Парламентът може да отмени избора на Марковска

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов предложи група депутати, специалисти по конституционно право, да предложат решение по казуса "Марковска". Народното събрание може да отмени решението си за избора на Венета Марковска, за конституционен съдия, смятат депутати.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът може да отмени избора на Марковска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние тука си говорим, а кервана си върви и адвокат Тодор Табаков краде милиони от Сребърния фонд. Лишава децата ни от бъдеще, пенсионерите от хляб, а Табаков ще продължи с извънбрачните връзки с наивни момичета.

Защо всички не изтрезнеят и изоставят патетичния стил на писане по-въпроса? Първо г-жа Марковска е типичен представител на съдебната върхушка и останалите членове на ВСС и КС едва ли се различават много по морал или професионална история от нея... А президента го насадиха на пачи яйца защото откъдето да го погледнеш, за какво и да става дума такива евтини хватки и балкански хитрости като ... припишка ми се, трябва да прекъсна церемонията ... нанасят убийствена вреда на институцията и него самия ... Сори Росене, теб оставиха да переш гащите на Цветанов и Фидосиева :) )))))

Много трудоемко - все едно че пере покривалото на мерцедеса.

Тази сутрин гледах едни агресивни,заплашителни физиономии по една електронна медия.На "депутати"от РЗС и "независими"такива,сипещи огън и жупел по Президента.Тези,на които Фидосова и Велчев явно са платили,за да издигнат кандидатурата на др.В.Марковска.Кой би бил добрият избор за съдия в КС?-ОБЩЕСТВЕНО ЧИСТА,НАДПАРТИЙНА,ПРОФЕСИОНАЛНО ПОДГОТВЕНА ЛИЧНОСТ!Личност с морал,етика,човешко достойнство.Почти като в приказките.Личност,въру която не тегне и грамче съмнение.НЕЗАВИСИМА личност.ЛИЧНОСТ,а не партийна,лобистка,кандидатура,поредната поръчкова кукла на конци.Имам съмнения в искреността на Президента.Но ужасно ми иска,по лаически,по човешки,да е бил откровен с нас,плебса.Да го е направил за доброто на България.Да спаси страната от един голям герберастки гаф и нов мониторинг.Да е решил,най-после,да покаже сила и по-друга позиция от официалната,власто-всеядна такава.Страшна наглост и простащина е целият случай.Срам за страната,Парламента и стотиците кадруващи в България,лобита.

Предлагам И. Федосова, да напише второ писмо до Гн Барозо със следният текст; Гн Барозо, тъй като в Р.България и по точно в съдебната ни систма не можем да намерим, честен, почтен и некорумпиран човек, който да заеме поста К.С. моля изпратете ни някой от чужбина. Надявам се това да стане бързо, защото сме в "конституционна криза".

аде всички изкристи грухчовци в кочината

Циркът "Борисов" чрез казуса Марковска, отклони вниманието от подписването на крайно неизгодният договор за България, "Южен поток". Вторият голям въпрос е, конфликтът със "МНОГО СОЦИАЛНИЯТ БЮДЖЕТ 2013" и конфликтът с лекарското съсловие. Но нали времето "БЕЗВРЕМИЕ", след 34 дни свършва?! След това ще я смятаме, НАКЪДЕ В НЕДЕЛЯ - 22 декември.

Народното събрание може да отмени решението си за избора на Венета Марковска, за конституционен съдия, смятат депутати? А същите тези депутати смятат ли, че според чл. 58, ал. 1 от Конституцията гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите? Народните представители са български граждани, които представляват своите избиратели и целия народ, а съгласно чл. 67, ал. 2 от Конституцията те действат въз основа на Конституцията и законите. Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната, както изисква чл. 4 от Конституцията. Логическият и правният извод от анализа на тези разпоредби е, че конституционните норми са задължителни за всички граждани, включително и за тези от тях, които са избрани от народа за негови представители.

