Франция бе разтърсена от ”голям взрив”

Френските вестници наричат "голям взрив" квалифицирането на Еманюел Макрон и Марин льо Пен за втория тур на президентските избори на 7 май, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Франция бе разтърсена от ”голям взрив” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евро-комунистите били срещу Льо Пен? Колкото Станишев е социалист, толкова са и тези. В Европа лявото отдавна е подменено с псевдо-ляво, социалната борба богати-бедни е изоставена, а на нейно място се разиграва псевдо-борба за равенство между половете, за привилегиите на сексуалните малцинства и други глупости. Никой, никой който е за "пазарна икономика" (т.е. див капитализъм), за "свободна търговия" (т.е империализъм) и против национализирането на едрия капитал не може да бъде социалист!

"десницата за първи път няма да бъде представена на втория тур от президентските избори", добавя "Фигаро". Е, нали Льо Пен била крайноДЯСНА, как така десницата нямало да е представена?! Само леви ли ще са на втория тур? Льо Пен лява ли е последно, или дясна?

Е добре, де да видим сега - комунистите явно са срещу Льо Пен, а да видим сега нашите върли анти-комунисти, ще скочат ли и те в обратна посока, т.е. срещу евро-гейската пропаганда? Малко шизофренична ситуация... хахах

Е, нашите комунисти като сте за Льо Пен, какво ви е? :))) Комунистите като пият вода, аз жаден ли да ходя? :))

Поне един тъпак ще ходи жаден... Да знаеш и че обичам децата си. Сега можеш да биеш твоите на спокойствие.

Толкова са елементарни и предвидими ходовете на кукловодите, та чак става сучно и обидно. Фийон не им беше удобен, намериха му цаката; с льо Пен плашат народа и като алтернатива създадоха, излъскаха и популяризираха чрез пропагандната си машина фигурата на "центриста" Мак/а/рон. Този прякор му подхожда повече заради безпринципната му позиция за всичко, нагодена да се хареса на повечето редови избиратели, за да бъде неутрализирана льо Пен. Този подход сме го виждали и у нас няколко пъти, но са съжаление продължава да е достатъчно ефективен. Така че победата на Макарон е предисвестена, а за следващите избори вече не се знае.

Пък Льо Пен една добра, добра... Не ти ли се струва странно, как всички националисти се обичат сега без значение, кой от къде е. Иначе са за това, всеки да си седи у тях. Тогава политиците ще могат да си правят каквото искат и няма къде да отидеш. Рай! Вече сме го живели, обаче и беше доста гадно.

за ротшилд и евреите ... народа да го духа , както обикновено !

Наивността, празноглавието на хората, на масите е отчайващо. Едно и също навсякъде, България или Франция - все едно... Господарите на света извадиха като фокусници от ръкава си този Макрон и го "продадоха" на глупавия народ без никакво, ама никакво усилие... Още нещо отчайващото - пълния идеен, исторически провал на френските комунисти (да не говорим за социалисти) - някога толкова ужким силни: ако имаха капчица разум, ако поне малко искаха да помогнат на обикновените хора, трябваше да подкрепят с две ръце и два крака Мари Льо Пен... Вместо това те се оказаха играчки в ръцете на световните банкери (а сигурно и винаги са били такива)... Предполагам Жан Пол Сартр сигурно ще се обърне в гроба от отчаяние...

Жан Пол Сартър... Тоя капут дето харесваше Сталин и СССР. Аз ще пропусна неговото мнение.

Паисий

ти явно не знаеш кой е Жан Пол Сартр и какви възгледи е имал! И не е "Сартър", а Сартр. Сатър е друго нещо.

Сега всички безпринципно ще подкрепят Макрон,следвайки принципа Льо Пен да не е президент/ка/.

Тъпите франсетата за втори път настъпват мотиката ! За втори път им пробутват този номер с НФ. Макрон печели с 87% и във Франция та пак "печели демокрацията" и разбира се педофилията и баба му на Макрончо като първа дама. о О извинете това била жена му.

