиперинфлация ор български тип, но те дадоха доверие на про-европейските си партии. Ето по това се различават те от нас - когато стане напечено решават прагматично. А у нас на три пъти след 45-годишното господство на болшевишката номенклатура, отново на власт се качваше БСП-БКП. В цивилизованите държави комунисти на власт няма как да дойдат с избори - вземат там между 5 и 10 % но това е което могат да вземат с избори. Виж, фашиски и подобни на тях режими са идвали на власт със свободни избори. Болшевишката идеология е противоестествена и тя може да бъде наложена отвън с окупация (като СССР след Втората световна война) или с болшвеишки преврат. Но никога с избори.

Нищо не е победило,просто леко фалшифицираха изборите,но сега ще видим дали ще успеят да сформират правителство....гърците не искат да върщат пари,така че работата е сериозна и да съставят правителство тези десни ,като натиснат народа и той ще ги свали с оръжие,гърците не са българските овце,заблудени като теб например......и като им бъркат в джоба бият през ръцете....

Ти видя ли как фалшифицират изборите, щото май само ти си забелязал тази работа...

Не ни подвеждай. На гърците им скроиха капа по време на изборите. Според мен тези избори трябва да се анулират, тъй като всичко горя около столицата, а ЕС показа колко много е необходим на Гърция, като мигновено задейства плана за взаимопомощ по време на бедствия и аварии и отиде да гаси пожара. Гърците са набожен народ и неминуемо този пожар и последващите събития са оказали влияние на избирателите иначе няма как да се обясни резултата - проучванията не даваха преднина на никоя партия. Отново страхът надделя. До кога ли?

Лъжеш, болшевишката идеология се налага и чрез избори, било честни или фалшифицирани, вземи за пример твоя работодател боко тиквата.

Не виждам какъв е кяра на ЕС Гърция да остане в Еврозоната.Тя на практика фалира.......как ще наложиш на грък да пести незнам......със заеми от баламите като нас ще си каааарат рахата още 2333323 год. да така са го замислили и така ще стане......балам не е този който яде баницата а този който му я дава.......умни са маляките умниииии.......нии сме простите нииии.

ние с боко отиваме на зад.премиер циркаджя,охранител.без знаня,дори не знае англииски. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хубавото е, че вие сте образован и със знания, както безспорно сочат писанията ви.

..Гърция е най-малкият проблем на ЕС - Франция е водещият, следват Испания и Италия. За съжаление мисля, че ЕС е обречен или поне няма да го бъде в настоящия му вид. Просто няма откъде да се вземат трилиони евро за плащане на дълговете. Германия няма да плаща вечно. И все пак жалко, защото ЕС донякъде беше противовес на агресивната политика на Щатите. Но пък идва факторът Китай и новата Русия - две суперсили, силно огладнели от растежа.

Гърция прилича на колоездач,който се е сблъскал с камион и е в будна кома. Той е напълно безпомощен да се излекува, но има нужда от поддръжка, за да съществува. съществуването му е мъчително, но лекарите го искат жив, за да не се скарат за наследството му,което е само дългове. За подобна катастрофа на нас ни извадиха душата и то само за 10млрд.

А слугините и ратаите на този колоездач,какво да правят?Могат да се радват злорадо на падението на господаря но те пак си остават бедни.

СИРИЗА не успя този път по две причини:) Бе проведена навсякъде в Европа планувана масирана атака на европейските неолибералисти(политическите представители на банкерите във властта), които управляват сега монолитно в Европа и чийто представители са и гръцките партии Нова Демокрация и ПАСОК .Те плашеха гърците, че СИРИЗА ще изкара Гърция от еврозоната и като върне драхмате, те ще изгубят стандарта и парите си. Също се натиснаха по този начин богатите гърци - повечето корумпирани спекуланти и нови олигарси, да изнесат капиталите си навън за да се срине икономиката на Гърция окончателно. Така успяха да объркат съзнанието и разединят гръцкото общество и объркания грък си даде глада за други малки попупилистки партии вместо за СИРИЗА, 2) Самата СИРИЗА не е нова партия, но от 5 месеца е носител на нова идеология- "реалната демокрация"-демократичен модел на европейската социална държава и понеже е първата партия носител на тази идеология, не успя за толкова кратко време да я развие , нито да направи силна програма за развитие на Гърция като еврейска социална държава по пътя на най добрите и представители- Швеция. Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария. Идеолоигята на СИРИЗА има много неизяснени и неясни места, програмата и беше недостатъчна и се въртеше само около кризата, без да представи конкретно в перспектива и във всички области развитието на Гърция като социална държава. Това стана причината СИРИЗА да не достигне масово до сърцето на гръцкия избирател. Сега се очертава пак старите партии Нова демокрация и ПАСОК напълно еднакви дори и по сурЯта, управлявали страната в последните 20 години, да съставят правителство. А те са главни виновници и донесли катастрофата с външния дълги лошо развитата икономика на страната Не вярваме това правителство да просъществува дълго, най- много до септември, предвиждаме скоро нови избори в Гърция. До тогава СИРИЗА има време да поправи грешките си и достигне до сърцето на всеки гръцки избирател. СИРИЗА запали отново гръцкия олимпийски огън в Европа, стана носител на новата лява политическа идея на Европа срещу неолиберализма и за неговото изгонване от Европа. Истинско щастие за България е, че Гърция е неин непосредствен съсед и "заразата сириза" лесно може да се пренесе у нас, което тресе от страх българската политическа мафия и олигархия, включила се и тя предизборно в злостната кампания срещу СИРИЗА.

