Коментари - Проф. Анна Кръстева: Дойде времето на мега-лидерите | dnes.dir.bg
назад

Проф. Анна Кръстева: Дойде времето на мега-лидерите

Изтече времето на партиите, дойде времето на мега-лидерите, коментира в интервю за БТА политологът проф. Анна Кръстева резултатите от президентския вот в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Анна Кръстева: Дойде времето на мега-лидерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Времената на мега лидерите са отдавна отминали. Сега е времето на мега политическите задници.

'...о новата администрация ще направи много по-трудно имигрирането в САЩ...' професоре, професоре и САЩ и Канада си имат процедура за имигрантите, която няма нищо общо с президента. Има една българска поговорка 'ти си бил голям професор'....

"Мега" лидерът на САЩ е "мега" нарцис. Нужен е, обаче, на самите американци за да отрезнеят, тъй като демокрацията им, както и в Европа, е в процес на деградация. Самите партии нямат пътеки за издигане на достойни личности до горното ниво. Свръхрационализмът и доминирането на финансовата компонента в обществения живот, без цел и идеал, водят до издигане на безскрупулни лубени до висшите етажи на властта. Очаквам задълбочаване на разединението в американското общество до краен предел, както и нова война (или поне сериозен опит за такава), вероятно срещу Иран (републиканците изпълняват целите на външната политика на Израел). Следващ президент (ако Тръмб си изкара до края мандата) най-вероятно ще бъде Мишел Обама.

Най ги обичам такива философи...

ЗА БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ИВАН КОСТОВ

Дир-а, много моля, като снимате тази професорка, помолете я да се среши! Внукът ми случайно я видя и се разплака. А и как да вярваш на човек, който не може да сложи в ред главата си.

Много интересно в кой момент НЕ Е било време на "мега-лидерите", а едва сега ставало такова !? Тъпото лобира за контрол чрез култ и изобщо не го осъзнава. В крайна сметка, не случайно робува именно на статуквото, което й е внушило, че е професор. Тези, които 1000 години "доказваха" как земята е плоска и горяха хора по кладите, също бяха "професори".

Ъхм бабе, Партията на Найджъл Фараж е в пълен хаос и без лидер. А по-точното определение за Путин е фюрер.

На планетата на маймуните е нормално неандерталщината да е с професорска титла.

Г-жо професор, пропуснали сте един съществен момент в своя анализ. Ако улавите демократи не бяха заложили на пощръклялата луда крава Хилари, а на мъдрия старец Сандърс, едва ли сега половината Америка щеше да реве, а другата половина да скача от радост за победата на Тръмп.

а времето на мега-откачалките в медиите отдавна е настъпило. вече не се трае!

нЕОФАШИСТ ВЛАСТВА В МОСКВА, ПСИХОПАТ И НЕОФАШИСТ ИЗБРАХА ВЪВ ВАШИНГТОН, ОЩЕ ЕДИН ТАКЪВ ЛУДЕЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ-АКО ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ФАШИЗМА И НАПРИЧАТЕ ТОВА ПРОМЯНА, ЗНАЧИ Е !!!

не бъркай НЕОФАШИСТИТЕ с консервативно настроените националисти и антиглобалисти в Русия, САЩ, Унгария, Турция, Венецуела, и т.н. .... Сев.Корея е друг случай.

А времето на помиярите, според които педерастията и задръстването на улиците с шебеци са "евроатлантически ценности", бързо и безвъзвратно изтича.

"ще спре да подпомага малки страни, които разчитат на Алианса, без да си плащат за това". Да плащаме за НАТО ? Тези в ред ли са ? Заложили сме цялата страна във военно време, пък да плащаме и в мирно ? Не е това смисълът на Северноатлантическият договор. И Тръмп друго каза, не за плащане.

Тази професорка учила ли е през годините за ролята на ЛИЧНОСТТА в обществото и историята. Времето на личностите не си е отивало.

