Иво Христов: Форсирането на 5G мрежите без оценка на рисковете е смущаващо

Окарикатуряването на тревогите на хората поражда гняв, заяви евродепутатът

Обратно в новината

Коментари - Иво Христов: Форсирането на 5G мрежите без оценка на рисковете е смущаващо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО ICo ПРОБЛЕМА КОЙТО ПОСТАВЯШ НЕ ПРЕДЕН ПЛАН РАЗЛИКА В ПОКОЛЕНИЯТА ИЗТИЧА В КАНАЛИЗАЦИЯТА МОЕТО МОМЧЕ, ЮКЕННН ДУЕТ, ТЕБЕЕЕ ТИ НЕ ТРЕЕ ДЖОКЕР!!! ПОВЕЧЕТО ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ НЕ СА БАБИ И ДЕДОВЦИ А МЛАДИ ХОРА. ПРОБЛЕМИТЕ СА ДИВИЯ И НЕОБУЗДАН МЕНИДЖМЪНТ, БИЗНЕС СТРАТЕГИИ И МОНОПОЛ(РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ УСЛУГИ, ДОСТАВЧИЦИ, ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ, ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ТН ПРИМЕР ИНТЕРНЕТ ЗА ВСЯКА ПРЕДОСТАВНА УСЛУГА СЕ ИЗИСКВА ТХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА И РЕСУРСИ, БЕЖЖИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ.... ) , НАЛАГАНЕ НА ТЕХНОЛОГИ КОИТО СА ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, РАСТИТЕЛНИТЕ И ЖИВОТИНСКИТЕ ВИДОВЕ). ВЪПРЕКИ НАУЧНО ДОКАЗАНИТЕ ФАКТИ, ДЕБИЛИТЕ ПЕЧЕЛБАРИ СИ ЗНАЯТ ТЯХНОТО ДОКАТО НЯКОЙ ТЕХЕН РОДНИНА НЕ ЗАБОЛЕЕ ОТ РАК, ЕПЕЛИЛЕПСИЯ И ТН. ВСЕКИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ГРАЖДАНИН Е НАЯСНО ЧЕ ЗА ВСИЧКИ МЕДИЙНИ УСЛУГИ(ТОЕС (РАЗДЕЛЯНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ УСЛУГИ) ОТ ТВ, РАДИО, МОБИЛНИ КОМУНИКАЦИ, ИНТЕРНЕТ НЕ СА НЕОБХОДИМИ РУТЕРИ(сам пресметни колко рутери има в един голям град) , МОБИЛНИ КЛЕТКИ И РЕТЛАНСЛАТОРИ, 2/3/4/5/6G А ЕДИН ЕДИНСТВЕН ОПЕРАТОР И НЯКОЛКО РЕТЛАНСЛАТОРА В ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО КОИТО БИХА ПРЕДОСТАВЯЛИ ТЕЗИ УСЛУГИ НО НИВОТО НА ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ЛЪЧЕНИЕ БИ СЕ НАМАЛИЛО СЪС НАД 50%.

Защо бе Иво, защо се кахъриш на чужди проблеми? Намери си работа, без да се потиш!

То да са само 2/3/4/5 мрежите

За другаря Иво Христов има едно много лесно решение да се спаси от 5G мрежите на лошия Запад, чиито парички апропо същият кльопа с най-голямо удоволствие - събира си тавариш чемодана и заминава в някоя землянка в Сибир - нито 5G, нито електричество, нито вода.

вода има... може би не точно в землянката, ама все е нещо.

В упътването на всеки телефон се препоръчва къси разговори по 2-3 минути

САМО ГЛУПАК НЕ БИ НАПРАВИЛ ВРЪЗКА МЕЖДУ ФОРСИРАНЕТО НА НЯКОЛКО НЕЩА ЕДНОВРЕМЕННО: 5G МРЕЖИТЕ, СКОРОСТНОТО ВАКСИНИРАНЕ С НЕДОИЗПИТАНИ ВАКСИНИ, СРЕЩУ "ПАНДЕМИЯТА", ПОДИГРАВКАТА С ИЗБОРИТЕ В САЩ И ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ В ЕВРОПА, С ТЕЖКА ТЕХНИКА! УМНИЯТ ЧОВЕК НЕ ПРОСТО ОТЧИТА СЪБИТИЯТА, ТОЙ ПРАВИ ВРЪЗКА МЕЖДУ СЪБИТИЯТА!

