Калфин замисля повишение на вноските за пенсия

Ивайло Калфин замисля повишение на осигурителните вноски за пенсия. Той подкрепя вноските на желаещите да се прехвърлят към НОИ да влизат в Сребърния фонд.

Обратно в новината

Коментари - Калфин замисля повишение на вноските за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТРЯБВА ВИСОКА СЪБИРАЕМОСТ, А НЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВНОСКИТЕ! ТРЯБВА МИНИМИЗИРАНЕ НА ПРИВИЛЕГИИТЕ!

Елементарната човешка справедливост изисква, вноските в ДЗПО да се прехвърлят в НОИ .Който е имал възможност , бил е информира,н не е бил задължен служебно и е желаел, си е открил партида в допълнително пенсионно осигуряване по лична партида .Останалото е несправедливост и върховна глупост. Давате на едни анонимници огромен ресурс от милиарди лева, с хипотетично задължение да ви платят някакви пенсии след 30- 40 години.ЧЕ ВСЯКА БАНКА ако си направите влог за толкова години , сигурно ще ви даде по добра доходност.Сменят се надзорни органи и правителства.Сигурност никаква.Само основният солидарен стълб НОИ ,трябва да е основата на пенсионната система с жестока регулация от закона,Всичко останало извън НОИ, е за сметка на осигуряващите и за техен риск.А вноските да се определят по обективна формула, по реални икономоко -социални параметри записа ни в закон.При трайна дефлация е нормално да се увеличат ,защото и бизнеса и физическите лица в този период харчат за ежедневните си нужди по малко от предшествениците си в период на инфлация.

Целия проблем на системата е бедния народ и ниските доходи. Със средна заплата в провинцията 450лв без удръжките, т.е. 360-370лв чист доход на човек за каква държава говорим? Това е дневната надница на един работник в ЕС със среден доход (не говоря минимален), а хората живеещи на помощи харчат повече от това, което може да си позволи системата, за да живеят - затова издиша цялата работа. Т.е. ако от един работещ влизат 100лв в НОИ то тези 100лв не са достатъчни да покрият нуждите на един на помощи и също така да покрият нуждите на пенсионерите за пенсия. А при 450лв брутна заплата, ако ще и 50% да вдигнете осигуровките, системата ви пак ще издиша, защото заплащането е ниско. А ако работите за увеличаване на доходите и това как де се изравнят с тези в ЕС, тогава в НОИ ще влизат милиарди, които ще са достатъчни за всичко. Защото едно е да пресмяташ на база 450лв, а съвсем друго на 4500лв средна заплата. Това ви е проблема на всички правителства от 25 години насам - мизерните доходи на 95% от населението! Помислете върху този факт и най-накрая се решете да намалите печалбите на милионерите и тези пари да отиват за заплати, а не да скубете бедните работници. Защото не е нормално фирма със 800000лв годишен оборот, собственикът й да кара кола за 150000лв и да живее в къща. Проверете в Германия например средно при какви обороти, собствениците на фирми разполагат с милиони. Давам ви тема за размисъл!

Нямаше нужда от замразяване на пенсионната реформа,плавно щеше да се увеличава с по 4 месеца.Сега изведнъж ще вдигнат възрастта с две-три години.

Нали трябва да осигуриме и здравното на бежанците.

pompai

За 1-ва категория искате 10 години ,за 2-ра 25 и като е постигната кво?

pompai

Веднаж през 1999 прецакахте рудниците от 1-ва станаха 2-ра това е +5 години сега възраста е оляхте се. Тези които вкарваме много в хазната ,не не ни питате дали сме здрави ,най много ни ебете.

pompai

Калфинчо, Пенсионата сестема работи в Швейцария и я приложете ама 1:1 e e тогава да ви вида.

pompai

Пенсионната реформа е добра само за БИЗНЕСА ,който всяко правителство защитава ,щото му е бутнало яка пачка.Гражданските организации са създадени пак от бизнеса.Ако Някой иска БГ -да се оправи да бе почнал да приема западните закони :))))))))) не им отарва и не желаят =запада не им пъка ,но сега заради тероризма ги натискат наще крадци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

pompai

Калфин ,Защо винаги гледате файдата а не хората?

pompai

Знаете ли ,че при нас в Рудника постъпваха яки момчета от залите ,ма като видяха каква е работата и Дим да ги няма и отидоха охрана :( Е Аз като съм издържал 25 години до сега в рудника ,Смятам Коледа да охранявам тази година.

pompai

Нямам против ,но като се гътна преди пенсия ,лично Калфин да ми каже как като почна в Открит Рудник на 20 и ще доживея пенсия на 62 ....Да дойде той да вдига железа на рака 90 кг по много пъти и всеки ден.

