Проучване: ГЕРБ продължава да води на БСП с 6%

Центърът за анализи и маркетинг прогнозира 24,1% от гласовете за ГЕРБ и 18,2% за БСП. Пет партии получават повече от 4% подкрепа и биха влезли в парламента, а две трети от анкетираните очакват нарушения по време на изборите.

Обратно в новината

Коментари - Проучване: ГЕРБ продължава да води на БСП с 6% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия лъжат повече и от циганите, но дружно се кълнат (като цвъко), че ДСБ няма да влезе в парламента, защото и бесепарските, и гробарските комунисти ги е страх от Костов. Иначе е ясно, че ни чака пак правителство тип "беров", пак назначено от ДС. Дали ще бъде буда+гей, дали ще бъде буда+куневица+боклуци, няма никакво значение.

На такива проучвания не вярвам.Ще се види на 12 май!!!

на 12 05 виски тия лъжи ще станат на пух и прах....

Не ми промивайте мозъка с това кой с какви процентни нива разполага. Това са платени статии и не отгонярат на истината. Не манипулирайте калебаещите се. НЕ тикайте страната към бездната на мутренското управление на БСП=ГЕРБ=ДПС=Пръмката=ДС.

След "уникалното" соц.проучване на Мисирка Ялова от МБМД, платено с хиляди гущерчета от US амбасадата, много от колегите и се залепиха към касичката на ГРОБарите и точат десетки хилядарки за всяко свое "проучване".

ха ха ха .........бсп от 748 000 гласоподаватели и 40 депутати на предишните избори сега "само "75 ..............алооооо променяйте заглавията......................

А пък вчера по новините казаха че разликата била 2%...

И ПРЕДИ 4Г СОЦИОЛОЗИТЕ ДАВАХА НА БСП 605 НО НЕЩО ИЗЛЪГАХА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И СЕГА МИСЛЯ ЧЕ НЕЩО ТАКОВА СТАВА ЕТО ЕДНА ПРОГНОЗА БСП 80 ГЕРБ 74 АТАКА 25 ДПС 45 КУНЕВА 14 +ПО ЕДИН ДЕПУТАТ ЗА БСП И ДПС ОТ ЧУЖБИНА

Всички социологически агенции дават предимство на ГЕРБ пред БСП. Ясно е,че ГЕРБ печелят-въпроса сега е не дали ще спечелят,а с колко.....А БСП каквито и компромати да вадят,губят играта.

Наблюдава се един интересен феномен в Интернет (знам, че не е показателно за изборните резултати - не се заяждайте за очевидното) - проучванията по медиите посещавани предимно от хора не гледащи телевизия и нечетящи хартиени вестници посочват най-често ДСБ като първа политическа сила. Дори в червенеещи, но поне за момента относително свободни медии ДСБ е най-много на второ място. Какво ви говори това? Хората, които не чакат да бъдат "информирани" наготово от телевизоро някак си клонят към ДСБ. Дали е пристрастие или бягство към единствената поне нормално държаща се партия е друга тема, но явно без масираната пропаганда цялата останала политическа върхушка изглежда достатъчно абсурдно. Просто се замислете за това, оставете дори ДСБ настрана - помислете защо хората необлъчени от ежедневна пропаганда намират и ГЕРБ и БСП, и Атака, че и Кунева за тотално изтрещели?

От твоя коментар се разбира, че ДСБ имат основанията за лидерска позиция в политиката, но им липсва добро медийно представяне. Което е съвсем вярно, но те сами не могат да си отговорят на този въпрос. Липсва им малко критичност към настоящото статукво- финансова система, икономически оператори, съдебна система, общ законодателен процес.Но ако те управляват точно това ще променят, въпреки че към момента не са склонни да си го признаят трябват драстични реформи в държавата и силна воля за промяна.

бреъ,в форума само лакеи на герб които рапортуват или плуят бсп.това е пален абсурд.докаде докара хората глада и мизерията,да се продават за 5лв.,без да мислят за бадещето

Този пияница, ако не е брат му ще рови кофите из София. Не знам дали са верни резултатите или не но Юли е с пихтия вместо мозък.

Там трябва да ги издавят във Волга, после да ги разстрелят с по един пълнител на комунист, а най- накрая и да ги обесят поне по един път! Да сме сигурни, че няма ни един жив!

