Орешарски оттегли Калин Тихолов и го замени с Иван Данов

Кандидатът за премиер на програмното правителство Пламен Орешарски оттегли кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране. За това е настоял самият кандидат-министър. На негово място е номиниран проф. Иван Данов.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски оттегли Калин Тихолов и го замени с Иван Данов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега започва голямата битка за контрол над инвестиционния процес между "кръгът Диков" и "кръгът Тихолов". Това напомня на старата битка за контрол върху южното и северното черноморие. Спокойно можем да кръстим този процес "Битката за София". И двете страни имат своите шансове.Какви са изходните позиции: - "кръгът Тихолов" чрез централната власт най-вероятно ще овладее по- малките общини, ще подчини кметовете и местните главни архитекти. Със сигурност ще овладеят цялата Област Бургас.Ще имат превес при определянето на държавната политика в областта на регионалното развитие - "кръгът Диков" също има сериозни изходни позиции. Цялата столица е по техен контрол. Почти сигурно ще овладеят и град Варна и северното черноморие. От страната на централната власт ще се оказва натиск, но там този кръг също има приближени хора и то в самото правителство. В тяхна полза е и факта , че инвестициите в столицата са най- големи , а освен това София е единственият град , който има шанс да се финансира и извън централната власт чрез облигации, заеми и други. Интересен сблъсък на гигантски интереси по отношение на регионите стоят зад тези два кръга да видим изхода.

Еййй-сега ми светна като четох за дюни-гейтс какво значи името на Бил Гейтс: bill - сметка на английски, гейтс - далаверка на български

Всички компрометирани - вън! Дори и близките им да са замесени в нещо, вече идват много въпроси.

Не познавам тези хора - министрите. Как да кажа лоша дума за тях. Как да кажа добра. Да излязат и да се представят. Дали ще им повярвам? Само ако прочета в очите им добри намерения. Добри намерения за мен не значи да застроиш каквото ти падне и да откъснеш колкото може повече. Какво да мисля за човек за който всички пишат че е замесен в безчинства и подигравки с природата и с хората? И последно: Да си човек от квотата на ДПС за мен е равносилно на продажничество, на безконтролност и обслужване на интереси на хора с лоши намерения - такива които искат само да се докопат до власт и получават поле за изява в една нечиста партия на определена цена.

Как бе?! Поне Олигарски не познаваш ли?! Е, той ще води четата!

защото до скоро се питах какво например правеше Дончев в Перни, както и всички останали бивши министри т.н. експерти на около 30 г. Големия им капацитет се състоеше в това, че спокойно понасяха ударите по вратовете от вожда си, не мрънкаха и самоотвержено заставаха с гърди пред него да поемат "куршумите". Но от такава самоотвержена защита се видя докъде докараха страната, сега ще трябва да отговарят (но пък носят на бой)

Член-учредител съм на КИИП камара на инженерите в инвестиционното проектиране. ЗА незапознатите инвестиционен проект са известните сред народонаселението "планове, които ти ги иска общината ако строиш къща". Това, което ме изумява е защо изобщо е нужно министерство на проектната документация, изискваща се за издаване на разрешение за строеж? ПО тази логика би следвало да има и министерство на разработчиците на софтуеър, отделни министерства за различните операционни системи. Или министерство на международните превозвачите, министерство на началното образование. При инвестиционното проектиране си има камари, има си хора с проектантски права, които са пряко подчинени на закона и на никой друг, има си консултантски фирми, които също освен закона нямат друг шеф. Има си общински структури, които следят за спазване на закона от горните, както и държавна - ДНСК. Единствената задача на новото министерство ще е да създаде проблеми за да не може да бъде закрито в бъдеще. И накрая - не видях и едно съобщение от нашата камара, че съществува намерение да ни се направи министерство - т.е. няма никакъв дебат с браншовата организация по въпроса.

