Калфин: Изнесени пари се връщат през офшорни фирми

Изнесените в последните десетилетия пари се връщат като чуждестранни инвестиции от офшорни компании с неясни собственици.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: Изнесени пари се връщат през офшорни фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само парите на Пеевски играят в тая държава и той си купи държавата.

ти си нов. Кражбите в България от т.н. преход целят според акъла на извършителите кой директно, кой индиректно като "по-свенлив" да придобият собствеността върху нея за столетия напред и най-важното - всеки притежаващ нещо на тази територия да им плаща двадесятък.. Номера от близкото иго.

Нов бил. Цял ветеран е в далаверата.

Така е ! Отдавна го знаем. Всички сегашни и бивши ,начело с главен офшорко -Роксан

Ами не всички са стиснати като теб бе, ратай такъв!

Тези неща си ги знаем отдавна. Истинските чуждестранни инвеститори могат да се преброят на пръстите на двете ръце. В България комунистите станаха капиталисти, а днес ни управляват мутри. Акъла и на двете групи достига да бетонират морето и да чакат английските и скандинавските алкохолици да им снесат някой лев.

Все едно на някого му трябва офшорка, за да си бута мръсния бизнес тука, като е достатъчно да си има достатъчно пари и подходящите хора. Нито Пеевски е дошъл с офшорка тука, нито Сталийски, нито Бориславова.

''ЛЪЖЕ ,КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН''..

Досега в Бг ,има ли НЯКОЙ ДА Е ВЪРНАЛ И ЕДИН ЛЕф?

Ама кои ги изнесоха ,Другарю Калфин???

Не съм нито пророк,нито министър,но това си го мисля отдавна.

Калфин, че нали твоя шев Гоце е един от тези за които говориш.Той даде благословия да се приватизира БТК на офшорка .Не се правете на паднали вие направихте всичко това, и сега бедността е непоносима в Б-я.

Парите минават през Австрия, на комунистите там им е много добре. 10% от бг имигрантите в Австрия са чистачки, шивачки, бачкери по строежите, просяци по улиците и цигани джебчии. Останалите 90% са перачи на пари. Е, има тука таме по някой инженер и музикант да не се излагаме пред чужденците.

Връщат се парите, ограбени от българския народ от комунистическата партия, другарЮ Калфин.

Най-после нещо положително, въпреки, че мотивите за приемането му са компромис, а не истинкото положение на нещата. Младежите стоят без работа, а дядовците и бабите работят и си взимат пенсията. Докато първите ще трябва да градят семейство и да отглеждат бъдещето на нацията, то вторите се нуждаят от пари или за лекарства или за екскурзии или и за двете. И тъй като старите ще си получават пенсията, то предпочитам варианта с младите.

Чак сега калфата откри топлата вода !

ЗАщо Калфин не каже кого обслужва?! Защо Калфин не каже, че Пеевски седи зад всичко, барабар с ББ.

val55

Ми спрете ги да правят бизнес в БГ, и може да станем първата държава в ЕС, която го е направила. ЕС рано или късно, ще го направи. Който иска бизнес парите само в банки на ЕС. Калфин, това в момента едва ли, ще стане да се спрат офшорките да правят бизнес, защото нашият Първи самият е офшорко, а и толерира такива фирми. Искате нормален бизнес, ама няма как да сатане поради това, че неплатените данъци, и мръсните пари са имено в тези офшорни компании, но офшорковците са си на принципа мръсните пари не миришат та камо ли да ги дават на раята това което е законно, за да живеят по добре. Народа трябва да е прост, бос и гладен, за да се манипулира без задръжки, но докога ли. Винаги след такова ограбване под една или друга форма са следвали бунтове и революции. Недейте да си мислите, че тези времена са отминали, но винаги са за сметка на държавата /хората/ за добро или лошо. Говоренето, и манипулирането е до време, а хората вече искат да живеят добре сега, а не ще... та затова си опичайте акъла докато е време, защото промените са започнили, и никой неможе да ги спре. Променете си мисленето, говоренето и действията овреме иначе.... даже и природата Ви подсказва, какви мерки трябва да вземете. Няма безгранично търпение за безобразията, които правите толкова години. Каквото посеете това ще пожънете... Рестартирайте държавата докато, все още има някаква надежда, а не само голословни думи. Без реални действия няма как хората да видят светлина в мрака, който създадахте, и все още продължавата да го правите, и то задружно от всички политически партии..... Толкова ли сте безнадеждни в мисленето, а особено в манипулативните си действия, като Макиавели. А поспрете се малко, че работите отиват много на зле, но вие и това невиждате докато нестане белята....

