Калфин и Танева лансираха ”Договор за ден”

Предлагаме нов вид трудов договор, с който работодателите ще наемат по-гъвкаво работници, а безработните няма да губят социалните си придобивки.

Обратно в новината

Коментари - Калфин и Танева лансираха ”Договор за ден” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен ми се струва ,че и на това правителство договорът скоро ще му изтече ...Престанете да мислите как да затруднявате живота ни .След като не изразходвате държавните пари в наша полза ,няма как да ме убедите да плащам .

Аз съм за почасово заплащане-свършваш работа,ето ти парите,но заедно с това и осигуровки!!!

Аз предлагам трудови договори на час,а не на ден.Все пак калфин е вдигнал прекалено летвата с надници от 12лв. на ден.Аз предлагам надницата да е 1лв. на час.

В една държава БЕЗ ИКОНОМИКА как да осигуриш лукса на властимащите? Браво бе калинки! Вместо да я дръпнете малко напред ДЕРЕТЕ ДО ПОСЛЕДНО!Той народа е прост,трае....

Тези видяха от мене и сега "договори за един ден"! И както на мене ми взеха имотеца и ризата, сега и на тези да им вземат имотите и ризите от гърба! И да ходят боси като мене! Щом карат по моя пример!

правителството, народното събрание и президентството да получават трудови договори за всеки работен ден! отиват на работа и подписват! ако не им дадат договор - уволнени са! тва е у бг-то!

На така нареченото "министър" да му кажа - всичките ми познати земеделски производители на зеленчуци масово се готвят да съкратят работниците си и при проверка ще пишат договори от кочан на коляно! Те не могат да плащат осигуровките следващия месец, вие ги карате да ги плащат авансово!

15 000 а не 150 хил.лв

А проститутките плащат ли данъци??

в натура...

вече и пеша на полето с винетки....

Комунистическите отрепки като Калфин докараха държавата до пълна разруха , търпете ги още

Кой ще подава кочаните?

сбърках се от бръзане да купя неколко кашона..

Ей тия гадни свински муцуни като Калфин няма отърване от тях. Ще блокират дребния частник, само колкото да отчетат деиност.

А ратийките наречени Договори може да си ги вземете и от Илиенци около Пазара . Сещатих се и за филма "Господин за Един ден" а идейте на Пурко като на Калфин ...

Договор за ден...с него, без него. По-лесно е да наемеш някой без договор за 1-2 дни, отколкото да се занимаваш с бумащина. Особено важи за българския работодател

не правят нормални фирми за предоставяне на временна работна ръка? 1 брой шеф и шофьор 1 бройка личен състав и секретарка - за 10 -20 работника. отдава под наем - отчита печалба не отдава - загуба и съкращения. ..но пък туй здравни, трудови, пенсионни, контрол, транспорт, работни дрехи...да е като по бяла държава. ма то от червени чорбаджии ко да очакваш... за тях труда на хората не е стока, а далавера.

Това е малоумна държава в която дупетатите и тези които най-много кръдат получават най-голяма пенсия

Тъпанари долни,като не можете и не знаете да правите закони вижте другите държави. Стига сте откривали топлата вода

ниграмотна тука от селскотупанския бранш пита колко е голем кочана. ко да и кажем?

Калфин ако го е срам поне Танева да го каже..

На всеки гражданин /и селянин/ да се имплантира чип в задника, който отчита трудовата активност. Ако човекът работи, да си плаща че работи, ако не работи, да си плаща че не работи. По този начин чипът може реално и нищо да не отчита, важно е че всеки ще си плаща.

тези неща не се мислят, а камо ли да се говорят и пишат. Може и без чип, да не се зянат пари. Важното е да се плаща при всички случаи. Защо давате такива идеи?! Току виж - станало!

За хрантутниците от държавната администрация!!! Познайте кога частника ще даде на някой да работи от вкъщи!!! За държавните тунеядци се загрижил Калфата!

