Оланд печели първи тур на изборите, отива на балотаж със Саркози

Социалистът Франсоа Оланд победи с малка преднина - 28,6% срещу 27,1% консерватора Никола Саркози в първия тур на президентските избори във Франция, обяви Министерството на вътрешните работи след преброяване на 99% от гласовете. Във вота участваха 10 кандидати.

Обратно в новината

Коментари - Оланд печели първи тур на изборите, отива на балотаж със Саркози | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започна се от Дания ,сега Франция ,Англия е готова и чака изборите ! Европа през 2013, ще бъде бъде променена, от социалистическата вълна на Прогреса , по-честното разпределение на Благата/Богатствата, и излизането от кризата постепенно. Къде е Боковата Издънена лодчица ГЕРБ в това ? На Дъното,където е мястото на утайката ! Red rules !

Повече или по-малко -- очакван резултат ; Но това на Маринка хем, казват, надхвърляло очакваното ( И то сериозно ! ), хем давало основа за сериозни въпроси . А, да ! От днес заранта новият най-кратък анекдот на френците бил : -- ` Vive La France , алауакба !` (ми казаха преди малко Приятели от там)

Имаше един филм - "Ничия земя" - за сърбо-хърватската война. Та там един сърбин, току-що отстрелял няколко хървати, с които преди няколко месеца е ял и пил на една маса и заедно едни и същи гаджета са гонили, четейки си вестника, се притесняваше за политическата ситуация в Руанда. А ние сме се запритеснявали за Франция и Германия, ръйшли... Най-големите икономически и социални проблеми дори и на развитите страни идват не толкова от лявото или дясно управление (тук не се включва това, дето беше у нас преди 23 год.; то е извън класификацията), а от корупцията, престъпността, мафията, свинщината и най-вече - глупостта. А те не са нито леви, нито десни. Тук, при нас, това е най-очевидно. Можем само да си мечтаем за светлото бъдеще, в което критерият ляво-дясно ще бъде основен при формирането на изборите ни. Как за тези 23 год. не можахме и един път да си изберем не умни, способни или квито там управници, а просто сравнително порядъчни?! Имаме ли право да съдим и оценяваме ОНОВА ТАМ, след като сме предизвикали ТОВА ТУКА? Иначе... да живее международното положение!

Ако позволите : 1.Правата все трябва да си ги гоня/отвоювам; 2.Не съдя (, освен юридически-процедурно); 3.Според мен-лично -- `тук` и `там` няма, всичко е Едно Цяло ( Че и взаимосвързано ! ) ... Мигар с Вас/вас не е същото ?!

Победа на Оланд!

C'est dommage както се казва. Ляв президент не е добре за Европа, за Франция хич. В този момент, когато крайната левица се съживява и крайната десница бележи успех. Това ще съживи комунистите там, а те си бяха просъветски мекерета, бетер нашите. Ще се засили конфронтацията, а французите са взривоопасен народ. Обичат да мразят САЩ, чужденците и всички което не е френско. Обидени са че вече са голяма сила на думи и не са първа цигулка в Европа. Завислив народ са. Могат и да са подли. Особено завиждат на Германия. Затова мръщеха нос когато тя се обединяваше. Яли са пердах и от Англия и от Германия. Всъщност на бойното поле повече са губили сами и печелили благодарение на другите. Дано Саркози спечели на втория. Това е добро за Европа. И за съседите на Франция.

Чета Ви отново-и-отново, Гражданка . ( и си съсипах шапката ) Браво ! ----- ( Все се надявам Доминик да го постегне жена му . )

А на 6-ти май резултата ще стане 1 на 1000.

Само още капка здрав разум и французите щастливо се отървават от Оланд. Стискам палци и се ндявам на французите да не им е къса паметта.

Саркози и националистите имат много близки цели.Залагам на Саркози.Ако загуби.Френската идентичност ще се изпразни от съдържание.

Европа олевявя и май ще доживеем да видим как Серго на мястото на Барозоу ще управлява ЕС. Тенденциите натам сочат. Пък милиционера комунист - мутрак нека си го плюе.

Европа се тоталитаризира, идват нови фюрери и скоро всички ще живеем в Биг Брадър!

Обективно погледнато, т.е.непредубедено и без предварителни нагласи и обръщане внимание на разни социал-ПР-пишман - анализатори от нац. и межд. мащаб този на снимката няма стойката и излъчването да стане президент. Който внимателно е гледал поведението му (езика на тялото), без да обръщя внимание на приказките му в нтервютата и снимките от изминалата седмица, няма как да го възприеме като новия фр. президент. Макар че са възможни и планирани "изненади". Иначе социализмът, за който се говори тук във форума, е с бъдеще, но не в този му вид, който ни е познат на нас.

Търтейте пак се размечтаха за лапане и лежане.

Драскачите от позитано испаднаха в еуфория.

Шефът на ЩАЗИ Маркус Волф каза преди да почине-Не мислете ,че със Социализъмът е приключено ! До 10-15 години социалстическата идея ще завладее Европа. А този човек беше умен,аналитичен и прозорлив. Какво значи това,умните ще разберат, а глупаците ще лепят етикети и заклинания.

Правилно, Магелане! Никакви социални демагози и мутри, крадци и прочее...Леваци, пардон леви - напред! Ееех, какво време беше.....Тризнаците бяха на власт. И вастана една честност1 едно безмутрие..Прелест, някаква..