И в КАБ нямаше дискусия на тази тема. Играта намирисва доста. Някакси става като "Софпроект" ама на държавно ниво. Сега ще има разпределение на игрчите. Да видим кой къде ще се позиционира в системата. Според мен не трябва да има държавни или общински структури които да се занимават с проектиране. Това е същата гавра с професията като инженеринга. Тотален конфликт на интереси в единия случай между Възложител и Проектант , а в другия между Проектант и Изпълнител. Пълна боза.

Понеже виждам че си запознат с материята, ще направя едно предположение, а ти ще ни кажеш дали има вероятност да съм прав. Има две неща които се очаква да хвърлят обществото в паника и това са енергийните паспорти за сградите и санирането. И двете могат да се финансират от ЕС и това може би е наложило създаването на подобна инстанция.

Да това може да служи за оправдание за регламентирането на новото министерство. Най-голяма паника ще има при общините , които нямат приети общи устройствени планове, а те са доста повече от половината. С новите промени в ЗУТ в тези общини ще има пълен блокаж на инвестициите в строителство, а много от тези общини нямат капаците и пари да си изработят общи устройствени планове. Там очаквам големия рекет, министерството ще има осигури административен капацитет и пари, а ще получи тотално подчинение от кметовете. Това ще доведе до две неща: 1. Министерството и интересите зад него ще могат да направляват предвижданията на плановете в която посока си поискат и да защитават всякави угодни на тях интереси, както и да провеждат насилствено устройствена плотика както им е угодно. 2. Ще могат да се разпределят проектантски и строителни поръчки, както на тях им е угодно, а кметовете и общиската админстрация ще бъдат принудени да изпълняват всичко , което им се нареди. Извън тотално корупционната схема , което ще обхване строителството и тук не става дума само за държавните поръчки, търговията с влияние ще бъде продавана и на частните инвеститори, основен проблем се явява възможността за безконтролно провеждане на регионална политика от министерство фантом. Очаквам още по грандиозен баланс в развитието на регионите в страната.

Министерство - нови работни места , държавни служители за нашите хора!?!?

И "наши хора" трябва да яде хляб.

Данов наистина е в пъти по- малко кадърен от Тихолов. И не само в професията, той просто няма опит в голямата игра. Почвам да съжелявам , че оттеглиха кандитатурата на Тихолов. Верно много скандален в професията тип, но поне разбирач на системата, тоя новия Данов го познавам - не става за тази работа.

познавам арх. И. Данов от години. Не знам колко е кадърен Тихолов но в едно съм убеден, Много по- къдърен и корумпиран е арх. Тохолов, изглежда е и изключителен специалист по преориентиране на държавните интереси в лични. Целта е ясна, пълни джоб - прав си колега разбирач, арх. Тихолов е по добър.

ГЛЕДАМ ГОЛЕМИ УПРАЖНЕНИЯ СЕ ПРАВЯТ В ТОЗИ ФОРУМ ,ЗА ТОВА КОЙ ,КАКЪВ Е ,КАК КОМУНИСТИТЕ СА ДОШЛИ САМО ДА КРАДЪТ. ЧУДЯ СЕ ДА СЕ СМЕЯ ЛИ КАКВО ЛИ ТО БИВА НЕГРАМОТНОСТ АМА ТАЗИ ИДВА В ПОВЕЧЕ . ВЕНИ МАРКОВСКИ МИ Е ПРИЯТЕЛ И ТОЙ КАЗВА СЛЕДНОТО -ПРОСТИЯ ЕЛЕКТОРАТ ОЧЕВИДНО ИСКА ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАН ОТ ПРОСТАЦИ С КОЕТО СЪМ АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН. ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И КАДЪРНИТЕ ЯВНО НЕ СЕ ХАРЕСВАТ ОТ ТОЗИ ЕЛЕКТОРАТ ,ЕТО ТОВА Е ДРАМАТА НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .

Ами естесвено,че има много простаци.Да гласуваш за партия,която 3 пъти,повтатрям 3 пъти е докаравала страната да фалит!Това си е дебилщина.