Съгласно чл. 86, ал. 1 КРБ "Народното събрание приема закони, решения, декларации и обръщения", като "законите и решенията са задължителни за всички държавни органи, организации и гражданите". Решението на НС за избора на конституционни съдии е акт на законодателния орган в държавата, който се създава от него автономно и суверенно. То се приема не въз основа и в изпълнение на закона, а на самата Конституция на едно гласуване. Като особен ненормативен акт от висок ранг Решението на Парламента е прието въз основа и в изпълнение на КРБ и влиза в сила от момента на приемането му и по смисъла на чл. 86, ал. 2 от Конституцията е задължително за всички държавни органи, организациите и гражданите. Решенията на НС са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани, включително за самото НС. Народното събрание не може да отменя, изменя или да обявява за недействителни собствените си решения. Такива правомощия НС няма и не може само наново да поставя на разглеждане и да пререшава по същество свойте решения. Никой не може да се позовава на недействителност на влезли в сила решения на НС. Решението на парламента за избора на конституционен съдия е неотменимо, защото според РКС 11/1994 г.: "...преценката за избор или назначаване... принадлежи единствено на органа, оправомощен да я прави. Тя не подлежи на конституционен контрол, защото е лична и суверенна... единствено право и отговорност на избиращия, респективно назначаващия орган".

ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ: номинирали, предложили, не допуснали изслушване в зала, не спазили законоустановената процедура, гласували, ДОПРИНЕСЛИ за генерирането на този грандиозен гаф да останат до края на този парламент на минимална ЗАПЛАТА!!

Лояле, Вие не разбирате, колко страшно, тя е съдя, представи си, че утре тя е арбитър по твое дело, недай боже.Не е ясно какви са подбудите за избора, но ако това което вече се знае е верно, значи нашето общество е деградирало повсеместно, става по страшно от преди 89 г., тогава хората знаеха от кого да се пазят...............

Значи, марковска не може да бъде конституционен съдия по морални причини , но може да бъде зам.председател на ВАС. УНИКОМИ СМЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Предоставиха ни зрелище с В.М. - въпросът е какво се прикрива в момента с това шоу?! С този цирк ни се отклоняват вниманието! Някой пита ли се защо ни ангажират вниманието с този скандал сега!? Или наистина ни управляват шайка малоумни или са прекалено хитри и прикриват пореден гаф с този фарс наречен В.М.

Дира много неудачна снимка на Костов.Заел е поза на граблива птица.Има една наука -френология по линиите на лицето,очертанията на пръстите на ръката се съди за характера на индивида.Дългите пръсти са характерни за крадците.

за крадците не е вярно,дългитие пръсти са характерни за аристократи,цигулари и пианисти.А ти си тъпа и злобна.

вече 20 г. го гледам тоз, ама нищо аристократично не видях у него. Освен безочие и наглост..... А ти си прегледай очетата

Черен, ама верен,а бял гомна ял.Много си е гот ,за нещастие на комуноидите.

Твърде далеч съм от "кухнята " на случващото се. Но - в какво по-точно е обвинена съдия марковска? Че дала пропуска си на някого си, който се държал лошо. Никой от парламента ли не прави подобни услуги_ Че се интересувала за свой близък в спорна за него ситуация. Никой ли високопоставен не ходатайства? Е, да си припомним Мишо Бирата... съдия Владимира Янева и ... други. За широката публика остава впечатлението, че зад всичко това стоят други факти и че се действа прекалено избирателно. Може би Марковска знае повече, отколкото би било безопасно за някого, вкл. и от ЕС . Защо не погледнем на случилото се вчера при президента от човешка страна. Как се чувства сега човекът с име Марковска

Гадината е обвинена в това, че лъже безобразно дори и за дребни неща, та какво остава за големите. "Човекът" Марковска е една жалка отрепка и незабавното й пенсиониране би било най-дребното й наказание!

В началото на 2012 г. срещу Марковска е било образувано досъдебно производство. Защо досега нямаше повдигнато обвинение и това щеше ли да излезе наяве, ако не беше избухнал скандалът с КС? Ей така - тръгнал президентът за церемонията и, видиш ли, срещнали го на вратата и му дали писмо от прокуратурата. Ами ако се бяха разминали? Възможно ли е при това положение доскорошният главен прокурор да е на морална висота? А държавният глава и той ли е с висок морал, след като го е предложил за съдия в КС? С какво ли и двамата са по-свестни от Марковска? Да не говорим и за нейните върли защитници, които сега се спотайват в миша дупка!