Винаги е имало едни 80% и техтите 79%тови водачи като въпросния евродепутатин.

Дето твърдят, че не било вредно навремето се изтрепваха да купуват микровълнови фурни. 20 години по-късно нещо никой вече не иска да ги купува. Сигурно щото са много безвредни, затова.

Не се чудете, че научната основа на тия оръжия и методи за масови убийства се крият от хората....

Кво има да се коментира - радари срещу прозорците и спалните , върху главите и покривите и в домовете на хората като безжични устройства ....После едно лечение на левкимия при дете - бизнес за стотици милиони евро

Същото форсиране като с ваксините. Какво съвпадение

Да убедя човек който няма нужда от бърз интернет, колко е полезен 5Г е все едно да убедя баба ми колко по хубаво е да имам сензорен телефон спрямо предишното поколение с ГСМ с бутони, или защо ни е кабелна телевизия като канал 1 върви и през антена. Просто само си чешем езиците. Реално най голямото предимство на 5Г е за бизнеса, 5Г не е за сваляне на торенти други глупости както всички тук в чата говорят, 5Г е за споделено използване на приложения отдалечено. Разбира се и у дома ще има осезаемо подобрение, защото интернет телевизията и клауд гейминга ще станат по достъпни. На времето първите ГСМи варяха яйца, сега 30 години по късно все още няма доказателство че това е вредно, просто си има хора които вярват на конспирации и никога няма да бъдат убедени че ваксините са полезни, че няма кемитрейлс и че ГСМ не се прави за да се избият хората. Ако вярвате че лъченията са вредни спрете си wifi, махнете GSM-ите и отидете някъде дълбоко на село, където може да сте далече от лъченията има доста села без ГСМН покритие и там може да сте щастливи и да живеете 200 години без лъчения и ваксини, а и да допринасяте с нещо полезно, може да се занимавате със земеделие.

Ако няма доказателство защо в ръководството на всеки телефон пише да не се държи на по-малко от 15 сантиметра от тялото? Гейминга и телевизията само са му в главата.... Зомбирано чааве.

И от кога тва?

От кога, вземи си прочети ръководството.

слушай баба ти - права е! 1.Знаеш ли колко честотна лента ти трябва за да прекараш телефонно обаждане? 1а. сигурен ли си, че не може да се обадиш на някого ако нямаш сензорен дисплей на телефона? 2. ти колко телевизии може да гледаш по кабелната едновременно? а колко често гледаш телевизия? Старлинк вече хвърля интернет и в най-забитото село ;) А ако няма хора, които се занимават със земеделие ще ядеш само продукти прозиведени в лаборатория.

Много ми се иска да сте прав, а може и да сте. Възможное и да не е вредна технологията и Вие да сте убедени в това, но понякога се обръщат нещата и тези които защитават една "идея", после стават най-големите й противници.

И аз продавам един имот в планиско селце,недалеч от София,идват,хатесвст го много,ама не смеят да го купят,защото ще им е скучно.Но дали ще дойде времдто на изолираните места,един Бог знае

И защо тово "голямо предимство" трябва да бъде безжично? За да може хората да вървят или да шофират и да си играят игрички, чатят и т.н., и в резултат - травми, катастрофи, повишено облъчване (айретен физическото дистанциране). Ето затова натресоха въпросното псевдоудобство. Спокойно може във всяко помещение да има интернет-излаз за кабелна връзка за колкото точки/потребители трябва.

щото простият народ много кълве на такива неща дето граничат с магията.

Колко от болните от рак през последните години имат гледка към антена на мобилен оператор? Сигурно повечето. Правете си сметката.

Ако пък знаеш колко от болните от рак са яли сладолед, съвсем ще се шашнеш!

С тази разлика, че сладолед се яде от хилядолетия, а антени има от 20 години и... каква изненада - бум на рака през точно тези последни 20 години.

Хилядолетия... Ти май бъркаш жилтия сняг със сладолед. :)) Я виж, кога е измислен сладоледа. :)))

антени има от 100 години - отвори си болшая советская и чети за Попов!

