Калфин не отстъпва за пенсионирането на военни и полицаи

Не съм склонен да отстъпя от въвеждането на възраст за пенсиониране за полицаи и военни. Пенсиите в следващите години ще растат.

Обратно в новината

Коментари - Калфин не отстъпва за пенсионирането на военни и полицаи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБСОЛЮТНО, заставам зад министър Калфин. ТИЯ ДУПЕШНИЦИ И ЛЕШПЕРИ, да работят до 70.

Най-лесния начин да се установи липсата на истински ЛЯВА сила у нас е въпросът с пенсионната реформа, по-точно с отнемането на права от населението. Във всяка друга нормална страна тия щяха да ги разпънат на кръст на площада. Тук до момента всички извращения са минавали при пълен консенсус, тишина и образцов ред. Май малко са ни бомбардирали янките през ВСВ ! Такъв робски народ какво друго да го правиш ?! Слуги и лакеи...

тогава калфин да пази ред и страната

"Калфин увери, че е осъществим примерът, даден от него по-рано, според който 50-годишен мъж, получаващ 1300-1400 лева заплата в този момент, през 2029 г. ще може да се пенсионира с пенсия от 1400 лева". Калфин голем "експерт" излезе! В богата Германия пенсиите са средно между 46 до 51% от реалната заплата, т.е. пенсията е около половината от реалната заплата! В бедна България Калфин "експерто" обаче гарантира пенсия, която е 100% равна на заплатата! Бравус! Само остава да уточни, от къде смята да намери тези средства!

ДО ТОГАВА ЩЕ КРАДАТ ПОСЛЕ ЩЕ ДОЙДЕ ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ.........

Това, което Калфин казва сигурно може да се направи защото сегашната ти заплата от 1400 лв. през 2029 г. може да е актуализирана на 2800 лв. примерно и така пенсия от 1400 лв. ще ти е точно 1/2 от заплатата. Проблема е, че казващите не казват цялата информация, а четящите са свикнали да четат без да разсъждават.

Това недоразумение, оправи социалните пенсии на бедния българин, а сега решил да оправи и военните. Една от многото грешки на "наш" Бойко е това назначение.

а ,тези които отдавна са взели пенсии , те ли ще платят пенсията на този софиянец . а те, с 300....лева.

- през 2029 г. ще може да се пенсионира с пенсия от 1400 лева. - С които след инфлацията до 2029-а година, ще можеш да си купиш 4 фафли, защото с този темп на трайно застаряващо население, некадърно управление на пенсионните фондове, неграмотно, мързеливо и безработно ново поколение и неплащащи осигуровки на реалната заплата 'български бизнесмени' - то не виждам кой ще работи, кой ще плаща осигуровки и откъде ще се вземат пари за пенсийки..

Браво Калфин! Ако може и държавните служители да си плащат данъците...

Всички с ранното пенсиониране като навършат "ранните си години" например - 42 г. да получават половин пенсия. Като навършат истинската възраст за пенсия - например 65 г, тогава да получават 100% пенсия....

По светлия пример на Ловеца от Сирищник, подаваш оставка и те правят веднага Майстор!

ХА, ХА, ХА! А дали ще има държава и пенсии до 2029 г.? Това е въпросът?

Щото друга няма и да има!!

Четете статията! Става дума за пенсионната възраст на тия, които се пенсионират преди 50 годишна възраст! Никой не иска да вдигнат вашата възраст за пенсия. За военни и полицаи става дума. И вашата възраст за пенсия да вдигнат, не е толкова драматично, защото маса народ в работоспособна възраст от 1990 до сега има години без осигуровки по една или друга причина. Като навършат пенсионна възраст ги махат, и получават минимална пенсия, защото не им достигат няколко години стаж.

Tози "калфа".. Kалфин,...иска всички да внасят в бюджета осигурителни вноски като за "Mаистор", а да получават пенсии.. за, "чираци"?!