Те още не са започнали,а единият ''експерт'' се оказа далавераджия.За другите-ще се разбере по-късно.Много ''обмислен'' кабинет.Браво на Орешарски.Голямо мислене е паднало..

За разлика от Буда, Орешарски има дълга "пейка" от кандидати за министри

Той и БУДА имаше дълга пейка, пролича си особенно на пейката на здравен министър...

Хоп и следващият крадлив заек изкача от "пейката"

Тихолов не е предложен. Защо се упражнявате в словоблудство. Започнете да четете най-накрая Винету - 2 и Винету - 3.

"Виждам обаче, че срещу мен се води нечиста кампания - А ТИ СИ МНОГО ЧИСТ- ТАКА ЛИ????

Тихолов е топ играч в строителния и проектанския бизнес и направи доста далавери , но поне разбира много от проектиране докато този новия е пълен некадърник,за нищо не става. Има проектирани само несъществени обекти. Но за сметка на това евала за министрите на финансиите и икономиката - много добър избор на Орешарски. Сега е видно , че най- смотаните мнистри са пробутани от ДПС. От ДПС министрите само Адемов е читав.

Както може да се предположи, 99% от пишещите не знаят нищо за предложените министри, но си плюят просто така - по инерция! Всъщност, като чета биографиите на хората не виждам, за щастие, нито един фискултурник -милиционер! Не виждам и нито един, който да е останал само с "Винету" в библиотеката си! Това, само по себе си, е вече успех!

Е АЗ ПЪК ВИЖДАМ ЧЕ МНОГО ПОРНОГРАФИЯ СА ГЛЕДАЛИ И ЧЕЛИ

Аз пък виждам, че си много неграмотен.

Горното се отнася за ЧИЧО.

Не фиСкултурник а фиЗкутурник.Явно на Позитано 20 са ви преподавали всичко друго,но не и българска граматика.

М-во на инвестиционното проектиране със задача прокарване на АЕЦ Белене.

Дали осъзнаваш какво е инвестиционно проектиране. Еврофондовете за магистралите минават оттам. За това помисли ли? Това е трудно упражнение за вас, привържениците на БУДА.

Сега, последно проектиране или планиране е? Мили божеееееее

Кабинетът е съставен от експерти , хора които познават отраслите. Това не са бившите милиционери без каквато и да е експертиза, освен да въртят палките и да маршируват. Стига с вашите глупави твърдения.

КАБИНЕТЪТ Е СЪСТАВЕН ОТ МАРИОНЕТКИ КОИТО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКИ НА ОЛИГАРСИ,МАФИОТИ, И НАЙ ВЕЧЕ НА СТАНИШЕВ И ДОГАН

Какви олигарски, какви пет лева. Тъпоумно повтаряте лъжите. А какво ще кажете, че магистралите основно се строяха от Божков, който даваше проценти на БУДА. Питайте малките подизпълнители каква им беше съдбата. Черепа е преди всичко близък с БУДА.

Някой да има тези публикации: Огнище хай-тек", "Камината извор на топлина и емоции", "Камината като средство за приготвяне на храна. Домашна пещ и ансамбълът камина-пещ", "Домът на Камен Воденичаров"

Последната най-много ме притеснява :)

ЗАЩО НЕЧИСТА КАМПАНИЯ, БЕ ГОСПОДИНЕ, ТО ВСИЧКО Е ВИДЯНО ОТ НАС И Е ИЗПИСАНО НА ЛИЦЕТО ТИ...

"1 птичка пролет не прави!" Това правителство е вмирисани от главата, баш мафията се готви да ни управлява!! Мафиотът Орешарски набутан в кабинета с супер нагло нахалство! На него разни дюни-мюни-маймуни гейтс са му през оная работа, върти ги сутрин, обед и вечер!!!

Доскоро също ни управляваше мафията и на много хора им харесваше............

