РБ се разколеба за Радев, иска орязване на заплатите в БНБ

РБ е разколебан в доверието си към гуверньора на БНБ Димитър Радев след избора на тримата подуправители. Блокът иска намаляване на заплатите в БНБ.

Обратно в новината

Коментари - РБ се разколеба за Радев, иска орязване на заплатите в БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и без това ще крадат, защо да вземат повече от премиера, шефа на НС и т.н. Подставени лица са като Искров. Ще си тръгнат невинни, независимо от награбеното и престъпленията. При 250 лева пенсия средна, за година 3000лв, значи 15 години средна пенсия може да е една заплата. Долу ГЕРБ, крадливата десница и шибаната бедняшка мутродемокрация.

Фактът, че Искров до последния момент се държеше нагло и не избяга показва само едно: Той имаше нареждане да не упражни контрол върху КТБ от Най-високо място-по високо от ЕС. А какво е общото между КТБ и МН-17? В 1. Дянков насочи държавни пари в КТБ където чакаше засада и изчезна, 2.-диспечерката от Днепропетровск отклони самолета и го насочи към правилното място на засадата и също изчезна.

Има ли тази държава Премиер,Президент да ударят по масата и най накрая да започнат с реформите.Да се обърнат с душа и сърце към проблемите на всеки ,да на ВСЕКИ българин и да ги решават справедливо и неотменно.Стига са ни разсейвали с реформа в съдебната система,с проблемите на МВР и т.н.Обърнете се към действителността освободете се от партийното си его и покажете ,че сте българи и мислите за себеподобните си.Иначе сте обречени да говорите сами на себе си.И още ,и още....

Булгаристанци са с по един комунистически чип в тиквите. При комунизма инженери, лекари, учители и икономисти вземаха по 175лв. заплати. Комунистите, милиционерите и фуражките вземаха по 500-600лв. В нормалните държави е обратното. За това германците караха мерцедеси и БМВта а булгаристанци москвич и запорожец. С този акъл булгаристанските отрепки винаги ще са най-бедни в Европа.

къде живееш....бе путьо...да те пипна,че да видиш.....мама..ти и бок...лук

Управителят на БНБ е на такава позиция, че само с един подпис спокойно може да си сложи няколко милиона в джоба, без никакъв проблем. дайте му 3-4000лв. заплата и той всеки месец ще си тръгва с по 3-4 милиона. Дори няма да плати данък общ доход и осигуровки защото ще са взети под масата. Булгаристанската измет е най-простата на света.

за това трябва да се въведе специален закон, който на подобна длъжност го хванат че краде, смърт за него и родата му до трето коляно

...ти като си толкова умен чий грез....дий дириш тук.....манго...

Позицията Управител на БНБ е хипер отговорна и заплата от 50 000 лева е съвсем адекватна. С този акъл булгаристанската измет и след 100 години ще е най- проста и най-бедна в Европа.

Пълни глупости. Никъде в Европа на подобни позиции не взимат такива заплати. Информирай се.

Банкерите получават милиони бонуси в края на годината.

капитализъм братчед и демокрация за гарнитура, кво ревете, да бяхте и вие умни, образовани, красиви, смели и дръзки и на вас щяха да дават, не е луд тоя, който яде баницата..., скачайте бе, що не скачате, нали кой не скача е червен???

бесен съм , готов за революция , със моята отработена пенсия от 400 лева тоя яде и сере за сто заслужили като мен , по добре да мра на барикадата отколкото на смъртен одър , на оръжие срещу държавните измамници и народни изедници

Това беше най големият виц за деня,разсмея ме ама много яко,Всички сме Овце БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ББЕЕЕЕЕЕЕ

112 драги, че даже 112,5 като теб...

Баш сами няма да се разпуснат. Да сте видял питбул да пуска кокала без да отнесе една гора бой?

повдига да. а работното посещение на радан к. в метрополията не повдига никакви.

В Б-я без бой нищо не се променя.