Tози, с една дума иска да ни каже: "Kато нямате хляб,....яжте пасти"?! HO,.. точно за тази реплика Mария Aнтоанета,... отиде на гилотината! Cамо, да му припомня съдбата и...!!!!

Военните са едни обикновени служители. Не сме във война и те не рискуват нищо, за да имат някакви привилегии. Същото се отнася и да полицията. Те може и да не са мързеливи хора, но системата ги направи търтеи. Който не вярва, нека проследи как протича ежедневието на един полицай. Или пък до колко са доволни от тяхната работа хората, които им изкарват заплатата и за които би трябвало да се грижат.

Hямаше да е така,.. Aко, в началото на 90-те години пенсионният фонд не беше обран(откраднат)! Hямаше да е така, Aко, пак тогава не беше извършена масовата приватизация(тоест кражбата на века).. почти всички държавни предприятия,селски стопанства,търговия,магазини ресторанти и.т.н бяха продадени (подарени) на свои хора,....без една стотинка да влезе в пенсионият фонд! Cлед това, гимнастиките със смяна на парите, фалиралите банки (пак пладнешки грабежи), че дори и сега бъркане наи безотговорно и вземане на пари от пенсионен фонд от здравна каса от всякъде където има събрани пари, и то от всички правителства до сега!.. при тази анархия и през 2215 година няма да има пари за пенсии! A, всички знаем кои ги открадна и кои ги краде сега и нищо не правим!

От 1945 до 1997 година немаше пенсионен фонд.Тъй да знаеш.Пенсионият фонд беше обран от БКП и докато правителството на Костов го създаде наново.А ре със здраве

Hищо, не можа да ми Oбади бате ти Pади, Aма нищо!!! Hе знам, какво е имало и нямало, но знам че имаше много голям сграден фонд от фабрики, заводи , магазини, селско стопанства със животновъдни ферми и зърнобази и не само това! Hо знам, че всичко това беше направено, Aко не със твои труд и пари, с труда и парите на баща ти! HO, няма как да ти се обясни и ти го знаеш защо?! TO се обяснява на човек които е в състояние да те разбере! A, ти си стои у стадото и кротко си блеиии,...докато чобаните решат един ден и теб да изядът!!

Къв пенсионен фонд преди 1997 година ве.Амчи нъл кумунягити га зеха власта през 1944 година го национализираха ве

Tи си, за "Oскар" по тъпотия..xaxa..

Промит ти е мозъка с червена пропаганда.НЕМААААА.нема пенсионен фонд след национализацията му през 1945 година до създаването му нанова през 1997 година

Cмешник,...Aми след 1989 година до Cега, посочи ми един,.. само един "демократ" бе жалък Hещастнико??! Bсички, са си същите комунисти! Tе, всички демократи ги избиха още през 1944! Cега, се преименуваха като соцялисти, седесари,реформатори,депесета,герб,атака,патриотични фронтове и не знам още какви! Tе, партиите станаха повече от гласоподавателите! A, всички са израснали през комунизма в комунистически училища са учили в такива семеиства са израснали с такъв хляб са закърмени! Oтвори си очите, че пак са същите! Kомунистите както смениха имената на турците навремето, така смениха и имената на партиите си, HO.. не и нрава си! Oтвори си очите наивнико, защото продължават да те правят на глупак!!

Ей тъй на ги прогонвам червените кхмери като АСО в дън гори телилейски да си броят ушите. Щот са задрастеняци и са ми мнооо лесни.

Pазбирам те!.. ядосан си! Hо,когато фактите говорят и бат ти Pади трябва да млъкне! HO, ти не си виновен!.. до там си,....част си от стадото, и място ти е, в него и горите тилилеиски!.. и един съвет: HE си, за този форум!... потърси си някои саит с реклами на селско стопански инструменти(мотики,лопати) такива работи,....там ще блестиш с коментарите си!.. "поверваи ми"!! Aре със здраве...

Калфин, не си за вярване! И тогава ще им се въведе таван, за да има пари за безродните депутати.