Стойте вцепенени, стойте! Продължавайте да се карате помежду си! Обиждайте се! Все някой знае повече, все не му е времето! Не отивайте утре сутринта пред Парламента да спрете Злото! А утре, най-грозната башибузушка банда ще нахлуе в живота ви! И не само енергийната мафия, а и синтетичната мафия ще дойде! Защото Цветлин Йовчев е закрилника и на нея! И трафика на хора и убийствата! И сирийските контрабандисти на Асад ще се довлекат в България. Лоши ви били тези до сега, защото искаха, но не можеха? Е, хак да ви е! Сега тези, които грабят, изнасилват, лъжат, продават българите като синджир роби, сега те ще ви оправят живота като за гроба! Бог ми е свидетел, никога не съм бил толкова отвратен от тези българомразци, гласували за БСП, ДПС и Атака...и от тези страхливци, които се крият по дупките на мизерният си живот!

Пий си редовно хапчетата и надежда ще има.

какви хапчета те гонят пък теб бе много право си го е казал човека а ти си пий дрогата че да ти изглежда розово положението в страната ни

Не пий рано сутрин , виждаш всичко в розово и може да те изненада някой розов слон

Дано и теб някой да те поизнасили и може да останеш доволен ,защото нас никой не е

Целия кабинет министри имат муцуни на прости и озлобени хора което съвсем не е добре мамка им как не сложиха един човек с по благи черти изпърдяните комунисти !

От написаното виждам, че си прост човек. За съжаление не всички се раждат с равни възможности, може пък да си добър в някоя друга област-някой има глас да пее, друг го вади с голям размер и т.н. Впрочем правилно си се насочил към ГЕРБ. Там ги обичат такива като теб. А за сведение на Форума- в това правителство с лошите физиономии, както твърди колегата има 11 с професорски и докторски степени.

голяма работа след като ще изпълняват поръчките на партията им любима ДА ОКРАДАТ ТОВА КОЕТО НЕУСПЯХА

Това може да го заяви само един озлобен, простак от ГЕРБ. Хайде, крайно време е да преминете на Винету -2.

КАКЪВ "ПАТРИОТ" СИ ТИ ТИ СИ "ЧАЛМА" САМО НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ХОРАТА ЩЕ ПОЗВОЛЯТ ЗА 4-ТИ ПЪТ ДА БЪДАТ ИЗЛЪГАНИ И ОКРАДЕНИ ОТ ВАШАТА ПАРТИЯ /ЛУКАНОВ,ВИДЕНОВ,ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ/А СЕГА И ТИЯ

Надявам се утре втората точка от дневния ред, след избора на правителство, да е искането на Цацаров за отнемане имунитета на Цецо Крадецо. Нека той да повлече крак, а след него и Буда и Фидоската и Красимир Стефанов и много други.

НАДАЙ СЕ ОТ ТОЯ "БАЛОН" НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ АМА СЛЕД ТОВА ОСТАВКА НА ЦАЦАРОВ И КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И ИЗМИТАНЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ НА СТОЛЕТНИЦАТА И ТУРЦИТЕ ОТ ВЛАСТТА

Останалите интелигентни БЪЛГАРИ, отдаааавна не са в БЪЛГАРИЯ. Тези дето избиха интелигенцията, сега тяхните отроци правят ундурми, и заблуждават ниско или хич неграмотните, за да е пълно ограбването, докото се изравним със СОМАЛИЯ, ИМА ЗОР ДА ВИДИМ!!

А с каква операция вземаха в-к 24 часа, г-н танков режисьор?

Иван Данов е същия и по-лош рекетьор от Тихолов, това е министерство на инвестиционното рекетиране. Данов е известен сред студенти и проектанти, пълен мошеник и некадърник.

Твоята дума срещу тази на Орешарски....Ха познай сега резултата

Орешарски, не можете да бъдете дотам идейно и управленски импотентни ! Разкарай веднага Вигенин, Андрееева, Стоянович, филоложката от спорта,. Клисарова - в здравеопазването - доказала е, че може ! Инак ще ви изметем . Писна ни вече ! Не ни стига Боко Боклуко , ами сега и червени боклуци !