Ти искаш безпринципно да подкрепят Льо Пен ли? :)) Искаш ли да изберат тоя с най-много гласове от първия тур, за да няма безпринципност? :))

"На първа страница на комунистическия вестник "Юманите" върху снимката на Марин льо Пен е изписана думата "Никога"." Още обединители...

"С други думи, трябва да сме бдителни"- това са страховете на статуквото. Същите "професионални" самодоволни и надменни политици, които обичат единствено себе си. И мразят народа. Никой не си задава въпроса "къде сбъркахме", те са непогрешими. Народът е лошият матриял. А те трябва да бдят, да не изпъснат кокала. Не земетресение, цунами трябва, за да ги измете всичките по цялата земя.

Като "погледна" в бъдещето, дори следващата година капитализма не го виждам да е просъществувал. НАЦИОНАЛИЗМЪТ, този френски политически модел, победи чрез Тръмп и в либерална Америка. "Deutschland über alles!", дори Цветан Цветанов взе на "въоръжение" за политиката на България?!

Щом комунделите пищят начи нещата се оправят... Винаги е било така. Комунизма е зло и трябва да се изкоренява до крак.

Въпросът сега е какво ще правим с капитализъма?

Емануел Макарон (звучи ми малко дамско, като филма 'Емануела', но това между другото) е порединият чифутски парашутист в политиката, подкрепян и промотиран, за да се спре Льо Пен...като при нас през последните години...появяваше се някой и от нищото ставаше я министър, я посланник. Този е бивш банков инвестиционнен брокер (ivestment banker нещо да ви прилича на онези които ги доведе царя от Лондонското Сити, за да ни оправят), после е част от екипа на сегашният президент. Маха се преди една година, основава чисто нова партия и е толкова кадърен и можещ (а очевидно имащ и доста пари за да прави всичко това не се пита от къде са, забранено е) , че партията му в рамките на 1 година мачка всичко наред в много-милионна Франция... Ако Льо Пен си мисли, че ще я допуснат да спечели на вторият тур много се лъже - залогът е пекалено голям. Чифутският проект ЕС ще бъде застрашен и това никой няма да го допусне, прекалено много пари са налети в него...Тя да не гледа Англия - те могат да излязат от ЕС, защото там е бърлогата и от там се дърпат конците, но Германия и Франция, твърдо НЕ. Ако все пак спечели, това ще е новата Жана д' Арк на франсетата ...но едва ли. Не така е устроен света, и то не от вчера, а от както парите го управляват, или по точно онези с многото пари и банките, а вие знаете кои са те - започнали са като лихвари преди няколко века. Малко факти: Организирани протести против Льо Пен. От някъде се появят раголените украйнски к...ви от Фемен с маски на Льо Пен и те на протест къде е Украйна, къде е Франци. Кой ги организира и плаща разходите им (същите тези дето ги плащат и на бежанците) ?... Как се озоваха в във Франция, знаем как беше при нас (посолства, опашки визи).... И нищо подобно срещу захаросаният сладкиш Макарон всичко това е случайно, вервайте.

повечко с фактите и по-малко с полу-истини. Макрон няма партия, а движение. Първо прочети статиите, които коментираш и така няма да пишеш глупости.

Да, така е - има движение, а не партия, което в бързината съм сбъркал. Голям проблем е това очевидно за теб ...и голяма разлика, а и много променя нещата и останалите факти.

Така е движение т.е. няма никакви пари които партиите получават - членски внос, субсидии и т.н. Тогава откъде са милионите за кампанията. Ясно е, че това е поредния номер на глобалния капитал да измами избирателите - както впрочем става и у нас. Не случайно и консерватори и социалисти се врекоха на Макрон, просто той е един от тях - камуфлаж на статуквото.

Ами то и НДСВ е движение.Май във Франция моделът е същият,както и целта-запазване на статуквото.

Спокойно бе Макарон-ът ще спечели и на Франция ще и се такова таковата. Но това нас не ни интересува... Важното е да сме си ние наред. Лошото е, че не сме.