Лесно е - забранете офшорките. Искайте пълна и реална идентификация на собствениците и търсете произхода на средствата... Защо въобще допуснахе офшорки да пазаруват земите и индустрията на България?

на така зададеният въпрос дори и наи-неграмотните в BG лесно биха си отговорили . но наи-подходящият въпрос не е ли :защо след като нещата вече са толкова ясни , никои няма смелост да се противопостави,както се е случвало в миналото у нас и по света !???????

Това го знаят и децата , на които откраднаха детството и бъдещето,знаят го пенсионерите , които живеят на ръба на глада , знаем го и ние - затънали в дългове и болести... ! Защо не кажеш , кой ще плаща за тези престъпления , ще има ли в тая скапана държава един осъден милионер , един продажен държавник , един политик.? Свидетели сме на това , как се сътворяват закони в защита точно на такива престъпления. Поне не се изказвайте , защото дразните народа и показвате безсилието си да се справите със ситуацията ... !

Ти нали не смяташ, че в България има място за 20 - 30 милиарда долара свежи пари .... какво ще правят с тях, ще купят Стара планина ли ?? от друга страна, ако отпуснете още 2-3 милиарда за саниране, строителните фирми ще си направят пак един хубав марж от 40 % .... както е при магистралите, спортните зали, пречиствателните станции и т.н.

Ами кой прокламираше през цялото това време:"-Свободно движение на хора и капитали...."

на офшорни капитали! Нъл тъй.

Парите не са откраднати! 26 ГОДИНИ ПЕРМАНЕНТНО СЕ КРАДЕ В Р.БЪЛГАРИЯ. ЦЕЛТА Е ДА ВЛЕЗЕШ ВЪВ ВЛАСТТА!НЕ ТИ ТРЯБВА СОЛУНСКАТА МИТНИЦА!

Забавен е Калфин. Имало изнесени пари от България - ми да, има. Знаем го. И тук започват приказките от 1001 нощ: 1. Искали собствениците им да действат тук, щото в Ню Йорк не можели, нямали капацитет - ми те кадърни мениджъри се купуват лесно. Проблемът им е, че трябва да доказват произхода на капиталите, а това вече е друга работа. 2. Тук влияели на процеси и се сливали с властта - ми да, с продажни политици като тебе, другарю Калфин, така се сливат с властта и управляват процесите. Виж се бе, другарю Калфин - говориш за сделки, за пари + власт (нарича се олигархия според Чехлю Плевнелиев)... Ама едно именце на политик не казваш, а нали точно това е то мафията - сливане на престъпността (незаконно изнесените и дори и неизпрани пари) с властта. А това сливане у нас е и в трите власти - изпълнителна, съдебна, законодателна. За "четвъртата" власт - медиите изобщо да не говорим. Те изцяло са си техни.

"Голяма част от чуждите инвеститори, които видяхме през последните 25 години в България, се оказаха инвеститори, зад които стоят изнесени български пари". Иван Татарчев. 08.07.2008 "Не е мит, че той раздаде куфарчета с пари на сегашните милионери. Не може младо момче да стане милионер току-така. Луканов направи грешката, че си поиска парите. Българин пари лесно не връща. Това са парите, които комунистите заграбиха. Една част ги бяха прехвърлили в банки още преди 10 ноември. Местеха ги от една банка в друга, за да се заличат следите. Другата част от нашите пари Луканов раздаде на свои хора. Те, онези млади момчета от Школата в Симеоново, станаха милионери. Човек, който е присъствал на раздаването на тези куфарчета от Луканов, ми разказа за това".

прехода почва отново!

Прав е Калфин, но сбърка една дума нали е и дипломат. Не изнесените, а откраднатите пари се връщат чрез ошфорки. Въпросът е кой ги открадна, и кой помогна за грандиозната кражба. Да не си помислите че това са партиите, прокуратура и съд. Сакън.

БATKO

Прави чест на въпросните господа с парите, че вместо да профукат парите на НюЙоркската и Лондонската борса или в казината, те ги връщат за да работят за България, и така да не зависим от разни чужди грабители-инвеститори. Ако навремето комунистите бяха раздали тези пари на такива като Боко и Костов, сега нямаше да има какво да се връща в България.