Калфин каза-Да си български патриот това означава да обичаш Русия.След тия думи на всички е ясно че той е един от руската мафия и национални предатели .

Днес аз СЪМ ОДЕСА

А кой ще плаща данъци, за да взимат полицаите 1400 лв. пенсия през 2029, като населението избяга?! Или прогнозирате нов ръст на инфлация, като парите ще стигат пак само за хляб и кисело мляко... Може пък малцинствата да се заловят за работа, като чуят за новите ви планове : )

ПОЛИЦАИ, КОИТО НЕ МОГАТ И 200 метра да пробягат, по-бързо от човек с увреждания, защо чистачките, счетоводидилките, портиериети и др. неквалифицирани "Измамници", ще се пенсионират с 10 и повече години по-рано от нас , плащащите, работещите, и умиращи за благоденствието на тарикатите?????

Дядо ми се пенсионира като земеделски работник заедно с баща ми , който работеше в МВР. Двамата са покойници,вечна йм памет,но дори и баща ми знаеше,че на 42 години да си пенсионер е ненормално ,защото баща му работи до края на живота си за 120 лева,а татко получи 350 лева пенсия на 42 години. Аз съм пенсионер от 2011 година,когато станах на 60 години с 42 години трудов стаж като проектант с 380 лева пенсия. Помислете какъв живот живяхме тези поколения и защо децата ми не искат,но все още са тук.Скоро , обаче и те ще заминат отчаяни от всичко ,което йм се случва .Работят във фирми на партийни функционери,обират и чупят колата йм 5 пъти , а те след първия път оплакване в полицията се отказаха от нищо не правенето на институциите и вече знаят,че надежда няма. За съжаление го знаят и го виждат и внуците ми ,умни деца ,но с погледи вън от България. Така че,моето семейство настояваме за бързи реформи на всичко и без повече лъжи и протакане ! Няма време за България и българите,за нас всички!

Тони, не искам да те отчайвам, но аз тези "бързи реформи" ги чакам 25 години! И ако е имало реформи през това време, според мен са били в противоположната посока на тази, която аз съм очаквал.

Бай Стояне,как мислиш , какво следва след отчаянието ? Честно казано не знам какво ни крепи след тези 26 години,може би това са само запазените и усточиви като корабни въжета ценности за нещата от живота.... не знам , може би.

В публичната сфера не по преценка на работодател, А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пенсиониране при навършване на условията! Има 30% безработни младежи с висше. В училища и ВУЗове преподават масово бабишкери без акъл, младежите им се смеят....В частния сектор, някой ако иска да си дъжи дъртаците, то си е за него!

Младите са тъпи като галоши! Факт! Жал ми е, че не могат да си намерят работа, но това не е, че старите им взимат местата, а просто, че нямат нищо в главите си!

нали вие ги учите бе?

масово са изкукали, не знаят откъде се пуска компютър. В същото време са злобни, мнителни и заядливи. Мислят се за умни, а не помнят 2 минути. Цинично твърдят че са имали някакви ценности, а за пари са готови на всичко.. лицемери!

Работодатели търсят инженери, техници, програмисти(математика), точни науки, високи технологии, а младите висшисти са филолози, соцолози, неясен менеджмента, туристи и т.н. Все "трудни' специалности и зато "дъртите" социальная.

... Затова "дъртите" соц. специалисти са по-предпочитани и няма кой да ги замести. Нулево образование - безкрайна безработица.

Напълно сте прав!Работодателите си правят каквото искат.В градчето, в което живея, а също така и в някои села има учители ,пенсионирани по болест, които продължават да работят3-4 години след пенсионна възраст.След като са толкова болни как издържат на такова напрежение на работното място?Една от учителките е на 76 години и ходи с бастун. В същото време млади х ора със същата специалност пътуват по30 км. до друго населено място, а някои са регистрирани в бюрото по труда.