на първия тур са гласували 7,5 милиона против еврейските олигарси в брюксел.да видим колко милиона ще бъдат на финала .започва битка срещу тях,която ще бъде дълга и тежка,защото тези,които рискуват да говорят истината са наистина малко ,а натискът върху тях е огромен ... гейовете се страхуват от нова революция .жалка история ,откъдето и да погледне човек .

да не забрвяме, че няма избори, на които да не могат да бъдат манипулирани резултатите

Освен в Русия. Там винаги всичко е честно и праведно. :))

Докато националистите носят портрета на путин и говорят врели некипели, никой нормален човек няма да ги приеме насериозно. Люпенката е точно като нашите патриоти. За пари и власт г* си дават.

"Люпенката".....зае..би

Кат гледам тука целата агитка на Обединените Патриоти пише пълни глупости и си лайква постовете с плюсчета...нормално, избирателите на ОП са безработни маргинали и цъкат в нета да се намират на работа.

Как безработни бе?... Гле'й с'я как и те шъ съ нъмърдът нъ държавнътъ софръ...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

у Францата нема ли демокрация?!?

И отново на дневен ред е въпроса: - Що е то демокрация, и има ли почва тя у еврогейско?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Ако някой иска да спечели пари ако има някъде залози кой ще спечели изборите във Франция да заложи на Еманюел Макрон,че ще спечели изборите.Това е на 100 % сигурно защото ми се яви в съня,а аз сънувам всяка вечер и винаги ми се случват сънищата.

А пералнята Ви работи нонстоп, за да препира посраните в съня Ви гащи...!!! :::))) Дааа...!!!

Драги почитатели на Путин, Тръмп и Ким Чен Ум, драги гласоподаватели на Обединените Патриоти и най-вече на Сидеров, Колкото и да пишете агресивни, злобни и обидни постове за геронтофилия, хомосексуализъм, евреи, Ротшилд и прочие, резултатът от изборите във Франция е ясен, победител е центристът Макрон, който французите припознават като промяна спрямо статуквото, дали е така бъдещето ще покаже. Всъщност този резултат беше ясен още преди 2-3 месеца. Сега само беше официално потвърден. Крайната десница на Марин Льо Пен губи. Така че след Холандия и Франция показа червен картон на крайните националисти. Същото ще бъде на изборите в Германия през есента. Пред угрозата на разпокъсване и самоизолация на отделните държави, гражданите на Европа се обединяват зад идеята за запазване на ЕС. Вие впрочем продължавайте да дерзаете, само не забравяйте да си сменяте памперсите редовно, чакат ви още много тревоги и вълнения.

френският народ е на път да догони българския ,по простотия .ние поне сме запознати с проблема,а те дори не се усещат как ционистите ги правят на магарета .света трябва да се събуди и излезе от летаргията,която ще го погуби напълно .кой крие и маскира истината,за да краде от всички ??защо допускаме да ни мамят , ограбват и унижават ??не е ли под достойнството на всеки човек ,да храни вампирите и паразитите вместо собствените си деца ?има много въпроси "без отговор",нормално ли е ?управлявани сме от луди човекоподобни,защото така ни харесва ли ??

Ако гласува за парите на Путин, непременно ще го догони!

Кои ционисти, Шаломов-Путин и Мендел-Медведев ли имаш предвид! Изяснявай се по-точно!

не го мисли, те се оправят прекрасно за разлика от нас. Ние кога ще се оправим, ей това вече е големия въпрос ...и дали изобщо някога ще изплуваме отново?

Българският народ няма настигане по простотия , щом има токова русофили в България .

Макар, че водят Париж град на любовта, намирам французойките за не особено привлекателни жени.