Просто планът за намаляване на населението е пуснат в действие. Не е случайно, че вече сме 6 милиона, ние сме първенци във всички подобни иновации!

Ами да, пуснат е, аз и жена ми заминахме за Европа. Дъщеря ми се роди навън. Второто и то ще се роди извън България. Защо ли? Е, ако се върна такъв като тебе може и да ми е съсед... Не, благодаря.

Всички ще измрете бе, ще ви избият по- бързо там където сте даже

Е, тебе явно са ти дали документ, че ще векуваш, а? :)) Ама, то, твоето залсужава ли си? :))

ПРИ ДОНОСНИЦИТЕ И ПЕДОФИЛИТЕ! ОТИВАЙ ДА ШПИОНИРАШ СЪСЕДИТЕ И ДА ДОНАСЯШ НА ЧЕНГЕТАТА КОЙ ПРИЕМА ГОСТИ В КЪЩИ! И ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА ПУСНЕШ ДЕЦАТА СИ НЯКОЙ ПЕДОФИЛ ОТ КВАРТАЛА, ЗА ДА ПОКАЖЕШ КОЛКО СИ ОЗАПАДНЕН С ТЕХНИТЕ ЦЕННОСТИ!

Всеки работещ в сферата е наясно, че има нещо много гнило. Доказано е, че лъченията и вълните са изключително вредни. Неслучайно на всеки телефон в описанието пише да не се държи на по-малко от 15 сантиметра от тялото, въпреки че никой не го прави. Те са си вързали гащите с листовката. Мобилните клетки на операторите са мор, затова в много държави се работи по въпроса да се изкарат извън градовете. 5G означава клетка на всеки 500 метра с интензивно лъчение. Единственото предимство е, че скоростта е голяма. Тук идва въпроса - нужно ли е? Кой ще използва телефона си за теглене на филми или като сървър? Друга причина за висока скорост на този етап няма. 4G е напълно достатъчна в момента. А това, че се дърпат като дявол от тамян от изследвания не говори добре.

спори се, щото всички са високо образовани подобно на тебе. Некои въпроси от моята скромна личност: 1. като мобилният телефон е на 15 см от тялото - как се предполага, че може да го пренасяш? изобщо как го пипаш като е включен? Ръцете част ли са от тялото или не са? 2. Кое е по-вредно - лъченията или вълните? Или са еднакво вредни? 3. какво означава 5ж клетка на всеки 500 метра? какво покритие има в тея 500 метра между клетките? 4. какво означава "интензивно лъчение"? Има ли "интензивни" вълни? 5. На какво е голяма скоростта? на Вълните, на лъчението? Каква е разликата между скоростта на вълните на 5ж и 4ж? коментар: хубаво е човек като се възползва от правото си на свободно изразяване да внимава все пак да не се изложи ;) в тоя ред на мисли ще те разбера ако не отговориш на въпросите :)

1.Прочети си ръководството на телефона и тогава задавай въпроси. 2.Лъчението се състои от вълни, вземи прочети някой ученик по физика. 3.5G клетки ще се слагат на 500 метра, защото толкова им е обхвата - къси вълни, но с голям интензитет. За да има покритие трябва да са през 500 метра, явно не си запознат с технологията. Дърветата пречат, затова ще бъдат изсечени. 4.човеко, ти физика учил ли си през живота си? 5.Говоря за скоростта на връзката, оставам с впечатлението, че просто пишеш за да си проветряваш устата.

Само за информация: 5Г мрежи вече има работещи на много места, включително и в България Нито дърветата са изсечени, нито гълъбите измряха. Макар че не е лошо да се намали броя на все още живеещите по дърветата

Задавам въпроси, защото ми се струва, че съм учил малко повече физика от тебе.... А за разпространение на електро-магнитни вълни в свободна и затворена среда са ме изпитвали поне 4 пъти. От твоите отговори съдя, че трудно ще хванеш тройка. Това разбира се не е лошо. Но просто внимавай, защото някой може лошо да те "затапи"

Да не забравя - в ръководството на моя телефон не пише подобно нещо. Пак те питам - в твоето ръководство има ли съвет как да си пренасяш телефона докато е не по-близо от 15 см от тебе?