Не, не вярвам българския народ да е толкова глупав. Хора, изтрезнявайте по-бързо, че наближава 12 май. Имаме една партия с най-класните, умни и можещи политици - ТОВА Е ДСБ !!!!!!!

1.2%

НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ, ВСЕ ПАК НАДЯВАМ СЕ ЗА ПО-ВЕЧЕ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА В ТАЯ СТРАНА !!!!

Но поне още 1,2 партии има, които имат класни , можещи и умни политици , не са водещите определено ......

Да, има но .... какво от това ... Народа гледа цирка, който разиграват БСП и ГЕРБ и мисли, че това е игра/канадска борба/ а..., че това се разиграва на техен гръб .... Хляб и зрелища и.... чалга, това е масата и е ужасно .......

Не знам какви допитвания правят, но аз виждам как всеки ден все повече хора установяват за себе си, че освен ДСБ интегралната бюлетина е пълна почти само с психично болни. Има и други изключения, но няма време за налагането им - дано оцелеят и те, защото има нужда от замяна на целия тоя цирк. Всеки ден чувам и срещам хора решаващи да гласуват за Костов въпреки недолюбване и дори въпреки омраза - въпросът вече не е дори в дясно и лява, а в чиста проба запазване на разсъдъка.

ДСБ няма дори да влязат в парламента, тези мутри и боклуци са последното нещо от което имаме нужда. Докато не видя Костов в затвора за всичко което причини на България те са бита карта. Никой няма да се"опомни" защото всички помним великото спасение на СДС докъде ни докара.

До къде? Това е стила на Цветанов - казват се страшно звучащи неща и думата "конкретно" за цвят, но се остава слушателя да впрегне емоциите си и най-вече омразата си в желаната посока. ДСБ не е СДС, това измислено ченгесарско създание беше време да умре отдавна, но Костов дори с тоя товар на гърба успя да направи достатъчно едно време, че поне да дишаме спокойно. Ако не беше вкарал малък тласък за елементарен ред в институциите щяхме да преживеем още поне две Виденови зими, жалкото е че царя се оказа дребосък готов да го играе кукла, хората наивни, оценките ни телевизионни... е, гладът учи - ако не сега, по-късно ще плачете за Костов - крадеца, който посмя да ви открадне илюзията, че капитализъм може да се строи по социалистически. Няма безплатен обяд -това е смисъла на справедливостта, а не омайващите песни за отмъщение, които ви пеят ГЕРБ или мечтите за светло бъдеще, които ви продават от БСП.

Стига с тези проучвания, кои 1-ви , кой 2-ри, кой 10-ти, отивам забивам бюлетината мощно в кутията и после бройте....кво само ни пълните главите с глупости, сякаш ще ни повлияе това в избора.....

Евала, бугарске овце, отново ще си чувате комунисти, мутри, турчеещи се мафиоти и комунистически пачаври

За всички, които гласуват за мен обещавам: 1.Ниски сметки за ток - Как ще стане това? С режим на тока - 23ч. няма 1ч. има. Вече сме го правили ! 2.Всички ще направя милионери - вече един път направихме това, така че няма да ви излъжем! С този милион може да си купите цели три банички ! 3.И накрая , ако аз не мога да ви оправя, моя коалиционен партньор безусловно ще ви оправи! Вазелинът ще е безплатно от нас. Ха, да ви е честито !!!

Сега виждаме резултата- изключително прост и неориентиран народ, който ще го издигне.. Сега хамстера обещава, а после.. ще се оправдава. Скапания хамстер, за който ще се намери и капан! Рано или късно!

Как се е барнал само с розовата ризка...

СЕТИХ СЕ ЗА "КУЧЕТО НА ПАВЛОВ". И ТО СКАЧАЛО СПОРЕД ЛАМПАТА ;-)

Малко е... малко е... Трябва поне 120 мандата за да се свърши работа...

AMA KAKVI 6% AZ CHAKAM PONE 66% za gerb nali

Стратегията на БСП беше ясна. Да изкара Бойко кризата, да го намрази народа и като мине кризата тогава ще управлява. Да ама не ! Световната криза се задълбочава! Бойко бил страхливец, а Станишев се насра от страх преди още някой да му е дал мандата да управлява! Търси кукла на конци, за да избяга от отговорност.

Ми що тогава гЕрбавите толкова се натискаха за властта през 2009 година? Да бяха изчакали да мине кризата и тогава да се напънат!