Има 50% даже! Много е важно да вземат вишо, иначе не могат да пишат! За какъв чеп им е културология, например? И какво като са с висше? Хора, завършили МИО не могат да си оправят собствения бюджет! Като ги пенсионираш тия хора, кой ще им плаща пенсиите?

Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

Сутринта гостите на Люба Кулезич я изненадаха, като обявиха, че зад фалита на КТБ стоят комбината между ГЕРБ и ДПС ! Самият Вежди Рашидов е предлагал услугите си да заменя влог срещу цесии на други вложители в банката с помощта на квесторите! А този тутманик от снимката ще ни задължава да работим до гроб за да има високи пенсии на разни фатмаци ! Това не е нито социална политика, нито дори човешко отношение! Да не говорим къде изчезват пенсионните вноски на 30% от населението, което не доживява до пенсия!

Тоя тутманик е единствения, който има достатъчно големи топки, за да поиска фатмаците да работят по-дълго време. Ако не си разбрал, в момента обсъждат точно на фатмаците възрастта, за всички останали няма да се вдига, за сега. Именно той беше против да се вдига възрастта на останалите.

Ако този тутманик постигне нещо, предлагам да му позлатим топките! Само че, както казваше Хайтов- едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш!

Глупавите фатмаци с пенсия на 60 г!!!! Щом за останалите възрастта е 65!!

Отстоявай позициите си, само по този начин ще настъпят промените. Ако се намери като тебе и в правосъдната система може и да има надежда за напредък в РБ.

Аз уча вашите деца .30 на сто от учениците влизат в час след като са пушили трева .Те не знаят къде се намират.Как един или една учителка на 65 години ще може да ги понася.Те нямат ценности благодарение на всички лъжци ,които ниуправляваха през годините.

Никога няма да доживеете до бленуваната пенсия! Системата е измислена да си внасяте осигуровки а никога да не получите пенсия за да има за пенсии на държавните служители и на военни. Защо ли - защото те не внасят осигуровки а от къде ще се вземат пари за високите им пенсии? А и едва ли са се амортизирали като Вас. Накрая ще сте живи погребани болни бедни стари без доходи!

НЕ Е ТАКА. всичко се прави сегашните управляващи, партиите и дупетатите да вземат парите на хората С ПАРТИЙНИ, ДЕПУТАТСКИ ЕКСТРИ И ВИСОКИ ЗАПЛАТИ.

Калфа, оставка бе, човек! Не ставаш за тази работа! Нищо не разбираш от социална политика! Оставка и за оная кокона, министърката на вътрешните работи, която отиде със 100 полицаи в една национална медия да им взима сървърите. Оставка и за цялото ви корумпирано правителство, което Цветан Василев от чужбина ви върти на пръст!

Калфин е един от най-компетентинте политици, които работят за България а не за путкин или обонго! Подай си ти оставка, трол червен!

Поправка: Калфин, чугун прост, марш в махалата!

"Не съм склонен да отстъпя от въвеждането на възраст за пенсиониране за полицаи и военни." Що бре,до сега нямаше ли възраст за пенсиониране:)) Разбрах те,но това няма да стане 60 000 ви пазят задниците,а сте вдигнали годините а са започнали да пазят народа а вие на отстрел:)) 30 000 армия заедно с каките....срамота за България.

Не слушайте преспивна песен за по големи пенсии някога, примерно 2029г.От общо 46г. тр. стаж , три години работех и се осигорявах от две фирми.Когато дойде време за пенсия ми заявиха от пенсионното ,че признават само по високата осигоровка.Такъв бил закона.Има един специалист по пенсионно дело, гн.Нейков се казва ,като го видя на екрана , сменям канала.Бъдете живи и здрави и не забравяйте какво са ви говорили за 2029г.

За информация : 1. Един фатмак с килийно образование с 25 г. служба като военен, дремел като охрана на склад за брашно на смени , се пенсионира на 45 години с пенсия около 500-550 лв. 2. Един учител с висше образование с 40 г. стаж се пенсионира на 60 г. с пенсия от 250-300 лв.