DIDA

Имам няколко декара с череши. По време на беритбата наемам няколко работника да ми помагат без да се интересувам те безработни ли са или не; всеки работи толкова време колкото може. Не съм регистриран като юридическо лице. Аз като какъв ще трябва да сключвам договори с наетите работници?! Баси тъпнята!

тия бюрократи изтрещяха от всякъде, въртят, сучат, само пари се чудят как да събират

За кой ли път се уверявам,че този Калфин е една мръсна и долнопробна мутра!Комунистически извратяга,който няма никакво понятие от трудови правоотношения и възможностите на работодателите да шикалкавят и да не плащат пари на неграмотните и невежи хорица,които наемат за тези предимно селскостопански,строителни или някакъв друг вид черна работа!Точно с тази просташка измислица отвързват ръцете на гадните копелдаши новозабогатели от далавери частни предприемачи и спекуланти,за да могат да лъжат и мамят простолюдието,да им работи почти без пари!Калфин е просто един гаден мръсник и невежа!

Не ни обиждай!Калфин дори не е социалист,а за съжаление ние го подкрепяхме ...

bobsyn@

Някак си не си представям как някой ще каже на министерството, че иска 12 договора за по 30 лева на ден, 15 договора за по 17 лева на ден и т.н. понеже не е задължително всеки да взима еднаква заплата. Ако всичките са за минимална заплата то ще трябва да се пускат изравнителни декларации от хората накрая на годината. Със сигурност обаче ще трябва някой да измисли критерий колко дни с такива договори да са основание за спиране на помощите.

И кво са, като викна Ванчо цигането да ми обърне лехата и го почерпа една чорба и две бири, фактура ли требе да му давам?

И ТЕБ И НЕГУ АДМИНИСТРАТИВНА ГЛОБА 200 ЛЕВА ЗА УКРИфАНЕ НА ДАНЪЦИ !:) ... И НА ДЯДОТО СКОРО ЩЕ ХЪСАШ ФАКТУРИ - НАТАМ Е ТРЪГНАЛО :)

Со пари или со дупе? Пари нема, остава...

УРИВАШ ДА БЕРЕШ ЧЕРЕШИ НА ТЪЩАТА И ТЕ ЧАКА ЕДИН КОСМАТ ПЪДАРИН С КОЧАН ЗА ГЛОБИ : - " Я ДА ТЕ ВИФИМ ТИ СИНКОВЕЦ ТРУДОВ ДОГОВОР ИМАШ ЛИ " ... ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БАБИТЕ ПО СЕЛАТА - ДОГОВОР ЗА 1 ДЕН И СЕТНЕ Я ПОДГОНВАТ ЗА ДАНЪЦИ ВЪРХУ ПЕНСИЯТА :))) ... 16 МИЛИАРДА ДЕТО ГИ ВЗЕХА ТРЯБВА ДА ГИ ИЗБИЯТ С ШИБАНЕ НА НАРОДА - ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ОБЛОЖАТ БОГАТИТЕ ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕТЕ :))

БАШ ЗА МЕН Е :)

Най-после нещо да се предложи, което да е в крак със ежедневието и съвремието. Един кон по-долу цвили, че било връщане в миналото. Не чифтокопитно, не, не е връщане в миналато. Огромен процент от временно заетите работят точно на този принцип, само че поради некачествен закон се оказва, че работят противозаконно!

Това наистина е върха ан абсърда! Поощряване на сивата икономика, или направо узаконяването й! Що за безунмие е аргумента - НЯМА ДА СИ ГУБЯТ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, но ще работят по трудов договор! Егати държавата, егати управниците! Нали тея помощи за безработица се отпускат САМО на хора, КОИТО НЕ ПОЛУЧАВАТ ДОХОДИ по ТРУДОВ ДОГОВОР! Що за безумнство, шизофрения, или нахално малодушие се проявява! На кого угаждат с тея свинщини? Заради това, че не могат да осигурят СТАНДАРТЕН МИНИМУМ на социални обещетени за безработни - направо им се признава правото, хем да поработват, хем да си получават някаква мизерна добавка наричана ОФИЦИАЛНИ ПОМОЩИ за регистрирани в 'БЮРА' по труда! И после си мислете, че живеете в нормална държава, ако имате с какво да мислите, де! ВСИЧКО НЕНОРМАЛНО е НОРМАЛНО в БЪЛГхАРИЯ ... ((