Предложете следващият по брой събрани гласове кандидат, а именно Екатерина Михайлова, одобрете я, заклева се и това е.

ДСБ да потърси подкрепата на комунистите и доганистите...нали с тях гласува...вижданията им са сходни....Костов-Станишев-Доган=вечна дружба!

Може свекарът и свекървата на въпросната госпожа да са и купили повече от 6 апартамента? Не знам!Но, че има нещо гнило около нея-то е ясно. Въпросът е, че кадруването в Б-я е на принципа- колкото си по-окалян толкова по-високо се издигаш в кариерата. защото си зависим и контролеруем. И нека главния кадровик на републиката не ми обяснява, че я предупредил три пъти, а да ми обясни защо я е издигнал, освен ако през това време не полагал асфалт, рязал лентички или е чукал мачле.

Защо тогава беше нужно и Плевнелиев да се класира за импийчмънт. Нарушавайки конституцията един път, той изгуби за винаги мандата си в политиката и държавата, не че е ставал изобщо за тая работа.

Жалко, но това правителство е АБСОЛЮТЕН шампион и РЕКОРДЬОР (сигурно дори за настоящето хилядолетие) по ГАФОВЕ - то не бяха флашки (с уличаващи премиера и др. висши чиновници в нерегламентирани контакти с лица попадали в обсега на службите), Калинки (няколко броя), избор на министри на кръстопътя, рекордно кратки мандати на депутати, министри и др., издънки на полицията от всякакво естество а и на министри, може да бъдат изброени още много видове, групи и класове от НЕБЛАГОПОЛУЧИЯ. Върхът, черешката на тортата обаче, управляващите сътвориха чрез НЕКОНСТИТУЦИОННО, ПРОТИВОЗАКОННО И ПРОТИВОПРАВНОТО номиниране, избиране и постфактум "ИЗСЛУШВАНЕ" на скандално станалата не само у нас, но и в Европа (добре че са те, та да се озаптяват поне донякъде безскрупулните решения на кликата) особа от гадното племе на юристите съдия Марковска. В най-общия случай ПРАВИСТИТЕ т.е. ЮРИСТИТЕ са хуманоиди с неясен, трудно разбираем от простосмъртните морал (с еднаква лекота защитават престъпници и техните жертви) основната цел на която, е със законни средства ДА ЗАОБИКАЛЯТ съществуващото ЗАКОНОДАТЕЛСТВО (оневинявайки престъпници), а ако то не им пасва УМИШЛЕНО внасят неяснота, преднамерено недопускане на някаква конкретика, невъобразима многовариантност и възможност за диаметрално противоположно тълкуване на един и същи казус и при невъзможност за директна промяна на съществуващи разпоредби да лобират, аранжират такива промени и противозаконно и коварно да опитват прокарваненето им в парламента в съвсем други закони, НЯМАЩИ отношение към съответната материя. НО трябва да се признаят и успехите на това правителство (ТУК ще си позволя да припомня само най-емблематичните, признати и от най-яростната опозиция - държавните ценни книжа, твърдата позиция на "скръндзавия" министър на финансите, сключения договор за газа и тръбата и още много др.) и да бъдат сравнени с наглите изявления на жалкия ПЕС-оглавец серГЕЙ стниШЕФ, чието "царуване" запамнихме само с голи обещания, курорти за червени бабички, кражбите на братко и батко, Цанков камък, световното кърджалийско огледало, гьола в Белене, противоконституционно аранжираното (със заплаха да загубиш работното си място) събиране на подписи за РЕФЕРЕНДУМ, който НЕ Е В компетенцията на Народното събрание, а на управляващата власт и МНОГО други неизпълнени предизборни обещания. Честно казано предпочитам това управление на първичния ББ, отколкото на безспорно ерудирания ПЕС-оглавец СС!!!

в една нормална държaва след един такъв гаф от споменатите от вас се подават оставки...

