ГЕРБ: Мажоритарен избор в два тура и 240 едномандатни района

Мажоритарен избор в два тура и 240 едномандатни района - всички на територията на страната, предвиждат промени в Изборния кодекс, внесени в парламента от ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Мажоритарен избор в два тура и 240 едномандатни района | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"ГЕРБ: Мажоритарен избор в два тура и 240 едномандатни района" А за парите какво ???

този палячо ме развесели. благодаря ти за смеха. смехът е здраве. Отговор не желая! . колко неграмотници, които не знаят да четат са гласували; . колко баби и дядовци с деменция са гласували под строй; . колко навършили 18 години(едва и им е до политика) са гласували; . колко(да ме извинят, а не са малко в квартала) психичноболни хора са гласували; . на колко работещи(които ги е страх от сега управляващите да не загубят работата са гласували; . колко хора от съжаление в аптека на Марешки са им подавали листче и са ги питали, ако желаете... Политиката е мръсно нещо и не е за всеки и не трябва да има задължително гласуване. Всеки да мисли с горната си глава, а не с долната част на тялото си, но останаха ли такива хора?! Да, аз бях за мажоритарен вот, но не ми беше ясно и зачертах последното квадратче с "ДА" за преференциите... много хора гласуват за личност, а и такива, които не си правят труда да отидат до урните, защото виждат, че няма смисъл

А бе хубаво гласували 3500000,ама колко с ДА за мажоритарни избори,колко с НЕ?Колко с ДА за задължително гласуване,колко с НЕ?Гласували с ДА са всички за намаляване на субсидията за партиите,А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ДВА ВЪПРОСА,КОЛКО И КАК СА ГЛАСУВАЛИ? МАНИПУЛАЦИЯ ОРГАНИЗИРАНА,МИСЛЕТЕ!

Гербаджии,не е ли крайно време да си ходите ...това което сътворихте създава само хаос ...Изчезвайте от политическата сцена !

Няма да усетите кога на избирателя ще му писне да се повтаря тази мантра с референдума. Въртят-сучат все към себе си дърпат чергата. Направихме си рефереднум, дай сега да злоупотребим с него? Идеята беше да се гласува вот на недоверие на статуквото, не да се бетонира същото, нито да му се дават възможности с процедурни хватки да узурпира властта, след като по регламент следва да я сдаде. Не забравяйте, че никой не притежава гражданите, които са взели участие в този вот, нито , че могат да бъдат свикани еН на брой референдуми тепърва. Ако всеки свикал референдум започне да се изживява като последна морална инстанция, ще стане една каша....

Това с мажоритарния вот е много голяма хурка. Всичко зависи от това КОЙ прави районите. Могат да бъдат направени така, че например герб да спечелят абсолютно мнозинство само с 20% от всички гласове.

2 хурки, пардон тура. Ама ако е и дистанционно, да може от 10 000 км да се манипулира, ще е още по-яко.

мажоритарната система е измама , договорена между шоумена Славчо и приятелчето му Бойчо ,а рибките се хвана въдицата :))))

Мажоритарна каша в два *ура, дистанционно по електронен път (може и с СМСи като на риалити) - сомалийче цъка вотове в бг секции, щото му омръзнало да си наглежда фермата у фейсбук. Майка плачи, грамофон свири, мутри си играят на демокрация.

Ама уважаеми, къде останаха другите два въпроса? Сега предизборно искате да се възползвате от глупостта на българския народ и да се бетонирате завинаги във властта. Да видим обаче колко партии ще ви подкрепят! Успех с гласуването, нещастници!