Той замислял. Бил станал спец по социалната политика. на Гоце човека.

Koи данъци ще паднат като увеличите пенсионните вноски г-н Калфин, плоския данък ли или ДДС-то, моля уточнявайте се , а не да ми ръсите лъжи в движение, не ви ли е срам дяволски мекерета .

Ще видите осигуровки на кукуво лято след кражбата на спестеното ми за пенсия в КТБ! Мафия ДСарска, изпъдете всичко, де що може да прави нещо от БГ!

"Увеличаването на пенсионните вноски освобождава тези, които плащат данъци, добави той." Е това направо ме разби, сега остава и данъчните да ми опростят данъците срещу осигуровките и ще стане весело.

Така ,но никакво увеличение на вноските,защото миграцията се задълбочава!Ако се създадат условия за ръст и икономически реформи за облекчаване на бизнеса с цел заетост,но при спад и висока безработица,какво да се увеличава!

защо няма законодателна инициатива и фирми в несъстоятелност и такива с починали собственици няма срок за приемане на управлението или служебно прекратяване и конфискуване и разпродажба на неприетото наследство. Така наследниците се ползват от активите на фирмите, без да се издължат на държавата, ако това не е дупка в законодателството какво е - съучастие в грабежа!!! Стоят си такива фирми със живи наследници и нито ред в закона за срок за определяне на представляващ на фирмата измежду наследниците или нейното ликвидиране в едно и с активите, и с пасивите!!! При починал собственик на юрид. лице наследниците си получават наемите от имоти на фирмата, но не приемат управлението - ей това се вика КОМУНИЗЪМ в действие!!! Така ли е по Европа и Света бе, малоумници

100 % да си заплащат осигуровките. Да се разкарат пенсиите от държавния сектор. Военните на границата. Всичко при тях е пунт и пластика с първа категория труд и 20 заплати при пенсиониране на гърба на работника в частния сектор.

Защо тия идиоти-политици смятат пенсионирането за политически въпрос? Въпроса за пенсия е житейски!!! След 55 години, ако останеш без работа, едва ли ще намериш нещо освен чистач,мияч,пазач! А искат да увеличават възрастта до 65-70 години!увеличават но за таз работа си обречен на минимална пенсия!!!

Това е целта на занятието, колонизаторите искат да ни изгонят от България.

Този що не се замисли да си ходи. Както той, така и други като него трябва да разберат, че работещите нямат интерес да внасят каквито и да е вноски, а камо ли големи. Сегашните работещи са обречени да работят до края на дните си тъй като възрастта за пенсия ще става 65. Но дори и да се достигне пак може да не се пенсионираш поради липса на осигурителен стаж и в крайна сметка да останеш на социална. Така че др.министър да се опита да си го огъне зад себе си.

че само държавните крадци имат необходимост от все по-голямото увеличаване на вноските.

Както се отнасяте с родителите си, такова ще получите и от децата си..

Пари няма. факт.

Мисли за ББ-дупе голо! Шарлиите от Шумин

Болшинство от пенсионери , чиновници , политици , римляни и една шепа работещи в частния сектор , които издържат тези хрантутници !

Не е ясно защо вкючваш пенсионерите в тази група ? Случайно да се сещаш ,че са им удържани пенсионни вноски цял живот , а сега им подхвърлят оглозгано кокалче ?!

Техните вноски са отишли за тези преди тях. А за нас когато се пенсионираме, ако доживеем този лукс няма да има и оглозки, защото младите и циганетата не искат да работят.