Времето на личностите си отиде в ЕС. Брюкселските зелки не са личности, а чиновници. Затова на соросоидите им се вижда страшно, че начело на определени държави застават мега-ЛИДЕРИ, тоест личности със силни качества.

Проф. А.К., отдавна няма мега-лидери, има мега-кукловоди. Така е в Щатите, така е и у нас...

Права си госпожо, след ПУТИН дойде и ТРЪМП чакаме следващите .В неделя и в БЪЛГАРИЯ.

Ерата на мега идиотите дойде Г-жо Професор.

ТЕЗИ, КОИТО ИЗБИРАТ МЕГА-ЛИДЕРИТЕ ! НЕ Е ЛУД ТОЗИ, КОЙТО ИЗЯЖДА БАНИЦАТА ...!!!

Е това не знаех-благодаря.Значи ТРЪМП Е МАЖОРИТАРЕН КАНДИДАТ.Никога не е късно, човек да научава нови неща.

Може би въпрос или бележка (незнам какво точно) към проф. Кръстева - все още никой не може да твърди със сигурност, според мен, че г-н Тръмп е фундаментален неконсерватор. Предполагам че сегашният президент на Щатите също е консерватор, но с по-нови и по-широки разбирания за света. Всичко се променя, разбиранията за света - също. Това е нещо, което е напълно естествено.

Стига с това словоблудство и нищоговорене. Позата на щрауса е контрапродуктивна. С думи няма да оправим проблемите на света. Целият този цирк в Шатите с избора на 45 президент няма да доведе до промените, които хората желаят и очакват. Да, истината е посока и идеал, докато животът се нуждае от правдоподобност. Обаче вече сме стигнали предела (задънената улица) и човеството се нуждае не от политически коментатори и празнодумци, а от рестарт на с/мата. Кой ще го направи? Елитите, които са поставени във властта искат да запазят стауквото, което ги облагодетелства, но това само влошава нещата и не вещае нищо добро. Безизходицата е налице и вече не може да се прикрива, а въпросните елити не могат да предложат решение и правят всичко възможно, за да не излезе наяве безпомощност им. Засега положението все още се удържа... но никой не се наема да каже докога и какво ще се прави после. Затова всички тези претенциозни коментари, прогнози, анализи и пр. на реалностите са в крайна с/ка едно жонглиране с понятия и категории, които не казват нищо, a издават безсилие и само допринася за всеобщото заслепение и безизходица.

Според мен, нужен е не "рестарт", а "принципно"/из основи нова система.

Въпрос на тълкуване. В същия смисъл се използва и понятието "парадигма".

Нов бардак - ОК, а нов 'персонал' откъде?

...какво значи "рестарт на система", нещо като бунтове срещу "елитите" или като революция в световен мащаб. Знае се, че революциите накрая винаги изяждат децата си. И какво от това. Сигурно за да дойдат "новите силни на деня". Какво друго може да значи..., и така до безкрай - като изтече времето на едните, идват следващите нови и т.н., докато накрая всичко изчезне и да има повече нужда от подобни "заменки".

Генерал Радев е назначил своята любовница на втора длъжност в пълен конфликт на интереси, когато е бил командващ на ВВС.БСП изпълнява една непрестанна ария на позора и на непрекъснато лъгане. Лъготенето е тайната страст както на председателката, така и на кандидатът на БСП. Радев е бил е член на БКП от 1984 година. И това не беше казано по време на кампанията, каза още Антон Тодоров. Когато този човек е бил на онова ниво, е извършил действие, което е в тотален конфликт на интереси. Част от българите са готови да подкрепят този човек да стане президент. Когато му се даде по-голямо поле полето на президентството, можем ли да бъдем сигурни, че отново няма да извърши нещо, което е в тотален разрез със закона? Този човек по кокошкарски начин за 400 лева е назначил своята любовница, възмути се Тодоров.

Всичко това, не прави тетка Цецка читава.