Едва сега от rusvesna.su стана известно, че на 19 и 21 април руската авиация в Сирия разбила тренировъчни лагери на Ал Кайда в провинция Идлиб. За първия лагер конкурентната групировка Джейш ал-Изза предала координатите на сирийското разузнаване относно два комплекса сгради на терористите. Този лагер се намирал на десетина километра северозападно от град Хан Шейхун и принадлежал на коалицията Хайят Тахрир ал-Шам. Руски бомбардировач пуснал само няколко бомби и отлетял. Падналите бомби привлякло вниманието на терористите и те се втурнали да спасяват събратята си. Безпилотен самолет обаче наблюдавал района и когато бандитите се скупчили, гръмнал мощен взрив, който поразил множеството. Съобщава се, че втората база е считана като много важна за Хайят аш-Шам и затова била препълнена с терористи от Ал Кайда. Те също заминали при девиците. Прочети повече в link

Приказки от 1001 нощ, руснаци да бомбардират приятелите си!?!?!?!?! И къде е Франция, къде е Сирия?

В един Халифат са според ИД бе Пурген...!!! Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Руският фашизъм се провали и във Франция!

РотшилдСити имат много пари.

Ми къде се бута тогава Джуджо? Тъпотия?

За последните 2-3 години гледаме поредното изправяне на народ срещу политическите елити/бандити ... НАРОДЪТ отказва да гласува за предложения му от бандитите кандидат и О ЧУДО подкрепя съвсем нов човек .... Така беше и при Йоханис Клаус, и при Виктор Орбан, и при Румен Радев, и при Доналд Тръмп, сега и при Еманюел Макрон .... очаквам скоро и в Германия да се случи нещо подобно. Пък и другаде. Единствено Турция прави изключение. Там обаче причините са много ....

в турция ,причината е само една -исляма или османизма .

Ако религията беше причината, то Ердоган щеше да получи почти 100 % подкрепа - все пак в Турция над 90 % от населението са мюсюлмани. По-скоро Ердоган използва религията за да манипулира хората, както използва и държавния апарат за да манипулира изборните резултати.

Еманюел Маркони не се отличава въобще от досегашната правеща елита. Същите неолиберали, трансатлантици, ес-фанати и поддръжници на трансатлантически договори. С парите на Ротшилд и сие. И "Добре дошли във Франция".

Към редакторите на Дир-а има голяма разлика между квалифицирането и класиране.

Хората, които избираме, не решават нищо, а тези, които вземат решения, не са избирани.

Вече на всички е ясно, че Путин води необявена война с ЕС. Въпреки атентатите, които извърши чрез негови агенти и парите, които пахарчи поддържайки популистите, загуби. Тръмп му охлади мераците в Сирия, правейки ПВО то му за смях. Шамар в Холандия, шамар във Франция. Ще има шамари и в Германия. Там назоваха терориста с истинското му име - Сергей. Ще му стане тясно и в Русия на джуджака.

Има две вероятности да се са случили с теб тази сутрин. Или не си си изпил хапчетата или си прекалил с дозата!

"На първа страница на комунистическия вестник "Юманите" върху снимката на Марин льо Пен е изписана думата "Никога"." Я да попитам соросоидите тук как според тях Марин льо Пен е кукла на конци на Путин, в Русия е комунизъм, а комунистически вестник пише такива неща за льо Пен?

НЮ ЙОРК - ТЕЛ АВИВ - РИЯД Е НОВАТА ОС РИМ- БЕРЛИН - ТОКИО ... ... САУДИ АРАБИТЕ СИ ДЪРЖАТ ПАРИЧКИТЕ ПРИ АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИ :))

Написал си откровени глупости, присъщи на политически неграмотен трол или такъв, получил неграмотни опорни точки! Френските комунисти ВИНАГИ са били против НФ и са виждали в него основна заплаха за Франция! Винаги, във всички избори, при неуспех на кандидат на ФКП, те са подкрепяли кандидата, който е ПРОТИВ политиката на НФ! Ограмоти се малко поне, пък тогава си пускай глупостите!