Гаргамел

В една нормална държава, оставка се подава и като загубиш избори...а не да те избират за шеф на европейските социалисти...значи нормална държава е относително понятие

Твойта лоялност към dir-а, те прави по против отколкото пияния Бага

Все пак да не забравяме, че тези, които я избраха, са били наясно с качествата и и ако от Европа не бяха казали нищо, щеше вече да е конституционен съдия. Така, че управляващите са толкова виновни, колкото и самата госпожа!

Тази никаквица и досега е била с много голяма власт в ръцете си и както става ясно я е упражнявала съвсем безпардонно , навярно с извинението, че всички около нея правят така. Чак когато случаят се раздуха в Европа герберите , чийто човек е Марковска , й подложиха динена кора, но не започва раследване по сигналите,защото ако се направи обективно такова, много хора трябва да изгърмят около нея.

В Правосъдието, както и в Здравеопазването би следвало да има буква/ стандарт и дух/хуманност! В българското правосъдие и здравеопазване духа отдавна духнал - затова и двете са в такова трагично състояние!

Ако ЕС кори Марковска заради имоти купувани на нереално ниски цени и разглежда това, като престъпление, то всички критики и обвинения към България за най-корумпирана и престъпна държава намират обяснение. Затова нека след разкриването на досиетата да разкрият имена, имоти и цени на придобиване на министри, зам.министри, магистрати, генерали и полицейски шефове. Това ще разкрие, защо ''нископлатената'' държавна работа е така добре подплатена с придобиване на имоти от властимащи и семействата им. Цветанов купува за 230евро/кв.м. апартамент в кв.Изток, а Марковска - за 12 лева/кв.м терен в Ахтопол. Всичко обаче ще се потули, както стана с имотите купувани в Приморско, покрай скандала с Красьо Черния, имотите в Несебър, Влас .... Никой вече не говори и забравихме заменките без да има осъдени за тази огромна кражба, забравихме делата по "Софийски имоти". А ГЕРБ говореха и обещаваха друго - защо ли?

Значи според въпросното решение на Конституционния съд от 1993, Народното Събрание може да отмени и решението за прусъединяване към Европейския съюз ... :)

Айде стига ,че всички сте банални с обвиняване за всичко Костов, то бива бива, ама такава тъпня е уникална.Костов беше управник преди 12 години след него всички направо ос.....раха всичко заложено от неговото правителство и ако е бил виновен за нещо да са го осъдили.Егати тъпия народ един умен политик има и него разпъват,егати късмета че поне него го има една глупост не е изрекъл.

Я се разкарай...ти в сметището на Суходол ли ровиш

Ваню Костов да пали всеки ден свещ за здравето на внучетата , че може да ги блъсне кола :)

Ти чуваш ли се.Мутра ли си що ли ?

Не мисля, че нормален човек може да си позволи такива думи. Докъде може да стигне омразата и човешката глупост. Трябва да се вземе под внимание тази гнусотия, която е написана и кой я е написал.

Да и апогей в в политическите му попълзновения и кариеризъм беше Декларацията за възродителния процес пролетта на т.г. Въобще - един долен полит боклук !

Депутатите приеха документ, който обяви прогонването на близо 400 хиляди български граждани с турски произход през 1989 г. за етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим на соца и призова българската правосъдна система и главния прокурор да възобновят делото срещу извършителите на Възродителния процес.Доколкото ми е известно в сегашното НС болшинството е на ГЕРБ и независими/уж независими/.Но по принцип това е точно така Възрод.процес е срам за РБ.

да, доскоро костов беше наи-големия крадец, но сега днешните маи го надминаха

Има ли воля да се поправи дадена грешка - ще се намери начина. Затова ме кефи Президента на Република България за решението което е взел. Криза не криза, но се попречи на една никаквица да се добере до власт. Грешка е, че са я предложили, но когато това е факт - хубаво е, че държавния глава помага. Желая успехи на Президентството и Министерския съвет. Иначе червените псета нека си лаят - те за тва са псета

То с пожелание не става, от глупака умен да направиш.Председателката на правната комисия, която не е огледала кандидатите не си е свършила работата.Фидосова да си подаде оставката, а не да търсят някой си анонимен.