Не е в интерес за вашите служители ГЕРБ калинка трябва да отсъпи столче

Предвижда се обаче гласовете на сънародниците ни, които дават вота си зад граница, да се отчитат в едномандатните райони по техния постоянен адрес у нас А какво правят хората дето очевидно нямат постоянен адрес у нас тъй като живеят в чужбина? Герб здраво са се вкопчили в кокалчето. Очаквам скоро да опитат да обявят че няма да има избори и те остават по подразбиране на власт

Трябва да се гласува САМО в България. Защото, след Освобождението от Турско робство, ако бяхме оставили Османците и турците да гласуват, още щяхме да сме под турско робство( а и всички знаят че най- много гласове идват от Турция !!!)... Хем да видим тия които ще гласуват, хем да не купуват гласове разни араби и да управляват и поробят България ОТНОВО.

ГЕРБ с всички сили и средства се опитва да дестабилизира обществото и създаде напрежение в него с едничката цел да докажат ,че са незаменими.Последиците от тази им политика ще бъдат съдбоносни за България и също за босовете на ГЕРБ.

Корнелия Лъжкинята само това повтаря! А 2 500 000 българи искат Мажоритарен вот! Само 2 060 000 '' поискаха'' Румен Радев! КОЕ Е ПО-ЛЕГИТИМНО МОЖЕ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ САМИ!

До няма време .Ти знаеш ли какво означава "Абсолютно мнозинство"? И не виждаш ли ,че ГЕРБ внася проект който позволява да гласуват 5 човека трима за ГЕРБ и депутата е готов това е просто мнозинство .Тоест пак ви лъжат а вие ръкопляскате.

Яхнаха Славо,или нищо случайно под слънцето?

с мажоритарния вот? Какво ще спечелят?

Не бъди наивен - ГЕРБ към момента владее( чрез кметовете си) общинските администрации във всички големи и доста малки градове и села! А кой организира изборите?;)) И кой "брои бюлетините" в РИК? И как се избира председател на РИК и от коя партия е най-често...

власт

А защо т.нар. "режим на активна регистрация" да не важи и тук, в БГ, а само за сънародниците ни в чужбина?;)) Ааааа, много са ви важни "мъртвите души" - едни около 800 хил. гласа чудеса правят по избори, зависи кой брои и кой смята, ама по принцип всичките без изключение сте готови да се възползвате при сгода!

професорът по МЪТВИТЕ ДУШИ от Пернишкия Университет за Телекомуникации, Компютри и Архитектура (П.У.Т.К.А) си е наш кадър. Цанили сме го да води изборната СТЪКМИСТИКА.. МИШОК му е малкото име... А с тоз списък от чужбина мъртвите души към МИЛИОН ша си ги докарваме..

Е, анджък, де! Пък и нещо дума и лаф не отварят за препоръките на Венецианската комисия 6 м. преди избори да не се пипа ИК;) - всяка партия, според "нуждите" си, ги пипа както ѝ отърва!

Олигофрени, да не би ГЕРБ да са предложили референдум с тъпи въпроси? Защо не сипете хулите си върху оня с "VOX POPULI"? Нали той ви го предложи този референдум, без да ви обясни за какво става дума и вие като овце пускахте хартийките за Радев и референдума? Сега, когато някой иска да приложи волята (заблудата) ви в действие ревете като опарени мечета. Много прост народ - много слаба държава!

"Много прост народ - много слаба държава!" -съдейки по теб, абсолютно вярно!

Аз, за разлика от теб, нямам претенции да изразявам мнението на целия български народ - изразявам само своето собствено мнение. За тези, които говорят от името на българския народ има специален медицински термин, които не е много ласкателен.

Те Герб и Слави си действат заедно от самото начало. Сети се кой получи позволение да затвори Орлов мост за ден ей така. И кой после подхвана лъжата за исканото от народа.

изготвян от правните величия на ВЪРШЕЦКОТО ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ.. Първият бе на ФИДОСОВА, ако сте я забравили.. Изтри 17-те МАЖОРИТАРНО ИЗБРАНИ ДУПЕТАТИ НА ПП "ГРОБ" - ЦВИНОКИО, ЦЕЦКАТА, МЕНТАТА, ЕМО ФАСА и т.н. БЯХА МАЖОРИТАРНО ИЗБРАНИ.