сириза не успя защото електоратът на сириза са едни оядени безделничета, скрити на завет зад милионите на татковците си и жадуващи за изява. само ти ли във форума не разбра, че в гърция истински бедни хора няма, всеки има по много и си играят на комунисти, ленинисти, троцкисти, анархисти и нам още кви -исти :-)) всеки, по-обикновен, който наистина сам си изкарва парите гласува за омразната ти неа димократиа.

Ти в Гърция колко си живял докато цопаше на плажа 10 дена нищо не знаеш ти за гърците така ,че си мълчи

Иии, жилезен си :-) Сега остава и да кажеш, че неолиберализма е карал насила гърците да харчат парите, без да мислят как ще ги връщат.

Егати вулгарната елинска история! Същите две партии на десницата, които доведоха Гърция до пълен провал, днес се пишат като новородени - ни лук яли, ни лук мирисали... Те ще спасяват страната от кризата, в която я набутаха. Международният капитализъм няма да пазвали левите да дойдат и на натикат мошенииците на Нова демокрация на кучето в гъза. Където им е мястото. Но всичко е до време. Има логика на живота и нея не може да излъжат. Следващият провал е на прага. Мизерията ще направи от гърците нормални хора с леви убеждения, които ще поискат скоро сметка от търтеите 100 години на власт.

Да мизерията докарва леви идеи, но десните методи вадят от мизерията.

А къде сме ние? Толкова години преход и все сме си на същото място. Цяла Европа се беше притеснила за Гърция, а за нас... кой го е грижа. Не искам да мисля какво ще стане с България като приемем еврото. Май ни чака същата участ. Само, че нас ще ни изритат от еврозоната и без да се замислят!

ти не си никакъв емигрант,ти си лъжец,защото никой от емигрантите не вярва на хленчовците българи,че уж били зле(това са само приказки за пред емигрантите за да им измъкнат пари),а иначе си живеят охолно,така че не им вярвай на крокодилските сълзи

тези дето ги докараха до това положение сега пак ще ги управляват. смях в залата, няма такъв овчи народ.

На някого прави ли му впечатление, че 90% от новините са СПЕКУЛАЦИЯ, а не ИНФОРМАЦИЯ. А, после: Що станА, та не вечерахме?

Гърция удължи агонията на еврото. В момента ЕС прилич на болен от рак с разсейки. Знае се какъв е краят и че е близък. Но той не се опитва да смени лечението и терапията си. А повтаря абсолютно същите терапии като досега

Непримиримите опоненти НД и ПАСОК правят коалиция.Хе-хе, толкова са плоски и нагли.Та нали точно тези маймуни са виновни за ситуацията.Мирише на фалшификация. Има една мъдра приказка -"Който има претенции да разбира от политика, трябва да е наясно с еврейския въпрос"Четете "Протоколите", те потвърждават ясно случващото се не само в Гърция.

А пък на мен ми мирише на кретенщино в написаното от теб. Тези маймуни са виновни много по-малко от гръцките избиратели. Тези маймуни направиха заплатите в Гърция един от най-високите в ЕС под натиска на избирателите, като брутният продукт и производството са на сравнително ниско ниво пак основно заради избирателите. Тези маймуни откраднаха милиарди от Европа за да дадат супер заплати и условия на избирателите. Сега пак тези маймуни се опитват да спасят избирателите от хиперинфлация, докато на другите паптийки изобщо не им пука или пък са тотално неориентирани.

Дада,ама не,не.Личити еврейското от писанията.Ония Джон-Георгиос Папандреу,родения в Източен Израел ,артист от Болошой театър,кой го прати с готов сценарий.Кой от протоколчиците не желае гръцката земя,а.Гърците какво получиха от тези заеми,а.От едни френски и германски банки парите отидоха в други и натовариха гръцката раница още.Що белгийците да получават 39 евро на час,а ние 0,39.Аз знам защо,но ако го напиша няма да го публикуват.

Това беше ! Гърция тръгва нагоре, а "отличника" България продължава да потъва :) След БСП и ГЕРБ и Господ няма да може да ни спаси !

Извинявам се за грешното име на Ирландия.Просто неволно е сбъркан клавиша.

Честито и работете щото да не ни се подиграват, че видите ли, балканците били най-мудните, най-крадливите и безхаберните люде. Това е Елада, не е островите Тонга, я! Но всичко у вас рефлектира и у нас, та затова ви подкрепяме и се надяваме да си стъпим съвместно на крака.