Искам да попитам господин Калфин: С тези заплати които се плащат в момента, колко мислите ще изкара работоспособното население в България и дали няма да напусне страната и тогава кой ще плаща тези пенсии?

Хора няма да получавате пенсии. Малкото богоизбрани ще взимат над 1200лв. Другите "духат супата", ще работят за техните пенсии до края на живота си. АКО ВЪОБЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ НЯКОГА на 100,200, 300, 400 години!

65 години възраст е пълно безумие. Как ще работи човек на тази възраст. Само депутатите-изроди мръсни си клатят краката. Те така и до 100 могат да "работят". Хората блъскат по 8-10 часа на ден . Как ще издържат това шоково увеличение на възрастта. Кой ще ги наеме на работа. Калфин и той е пълен изрод и лъжец. Възрастта не трябва да се вдига повече-хората изнемогват.

Ако този е социален министър, значи аз съм марсиянец ! Ей, човече, майка ми се пенсионира на 55 години с 25 г. трудов стаж при омразния социализъм. Аз съм на 63г. и не мога да се пенсионирам със същия трудов стаж при прехвалената демокрация! Къде отиваш ти, кой си ти , че да определяш как да живея?

Бай Иване не отговаряш на условията за пенсиониране. Остава социалната пенсия на 72г. ако тогава отговаряш на условията, но могат да качат възрастта на 100г..

САМО така г-н министър , не е честно само работещите ІІІ - та категория да изнасят тежестта на пенсионната реформа. Какво се оплакват пак шапкарите , каква я вършат , че искат 20 г. по рано да се пенсионират преди другите. НЕ стига , че държавата ги осигурява , получават добри заплати , 2 % за прослужено време за 1 година , 20 чисти заплати накуп /от 40 000 лв. до 50 000 лв./. Никакви отстъпки и това им е много.

ми кат е толкоз убуу отивай да слушиж кой те е вързал

Не всеки може да пише правилно като тебе,неграмотнико.

Как ще отиде да служи, да не набират военни, там е почва за тъпанари като вас, трябват тъпи хора по психологически профил! Не ви ли научиха за 20 години да пишете,бе? Срамота сте, генералите ви не могат да говорят добре книжовен български!Какво остава за фатмаци!?!

Калфин увери, че е осъществим примерът, даден от него по-рано, според който 50-годишен мъж, получаващ 1300-1400 лева заплата в този момент, през 2029 г. ще може да се пенсионира с пенсия от 1400 лева. Тези примери аз не съм си ги измислил. Те се основават на разчети и дългосрочни икономически прогнози, които се правят в НОИ. - иврейчиту пак лъже важно е какво ще маже да се купи с 1400 лв през 2029 може би 30-на хляба....

Калфата е най-тъпия човек на света, интересуващ се единствено от собственото му кариерско израстване в собствените му очи! Ама толкова е тъп, че не ми се коментира, как в една средностатистическа българска тиква може да се родят толкова глупости! Истината е една и тя трябва да се каже на висок глас - пенсии няма да има! Просто пари за тях няма от къде да се вземат! Вноските ни за тях ги изяждат тези тунеядци като този на снимката!

Ми не знаех, че в България масовата заплата върху която се внасят пенсионните е по 1 300 - 1 500 лв, бе дрОгарю Калфин! Аз като софиянец си мислех, че понеже само София все пак не е България, масовата заплата в провинцията е така поне по 13 000 до 15 000 лева... Тоя, колкото беше външен министър, толкова е и социален - т.е. - никак.