"Да изкара Бойко кризата..." Кризата е ВЪТРЕ в Бойко! Не го ли разбра? Това е начина му на мислене и проблема "Винету". Допълнително, съпоставим с горното е само прокризисния фактор "Дянков"... .

Партия - една човешка длан но по голяма ти не си ми нужна да изпълня моя пъклен план на България да бъде тя ненужна!

Заблуда след заблуда,лъжа след лъжа...Всичко ще излезе наяве след броени дни....

Мисля че сметките за депутатите са грешни. Моля проверете. Мисля, че това са верните числа въз основа на това проучване: ГЕРБ печели 42% от действителните бюлетини и 101 мандата, БСП - 32% и 76 мандата. ДПС - 11% и25 мандата, Атака - 8%, или 20 места, ДБГ- 8% и 18 места.

Аз ги смятам 104, 70, 26, 21 и 19. Но не съм много запознат как точно ще се провеждат изборите този път. Ако има мажоритарни кандидати както на миналите, тогава числата ще са други.

Ако това не е манипулирано проучване - жалко. Но истината е че народът си заслужава управляващите. Та те са като него! Тънете в мизерия, като харесвате да ви ярят всеки ден, мен ми е все тая :)

И какво.. Смяташ, че хамстера ще оправи нещата ли? Краде цели 20 години гадния комунист, сега... Пак се натиска. Разстрел за него, и всички от неговото котило! Не Парламент, а куршум!

Герб е първи без съмнение и съм в страшно настроение как от злобата голяма от устата капе пяна !!! Има вече съюз нов БСП, ДСБ и Алексей Петров!

държава пълна с тъпанари!

И ти си един от тях

...във форума - с тъпанджии!

И за кво "ги лупате тези тупани", като пак ще останем на тоя?

Днес излезе Кольо Колев и каза, че ГРЕБ води с по-малко от два процента, и веднага Павлов скача, империята отвръща на удара! Споко бе, и без това никой не ви вярва!

Кольо Колев и Андрей Райчев са най независимите социолози. Абе ти вярваш ли си или ни смяташ за малоумни!

сигурно зависят само от един....

Няма значение за кой ще гласуваме на 12-ти май. Другата зима в България ще си ядем ушите! Държавата вече влезе в спирала която води единствено и само надолу. Като всяка друга обществена система, колапса идва когато 66,67% от системата не работи! Тогава следва промяна , ама не безкръвна!

Ти какво очакваш от държава, която вече 15-16 години е във валутен борд? И спестяванията на гражданите са повече от държавния бюджет и валутния резерв, взети заедно..... катастрофа.

КОЯ ПАРТИЯ ОБЕЩАВА РАБОТА КАТО НА ЧЛЕН НА ЕС И СЪОТВЕТНО ЗАПЛАЩАНЕ КАТО ТАКИВА В КОЯ ПАРТИЙНА ПРОГРАМА ГО ПИШЕ

Ами нали хамстера го обещава това. Но, ако сте тъпи да му вервате... Избирайте си го. Освен да ви осинови..

Някои 4-5 години дъвкаха,че била само лидерска партия. 03Значи лидер се е набивал в очите им! Сега пък не е партия!

До всички привърженици на Иван Костов На всеки компромат изваден от БСП ръкопляскате и се радвате заедно с тях. Значи когато вадят компромати срещу Бойко са прави , а когато вадят срещу Костов не са ! Лесно се рушат мостове , но после трудно се възтановяват. Освен ако не градите нов мост - към БСП. Заедно да управлявате в едно така наречено програмно правителство, за което Костов говори от няколко месеца.Чувам вече по медиите как се хвали Кунева и Костов от БСП - колко европейски партии били за разлика от ГЕРБ.Кой хвали някого от който се страхува?

Нещо не си много ясен:)

Ами нали бяхте много умни! Разяснение ли трябва да направя!

Напротив. Много е ясен човека! Явно ти не си на ред с главата. Потърси лекар.