Големите заплати не са проблем, ако това са нивата на останалите управители в сектора. Иначе няма как да се задържи нормален човек на тоя пост, Проблемът е, в отговорността, която се поема! В нашия случай с КТБ се оказа, че такава просто не се носи от никой! А иначе разните тъпи сметки с процентите от заплатата на Председателя на НС, са популизъм на дребно или просто завист. Защото тия в Парламента на страната не са нищо друго, освен марионетки и всяка маймуна може да е на тяхно място, стига да е сложен в определена изборна листа и мине на изборите с групата (или се купят резултатите от изборите!). Докато все пак шефа и подуправителите на БНБ няма как да са случайни хора!

Кражба нищо друго немога да кажа.100/200 лева пенсии 60% безработица .Това е геноцид на българския народ.

....Ето малко факти...............Президентът на Deutsche Bundesbank е получил за миналата година заплата в размер на 346 585.20 евро. Заедно с бонусите и парите отпуснати за разходи, банкерът е взел общо 428 391.94 евро. Според годишния доклад на Bank of England гуверньорът й е получил за 2014 г. 480 000 британски лири, което се равнява на 1 332 610 лева. Заместникът му е взел 264 000 лири и тъй като Марк Карни е канадец, отделно от това банката заплаща настаняването му в Лондон. Шефът на Европейската централна банка Марио Драги е получил за миналата година сумата от 379 608 евро, а заместникът му Витор Констанцио 325 392 евро. На фона на тези заплати, сумата от 45 000 лева месечно, което е 540 000 лева годишно, които се предполага е взел Иван Искров, е съотносима, за държава членка на евросъюза. Но как се съпоставя със средна годишна заплата за страната 8 880 лева, или минимална 4 560 лева, която между впрочем, според изказването на Меглена Кунева в Панорама, не е признак на бедност? И по-големият въпрос: Какво свърши гуверньорът за да я заслужи?

Абе не е баш така, защото при 70 000 с бонусите и парите за разходи Искров е вземал близо 840 000лв. или около 430 000 евра. Че той по-голяма заплата и от Драги и шефа на Бундес банк е вземал завалията. "Нер дей Ямбол (България), нер дей Стамбул(Германия и ЕС)". За държава във валутен борд (с ограничена парична политика) направо си е рекордьор. Нали се сещаш, че БНБ е с надзорни и контролни функции, а не с търговски, така, че няма никакъв търговски риск, за да се сравнява с шеф на дадена търговска банка. Като не ставаш за "копой", ставаш "апаш" и си носиш рисковете и последствията.

РБ са голяма излагация, избират Радев а сега са недоволни. Ами защо го избрахте? Да не говорим за Борисов. каза че най-голямата заплата в дъжавния сектор е неговата а сега се оказа , че в БНБ тайно взимат огромни суми и то като сринаха доверието в банковата система.

Га се подписаха с ДПС в т. ч. Д. Пеевски за конституцията не реваха, а сега ревът.

Толкова отчаяние и гняв блика от всеки коментар. Ако бяхме нормална държава, би трябвало да сме помели управляващите. Въпреки че май е късно вече. И като истински маэохисти, утре ще гласуваме пак за същите хора. Хайде нека завършваме коментарите си с казване на някаква алтернатива. Тя може да се казва Велизар, но до сега защо само един спомена името му. Аз лично моят избор отдавна съм го направил. Децата ми на 7 часа разлика от тук, добро образование и кариера в нормална държава. Тука стана нездравословно да се живее. Има ли втора държава в света, където държавен служител сам да си определя заплатата, кажете ми? И защо се чудим, като Менда и Горанов го защитават А той ги разиграва като маймунки.

...ако някой има информация колко взима подобен труженик и слуга "уж" на народа в съседна държава...ама от нашта черга...да качи инфо....не вярвам шефа дори на бундес банк да взима толкова........но едно е ясно трябва РЕВОЛЮЦИЯ....и трепане наред,само не безкръвна както досега..а тяхните тикви требе да се строшат веднага..

достойнството и уважението се гради на барикадата

ИМА ли леви сили да поставят въпроса или поне да се включат в дебата. Де са БСП и Атака. ЩО ЗА НАГЛОСТ. Много пенсионери тези 45 бона няма да ги видят никога като суума от пенсията за цял живот.