Злоупотребяваш в спора си. Господинът ти пише заскорост на пренос на данни,а ти се правиш, че не разбираш. Технически господинът може и да не е толкова грамотен, колкото си ти, но социалната му грамотност е много над твоята, просто защото такива като теб злоупотребяват с обществото, за да трупат пачки за сметка на здравето и живота на другите хора. Но бъди сигурен, че злото е бумеранг и се връща на главата на този, който го е сътворил, или най-малкото на главите на децата му.

Някой с еопитва да забави технологичноо развити на Европа със всякакви метди, определно на този човек това не му е най вжаното занимание.. а е свързан със служби уж български

както обикновено, само общи приказки, колко са хубави ГГ мрежите и колко са лоши тези, които искат да бъдат забранени, защото спирали прогреса. Разбира се, старателно се избягва конкретната техническа страна на опасността. Опасност, която сякаш из цял свят са се наговорили и един друг си съобщават, че трябвало да се протестира.

е това си е чиста хибридна война, вкарха го по заповед и си говори разни неща по заповед ..................

има само един дребен проблем - нивата на мощностите са толкова малки, че дори да причиняват ефект върху човешката и не само физиология това няма как да се установи в някакви разумни срокове. Това първо - второ безкрайно трудно ще е изследването защото освен 5Ж има ред други фактори, които може да оказват неблагоприятно въздействие. Когато всичко действа едновременно как може да се отдели едното от другото? Но вярно е също така, че новата технология не е чак толкова необходима в момента за преобладаващата маса потребители. Четвърто и пето поколение мрежи имат технологични предимства предимно за операторите.

Верно ли? А 3g като го ставниш с 5g е все едно интернет с модем по телефона да сравниш с гигабитов интернет....

:) всички сме чели, че 5ж е супер бърз интернет... Аз за друго говорех, но явно съм останал неразбран.

За сървър ли го ползваш или сваляш торенти на него?

Новата технология 5G е обоснована с IoT устройствата и бързодействието необходимо за обслужване на увеличеното потребление на услугите. Осигурена е съвместимост нa различните видове G. Самите технологии /видове G/именно не позволяват да си пречат и действат едновременно/съвместно/. Повечето хора не са наясно коя е вредата, тя е само една и се нарича мощност на излъчване или напрегнатост на електромагнитното поле, като най-голяма е в близост до антените. Кодировката на сигналите не оказват влияние, независимо, че 5 е по-голямо от 4 или 3, за 2 и 1 е ясно. Скоростта на предаване на данни е от голямо значение, както и обработката и се осъществява с нов и бърз хардуер в реално време.

малииии, ... ако ходиш на изпит - напрегнатост на електромагнитно поле и мощност на електромагнитно поле са две различни, макар и свързани неща. Само да ти обърна внимание, че на мен и за по-малко са ми намалявали оценката. :(

съзнава колко е зле осведомен. За хора, които работят в телекомуникациите, съществува ЗБУТ, има инструктажи 3 вида и изисквания за персонала. Провеждат се измервания от комисия периодично за напрегнатост на полето при всички излъчващи съоръжения и преди пускането в експлоатация и мн. други. Всичко е съобразено със ЗБУТ, но каква е работата на хора, които са НЕ наясно да изказват "компетентно" мнение да въвеждат и други в заблуждения! Имаше един новопостъпил, който се изнесе на втората седмица от страх, че нямало да има деца, а всички колеги са с по две и няколко с повече от две деца. Нали от тия, които работят пряко зависят опасностите, ако се появят. Те да не са самоубийци?! 5G излъчванията са като останалите, разлика има само в технологията на преобразуване на сигнала благодарение на мощните чипове в телефона. Нямам намерение да влизам в подробности и спорове.

не става дума за това. Нормите дефинирани в текущото законодателство са общо взето изсмукани от пръстите. А колегата ви дето е напуснал най-вероятно е бил прав, но поради съвсем други причини, които въобще не са предмет на темата ;D

първо при военните, тъй като от там са започнали нещата. Въпросите са много, но основно вредностите са от мощност и честота на излъчване, които могат да инвалидизират някой, ако сгреши.