Ако изборът е между прости комунисти и образовани комунисти - с кои да работи човек? За хората даващи доверието си на Костов е ясно, че с няколко процента той може да постигне нещо съсществено само с маневри, манипулации и за съжаление нечисти сдружения - аз и другите като мен му гласуват доверие да го направи. Никой избирател на ДСБ не е шизофреник въобразяващ си как ще спечелим пълната власт и не знам си какво - това е разликата, а и това е причината хората, които си ценят разсъдъка да гласуват за реалисти, а не за продавачи на фантазии. Сигурно има и по-добър начин, но след като вие двете БСП-та похарчихте толкова услия да създадете толова изпростяване, да объркате главите на половината народ с напълно неадекватни илюзии и аргументи, сега просто вече няма време - България върви към фронтален сблъсък с реалността и поне по-интелигентната част от вас комунистите почва да го усеща. Тоя сблъсък няма да е добър за никого - спрете с тия безсмислени игри - убивате и себе си.

И да се обърнат процентите - един и същ ни чака нас!!

.... ни чака нас! Пределно точно казано. Който може - да добави!

Жалка картинка!Хвърлили ли им по някой лев да се плюнчат до изборите, и после.....какво ,ако спечели ГЕРБ?Ами няма да има повече кинти.А,така!Те искат властта за себе си,не за вас.

Леле,тоя народ в София,журналисти,социолози и всякаква друга подкупна измет,съвсем изкука.Какви проценти сънувате бе тикви?Вие ако не плащате няма да съберете и 12 %.Що за партия е това ГЕРБ? ТОВА Е БАНДА НЕРЕАЛИЗИРАНИ КАРИЕРИСТИ.

Много е показателна биографията на този "социолог" Юлий Павлов: Роден е на 21 юли 1951 в Пловдив. Завършил е физика в СУ през 1975 година. До 1987 година е работил последователно в няколко института на БАН. До 1989 година е главен асистент във Висшия инженерен институт (ENIG) в Тунис. По Свободна Европа следи събитията в Източна Европа, чете западни вестници и през лятото на 1989 година си прекъсва договора с ENIG. Връща с в България и става член на "Подкрепа". Предварително не се познава с другите активисти - както на "Подкрепа", така и на останалите неформални организации. .. През ноември 1989 година Юлий е съосновател и съпредседател на Синдиката на работещите в областта на науката. От декември 1989 година до юни 1990 година завежда международния отдел на "Подкрепа". От юни 1990 до септември 1990 е заместник на Стефан Тафров в Международния отдел на СДС. От септември 1990 година до ноември 1994 година става завеждащ отдела. От юни 1991 година е председател на ХДС (преди това ХДФ - Християн-демократичен фронт). От ноември 1994 година е Директор на Център за анализи и маркетинг. Народен представител от СДС в 38-то Народно събрание (1997-2001) ..Участник в изборните щабове на Стефан Софиянски - 1995, 1999, 2003; Петър Стоянов - 1996; СДС - 1997. Директор и създател на интернет вестника Експрес." Нагаждач.. а не неутрален Социолог!

Значи, ако нещо е против БСП е подкупно и непременно фалшиво! Ай стига бе.. Само БСП-мислещите са прави. И да не би селянията да е неподкупна? Селянията, която отиде в София, и се правят на софиянци.. Ай стига сте делили хората.. Еднакво прост народ е и в София и в Зверино. Но това е била целта на БКП. И са я постигнали. Плюйте сега всички, освен БСП. Те ще ви довършат, нещастници прости! Плюя на простия народ като вас!

Тоя Юлий Павлов - брата на Любо Павлов е мошенник! " Какво е общото между Меглена Кунева и Любо Павлов? Юлий Павлов е заел висока позиция в гражданското движение на бившата ни еврокомисарка по нейна лична покана. Пиарите на България на гражданите обаче били инструктирани да не споменават името на политтехнолога пред медиите заради разразилите се скандали с участието на брат му и боса на Софарма Огнян Донев, опасявайки се, че това може да опетни имиджа на новата структура."

Българите са най- тъпия народ на света! Как може най- много проценти да имат тези 2 партии, които управляваха последни и са виновни за катастрофалното ни състояние в момента. Има само един политик, който ни е вадил от кризи и това е Иван Костов

Не търси вината там , където не е !

ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ И БСП СА КОМУНИСТИ ИЛИ ДЕЦА НА БИВШИ КОМУНИСТИ ЗА СПРАВКА ВЛЕЗТЕ В УИКИПЕДИЯ В ГУГЪЛА И СЕ УБЕДЕТЕ САМИ ЦЦ СИН НА ШОФЬОРА НА БАЙ ТОШО И ЗАПАЧНАЛ РАБОТА В ДС ББ СИН НА ПОЛКОВНИК И ОХРАНА НА БАЙ ТОШО СТАНИШЕВ СЪЩО СИН НА КОМУНИСТ КАРАДЖОВА ДЪЩЕРЯ НА БИВШ КОМУНИСТ ОЩИ В УИКИПЕДИЯ ТАКА ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОЙ САМО СОЦИАЛИСТИТЕ ПРЕДЛАГАТ ПУШЕНЕ ПАК В ЗАВЕДЕНИЯТА А ГЕРБ НЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ПРЕДЛАГАТ РАБОТА А ГЕРБ НЕ ТАКА ЧЕ КОЙ КАКТО ГО ООТЪРВАВА ДАЛИ ЩЕ РАБОТИ ИЛИ НЕ ТАКА ДА ГЛАСУВА

Много си тъп да знаеш- предлагали работа- знаем ги на кого предлагаха работа- Стойчев и Николов, Батко и Братко, На Хохегер предложиха 1,8 млн. А колкото до пушенето, защо мислиш, че всички искаме да пушим и да ни пушат в лицето промит червен мозък си ти.

Писането с главни букви е явен признак на избиване на комплекси!

Герб. 22% бсп. 17% Нфсб. 15% Атака 9% Дпс. 8% Сдс. 4%

Каквото напиша в протокола на Централната... това ще бъде!

Проучване: ГЕРБ продължава да води на БСП С 60% на 16%

Вчера в Благоевград го показаха хората

Татяна Дончева по БНР БСП се превръща в партия на пенсионерите и ниско образованите. А новите лица ? Лидерът на младежкото БСП в Плевен -безработен неудачник и му търсят работа като народен представител!

бсп дерастите ще загубят изборите ! чао до 12 май. и не забравяйте 9.IX.1944 и лагерите в Скравена и Белене и колективизацията и национализацията и "народния"съд и ТКЗС и ДС и шесто главно и четвърто главно и второ главно управления на милицията и член 1-ви на конституцията

и глада в сомалия...

Георги Близнашки - член на НС на БСП - Беше забавно човек да гледа изявления на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, които непрекъснато се въртят в антуража на Сергей Станишев. Те са от най-близкото му обкръжение. И изведнъж самите те обявиха, че се случва нещо невероятно. Не е толкова невероятно, когато се даде сметка, че колкото и да мразят хората Бойко Борисов, два пъти повече ненавиждат самия Сергей Станишев

Сер-гей Станишев каза: Гласувайте за когото искате само не за ГЕРБ Призовавам всички: Гласувайте за когото искате само не за БСП

ФАК-ОФ ,ГЕРБЕРАСТ ПРОСТ . НАПУК НА ТЕБ , БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА НИ ЩЕ ГЛАСУВА АНТИГЕРБ .

Ха, ха

МегаМалоумник си! Комплексарите пишат с големи букви, защото в живота не ги ебават и за 1 стотинка! За съжаление си, нещастен комплексарю!- като всички почитатели на БСП!

Някой да каже ,че ако хипотетично водещите "победят",какво ще правят след "победата"?С какво ще оправдаят доверието,ако някой си позволи да им го даде?

беше брат на Любо Пъпката - те двамага братя за пари и гъз дават . сега му е жътвата - след изборите ще си почива две години от сегашната печалба до президентските избори

На изборите БСП ще получи два удара: 1. Ще бъде втора политическа сила след ГЕРБ 2. Хем ще загуби, хем ще се наложи да управлява с ДПС и Кунева като гарнитура, защото ГЕРБ няма да успее да състави самостоятелно правителство 3. Световната криза, която сега БСП се прави , че не вижда ще ги помете , а улицата измете 4. Чака ни голяма политическа криза и избори до дупка. България за сега няма полезен ход. Това в шаха се нарича цунг цванг.

да не искаш да кажеш, че всичките умни и можещи хора са в малоумната сбирщина "герб"...идиот!

Я си пий хапчето и си лягай, тъпако! Ако искаш мога и аз да те приспя- само да те барна и ще ти наместя чекмеджетата в празната, червена тиква! Обичам да слушам как дрънкат червени, празни кратуни. Ба ви у тъпаците мършави!

Може във форума да е ЦУНГ (от цуни-гуни), но в шаха е ЦУГ (от немски език) :)