Тетка Цецка е читава жена, но кукловодите й - не.

Антоний Тодоров е едно плямпало,папагал,без значение дали го прави по убеждение или по поръчка.Или може би дървен философ!Или завижда ,че не може да си намери любовница!?

От всички, които се изрдиха дотук, този генерал засега е най-читавата личност. Човек трябва да може да прави разликата и да степенува нещата. А ти, друже, си поредният балкански "интелект", който търси истината не там, където трябва.

За "читава личност" сред кандидатите трудно може да се говори. По-скоро кой е по-малко нечитав...

....който се грижи за интересите на страната си е "популист"... - нее нещо бъркаш А за Б , който е такъв съгласно писанията на путлериските гниди е фашист и бандеровец, щом обича и защитава родината си от путлериският агресор!!!

Абе, щом ги е досрамяло да напишат, че е от НБУ, значи има напредък гражданското общество в България.

Професорката може да си хвърли дипломата е тоалетната. Популизъм, мамулизъм, работата на политиците от античноста е Only talk, no action.

Айде сега се почна с тъпите разсъждения кой какъв бил и не бил.

Соросидни глупости -ай у лево !

Опорни точки: Кой не скача е, "червен". Кой не слуша Обонго е, "диктатор". Кой не е сляп и луд, е "мурзилка", "рубладжия", "путЕнофил"... А, пък който се грижи за интересите на страната си, е "популист".

Нещо бъркате проф.Крустева...не популисти , а това са патриоти, но тази дума е забранена в България за това до тук е докарахме с такива професори като вас които въздействат и заблуждават обществото разчитайки на хранилката от казионните партии!

Българи! Да си свършим и ние работата! На балотажа да пратим Цецка при Хитлъри!

регулировчик, точно! за тръмпи гласуваха белите продавачи на обувки като Ал Бънди от ръждивия пояс!

Еми, белите "провадачи на обувки", срещу черните лежачи на соц.помощи.

Всеки си създава комфорт в собствената страна.Ал Бънди иска да си продава обувки на спокойствие.Не иска мексиканции и мюслита екстремисти да му се мотаят из двора и магазина.Предците му и той са създали тази страна.Светът е широк-защо мексиканците,китайците и мюслитата не си създадат свой комфорт в техните страни,а се натрисат на Ал Бънди и на всичко отгоре му се подиграват.Айде всеки у тях си и на чуждо място-само ако е поканен.

След времето на измислената демокрация, волеизлияние на народа ("изборно право") дойде времето на баш-феодалите. Айде стига експертни мнения, щото ние можеме сами да си обобщим!

Поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

'partis' lat. - "части" бълг. РАЗДЕЛЯЙ народа на части/партии, насъсквай ги една срещу друга И ВЛАДЕЙ 'fascio' itt. - "сноп" бълг. Снопът на хан Кубрат. Иначе казано единство, безпартийност...

Да така е но това при нас не се получи. Народът ни трудно може да се ориентира в червено- синята мъгла и купените социологически агенции и лъжливите ни средства за масова дезинформация! Вместо да изберем някой от най-достойните Каракачанов и Марешки ни пробутаха кандидати втора класа Радев и Цачева с които нищо няма да се промени и двамата са представители на статуквото. Те същите продадоха и разграбиха България! И сами сме си виновни за това! Мислете българи сега ще избираме по-малкото зло!?

Дойде времето на мега комплексарите! Само им виж електоратите на тия "мега лидери"! Ал Бънди и Иванушка Дурака! За единия гласуваха некви продавачи на обувки от ръждивия пояс, за другия някви колхозници от дълбокия сибир! Квито електоратите, такива и лидерите!

Гола вода си майоре. Не може да бъдеш майор. По-скоро си пе.дал с това оскотяло и наведено мислене!

За Тръмп гласуваха белите, за Клинтън американските "роми".

Махнете снимката, моля...Ужасяваща е.