Защо включваш чиновниците в тази група? Ако не са те държавата не може да съществува. Тогава няма да пари не само за пенсионепите, а и за всички други.

sani@gorna.net

Включва ги защото реално държавата не внася осигуровки в системата на НОИ ! Както не внася и за военните, полицаите .. пожрникарите ... Човека е напълно прав ! Шепа работещи в частни фирми изхранват системата на НОИ. Ако държавата внася своя дял за своите работници и пенсии ще има дори ще ги повишат....

Хаха Ти явно си чиновничка. Кажи с какво на кого си полезна? Пълен паразит си. И по-лошото е, че не си само ти.

Oграбихте пенсионерите, принудихте ги да взимат сирене без да платят. Hе ви ли стига да крадете ,а сега и от новите пенсионери ще грабите. предлагам всички правителствени еничари да ги вдигне господ при тошо.амин.

Народът замисля да ви уволни....

Ако има кой да плаща-да вдига.Нали при тази луда редукция на българското население/за сметка на други търтеи/ не стигат парите за луксозния живот на власниците.....

Стига! Само вдигане на осигуровки и данъци.Така се намаляват заплатите на работещите, които и без това не са високи. Депутатите да си намалят заплатите, крайно време е

Да се забрани на пенсионерите да работят ама в БЮДЖЕТНИЯ СЕКТОР, а не в частния, където се бачка. В МО има 13 % полковници пенсионери на високи длъжности. И пенсия и заплата от бюджена. 100 % всички да си заплащат осигуровките ! И 20 заплати при пенсиониране да станат 10. Първа категория труд пенсиониране на 56-58 год.

в централното управление има такива. Водят се на работа и ходят да "преподават" на бизнесмени срещу крупни хонорари. Уредили са цялата си рода. Но понеже шефката на назначенията е съпругата на квази синдикалния лидер Пламен Димитров и съответно никой контролен орган не я проверява. Така премиите й и на измислените експерти в централно удрят в небесата за сметка на редовия служител, който обира всички негативи на професията. Това е някакъв нов вид "справедливост", непозната в нормалния и цивилизован свят.

Браво! 1.3-та категория ще работим 40 г. за пенсия, я полицаите - 20г. 2.Тези със заплата 400-500лв. ще плащат по-високи осигуровки за пенсии по 740 лв. чисти. Чудите се защо в банките има свободни пари - това са пари на пенсионери... много криво правите сметките. Младите семейства с по 2 деца с какви доходи и с какви разходи са? Защо те нямат пари в банките?

Ниските пенсионни вноски означават високи данъци" Увеличаването на пенсионните вноски освобождава тези, които плащат данъци! Кой по-точно данък ще ни намалите ???? Данък обществено мнение? Данък лихви? Данък на въздуха? И как се провежда политика на вдигане на вноските от левия Калфин и десните ГЕРБ????

След 25г. ще има юбилей-50 г. преход!

Да, шеФът ви го глътнаха от КГБ-го Адрюша, милий! Сега е ваш ред руские падлоги!

Точно така, това са експертни предложения - в система с дефицит, първата стъпка за реформа е повишаване на вноските. Смешници. Всичките ни реформи се основарат на повишаване тежестта в/у данъкоплатците с цел запазване на статуквото.

sled 30 godini nema da ima balgaria a kvo ostava za pensii

Да се махнат 20-те заплати на полицаи и военни и да се забрани на всички от І и ІІ група да работят след пенсиониране - или пенсия, или заплата! Писна ми да изхранвам тлъсти, нагли простаци!

стига с тия увеличения, не останаха фирми, които да могат да плащат осигуровки, а сега като ги увеличите ще има нови безработни , щото работодател , който едва крета , имайки 20-25 работника ще трябва да затвори фирмичката си и да остави хората си безработни! А колко такива фирми има? А колко пари от държавата да ги издържа тези куп нови безработни? Стига гимнастики безумни! Стига с тази възраст за пенсиониране ! Хората едва кретат и то гладни,ама на работа! Заеми ,ТБ и какво ли не, уморихте ни!

Стига сте увеличавали и трудов стаж и години, че вече не издържаме. Все ще си гоним този стаж не е честно. Кои през миналите години задължаваше работодателите да ни внасят осигуровки. Никои,Сега как ще наваксаме

240 депутати със съветници и огромни заплати над минималната от 360 лв., на 6 милиона останали в държавата българи заедно с децата до 18 години.Луксозни МПС за НС, Президенство и Правителство и субсидии за партиите несъобразени с мизерното съществуване на българите.Кражби по еврофондовете, корупция и шуробаджанащина.Това е реалноста в България и статуквото в управлението и.