И да добавя за неграмотниците, които са съгласни с твоето "компетентно мнение" относно комунизма в Русия. Не, в Русия НЕ Е комунизъм, а най-див олигархичен национализъм, комбиниран с икономическа изостаналост! Всъщност, разликата между комуно-болшевизма и олигархичния национализъм е никаква, тъй като и в двата случая руският крепостен мужик е най-обикновена стока, по-зле и от добитък! Той е предаван, продаван, убиван, експлоатиран все в името на "матушка Русь", която е кърмилница за някои, но не и за крепостните! В никоя страна от ЕС Путин не е подкрепил наистина лява партия! Включително и в България!! БСП на Курнелия Нинова НЕ Е лява партия и дори НЕ Е ЗАМИСЛЯНА като такава! Това е партията-чадър на българската олигархия, за огромно съжаление факт, неосъзнаван от симпатизиращият им изгладнял електорат по градчета, села и паланки!

Не го усуквай, чист фашизъм си е! Нали осъществиха мечтата на Хитлер да ликвидират СССР!

Я СТИГА Русия това-онова ДРЪН дрън, НАЙ-ОБИКНОВЕНА КАП държава с всичките и кусури като такава. Що не отидете да живеете в САЩ - свят ще ви се завие от полицейщина, бандитизъм, олигарси и прочее от всички цветове !

Момко от Добрич, преди да пишеш, отиди в Русия и виж. Там отдавна няма комунизъм. В Русия цари такъв див капитализъм, такова разграбване на всичко, което не е здраво заковано за стената, че тукашните "демократични процеси" ще ти се видят детска приказка. Или искаш да кажеш, че всички олигарси са представители на работническо - селската класа?!

Всичко си объркал, трябва повече да четеш. Само с лозунги по митингите на Атака няма да напреднеш много в разбирането на света.

Европейският съюз върви с бързи крачки към социализъм, т.е. към атеизъм, марксизъм, дарвинизъм, хомосексуализъм и т.н.

А ти към ДЕБИЛИЗЪМ.

Никакъв взрив няма,никаква революция.Победи статуквото,като дискредитира другите,които искаха да оправят отношенията с Русия.Спомнете си с какъв ентусиазъм дойде Обама и какво?А после Тръмп.Революциите приключиха миналия век,сега ни чака Нов световен ред.

Abu Talib

Novus Ordo Seclorum има за основа Novus - името на първия родил се в новия град Novae на 23.10.69 г.н.е. Замислян е отдавна, още по времето на император Тит Веспасиан. Идеолог е бил онзи, който казва: "Който има, ще му се даде, а който няма, ще му се вземе и това което има". За жалост, неправилно са разчетени тези думи пред вековете. Става дума за една пленена славянска армия, ако не сте чували все още.

Франция съвсем не е "самотна" - Швейцария и Великобритания,Вишеградската четворка, неофициално България и т.н. и т.н.

Особенно България...руската и част.

ЕЙ ТВА Е ПЕРВЕЗИЯ ... ЛЕВИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ ДА ГЛАСУВАТ ЗА БАНКЕР ОТ БАНКА РОТШИЛД И СИЕ ПАРИЖ :)) ... ХОЛИ ШИТ , МОХАМЕДЕ :)))

Ма ти все още ли си мислиш че има ляво дясно либерализъм и какъвто се сетиш изъм по света ? Това го има само за шаранчетата / не визирам теб/ предлагат им го от време оно и "избори " им правят а те така се радват че си "избрали" този или онзи... !!!

Взе ми думите от клавиатурата;) "Либералсоциалист" - нема такова животно ;) това е нонсенс - не може хем да правиш социална политика, хем да удовлетвориш желанията за максимални печалби на банкстерите. Либералната помия е инфилтрирала партиите на социалистите и комунистите на Франция - и чрез медиите (ясно чии са) са промити мозъците на милиони.

ТИ НАЛИ СЕ ОПРЕДЕЛЯШ КАТО ХРИСТИЯНКОМУНИСТ? И КАЗВАШ, ЧЕ ДРУГОТО БИЛО ПЕРВЕРЗИЯ.