е хубава нова дума. Поздравявам колегата по-долу за изобретяването и. Трябва еврокомисията да я направи дума на 2021

По официална статистика смъртноста в България скочи драстично след пускането на 5г мрежата в сравнение със същия период на миналата година. И не, причината не е в китайския микроб, колкото и да се манипулират цифрите. Огромната част от това повишение се дължи на смъртност от други заболявания. Интересен е и факта, че съртноста от Китайския грип беше несравнимо по-голяма в богатите европейски страни, които имаха 5г. При нас също скочи след като влезохме в 5г клуба.

Потресаващо е, че има кретени като теб!

Заради соросоидни джендери като теб се внедряват очевидно вредни за здравето технологии. Дано да се възползваш от екстрите на 5г мрежата и да ти дойде акъла, макар и късно.

да ти..........в човката

а от Копитото до скоро първа програма се излъчваше на 20 киловата.... За сравнение антена на gsm спрямо това е като свещ отнесена към освелението на националният стадион.

Да, но не 2 гХц за ТВ

Ти имаш ли поне бегла представа къде в България има 5G?

"Европейската комисия ще представи обновен план за действие за мрежите от пето и шесто поколение, без преди това да е направила оценка на рисковете, което аз намирам за смущаващо", изтъкна той. Иво Христов смята, че мрежите трябва да бъдат внедрени, но едва след като има достатъчно категорични научни гаранции за тяхната безопасност. БЛА-БЛА-БЛА-БЛА.....НАВЕДЕНИ ЕВРОДЕПУТАТИ С ИЗУТИ ГАЩИ...СМЯТАТ И ОЧАКВАТ...

Тва уебинар много тъй мръсно звучи ! Вазелин ши им трябва ли ?Щото последно време там стават едни работи , ма то сигурно е от туй новото 5 G !

като влезе 5Ж всички ще минат на виртуална реалност и няма да ти трябва вазелин :)

Ваксините за Ковид и това, че в София де горят гуми за отопление не го притесняват?

Иво Дебила да си гледа електората, а да не си пъха гагата в теми, които не ги разбира!

малки истории

разказаха играта на имиджа български в Европа! То не бе радан, то не бе елена йончева, иво христов......отбор юнаци!

Да, 5G-то е много страшно! Особено ако е китайско и не дава достъп на американските спецслужби до мрежата, тогава е направо радиоактивно, от него се раждат петглави деца, десеторъки същества и т.н. Ако обаче е американската разработка, тя е с грижа за вашето здраве. Води до по-добър сън, по-ефективен живот и въобще ще има 5G когато от Америка ни разрешат.

то вече има бре. Пак сте проспали американската диверсия. Ама нали сте си дебили...

Тоз ли беше оня професор дет се беше изцепил за ония 80%?

Същият е - наречен още Иво Дебила!

е дебилът тук:))))

от теб по-голям дебил не може да има!

Съвпадение на имената. Този е журналист и не е професор.

80-те процента са всъщност 95%

Този въпрос е много лесен за решение. Има противници на 5G мрежите. Има и едни върли привърженици. Кой от тях да печели, кой гладничък, да направи удара на живота си. И кой да контролира и убива хора. Естествено, за пръвържениците всичко е безопасно и няма проблем. Тогава, на прозореца на всеки такъв фен, задължително за ръководните позиции, трябва да се постави по един такъв излъчвател. Както и в домовете им. На прозорците. Хем ще са бързи, хем ще са фешън. И да видим за години или колкото е нужно какво ще им се случи. Ако са живи и здрави и сподобрено здраве, добре, част от теста е успешен. Но ако не са, то съотношението за:против, по един съвсем естествен начин ще заема своето балансирано място.

Пък, ако всичко е наред и тъпаците ще са проесперирали от 5жи. Чудесно. Аз съм за. :))

Е, аз знам! Казано Е, ГРАВИТАЦИЯ НЯМА! Има центростремителни и отблъскващи физически и духовни сили. А знаещите за електричеството закони, като Никола Тесла, са доведени до умиране в мизерия и забвение. Посоката на разсъждение на "Anonim" ни отвежда до онези космически цивилизации, които са тук на земята сега, за да разберат своят "провал" получен вследствие развитието на материалните технологии. Например, вместо развитието на вградената в душите ни интуиция, нас Човеците ни тласкат да разработваме на микровълнови технологии, които в тандем с COVID 19 се разпространяват по планетата като "пандемия". Написано е върху каменен (като 10-те Божи Заповеди) мемориал в САЩ, едно число - 500 милиона илюминати. Което означава че, останалите (7милиарда) ще трябва да се погребат защото са ненужни. (Изкуствен интелект => роботизация.)