Каква лява Атака , бе?! Тя би трябвало да е най-дясната! Ама тя е никаква. БСП може много "леви" приказки да изприказва, но нищо "ляво" вече не може да направи, защото се управлява от новобогаташи. Така, че сбълкал си адреса. В България няма вече леви партии. Отдавна!

Мутрю Борисов и Рейзи Мейзи и ще ви стане ясно какво представлява днешната управляваща класа. Организиран престъпна група /ОПГ/ ГЕРБ.

Невероятна държава е БГ! Искров, с огромната заплата, си пееше с Всилев и двамцата оганизираха невероятен обир. Сега си живеят спокойно и си харчат наволя заграбеното. И ние търпим това!?!

С едно уточнение. Държавата е невероятна благодарение на нас. Ние сме невероятен народ. Такова чудо, като българина няма!

ПОДКРЕПЕНА ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, АКО МЕ РАЗБИРАТЕ! ГЕРБ Копеле, ние сме боклуци, но радан и петър, са по- големи боклуци. генов и глишев кретени оод Свлачище, затворен път, премиер, телефон, кмет, корумпирана държава, идиоти, населена, море, плаж, феодали

Всичко е ясно...

Българио, и под турско е било по-добре. Кратко и точно, изводите си ги правете сами.

За КТБ някой ще влиза ли във затвора най после???

и П.Ореш.

на самозабравилата се крадлива герберастка пасмина. Един от малкото честни политици, който се осмели в прав текст да изрече това, което всички го виждаме. Браво Велизаре!

Да се чете: фантастичен гъзобрък

По добре,да се чете:Др.Велиз Червенчев, си направи фантастичен гъзобрък!

Що си мислят ,че народа има доверие на тия шопари в парламента...без значение от коя партия са.Проблема е,че са се закопали толкова брутално и няма оттърване от тях.Престъпните групировки от миналото си направиха легални групировки само че сега не се казват ВИС2,СИК,ТИМ ....а ГЕРБ,ДПС,БСП.Пак опъват народа,само че вече с добре изпипани законови начини. Тази държава няма оправия! Който се спасил добре за него.Който останал тука ще работи 1/3 от месеца за заплатата на ей тези всичките политически рекетьори и насилници на българския народ.

Предложение : Няколко Терминатора + Активно Глобално Мрежиране + Директно 1:1 в Реално време Излъчено Всичко (Да ! - Таковането на парла-ментата на 'наште' ;-)

Дьржавата Бетства,наводнения,пожари, антракст,земетресения, нашите синковци си дигат заплатите,за бетсрващите Няма за тия тьртей има всичко .Май ги чака Грьтската идилия

Защо за конституционни съдии и някои други категории няма таван на пенсиите, а за други има. Или ИМА за всички, или НЯМА. Каква е тази демокрация, сегрегация и т.н. Всички са правили еднакви максимални вноски - няма разлика. Депутатите определиха таван на пенсиите и сега, като разбраха, че някой може да вземе повече от тях (недосегаемите) - завистта проговори.

"...между 70 и 90 хил. лв. заедно с бонусите, които получавали." БОНУСИ ЗА КАКВО? ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА??????? ЧЕ НЯКОЙ ОКРАДЕ ЕДНА ЦЯЛА БАНКА И НЯМА ВИНОВНИ???? НАИСТИНА ДОБРЕ ЗАСЛУЖЕНИ БОНУСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БАСИ АФРИКАНСКАТА ДЪРЖАВА СМЕ!!!!!!!!!!

Ти дай на куче кокал, и иди после да си го вземеш. Така е и със заплатите в БНБ. Дадена е им БАНКОВА ВЛАСТ от световните банКдити, която Народното събрание и някакъв си Ра'ма'дан Кънев щели да се опитат да я КОНТРОЛИРАТ?!

Още от появяването си на политическата сцена гербаджийските лекета са кръгли нули,сбирщина от нереализирани комунисти,продажни ченгета,откровени мафиоти и корумпирани държавни служители,поддържани от продънени журналисти и откровени лакеи.И тази паплач ни управлява с волята на заблудени,недоволни българи,които гласуват за месията бб,който се оказа един обикновен палячо.Крайно време е да ги изметем и това ще започне от предстоящите избори.Време е.