деер

Нека помислим - 240 марионетки на мафията - какво да е правителството?

Особенно 97 от тях

Бабините ви трънкини, ний не сме, като триглавите!Сега само ни изпълнявайте точно програмата, както ние смело ви следвахме вашата! Не, че наш Буда не се заблуждаваше, че е огрял....ама това ни влизаше в сметките. Сега ще го държим "в опозиция" готов за следващите избори, ако се наложи!

Орешарски ВЪН!!!! Хамстеро и компания да не се правят на толкова хитри, да ни пробутват баш мафиота, че бил" безпартиен"! Безпартиен мафиот! Мафията няма цвят и няма партия, а за нашата няма и родина!

И двамата са един дол дренки. Предложението за Данов идва от известния далавераджия и негов колега - Калин Тихолов. Въобще това министерство е излишно и то се създава само и само за реализация на далаверите и източването на еврофондовете.

КОРУМПИРАН ДАЛАВЕРАДЖИЯ! СРАМ ЗА ПРОФЕСИЯТА НИ!

ако наистина това е правителство на онзи изрод черепа, отново излизаме на улицата !!!

На когото и ще да е но .....Най важното за Бг сега е пълна ревизия на НЕКАДЪРНИТЕ и крадливи мутри и бързо НАЦАЦАРВАНЕ, а после кошарене на бандитите . . . . дори и само това да свършат пак ще е добре за БГ-то... пък после избори на чисто и квото каже народа!

От памтивека е така - богаташите плащат и те поръчват музиката - Що си мислите, че у нас е различно? Олигархията управлява... и преди, и сега! Няма отърване. Даже при революции богатите ги разстрелват.. и те после пак идват на власт!!!!

А нещо по въпроса за нереализираната депутатка и настоящ кандидат за министър от квотата на ДПС? Министър Георгиева от Демир баба теке: Ще работя вашите деца да учат майчин език Проф. Марияна Георгиева държи реч на митинг на ДПС на Демир баба теке Обещание да направи всичко възможно, за да се учи майчиният език в училище, дава пред електората на ДПС номинираната за министър на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева. Тя държи речта си на свещеното за мюсюлманите място Демир баба теке на 3 май 2013 г. в качеството си на кандидат за депутат от листата на ДПС в Ловеч. Ето и цялата й реч: Дойдох тук на това свято място, за да кажа пред вас, че се гордея затова, че ДПС ме удостои с доверието си да бъда кандидат за народен представител от гражданската квота. Аз съм професор от Института за български език в Българската академия на науките, но повярвах силно в политиката на ДПС, защото ДПС е учител по демокрация за всички политически сили в съвременна България. Повярвах в политиката на ДПС, защото в тази политика на едно от първите места е приоритет образование. Аз като професор по езика искам да кажа, че ще работя за политиката на Движението за права и свободи, така че вашите деца, когато ходят на училище в чантата си заедно с учебника по български език да носят и учебника по майчин език. В училището те трябва да учат и майчиния си език, защото това е езикът, с който се раждаме всички по волята на Създателя.

И какво толкова си възмутен жителю на Балканския полуостров със Балкански манталитет. Защо да не изучават факултативно (допълнително и незадължително) турски език ако има желаещи. Изучава се така и иврит, а и арменски. Важното е, задължително да се изучава български и това да се проверява със сериозни матури.

Ако е "незадължително и допълнително" - няма лошо. Езиците са богатство. И какво й пречеше на професорката да се "ангажира" тогава и с "допълнителното и незадължителното" изучаване на арменски, гръцки, иврит и т.н. в извънкласни форми? Но тя се ангажира само с турската читанка;о)

k a t t

Точно пък тези матури, г-н Запознат, са такава световна глупост! Децата излизат неграмотни от училище и за това далеч не са виновни само те! А въпросните матури се правят с една-едничка цел - пари! Имате ли бегла представа за това колко струват частните уроци за цялата година на един седмокласник? А без тях не може - просто защото в училище децата не научават почти нищо!