Гаргамел

Виж какво драги ми Георги...дай ми пример някога комунистите да са си признали за грешка...имаш ли спомен...ГЕРБ греши /дори Господ греши/, но не упорства в грешката си...чест прави на ГЕРБ, че не са твърдоглави в глупостта си

О'Санна ! Дойде Денят когато - Необходимост от 'Работна Група' бе Публично Изказано . И то - в НС ! -------- Задължен съм Ви, г-н Костов !

Борисов, ПОМОЛИ ФИДОСОВА да си подаде оставката като народен представител, СПАСИ репутацията на ГЕРБ!

Мен пък Фидосова много ме кефи :) Не мислиш ли, че без нея ще е скучно.

Ако сме на масата в кръчмата , да ще ме кефи, ама не в НС.

This is Bulgaria. We have to choose people, who know how to govern the country. See carefuly the man of the foto.

Хелоу, плийз рън ауей фром хиър. Ор райт на кирилица, бе маскара!

Карнавали,фестивали,бенгалски огън,захарен памук,кино,лимонада- Циркът на калинките!

Не е ли време Е. Михайлова да стане конституционен съдия ? Заслужава го !

да

Напълно съм съгласен. А на тези, които проповядват, че трябва да се преследват не корумпираните държавници, И ТО НА ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ , а тези който сигнализират за това с факти ,ще им кажа ,че живеем в ПОСТТОТАЛИТАРИЗЪМ, а не в ТОШОВИЗЪМ, което не пречи за утеха г-жа МАРКОВСКА ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕНА ЗА ШЕФ НА "БОРКОР" или посланник в Москва например.

Ами да стане веее...Костов да я направи...ко искаш - ГЕРБ ли да я избере...като лаят по ГЕРБ, ДСБ да се спасява сега

Да обявят външна поръчка за правна помощ за юристи да консултират юристката от Монтана.

Тази държава нещо смислено ще върши ли или ни занимава с измислени проблеми? В една фирма ако работниците един месец не вършат нищо, а само приказват глупости какво ще стане - ще фалира фирмата, работниците ще уволнят. За държавата, на която работодател са гласоподавателите, какво следва - да се уволнят всички, които не работят нищо, само ни занимават с празни приказки.

Всички държавни институций и обществени организаций в тази наша прокълната държава са оплетени в корупционни мрежи и това е от много години насам. Ние като заспали граждани ги търпим, но в Европейския съюз вече търпението им се свършва. Цялата схема беше заложена още с Гиньо Ганевската конституция ! Много унизително е да си българин в България !

Смърфовете се изпокриха в миши дупки-даже не пожелаха да дойдат в БТВ,чакайки ТАТКО СМЪРФ да даде разпореждане КАК ДА ДЕЙСТВАТ.И не държавата се оплете,а ГЕРБ със своите тъй наречени независими васали забъркаха тази ПОМИЯ.Сега се чудят кого да натопят,явно изпитания метод за ТРОЙНАТА коалиция не може да сработи.

Приставете си , че катастрофирате и са Ви необходими няколко лекари лекар с по 800лв заплата от близката болница с 240 персонал и няколко екипа национални консултанти/ правителство и президентство/. Вашите близки виждат как си отивате, а лекарите се чудят , дали трябва да Ви превържат раните....... Не ние виновна Марковска, а ние че ги търпим тези кретени трупащи милиони , а някои милиарди на наш гръб!!!!

България взе да се пробужда и тая стволоч, която е управлява ще окапе по естествен път с постоянното осиране сигурно няма да оцелеят и до изборите ...

пак се правятхватки, пък може и да не е удобна за някои среди

Спешно да се преработи Конституцията така, че от 2013 г. да се избират само 120 депутати!За 23 г.- повече от половината от 240-те високоплатени хрантутника доказаха, че са некомпетентни, невъзпитани-говорят в един глас без да се изслушват, ПРИЕМАТ ДЪРЖАВНИ ЗАКОНИ с по-малко от половината състав, непочтени, работещи изключително за лични, партийни и групови интереси на олигарси. Вижте се колко струвате,за 23 г. докъде докарахте народа и държавата. Народът има право както да ви избира- така и да ви прочиства, когато види, че не ставате,че го предавате и докарвате до просешко съществувание! Пиша това от болка, от съпричастност към народната неволя!