То.... отдавна е време! Ама.... нема кой! Щото: 1) Тук-таме некой се е намърдал на службица благодарение ГЕРБу, та нема как да му се дръви, поне не и на глас 2) Откровена простотия - е те това е непреодолимо 3) Мързел - мамка им, ама некой друг да ги напъне И като последица от скимко това у нази се зидат магистрали, ленти се режат, ликуй народа .....

Забрави,да добавиш нещо и за тов.ПутинУ!

Определено, Колега ! - тея СА просто силовашката част от Изодродьята на 'наште' .

И пак Орешарски ли?

Позор за този Парламент! Време е да се саморазпускат или ние да ги гоним. Лъсна долнопробното споразумение с ДПС - подкрепа за съдебна псевдореформа за сметка на непреследване на ДПС политическите престъници, амнистия на капиталите им, компромиси с реформата, провал на референдум, който щеше да промени статуквото из основи, избор на същите БНБ провалени управители и замитане на престъпното източване на банки.

Е Казано, Колега : - с Терористи - Не се преговаря .

И кво сега?!? Щем ли ний октави гуверньора (квото и да е това чудо) да си иде ненаказан со 50-100К нови лева български за всеки месец, дето е превисял У банката ? (деебем това за банка!) Бой, конфисеккация и секс с подфръганье за този гувер....нант, че ми се изнерви нервата да ги гледам от сутрин до вечер. Аман!

Натам Отива...

Честит ви капитализъм, за това се борихте, това получавате..... Така ще е докато трябва да избирате някой друг да споделя вашето мнение не само в парламента, ами и в общините и в областите за който и да е въпрос засягащ вас и вашет семейство! в 21 век всеки трябва да гласува сам законите, а не да избира депутат,общински съветни или какъвто и да е некадърник обирджия!

Мрънкаш, бре Онуфри?! Тва нашето не го фаща никакъв научен термин. "Дeмокрацията е два вълка и една овца, гласуващи да решат какво ще има за обяд." Маршал Фриц Всяко съвпадение с действителни личности и факти е напълно случайно.

"че управителите и подуправителите на БНБ взимат 30-40-45 хиляди лева" После как няма да има ръст на влоговете!

НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ, КАКВИ СА ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ОТКАЗВАТ ДА ОБЯВЯТ КАКВА Е ЗАПЛАТАТА НА ТОЗИ БАНДИТ ИСКРОВ??? НЕ ИСКАЛИ ДА НАРУШАВАТ ЗАКОНА!?!?!? ТЕЗИ ХОРА ОТ КЪДЕ СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ? - ОТ БЮДЖЕТА ЛИ???? ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВА Е ЗАПЛАТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!! А НА БАНДИТА ИСКРОВ - НЕ МОЖЕ!!! МНОГО ДОБРЕ Е, ЧЕ СЕ ИСКА ПАДАНЕ НА ЗАПЛАТАТА НА ГУВЕРНЬОРА НА БНБ ПОД ТАЗИ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!

ПроектоПроцедурно : А. ЗА разгъване на Двустъпковата - Взаимоспомагане/Crowdfunding Б. А След Пълното разгъване на Двустъпковата - заплащането на Всеки от Публичния/Бюджетния сектор : - да Се определя чрез Публично допитване до Нас-Всички Данъкоплатците - да Е Проверяемо от Всеки Данъкоплатец.

Добре де,какво му е Далаверата тогава на Борисов да взима 4500лв заплата като премиер,а този никаквец да взима 45 000лв,Нима Мутрата прави шашми???

тиквата е чист като момина сълзица докато Cретан не му плати лихвата и тогава всички факти за бандит буда ще излязат на светло.всички"бизнесмени" са чисти докато ги гръмнат и се оказват за всеобща изненада бандити.

Помните ли как финансовият министр В. Горанов каза, че тази висока заплата е спрведлива, защото не можело човек, който отговаря за милиарди, да получава само няколко хиляди. Ако това е причина , то как би обяснил тогава, че един министър председател, който отговаря не само за милиарди, но и за съдбата на цялата държава, получава 4 или 5 или колкото там хиляди. ? Явно че кандидат -милионерът Горанов си постила д а заеме в бъдеще този пост и да получава много пари.