На простия комунист 5G мрежата му пречи! А ми вървете да живеете в Куба или Северна Корея, там дори интернет няма. Измет червена и нагла!

На дебилът 5G мрежата, му е точно отговаряща на интелекта. Както на свинята, с кладенчовата вода.

А защо ти не се изметеш от България. Антикомунистите по избори не надхвърляте 2-3%. Докато БСП-то п избори минават 20% винаги. Ако ги приемем за комунисти и леви, макар тия да са по-десни и по-гладни от десните. И никаква лява политика не водят, по-скоро дясна. Та не е ли по-лесно едни 3% да се ометете от България? И без това сте се превърнали в едни безполезни изкопаеми, с празни глави, дето още червени и зелени ескадрони препускат? И не виждам нищо червени, зелено или бяло на раета в един чисто технически въпрос, който създава реална опасност за човешкото здраве и човешкия живот.

Да каже нещо и този бивш съветник на радеф! Ще се изтропа после и патрона му...

Днес в Брюксел пак щяло да има ебинар! И всичките евродепутати щели да участват. Включително свръхинтелигентния Иво Христов.

Мислех, че този е от патрЕотите, пък той се оказал комунде! Тъп като галош.

Проблемът е че тези хора искат изследвания на дълготраините последствия което ще отнеме години. През това време Америка и Азия ще изградят силна 5G мрежа и ЕС, които и в момента се бави, ще остане в праха. Защо в Южна Корея примерно не се притесняват? Защо и Америка и Русия бързат да ги сложат? Аре стига с този страх, няма да ви се изпържи мозъка.

Ми щото няма ивовци разни неграмотни там да дърпат назад!

гълъбите ли ще измрат или Бил Гейтс ще ни чипира? Най-вредни са интелигентните пропагандисти, дезинформатори и лъжци! Като този голям ляв мислител, който измисли как да се настани на блажната хранилка в Брюксел, докато лее сълзи за сиромасите и проклина чорбаджиите изедници.

И този бил "член на панела "За бъдеще на науката и технологиите" към Европейския парламент." Че като му слушам брътвежите, той не може крушка да смени и още прескача релсите на трамвая. Да ви обясня нещо. Всекидневно се облъчваме с дистанционните които използваме, с честоти от сорта на над 300 Гхц. Сателитната телевизия, която съществува от 50-на години, разпространява сигнала на честоти от 3 до 300 Гхц. Видимата светлина, тази от слънцето или от крушката ни облъчва с честоти от 400 до 750 Тхц. През лятото всекидневно се облъчваме с вълни с честота до няколко ПетаХерца. Това са УВА и УВБ лъчите от слънцето. УВБ лъчите спомагат за образуването на Витамин Д.

5G, но кокошките спряха да снасят.

требе си 5G - то ще излъчва холограма на жипката пред всеки блок

Работил съм по инсталацията и тестването на над 1000 базови станции, а няколко десетки от тях и с 5G (не са в България, дишайте спокойно). Всъщност от 20 години само по мобилни телекомуникационни обекти работя. Ако излъчването беше толкова страшно, отдавна да съм умрял или поне неизлечимо болен. Но съм жив и здрав - факт!

сега вече съм спокен! това с опашката ли го натропа на клавиатурата?

В България също имаме 5Г тук там вече. Вярно малко е ограничено за сега. Само с P40 на Huawei работи и то в две от трите мрежи и то в центъра на София само.... Ама в дългосрочен план ще стане. Нашата мрежа 4г се претоварва в София поне. Вероятно може да се оптимизира. Обаче така или иначе качеството на услугите с 4г спада с увеличаването на броя активни устройства.

При единия оператор качеството на 4G услугата чувствително падна откакто решиха да ползват DSS (динамичното споделяне на спектъра) за да пуснат 5G ... а DSS е решение за закърпване на дупки. Така няколко клиента с 5G честотните обхвати и разказват играта на тези, които са ползват 4G. Технологиите са хубаво нещо, но трябва да се прилагат с разум, а не просто да се включват всички опции, които доставчикът на оборудване е решил да осигури.