Здравей Пипи, направо не мога да повярвам какво си написала! Сещам се за Божидар Димитров, който драпаше в другите държави да има цели училища за БЪЛГАРИ където да се изучава езика ни и дарявахме книги за библиотеките там. Защо мислиш че това е различно? Научаването на един език в повече е добре дошло, или се опасяваш, че така наяма да имаш равен старт, защото ти няма да отидеш там да го изучаваш. Турция е наша съседна страна и стокооборота е голям, това обаче изисква и знания за комуникация.

Много моля да се прави основната разлика между изучаването на майчин език на дадено малцинство като ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН и като свободна форма! По логиката на справедливостта, тогава трябва задължително в нашите училища да се изучават и майчините езици на останалите малцинства.

Правилно ! Истинска реформа в силовите структури. С 20-30% съкращение на излишни чиновници. Намалете бюрата. Институти институтчета със съмнитерен принос и т.н.

Ако не бяха ДПС и гласовете на циганите и турците, живеещи в ТУРЦИЯ, БСП никога нямаше да успеят да създадат правителство. Така и не разбирам логиката на онези, които определят Борисов като най- голямото зло. Неговото правителство направи най-много до сега в рамките на единия си мандат. И след като за българите Борисов е най- голямото зло, какво стана? ТУРЦИТЕ ОТ ТУРЦИЯ ни избраха управлението. За това сме загубени като нация, защото не можем да се обединим в името на очевидното си добруване!

Подслушва, знаеш ли колко е страшно това ?

Очевидно е, че не разбираш.

Бяхме на крачка от мутренско-милиционерска диктатура бе герберче. Остави турците и циганите на мира, ако спазват законите и са български граждани, разбери че са с равни права с твоите. Герберастите правите всичко възможно да сеете омраза и да разделяте обществото, както 3 години го прави Тиквата.

Не Турците от Турция , а Българите дето не излязоха да гласуват. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще е влиянието на посочените от теб гласове

Станишев вчера се е обърнал към журналистите с "другари и другарки " и е продължил без абсолютно никой да му направи забележка,че не е в партийната си централа.Ето как лека полека се връщаме към соца.

Че какво толкова му е на соца - вярно не можеше дасе пътува много-много, но исега 80% от българите пак не могат, тозди път по икономически прицини. За сметка на това - безплатно, ама наистина образование, здравеопазване, отлични условия за почивка на море и планина, добра покупвателна способност.

"добра покупвателна способност." Ти луд ли си? Въсщност за какво ли питам, едва ли имаш повече от 25 годинки. За "соца" най-вероятно си чувал от мама или тати.

Голямо престъпление е извършил като ги е нарекъл така. Това да е проблемът.

Много лоши хора сме, не съм привърженик на ничия партия, защото съм бедна и гладна , но тези поне са с образование и със ценз, а не като ББ и неговите калинки

И управниците на Кобурга бяха с образувание и то западно и ценз ,ама яко ни одрусаха и още дълги години ще плащаме всички техните финни грабежи./бтк+външния дълг+ерпта и т.н./

Образование се пише калинке!

Дали смяната на калинките с марокански скакалци ще те направи по-малко бедна и гладна?

Поне има надежда.

Да падне цялото, преди да са го избрали, та да си спестиме ядовете да го сваляме - че втори Виденов ми се види!

Иска ти се да дойде Буда ли? ДА, АМА НЕ!

Бе от Зъбчо и Ушко всеки е по - добре!

този на снимката университецки преподавател ли е или мутра...?! типичен разбоиник! кога сте го видим на подсадимата скамеика ?

Как точно разбрахте, че е некадърен, преди да е започнал да работи? Във всеки случай професионалната биография на номинираните за министри далеч превъзхожда тази на доскорошните ни управляващи.