Като отговаря за милярди, защо спинка сладко, сладко, в бюджетната люлка!!!!

При такива издевателства с НАРОДНИ пари, у едни други страни всеки взима по един камък и пред парламента! Бой! Пукане на алчни глави! Но.... тук кейса не е такъв. Пцуене под мустак... и мълчание. Затова пак ще ни пеят:"Цюрюк, цюрюк фройлайн Калино...."

Профилът на населението-Ни у Нас.. + 'плеядата' от Неизброяеми 'наши' 'избранници'/'елит'.. + Причината за 'приза' ТроянскиКон... ----- = Обяснението на Реалността у Нас. --------- Казват - Т2 е в очакване. На Терминатори.

Енчев публично оповести, че заплатата на Искров била 45 хил. лв. месечно. Според бивши депутати обаче тя достигала между 70 и 90 хил. лв. заедно с бонусите, които получавали.Най-високоплатеният лидер сред световните политици е американският президент Барак Обама с годишна заплата от 400 000 долара. В дъното на класацията е китайският му колега Си Дзинпин с годишна заплата от 22 000 долара. Руският президент Владимир Путин се намира на осмо място, след като миналата седмица намали собствената си заплата с 10 на сто заради икономическата криза и сега тя възлиза на 136 000 долара годишно. Италианският премиер Матео Ренци годишно печели 124 600, бразилският президент Дилма Русеф печели 120 000 долара, а индийският премиер Нарендра Моди взима малко повече от 30 000 долара годишно. Марио Драги реализира доход от 378 240 евро като управител на Европейската централна банка, а шефа на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Бен Бернанке, годишно взема $199 700. Интересното е, че колкото по-бедна е една държава, толкова повече държавни пари отиват за луксозни автомобили, охрана, задгранични командировки и супер заплати на властимащите...а 80,9 процента от домакинствата в България живеят с общ доход на човек под необходимите средства за издръжка на живот.

Споко, бат'Бойко нали е казал, че никой в държавата не може да взима повече от него, ще им подрежат крилцата. Лошото е, че изпуснаха Искров.

40000 лв - това са над 100 минимални заплати!!!

И малко над 2666 здравни вноски...

+++...+++...+ ! --- ..ще Имаме Едно-Единно Нещо (комплекс ИТ/интернет+тлф+тв+радио) на/чрез което - Всеки Данъкоплатец на Република България : а. Ще бъде Учтиво питан(а) ЗА мнението-му/й относно Всичко касаещо Него/Нея-Суверенът ! б. ще Следи Изкъсо как-Точно се Изпълнява Волята-му/й на Суверен.

Влиза се в една тема. която не следва да е обект на публично обсъждане за тези заплати има приети международни стандарти, ако от това се интересуват депутати и искат да въздействат, не е нужно да го правят чрез медиите, а от гледна точка на властовите си позиции да поискат обяснение какво мотивира размерът на възнагражденията в народната банка, има ли някакво отклонение от общовалидни правила.

Избраха ли вече най-скъпия певец на България? А стига, бе - "Моме Калино" за 90 000 лв ли, ве? Не съм чувал да има по-скъпо платен певец от Ванката Искрата. Даже и Пайнера не дава толкова на засуканите си звезди!?....

Абе не е проблема във Ванката. Проблема е в този,който ги дава тези пари.Сам не си ги е дал.Това е БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА.Да не дойде друг Ванка и нещата да останат пак същите е въпроса.

в блиц...Президента щял да сменя Радан с Москов...търсел съдействие от едно посолство...бил бесен...

И кой кой открадна парите от КТБ КОЙ???Нали Борисов каза че ще каже???Да не би да са те,може би,все пак само Рашидов Пияндето си взе двата му милиона и половина,където опищтя всички телевизии за тях,че нямал пари за уиски и трябвало да пие шлокавица 60 градусова.:)

Сега разбрахте ли защо на депутатите от ГЕРБ не са им работили бутоните и народа няма да си каже мнението за задължителното гласуване.