То ако можеше да се влияе на здравето отдавна да бяха направили оръжие с тази технология.

Властелин мира (Владетелят на света), това е написано в роман преди 90 години. Който иска да знае, ... точното му име е:Социално статично торсионно фотонно енергийно поле.

А защо смяташ, че няма? https://www.vesti.bg/sviat/mikrovylni-prichinilizagadychnabolest-na-amerikanski-diplomati-6118581

Червен мазен боклук.От най мазните и лакумите..Вижте му потеклото..

Да не само залъгваме ! 5G с нищо не е по опасно от 3G мрежите ! И ако Китай не бях лидер в тези технологии никой нямаше да им обърне внимание !

дори е обратно. Мощностите на излъчване на старите мрежи са много по-високи и съответно вредните влияния.

По-голяма мощност,но малко точки. Сега фонът е по-силен.

Научен консенсус има от сума ти време. Кой въобще е гласувал за този да е там, мама му деба.

През 5G ще се свързват с чиповете, които ще ни вкарат с ваксината. Също така, ще ни пазят да не паднем от някой ръб на плоската земя.

А с PCR-тестовете ни крадат ДНК-то :)

Те септември така говореха и за коронавируса - безопасен, не е толкова смъртоносен, бла бла бла... Ама сега умират по 150 човека на ден

И? По едно време говореха как 10% от заразените умирали.

За какъв чеп въобще ми е 5G, като операторите пак ще сложат лимит на трафика с ограничаване на скоростта ? Новите милиарди за лицензи и оборудване пак отнякъде трябва да се избият. Щяхме да сме си по-добре с 4G и вдигане на лимитите за трафик.

ползата е, че ще могат да се свържат повече устройства и няма да прекъсва връзката. Напоследък ако сте забелязали в София, често не можете да приемете разговор а вместо това получавате SMS, че някой Ви е търсил. Пък телефона Ви в работил. Това се случва за щото мрежата от 4-то поколение има малък брой канали. ЗА да е заобиколи до накъде този проблем операторите трябва да слагат повече и по-малки клетки в градовете. Мрежите от 5-то поколение са с по-голям капацитет и ще позволят по-елегантни решения. Друга полза е, че се намалява забавянето на мрежата. Това означава, че много нови услуги ще навлязат, които сега са невъзможни. Игри през мобилната мрежа е най-простото. Друго е самоуправляващи се коли. В Китай се използва 5г в медицината - началото на годината болниците в Китай са имали постоянна видео връзка помежду си с 5г мрежа. Така докторите във всяка болница са споделяли информация за КОВИД и успяха да го спрат. Виждате, че при нас още не можем да се справим.....

Прав си, но лимитите също ще изчезнат. В Германия примерно има вече оферта за неограничен трафик. Вярно, че е скъпа, но цената ще падне след време и навсякъде ще има тази услуга. Но за да стане вързможна, трябва естествено нова мрежа.

Има тарифни планове с неограничен интернет. Ама са ти скъпи нали? Sorry Майкъл за такива неща се плаща.

От светулка на светулка та на Горския на "фаса". Това ще правят на този "бинар".

Единствената причина да не проверяват дали са опасни за здравето е, че знаят, че са и затова не го правят.

А пък ако направят изследването и оповестят резултатите (които едва ли можеш да тълкуваш) ще твърдиш, че те са фалшиви! Да живее конспирацията! Празно нЕма! :)))

Кьорфишек е. Влиянието на електромагнитните излъчвания върху човешкия организъм е добре изучена тема. Преподава се в университета. Всеки инженер и физик би трябвало да го е учил. Лекарите или поне някои от тях също. Просто не е работа на неграмотен журналист като Христов да коментира подобни неща.

Имах си хас, да има липса на изследвания за 5G и 6G. Липсата идва от DELETE и от пуйките. Обаче нали сме си 80%-ви , а не 100%-ви дебили, ЗНАЕМ за изследванията за облъчванията с микро вълновите печки. Аз дори съм си купил прибор за търсенето на вредни микровълнови излъчвания и дори си правя така наречените оргонити, за трансформиране на вредните емисии, в полезни.