Единственото нещо, което може да се направи е Никаква отстъпка за военни, полицаи и куп още съдебни и незнам си какви охранители. Те нищо не работят, не заслужават тези заплати, които получават и привилегиите, които имат. На кой работник му внася държавата осигуровките, на кой работник му изплаща 20 заплати накуп при пенсиониране, на кой работник му дава карта за пътуване, отпуск от 40 дни и т.н. и т.н. Какво искат те? Само знаят да лаят за пари, все са недоволни, а никой не напуска, защото знаят, че такава яма никъде няма. Не ги ли е срам? Всеки може да изкара с чантичката годините за пенсия, без отговорности, защото не сме били във война и със заплата от по 2-3 хиляди лева. Нали? Без отстъпки! Стига вече все за едни да е средата на баницата, защото народът вече не се състои от глупаци като след 9-ти септември, че да им вярваме. Виждаме всичко и просто няма да търпим.

И да им въведат възраст вси4ките тези превилегии,които изброяваш ще си останат

Ще останат разбира се. Цялата армия е 27 000 човека. Ако няма привилегии, кой ще отиде в армията - при средна продължителност на живота на военните (според НОИ въз основа на прекратяване на пенсиите) е 62 години... Офицерите са под 3 000...

Е сега, не се обаждайте като не разбирате. В обществото има много простаци и малко свестни хора, в тия две институции са само простаци. Основни теми на разговор са как да се напиеш без махмурлук и кой коя е на.бал/ обикновено се лъже/. Други съществени ценности са крадене и играене на карти, но само на белот. Вътрешна украса.

През 2029 в пенсия ще излизат само военни,полицаи и някои други държавни лежа4и,другите по кофите за боклук.

Че тая шушумига е прост е ясно, но лошото е и, че съветниците му са като него! Допускаме, че за 40 год трудов стаж осигурителният ти стаж е 1400 лв.Средно осигурителният стаж е 700 лв. Следователно ИК=СОД/СОДС=1400/700=2 Размера на пенсията=СОДСИК(ОС/100)1,1=7002(40/100)1,1=616 лв Как този некадърник и екипът му получиха 1300-1400 лв?

Сметките се понатамъняват при 100% инфлация.

Питал Манго на една сватба " Подаръците веднага ли се дават ? Не , му отговорили. - Еее тогава давам и коньо и каруцата!

Калфин, разчетите казват ли колко хляба ще могат да се купят с 1300лв през 2029?

Хахаха, ,,Нашата полиция ни пази", ,,Български Войник". Това оксиморони ли са?

Когато се създаде НОИ и започна да функционира от 1996 г. със самостоятелен бюджет,корифейте специалисти прогнозираха като Калфин - най добрия социален министър,че през 2012 г.-2013 г. трябва да има резерв във пенсионните фондове поне за 1-2 месеца.През 2000г. дойде дедото от Мадрит ,направиха му партия,която разпердушини социалното осигуряване./Иван Нейков и Йордан Христосков помагаха/.През 2006 г. събирането на осиг.вноски минаха към НАП,т.е.бюджета на НОИ го разкрачиха.Разхода си остана във НОИ,а прихода вече зависеше само от събираемостта на НАП.Когато финансовите ревизори на НОИ събираха осиг.вноски,бюджета доплащаше до 35% от Републиканския бюджет за пенсии,а сега е над 56%.И като слушам за новата реформа на Калфин,които приличат на социалистически обещания от преди 1989 г., за светлото бъдеще,нека му вярва стрина му Гюргя.След толкова годиния камилата,я камиларя.

Колко е разхода на бюджета за МВР и МО, нали от там им плащат осигуровките. Те са с доста високи заплати за страната/ от типа на IT специалисти в частния бизнес/, а с ниско образователно ниво и неработещи системи.

Луд бач! На 25 завърших Военното.. На 45 ма изфърлиха .. като комунист и ненадежден за НАТОто!! .. Ма сега съм си добре с пенсийката, има за хлебеца ,а и гоня курветините- трениран и с добро здраве!?....

и като се събуди, къде беше чаршафа и партенките?

Е,.. неговият чаршаф е с доста петна!!!

на 55 къде ги гониш курветините, бе пич? Пред поликлиниките ли?

Ко разбереш къде е тоо пич- ми са обади!!.. ще имаш бомбонче, гарантирано...