Незнам защо все Германия е "загрижена"за Гърция,или по-точно знам.Като гледам географската карта,освен Ирляндия,все южни държави заплашени от криза и от финансови проблеми.Цяла зима работих в западна Европа и виждам колко им е топлия сезон,особено на север от Холандия.Гледам по корабите,една голяма част гръцки,а как така кризата в Гърция.Не,Германците нищо не са забравили,и никога няма да се откажат от мерака си за хилядолетно господство.Само дето сега методите са други.Ние най-жестоко го понасяме.Унищожиха ни.Амин.

Както е казал форумецът в 9,06 ч всяка измама се плаща по-късно.Обзалагам се ,че след 3-4 месеца в Гърция ще има нови избори!

Ципрас ще си изяде топките сега...

Какъв шанс бе, джанъм? Европа вече има план как да оцелее ако Гърция потъне (дали ще е успешен е друг въпрос). Тези избори дават шанс на самите гърци да се оправят. Дали ще е за тяхно добро - тепърва ще се види.

Какъв шанс и за кого? Кой се интересува от тоалетната на гърците? По скоро ще им излапат всичко ценно, както го правят с нас БЪЛГАРИТЕ - РОБИТЕ НА ЕВРОПА.

Ще бъде голям срам ако при 163 места от 300 не съставят правителство. Но вярвам , че дотам няма да се стигне. Страхът от фалит на държавата е твърде голям и се предполага, че ще пипат бързо. След по-малко от три дни ще има ново правителство. Добре е, че гърците гласуваха с разума си, а не с емоциите. Добре е за тях и за цяла Европа. Защото разпадне ли се еврозоната, нищо не може да спаси разпокъсаните европейски икономики от икономическата инвазия на гиганти като Китай и Щатите. И това се осъзнава много добре от онези, които мислят с главите си, а не със зад....те си

Хиперинфлацията в Европа, предстои . Това е само временно отлагане на апокалипсиса, който ще се случи след не по-малко от няколко месеца, а може би още по-скоро. Няма икономическа логика ЕС и еврозоната да просъществуват......Ще има тотален икономически срив равносилен на война ! Не може да има съвсем ниски заплати в южната част на ЕС и огромни в Германия....това значи робство, което никой няма повече да търпи. СРИВ НА ЕВРОПА И ЕВРОЗОНАТА, ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА !

Напълно съм съгласен с теб.Евробюрократите от Брюксел се изплашиха след първите избори, че може да се разклати Евросъюза и да им изстината топлите местенца с големите пари.Веднага спретнаха едни избори които са удобни за тях.Нали трябва да продължат да съществуват и бедните държави, иначе откъде ще смучат тези пиявици.

ще има срив,ще има война...ЕС ще се разпадне но.....великия СССР ще възкръсне като феникс и отново ще кандидатстваме за 16-та република-тъпи червени кхмери,пийте си хапчетата и редовно си сменяйте памперсите ,че е топло вече и много смърди...на мърша!

Май и в Гърция се проведоха избори като в България и Нова Демокрация ги "спечели" както герб "спечели" тези тук, с измама. Но всяка измама се заплаща скъпо по-късно.

Не им стигна куража да дадат жълт картон на сбърканата и корумпирана Евро-администратиция .Дупедавци и страхливци . Наистина са " малки " ... Да ги спукат от данъци и лихви -двойно си го заслужават .

Да не збравяме, че цялата тази каша в Гърция. я надробиха точно тези две партии.

до отказ. Парите ще секнат и левичарчетата и анархистчетата потриват ръце за нов гръцки цирк. Докато не скочат военните.

Не знам дали им е дошъл акъла ан гърците, но опасността от хиперинфлация по български сценарий явно ги е отрезвила. Много гърци са си дали сметка че търпението на ЕС и Германия се е изчерпало и просто ще им теглят една майна. А теглят ли им една майна в Германия, прежалят ли си дълговете, нищо добро не ги чака. Ние най-добре го знаем - и Лукановите идиотизми на правителството на БСП от 1990 и Виденовите идиотизми от правителството на БСП от 1996-97. Отрезвяването винаги е мъчително - много често е съпроводено с махмутрлук и главоболие.

УВИ, КОЛКО СИ ПРАВ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ СА В ЕМОЦИОНАЛЕН СТРЕС СЛЕД ТОВА "ОТРЕЗВЯВАНЕ"!

Гръцките тайни служби си свършиха добре работата. Фалшифицираха изборите и дадоха отново властта на онези, които докараха страната им до фалит. Това е вулгарно и е типично за капитализма като система. Властта те не дават, защото няма откъде да крадат народите си. И оттук де страхът на българите, че и нашите айдуци от рода на ГЕРБ ще повторят сценария, при който народите отново плащат жестока цена на оскотели от алчност типове, групирани в десни партии.

А на Сириза и Нов3а зора ли да дадат? Те са бетер...

гърция в криза се справя , а българия е зле. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.