Те Бояко и Калфин, вече са се пенсионирали, дет се вика, създали са си лични пенсионни фондове, на наш гръб, та им пука. Важното е да се "цицат овцете" за пари.

Мисли ли мисли, какво ли ще измисли? Чудят се как да вземат още повече от хората, но така да им го поднесат, че те последните да не се усетят. Но може и да не дочака края на мисленето си!

На такива заспали х..... и п...., като нас, така ни се пада - две вноски за пенсия + увеличение на стойността на вноската, а накрая - от два стола на земята, т. е. най-вероятно и без пенсия. Да си внасяме ние в "Сребърния фонд", дето го обират непрекъснато, т. е. да внасяме за тоя, дето духа.

НАПРАВЕТЕ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ НИ КАТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ, А НЕ ДА ВЗЕМАМЕ ТРОХИТЕ НА ЕВРОПА!!!!

Арбайтен, милички, арбайтен за чичо ВоВа! Сега е ваш ред руские падлоги!

Какво толкова се мъдрят за нещо елементарно, което на Запад са забравили вече?Уником.

Като няма пари за пенсионерите ,това ли е решението др.Каллфин?Има пари и то бол.Ние ли да ти казваме.Намалете депутатите наполовина,премахнете субсидиите,слезте от луксозните лимузини,всички да си плащат осигуровките.Как е разбирате тази реформа само за трета категория работещи /до смърт/?Ето Вучков как прави реформа в МВР,ще започне като всички които са вече назначени ще ползват всички привелегии,а от .....не знам кога си няма да имат тези привелегии.Калфин откажи се .Всички знаете как трябва да стане ,но не искате ,защото засяга ВАС.

Вместо да се вдигат % за ДОО и ДЗПО , доста по-лесното решение е да се притисне "сивата икономика". Около 1 500 000 се осигуряват между 400 и 600 лв на месец а получават повече , около 500 000 работят изобщо без осигуровки. Ако първата група започне да се осигурява на реалните доходи допълнително в бюджета ще влязат около 1,5 млд лв, а от втората група около 1 млд лв . Само с частично легализиране на доходи в хазната ще влязат само от осигуровки около 2,5 млд лева

Господин Калфин, намалете субсидиите на партиите и спрете да преигравате с хората, които си плащат осигуровките. Една шепа народ носи на гърба си останалите "привилегировани".

За всичко има, за нови аудита, милиони за охрана на едни нищо и никакви предатели и изменници, за партийни субсидии, за почивните станциики на негодниците от НС и министерствата, за лигавщините на един идиот на дондуков 2, а за пенсии няма. Няма ама има, когато си подадете групово оставката.

това с оставката хубаво,а да предложиш алтернатива?Че то тия дето се точиха като свински черва 25 години все си подаваха оставката и си отиваха почти милионери,а тия дето даваха акъл и скандираха де са?

Другарю Калфин! А т.нар. бодри млади пенсионери на по 50 - най-вече от "силовите" министерства - тях кво ги прайм?! Ще продължаваме ли да ги носим на изпосталялите си превити 65 годишни гърбове?! Няма да ти се получи тази рИформа така!

Г-н Калфин наскоро работодатели и браншови синдикални организации се договориха за вдигане на минималните осигурителни прагове,ако не бъркам в 45 отрасъла на икономиката.В останалите,мисля,че също толкова на брой правителството направи служебно увеличение.Независимо,че процента на осигуровките се запазва,това автоматично води до увеличаване на вноските на работодатели и работещи.

Вземете тия грешни милиярди от МРРБ за ужсанирането и въпроса ще се реши. Просто е, когато не се краде.

Само топате топката и си разигравате сантасенце другарю Калфин, та да изкарате още някой и друг месец, това е, нямате идея нито грижа. ОСТАВКА.

Волен, Болен, лидер! Напред срещу педерошафистите! Мь за СССР, но от Варадеро! Сега е ваш ред руские падлоги!