120 са много, 99-101 стигат при тая намаляваща бройка на българите, ама няма да стане, докато влизат с партийни квоти.

Какъв казус какви 5 лева, Искра Фидосова тежи само на килограми, като юрист е лека като патешко пухче. Още две дами участвуваха в избора за попълвне на парламентарната квота в КС. Провежда се допълнителен избор между тях и ако успеят да се закълнат?, нещата си идват на мястото. / Там е заровено кучето с анонимния информатор до ЕС ....бинго!/

Сегашната ситуация в която се самозабърка "елито" е класическа за нашта действителност !Изходо е много прозд, ама се иска малко ъкъл, ва! Щом нема Конституционен съд който да казва кое требе и кое не требе, нема и Констетуция. А щом няма Констетуция, нема и държава. Следователно требе официално да се разпусне държавата,която и без това я няма, за да си дойде сичко на място. След това требе да погледнем позитивно на нещата, както ни учат наште евро и ю ес ей приятели и сичко че си дойде на местото. Просто и ясдно до дупка!

Защо на някои хора им прави удоволствие да петнят държавата ни, та чак в чужбина да се разчуе и струва ми се, че Костов е огладнял за още пари, щом надига глава.

Защото държавата ни се петни пред Европа от червени, тройнокоалиционни комбинации, които ти защитаваш! Защото петнят отново, подставени лица на червените в ГЕРБ!

Па много червени подставени лица в ГЕРБ, бе - цели 78! И начело с Фидосова! Тцъ, тцъ...

Ех защо,защото такива "мразещи" Костов се литкат най-лесно и са като латерни, повтарящи едни и същи Кеворкяновски гнусотии!

Ма наистина, защо Костов да им помага? Тя, държавата, в лицето на управляващите, така хубаво си се петни, че няма нужда някой друг да помага... Управляващите, даже са се омазали до ушите с онова в целофана, на теб Костов ти боде очите! Аман от лумпени в тая държава! Имам чувството, че живея в милиционерски виц!!!

държавата ни е една институционална плетеница тромава и неефективна , пълен кенеф, а депутатите от мислене туко виж загинат в тежки институционални размисли :)

Решението е много просто. Марковска трябва да положи клетва като конституционен съдия и след това да се оттегли и да съди анонимните клеветници от ДСБ. Плевнелиев трябва да се извини на целия български народ за гафа си.

Какво общо иа тук ДСБ, като още преди 2010 година е започнало разследване, има публикации в медиите, къде бяха тези, които я избираха, тя самата е наистина жертва, даже я съжалявам, ащото може да е и клопка, хем от Административния съд да си отиде, хем да не е и в КС. Такива полицейски номера ги знаем.ТЕ СА НА ГЕРБ НЕ НА ДСБ

Ако се направи един одит на парламента какви ли неща ще излязат, колко актове са взети без необходимият кворум! Наскоро имаше такъв случай - за закриване на антидисриминационната комисия.

Не съм специалист по конституционно право, но наистина това гласуване ми се струва нередно : "Парламентът отхвърли проекта за отмяна на Закона за защита от дискриминация и съответно закриването на Комисията за защита от дискриминация. "За" отмяната бяха 13 депутати, 24 гласуваха "против", а 54 се въздържаха, предаде БТА. "

Разровиш ли се, ще мирише... ГНУСОТИЯ!

Пълен ! От А до я. На Всичко. Навсякъде. ( Публично оповестяване на развитието му. В непрекъснат Диалог с Данъкоплатците. Особено при формулиране на изводите и предложенията.)

България е отново дискредитирана пред света,кво значение има вече Марковска тоя или оня. Лицето раздухало доноса да се съди за държавна измяна!

А бе милиционерче малко, що да е виновен доноса, а не извършителя ,а това ми обясни, но ти едва ли ще можеш той ЦЦ не може и все търси кой каза че "царя е гол" а не верно ли е.

НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е НЕЩО ГОЛЯМО И СЛОЖНО. ПРОСТО ХОРАТА, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ТОЛКОВА МОГАТ- Т.Е. ТЕ НЕ МОГАТ НИЩО ДА УПРАВЛЯВАТ, ОСВЕН НЯКОЯ ЛИМУЗИНА. ДО ТАМ ИМ СТИГАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ. НО НИЕ СИ ГИ ИЗБРАХМЕ. НИЕ МЪЛЧАХМЕ И КОГАТО РАЗГРАБИХА И УНИЩОЖИХА НАШИЯ ТРУД, КОГАТО ДЕМОРАЛИЗИРАХА НАРОДА НИ, КОГАТО ГЛАДУВАХМЕ И СТРАДАХМЕ. ДАЛИ НЕ Е ВРЕМЕ ДА СМЕНИМ ТАКТИКАТА СИ?!?!

Време е. Даже е крайно време.

съгласан съм за смяната на тактиката, но каква ще е тя дане е само ....облякъл се Илия,че пак в тия

СТИГНА СЕ ДО ТАМ, ЧЕ ЛУМПЕНИТЕ НАСТАНИЛИ СЕ В ПАРЛАМЕНТА НЕ ЗНАЯТ СЕГА К'ВО ДА ПРАВЯТ !!! ЖОКЕР: ИВАН КОСТОВ ДА ИДЕ ДА ПИТА В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО КВО ДА ПРАВИМ, СТАНИШЕВ ДА ПИТА В РУСКОТО, БОРИСОВ В ЕВРОПЧАНСКОТО. АКО ПРЕДПИСАНИЯТА ИМ СЪВПАДАТ _ НЕМА КВО ДА МУ МИСЛАТ, АКО СА РАЗЛИЧНИ - КОЙТО ДАВА НАЙ-МНОГО ПАРЕТА, НЕГОВИЯТ СЪВЕТ ДА СЛУШАТ! НАЛИ И БЕЗ ТОВА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КАКВО Е МНЕНИЕТО НА "СУВЕРЕНА" ... после и суверена да си помисли "КЪДЕ СМЕ НИЕ..."

Такава некадърност и такава анархия не е имало през нито едно друго правителство..... Но вината си е наша, след като избираме един дебил бивш бодигард за ПРЕМИЕР, незнам какво друго очакваме!

Изпитвам вина за това.

Вината ни е, че се оставихме да ни разделят като народ, докато политичекият елит беше и продължава да е единен в разгабването на общите блага! Очевидно това е бил необходим еволюционен етап в постигането на качествено ново КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ...

Браво на президента. Дадените гласове за нея и от БСП показва колко е колко е корумпиран парламента и българската политическа система. Поведението и показа какви люде са в системата. Браво на ЕС. БСП показа, че не се очистила от мръсотиите.

Браво на Президента? За какво? Че наруши законите? Ама пък се бил държал достойно! Задължение на Президента е да се държи достойно, но В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА!!! Сега след поредния му героизъм, да си сърба попарата. Аматьор! Аматьори! А що се отнася до БСП, да ти напомня, че тая въпросната е била първоначално кандидатура на ГЕРБ, след това издигната от "независими" депутати. Ако някой още продължава да вярва, че "независимите" са независими, ето му един вариант - защо ГЕРБ да вкарат един в КС, след като чрез подлогите си, благодарение на които още са на власт, могат да вкарат двама? И още веднъж да отбележа, панаира не е с кандидатура на БСП и не те забъркаха гювеча. ГЕРБ поне веднъж, ще благоволят ли сами да си избършат нас.ания задник? Или пак БСП ще го играе ибрикчията?

То пък един съд...

Къде е Янето? Спомняте ли си как виеше, че ГЕРБ са му откраднали дупетатите, уж станали независими (и паричките - естествено). Сега води и временната комисия за корупцията и влиянието с власт- още като чу за сигнала трябваше да изземе документите по случая, да го разгледа и помогне на ББ. А той в това време да прави коалиция "Ярешки", ако може да се класира за коалиционен партньор на ГЕРБ за следващия парламент. Това можеше да почака, до изборите има още време!!