Още някакъв начин да прецакат топящото се малцинство на работещите няма ли да измислят? Що политиците не се откажат от пенсионни осигуровки, за кво са им, предостатъчно са осигурени. Да им плащат на тия в парламента на ден, че даже и на час и то само ако има реална практическа полза от тия дни и часове. Не виждате ли, че съвсем скоро само на циганите ще се разчита за работа, жална ни майка, че дотам я докарахме. Робуваме на чужди фирми у нас и в чужбина и на слабоумието на политиците. Такива мерки хич не ни правят конкуретноспособни и атрактивни, да се вади душата на хората.

Чудесно връщане стотина години назад, когато работниците са работили точно на ден, и са получавали надница, точно по договор за един работен ден, и са им изплащали парите в края на деня. Дано да си остане само в мисленето на тройкаджията. Или е отличник?

По-голяма тъпотия не съм чувал да се предлага за трудови договори. Представете си фирма, която наема 200 души да берат череши и всеки ден трябва да им се издават договори- това значи фирмата дза наеме още 20 души само да попълват бланки. Ако така Калфин смята да повиши заетостта в България- то много е сбъркал в концепцията. Тези хора май нямат никакъв управренски опит

Интересува ги продажбата на кочаните и до тук

Май тъпото си е тъпо, или е важно да се изкажеш без значение какво ще кажеш. Предложението е точно да не се налага подписване на договори, а да се купуват от работодателите ваучери за осигуровки и всеки ден тези ваучери се дават на работещите. Капиш?

тука се отваря една нова вратичка: на деиствително работещия пак се плаща на ръка и без договор, а договора от кочана се продава (или подарява) на друг за осигурителен стаж

Какво значение има на кого ще го дадеш ваучера, щом е временно зает, на държавата и е все тая дали реално ти е работил или не. Ти плащаш осигуровката на някой чрез ваучера. На хора с вече трудови догови нямам как да им дадеш, така че сивата икономика нямам как да остане същата!

Фирмите повечето в сивия сектор, защото така им изнася най много крадат от държавата и работниците си! Те не спазват никакви трудови норми и закони , правят буквално каквото си поискат за по големи печалби и точно те трябва да са цел номер едно на държавната машина!

Смешник !

Някой мисли ли в тая скапана държава за работодателя,за човека който рискува и няма 8 часов работен ден а работи като вол за да оцелее. Премахнете този комунистически задръстен с всякакви тъпотии КТ ,приет с решение на ЦК на БКП. Как не ви е срам вече 25 г да не се намери кураж да се отмени този комунистически пасквил. Вижте другите страни в ЕС където се бутате да членувате без да сте наясно защо ,още по неясно е как се случи така ,че ЕК ви прие без да сте променили правилата в законите регламентиращи обществените отношения.

А да ни продават като роби не щеш ли?

Стани работодател и създай комунизъм във фирмата си!

Махнете тази трудова злополука за работещите на "БЮРО" - дане би бюрото им да се счупи и да се контузят?

Може да паднат по стълбите, което е трудова злополука, защото се е случило в работно време и докато те са доставяли документацията на шефа или отивали при колега.

Има и злополуки от електрически удар, неизправна инсталация и т.н. Не си мислете, че някой е в 100% безопасност, макар да има разлика между човек на бюро и шофьор, например.

Пълни безумия. Няма нищо за нови работни места, за подобряване на икономическата обстановка, за намаляване на емиграцията, за увеличаване на демографския приръст Хората емигрират от България по няколко основни причини. 1. Мафията във властта и държавните институции. 2. Ниски доходи и ниска перспектива за развитие. 3. Експлоатация и безработица. 4. Липсата на пазарна икономика, монополите и високите цени. 5. Лихварския произвол, подкрепен от държавата. 6. Престъпността и симбиозата между белите якички и дебелите вратове. Пратете картичка на Калфин!