Както и законопроекта на Майчето, и този на П.П. ГРОБ не решава напълно въпросът от референдума - Мажоритарен избор в два тура с АБСОЛЮТНО мнозинство.. РЕШАВА ИЗБОРА С ПРОСТО мнозинство.. ДИСКРИМИНИРА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. Те гласуват по АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В ЛИЧНАТА КАРТА.. Докато за българите в чужбина се предлага - ПОСЛЕДЕН АДРЕС ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ.. За да се насочат гласове за ИЗБРАН КАНДИДАТ - заплют от нас, управляващите. Ние ще си правим каквото искаме. Щото изборния списък за гласовете от чужбина ша си го тамъним както си искаме. Никой няма да може да контролира къде сме пратили гласа му.. Освен това МЪРТВИТЕ ДУШИ в списъците отиват към МИЛИОН..

може да контролира къде сме пратили гласа му.. Освен това МЪРТВИТЕ ДУШИ в списъците отиват към МИЛИОН.. Все пак професорът по МЪТВИТЕ ДУШИ от Пернишкия Университет за Телекомуникации, Компютри и Архитектура (П.У.Т.К.А) си е наш кадър. Цанили сме го да води изборната СТЪКМИСТИКА..

Чиста форма на популизъм, знаят че в рамките на този парламент няма да стане, но може да им донесе някой друг процент на предсрочните избори.

Абсолютно вярно! Гледат да се подмажат на електората и на Слави Трифонов. Сега "Шоуто на Слави" ще помага с пълна пара на "добрите" и ще хули "лошите", които не искат да въведат промяната веднага. И през ум няма да им мине,че ГЕРБ просто ги употребяват. Като носна кърпичка. Нали ако искаха да въведат тая промяна можеха да работят в тая насока веднага след референдума. Имаше достатъчно време. Да очакваш обаче, от ГЕРБ почтеност е все едно да чакаш от умрял писмо! Няма такъв филм!Важното е като видят зора да не включат "Костинброд"!

240 района с 240 Ценко Чоковци Боже опази България

ГЕРБ възлага на президента .... Тия очевидна са от калинка и тиква нагоре...Всъщност какво беше герб и кой точно възлага на президента?! Вие от герб така ли възлагахте на плевелчо, че искате да продължите "практиката" и над президент Радев?! Президент Радев хубаво ще ви вкара в ауспуха на Шаро...

А задължително гласуване? А субсидия по един лев на партия? Предлагате и това, тогава ще признаем, че сте се вслушали с гласа на народа.

явно задника ти е нагоре ! вече е задължително да се гласува, а те искат нулева субсидия !

искат нулева, ама си гласуваха 11 лв.?....И е задължително , ама без санкция, тъй че да ти пикам на задължението!...На последните избори гласуваха 50%, въпреки "задължителното"...!

до тебе: Я виж, каква субсидия е заложена в бюджета на 2017 г. Предложен е и приет от партия ГРОБ.

Късно е либе за китка!

Вие от герб си внасяйте в Народното събрание, аз след седмица хубаво ще ви разпусна....

Бойко, много ни разсмя с тия твои човечета недоклатени-- и тримата дядо попе при арменският поп-- Помолете му се, та белким Ви дойде акълчето--

Абе тия от Герб...знаят ли че има Конституция????

Точно този малоумния и бавноразвиващия Данаил Кирилов ли ще предлага нещо? Я в кауча!

че тука ще изсерете едно голямо нищо какво става с партийните субсидии от кога ги намалявате и ще се откаже ли герб от субсидията си за 2017 г, която е сметната по стария размер от 11 лева?

А-аааа, т'ва не ни отърва.