Още в проект това правителство започна с фалове, с Калинчовци. Трябва да се знае тези кандидати били ли са сътрудници на ДС, имат ли досъдебни производства, с какъв авторитет се ползват в средите в които работят? Повторението на 23 годишните грешки няма да ни изведат никъде, освен в по-голямо блато.

Имаха доблестта да го оттеглят венага, а Борисов правеше това, само, когато му пареше много под краката.

Банката от кадри на ДС-БКП е очевидно нескончаема! Махат апаратчик, слагат ченге. Другаря Станишев така и не осъзна , че той и клептоманската му партия са нвнавистни на цяла България. Само нагло украйнско комуне може да си вярва, че след тоновете предизборна помия, и циганските фалшификации ще управлява страната. Неговите и на ибриците-ченгета от ДС опити да яхнат държавата, за да я опоскаткато свине бъркано са обобречени! !

Най важното за Бг сега е пълна ревизия на НЕКАДЪРНИТЕ и крадливи мутри и бързо НАЦАЦАРВАНЕ, а после кошарене на бандитите . . . . дори и само това да свършат пак ще е добре за БГ-то... пък после избори на чисто и квото каже народа!

Орешарски май не ходи по спирки и кръстовища да търси калинки.Ще се окаже,че скамейката наистина е дълга.Пожелавам му при първа грешка да изхърля министри и заместници като парцал и сложи други.

И ако нямаше бърза реакция и организиране на протест щяхте да го пробутате и тоя ли? А каква друга плява пробутвате? Долни инсинуации и нечестно се действало срещу него... Леле милия, жал ви стан. Айде по една лоботомия и да ви вградят малко чувство за срам! Сган!

Всичко ще е ясно при гласуването, кой ще е опозиция в тоя парламент. Сигурен съм че това ще е АТАКА, която ще гласува единствена Против, другите комунисти БСП и ГЕРП заедно с ДПС ще гласуват със ЗА или Въздържал се, а може некой и въобще да не гласува и да не се регистрира...... Така че АТАКА е единствената парламентарна опозиция! Но ако и ГЕРП гласува Против това значи, че наща двойна коалиция ГЕРП-АТАКА продължава от предишното събрание и в опозиция днес.

Само ми петниш името, не вярвам чако толкова да си тъпичък.

Не ви ли харсева мутро-комунистическо-турския кабинет бе, не така. Другарят Бюреков каза сутринта, че това били интелигентни хора с дипломи, а той ги разбира тези неща :))) Ама министърката на спорта направо кърти мивки.

Да, вижда се, че са интелигентни, но не всички виждат, а само тези, които могат.

Пламен Олигархски пффффф

Каквото е излязло от УАСГъс не е читаво и това е.

За какво е въобще министерство на инвестиционното проектиране - пълна глупост за всеки, който е навътре в строителния бизнес и проектирането!!! Тази дейност дори не заслужава дирекция в МРРБ! По-добре да бяха отделили в две министерства икономиката и енергетиката, защото там е нужна много повече работа... Някой е бъзнал Орешарски и той му се е хванал. При ББ имаше смешни хорица, а тук при новата тройна коалиция си е направо трагедия.

Лъсна истината: това е кабинет на Васил Божков - Черепа. Можеше да считаме самия Орешарски, оттеглен от хубавото някога Наде от кандидат-кмет на София, за случайност, но наличието в кабинета ни в клин, ни в ръкав - в културата на топлата връзка Орешарски-Черепа - лицето с неопределена професия Стоянович в интересната за Черепа област: Съкровищата на България (помните ли Брюкселската му "изложба"?) е едно от доказателствата за това.

Считано от днес, ЗАБРАНЯВАМ да се назначават лица с имена на КАЛИНКИ

Боко ги намираше по кръстовищата а този тези министри ги е събрал в София пред банята. Това не е държава а кенеф.

Първата калинка.