как да го разбирам това - осигурителен а не трудов стаж. и най-уникалното нещо е, че това е предложение на министър със СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ убеждения. абе що не направи направо една тарифа към държавата и всеки който наема работници да си плаща на местния пехливанин и да не се занимаваме с глупости като осигуровки, пенсии, здравни, стажове и т.н.

Ако се признае за трудов стаж ще се брои за пенсия, а идеята прокарвана от новите управляващи е удръжки за пенсии да има, пенсионери и плащане на пенсии да няма. Гледам го тоя "хубавец" и другарчето му Първанов и си обогатявам разбиранията за това колко ниско може да падне един човек.

От поне 20 години е наложително примането на изцяло нов Кодекс на труда. Все още по социалистически заплатите се изплащат след минимум 40 дни. Няма възможност за гъвкаво работно време. няма възможност за почасова ставка на заплащане. Не е възможно да се заплаща на седмица, а не на месец. Отпуските и почивните дни са прекалени много. Най-хубави месец е февруари - с 3 дни по-къс, но заплатите същите, както през март. Не разбирам как искаме да правим модерна държава, с комунистически кодекс на труда. После защо нямало работни места, ами няма да има.

Другарю Калфин,защо не погледнем и да приложим и при нас ПОЧАСОВОТО ЗАПЛАЩАНЕ,В СЪОТВЕТСТВИЕ със Средно-европейското.., бре -стига измисляхте популистични глупости...!?В коя европейска държава се плаща МРЗ под 200евро ,при пет дневна работна седмица на 8 часа , ,а в Съботата за 8часа работа не се плаща.., а Осигуровките са за половин раб. ден-4 часа....!?

Най-сетне да има право да работя от вкъщи! :-) Изтрещяла държава! А бе ще работя, от където си искам, понеже и трудът си е мой, и резултатите от него! Ако държавата бъде добра, ще палтя данъци в България. Ако не е добра, омитам си крушите в Швейцария и там ще ми позволяват да работя и на челна стойка, стига да платя данъци и да не им искам социална помощ. България е сбъркана държава, а хората са страхливи да си поискат онова, което им е отнето от комунизма. Давали ми били право да работя от дома си! Представяте ли си?! Те ще ми кажат от къде да работя!!! Кретени бездарни!

едно си бае, та така и Калфин си е наумил да продава на земеделските производители кочани с договори за един ден и това си бае, но кой ли ще пълни хазната с хвърлени нахалост пари?! Калфин, това не ти е едно време в ТКЗС-тата дето продаваха кочани с купони за кино, дето се прожектираше на някоя стена и можеше да го гледа цяло село и без купони, но с купоните се взимаше от надницата на селяните и така се плащаше дължимото на държавата!!!

Калфю, стига простотии бе бате. Гледай да направиш заплащането на час, че повечето хора работят по 12 - 16 чака, а им плащат като за 6-8ч.

ЕГАТИ ОТВСЯКЪДЕ ГЛЕДАТ ДА ТЕ ПРЕ....БАТ .

Неолибовете са изпращяли окончателно.

То писането ще е повече от реалния труд. Всеки ден с нови договори. Но пък на статистика какъв растеж ще е само: всеки ден с нов договор и накрая на периода - ихаааа бум на трудовите договори :-)

Хубаво за тия краткосрочни договори , но би трябвало да се разшири сферата на използването им-в сферата на Строителството, Услугите , изобщо -в широкия бизнес, за да се даде възможност за по-широка заетост и сигурност на желаещите да работят...!?730

С тази кочанна икономика, следващата стъпка ще е трудов договор за час, а до края на мандата ще има и 30 минутен договор. Така ще настъпи масово всенародно облекчаване. Ще се облекчи държавата, ще се облекчат и работодателите, а и всички, които не са се облекчили до сега.

Кво стана с пенсионната реформа?Нали до края ма Март щехте да сте готови.Само не се знае коя година.