На французите им се приска държава като Гърция, Испания ... ядене, пиене и после олеле искаме помощи. Стига с тая цигания - социализъм.

Както се казва палачинката се обръща ,да се готви Германия!Ние сме ясни - каквото ни наредят от едно посолство!

Много глупаво. Имат си президент, защо им е този експеримент - сополист ... 1 на 0 - пак глупости. 16% на крайната десница ще отидат в ...крайната левица ??? Нека помечтаят до 6 май.

След 1989 година европейската десница се развилня на воля. Резултат - световна криза, породена от обсебването на капитала, пренасяне тежестта на кризата на гърба на народите, нагло поведение и социално напрежение в невиждани мащаби. Време беше Европа да си върне демокрацията, свободата и движението напред. Без десни търтеи, провокатори и безделници. Без ренегати, мастити крадци и социални демагози. Затова лявото отново идва. За да ни даде надежда, хляб и бъдеще. България няма да остане встрани от този процес, няма да бъде остров на мутри, ченгета и ялови простаци, маскирани като политици.

Интересно е, че не десните управления, а левите управления създадоха слаби държави, които сега издърпват от провала им. Най-големите фактори на кризата и слабите звена в икономиката се оакзаха левите правителства и техните държави. Що се отнася до кризата, кризи винаги е имало и те са една от движещите сили на прогреса. Без криза няма прогрес в нито едно общество. Но десните управления използват кризата за следващ ръст, докато левите управления изпозлват кризата, за да изстрада народът безхаберето им. Разбира се опитват се да се скрият зад оправдания, свързани с капитала. Ами вие сте капитала, другари! Вие крадете вместо да управлявате умно, а след това някой друг ви е вионовен. След вас винаги е потоп! Винаги! Гледайте по години - в края на ввсяко ляво упраление идва криза. И то не продуктивна, а компенсираща огромни кражби и некомпетентности. Това са факти.

Супер!

Няма вече леви и десни управници. Навсякъде от гледна точка на хората има богатшаки върхушки, които се връткат. В СССР са били същите. 60% от другарите по върховете са били с поне малко врейска жилка.

Много точно написано. Подкрепям!

То проблемът в същината си е следният: Хората отдавна живеят за да работят,а не обратното.При това всичко смятат в ПАРИ ( ударението им е за благозвучие). Освен това са загубили усет, че основана ЧАСТНА собсвеност е собствеността върху земята- т.е правото всеки сам да обработва земя и ДА Е поне частично независм в .... ИЗХРАНВАНЕТО на семейството ( отделно е ЕКО и БИ О положителният ефект). Това пък се улеснява и насърчава с направа на достъпни и удобни сечива за селското стопанство и образование на подобен манталитет. Гарантира се от правото да се носи оръжие. Горе долу идеята на САЩ когато са прохождали. Впоследствие опорочена от: незнание за придорните закони, алчността за печалба ( улеснена от сметки направени в ПАРИ ) На изток от БГ режимите и в историята не са създали навици за това, че можеш да живееш на село в собствен дом И право ВСЕКИ да ползва частна собственост въху парцели за производство.

Ама и ние като чуем социалисти и веднага си представяме нашите бивши комунисти, които и от комуни не разбираха, а само от яж, пий и браво но партията.

Франсоа, защото и двамата са франсета и франкофони. А има и гали и галф..... Абе това си е Франция и има СИЧКО.

започна се!!какво ли ще прави боко?!сигурно ще си извади на показ скоро партийната книжка на бкп,сигурно си я пази!!

Да си чувал нещо за Швеция ? Там от дълги години умират от глад под управлението на социалистите.

В Швеция умират от глад??? По голяма тъпотия не бях чувал. А ние тука умряхме от преяждане (с власт)

Изказването на Чичкото си е чиста проба сарказъм. Просто е забравил да сложи "умират" в кавички.

тъп , по -тъп SF - ти си кат гербер бре...

жалко за франция. цоцалистите ще я унищожат. няма прокопсала страна под управлението на цоцалисти. цоцализмат е провалена идея за преразпределяне на националното богатство, саздадено от можещи, знаещи и трудолюбиви хора кам марзеливи лумпени. цоцализма е регресивен и деструктивен, но желан от лумпените и паразитите.

Ал

Що, бре? По време на Митеран лошо ли им беше на Французите?

След Митеран адмнистрацията във Франция започна да работи по 5 часас седмично. По-късно идват пследствията. Сега сееш, след години жънеш. Социализмът сее плевели. Комунизмът само репеи.

Ха ха, по-големи лумпени от десниите НЯМА! Доккараха света до тежка икономическа КРИЗА, докараха войни, глад и мизерия! Благата при социализма се разпределят равномерно между хората , а не както е сега, една малка група капиталисти граби всички останали! Социализма не е провален строй, той беше унищожен от капиталистите защото даваше лош пример за обикновените хора на запад! Така че се скрий някъде с тъпотиите си и не ги обявявай на всеослушание, че ставаш смешен!

И един мормот завива шоколада в станиол... Поредният игнорант и маргинал, разсъждаващ за най-прогресивната идея с единствената си мозъчна клетка. Нормално да не може да я разбере.