Това ми се струва тъпичко ,защото управляващата партия може да остане без мнозинство,по добре е да предложат 101 депутата и изключване на Тотев от ГЕРБ

Внимание,Внимание Герб и реформаторския блок готвят поредната кражба в последните дни живот на този парламент. Тези ОТРЕПКИ ще се опитат да откраднат законните и наследствени имоти на собствениците от квартал Бедечка в Стара Загора!Цялата схема на "еколозите" вече лъсна.Знае се всичко.Целта е имотите да се прилапат на безценица от бивш депутат, изключително близък с един от най-ярките криминални типове в града на липите.В играта влизат и хубавците от Герб,посредством кухи фирми и холдинги! Къде са законите в тази шибана държава???Къде си Господ Бойко да ги видиш,твоите хубавци.Ама то без ,твоята благословия няма да стане,така че ти също си в кюпа.На хората собствеността искате да откраднете. Кой дявол ги вкара в парламента криминалната свита на Кунева???

То всичко добре, ама не 240 а 120 дУпЕтата са достатъчно

"а избран ще е този, който има по-голям брой действителни гласове,..." Само че не за това гласуваха всички отговорили с ДА на въпроса: Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? Предложението е различно от това, което се гласува защото "абсолютно мнозинство в два тура" ОЗНАЧАВА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО НЕЩО! РАЗБРАХТЕ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ КАКВИ НЕВЪЗМОЖНИ ВАПРОСИ ИМАШЕ НА ИМИСЛЕНИЯ РЕФЕРЕНДУМ НА СЛАВИ ЧАЛГАДЖИЕВ!? АБСУРД СЛЕД АБСУРДА!

точно обичаш, но със сигурност бъркаш понятията и смисъла на "квалифицирано мнозинство", "абсолютно мнозинство" и "обикновено мнозинство"!

От ясно, по-ясно - това, което предлага ГЕРБ е обикновено мнозинство

АЗ ПЪК СИ ИСКАМ МОНТАФОНКАТА КОРНИ, ЗАЩОТО ОБЕЩА ДА НИ НАПРАВИ 9 МИЛИОНА, А ВЕЧЕ Е СТАРА ЧАНТА, И НА ДАЛИ ПОСЛЕ ЩЕ МАЖЕ ДА СЕ ТЕЛИ !!!!

целия 41 набор са все такива тъпанари? Не ми се вярва, ти трябва да си изключение!

макари трябва вече да са пресъхнали?!

Няма как да въведем мажоритарно гласуване сега, защото то силно би объркало предвидимостта на настоящата избирателна система, а всички партии от прехода разчитат твърдо на това. Няма да го въведем и в бъдеще. Мажоритарният вот ще бъде омаловажен и за няколко месеца забравен. Не защото е добър или лош, това е друг въпрос. А защото изисква сериозна реорганизация в партиите, за да се подготвят за него. По-лесно е просто да го игнорират. Слави инициира този Референдум като част от предизборната кампания на БСП и ДПС. Не очакваха такъв резултат и сега се чудят как да го стопират. ГЕРБ пък си правят предизборна кампания за следващите избори с него. Мила родна КЪРТИнка..

а ако прогнозите ти се окажат грешни ще признаеш ли че тъпа куха лейка?

Тия са сълнчасали.

"ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ", и всеки, който е против волята НАРОДНА е НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ, ИЗМЕННИК и не заслужава да живее!!! Народа каза "ДА" на мажоритарната система, но крадците - комунисти, циганите (ДПС) и откачалките като Атака естествено, че са ПРЕДАТЕЛИ ...ПФУууууу на ПРЕДАТЕЛИТЕ .

Нали по-голямата част от народа не е казала "да"? Това е много важно за истината.

най-добре без парламент министри и тан какво си е така на самотек и май ще е по-добре

Все си мисля, че този и Деси Свирката могат да направят само едно недоносче, както казваше бай Тошо! Защото нито имат образование, нито акъл, да пишат на коляно закони, които само след няколко месеца, народа ще разбере що за глупост са!

Извинявай ама аз нещо съм пропуснал... защо на Деси и казваш Свирката ... не наистина не знам :(