Явно е на соросоидна хранилка.

Тази професорка май има проблем с изразяването на български език и заради този си проблем използва чуждици? Мен ако питате е отвратително това общо говорене по разни телевизии и радия.

Аз съм с Българско съзнание въпреки, че живея в чужбина и умирам от дразнене, като речат: "сбъдна мечтата си", "да се случи еди каква си инициатива", "нормалност" и други чалгаризиращи езикови интерференции.

Мега лидери. Ами аз?

Популист -- това звучи гордо.

То винаги си е било. Бактън от разбирачи професори на бюджетна хранилка ?

дошло е време за промяна. Всякакви други приказки са глупости. На хора им омръзнаха само да им взимат и да им намалят привилегиите за сметка на богатите. И само популизъм. Те искат промяна и връщане на тяхното време.

В крайна сметка всеки помни лидерите, а не партиите. Особено за американските президенти това изобщо не е от решаващо значение. Републиканецът Буш подпали Ирак, демократът Клинтън бомбардира Белград. Открийте десетте разлики?!

Не знам дали е изтекло времето на партиите, но със сигурност е изтекло времето на такива пишман-анализатори, като тоя урунгел от снимката. Откъде се пръкна па и ти, бре, мадам? По какво си професор, какво си предвидила, какви оригинални изследвания си направила? В интервюто си предъвкваш стари публикации от световните медии. Точно такива като тебе сбъркаха кардинално прогнозите си и за България, и за САЩ. Освен това, всичко в живота е циклично. Бойко Борисов е точно такъв авторитарно-популистки харизматичен мега лидер, за каквито ти говориш. Защо тогава СЕГА той губи гласове, след като на 11 поредни избори е бил само победител? Орбан също губи подкрепа, а високите рейтиниги на Путин и Ердоган са от 15 години. Което означава, че очертаните от тебе "тенденции" нямат нищо общо с действителността. Лидерите набират популярност, идват на власт, изчерпват се и отстъпват мястото на други. Така е било, така и ще бъде. А силата на партиите зависи от традициите в дадена страна - не бих казал, че в Америка Републиканската партия е отслабнала след победата на Тръмп! Вземи се скрий някъде и недей да плашиш хората с твоите глупости!

Бочко го играе лидер и само за това е на власт. Проблема е че само играе, а като нещо стане, вика - "онея другите(предишните) са виновни". Т.е. отговорност не поема никога и принципно. Затова понякога губи. Но все пак, на фона на останалата българска политическа паплач, дет ни отговорност поема, ни лидерски вид има.... Боко е малко напред.

ПП Факт е че партия ГЕРБ, няма. Има група около Боко, наречена ГЕРБ. Без него - няма ГЕРБ.

В България мафията на старото БКП създава изкуствени лидери и им създава популярност,поставя ги на власт,като се изчерпят лъжите им ,ги подменя с други.

Жената донякъде е права. Хората верно искат силни и очевидни лидери. Но, не защото си падат много по силата, а защото им писна от чиновници които отказват да поемат отговорност. Т.е., управлението да НЕ е анонимно и безотговорно упражнявано от купчинка чиновници. Те това искат хората.

В България такъв мега лидер е само Радан Кънев!

Абе хора, вие от майтап не разбирате ли? Какъв лидер може да бъде низък и злобен човек.

В България нищо не зависи от гражданите-поне от настоящите граждани.Комунистическата мутромафия е спокойна,защото който и да е във формалното политическо ръководство,изпълнява нейните заповеди.Колкото до НАТО-ако ползваме услугите му за нещо,нормално е да си плащаме,а не да сме циганите на Европа и да живеем от просия.

Да, нормално е да трябва да плащаме. Лошото е, че ни ошушкаха докрай с КТБ-та, Белене и не знам още какво и накрая ще се окаже, че нямаме и за това.

поздравления за избора на вуз госпожо Кръстева.

в момента в който Цуки се оказа топ-лидер....