това съм го чувал вече, какво се предлага по-нататък?

Бре, бре бре! Какво откритие! Какво прозрение само! Тоя откри топлата вода! Или ни има за идиоти! Абе Калъфин, това хората от твоята партия го направиха бе! Под мъдрото ръководство на Гоцета и всякакви други ДС-кадри! За който не е наясно - преди 10.XI имаще държавно-монополен капитализъм. И понеже в член първи на конституцията беше бетонирана ръководната роля на Партията в живота на Държавата, то този държавно-монополен капитализъм всъщност беше монопол на върхушката от БКП. И тия хора просто направиха всичко възможно, за да запазят капиталистическия монопол за себеси! В това е и ролята на "застрахователите", които изнудваха всички странични и случайни играчи, за да може да съществува само бизнеса на Избраните хора.

то първо тука требаше при мене да си кажете кой колко и къде е изнесъл па да връщате а не да баламосвате хората

Г-н Калфин!И аз да Ви кажа нещо ново! Водата кипи при 100 градуса, при една атмосфера!

След 10 ноември БСП е раздавала пари на свои хора в куфарчета, по задгранични сметки или "пренасочване" 10 ноември 2006 "След 10 ноември 1989 г. висши представители на комунистическата партия начело с Андрей Луканов са раздавали държавни пари на свои приближени, за да създадат икономическа база за бъдещо управление на партията. Това каза бившият член на Политбюро на БКП Йордан Йотов пред Нова телевизия. Йордан Йотов, който беше член на висшия орган на бившата БКП между 1984 г. и 1989 г. разказа, че е имало списъци, по които са били раздавани огромни суми държавни пари на партийни и комсомолски функционери, за да се реализира първоначалното натрупване на капитали в една нова система. Такава била идеята на Андрей Луканов Когато Андрей Луканов стана премиер на България след 10 ноември 1989 г., в държавната хазна имаше 2.5 млрд. долара, които в момента, когато той беше принуден да напусне поста си през 1990 г. под натиска на масови опозиционни протести, в хазната бяха останали едва 300 милиона. Предполага се, че останалите над 2 млрд. долара са били раздадени на близки до БКП, по-късно БСП, хора".

Проведената от СДС мащабна приватизация се характеризираше с това, че масово се използваха офшорни фирми. Същото се случваше и с разпродажбата на материалните активи от вече приватизираните фирми. Не случайно правителството на СДС забрани на службите да проверяват приватизационните сделки.

БATKO

Ами явно за да се смени от държавна в частна собственост, на някой е трябвало да се дадат пари. Иначе ще дойдат чуждите компании и ще изкупят всичко за без пари. И на кого ще ги дадат, ами естествено на приближени. Да не би Боко да дава пари и държавни поръчки на НЕприближени? Ами да не би Костов навремето да даваше предприятия за по долар на НЕприближени? Защо си мислиш, че ако ги бяха дали на анонимник като теб, ти щеше да ги управляваш по-добре?

БЕ ЛУМПИ! Отркаднати са парите на народа и са раздавани на комунистически функционери! Ограбена бе държавната хазна, след което 1991 изчезнаха хранит, магазините бяха празни а ток имаше на всеки 2 часа! Заради комунистите от БКП/БСП сега живеш в мизерия, но не го осъзнаваш с плиткото си чело! * Освен това пари не се раздават под масата! За да се започне частен бизнес си има кредити и банки, трябват и талант, ум, образование и способности! А Луканов раздаде парите на комунистически функционери и милиционери от ДС без каквито и да било качества!

Най-после нещо положително, въпреки, че мотивите за приемането му са компромис, а не истинкото положение на нещата. Младежите стоят без работа, а дядовците и бабите работят и си взимат пенсията. Докато първите ще трябва да градят семейство и да отглеждат бъдещето на нацията, то вторите се нуждаят от пари или за лекарства или за екскурзии или и за двете. И тъй като старите ще си получават пенсията, то предпочитам варианта с младите.

Правилно !!!Оценка: 20 (20 гласа) Да това е правилно - да позволява на работодателите да прекратяват договорите на работници, които вече са изпълнили условията за пенсиониране, - защото има много хора без работа

Както каза другарят Борисов:"Еми имам неква офшорка. То кой ли в ония години немаше".

Другарю Калфин, постъпете като Путин - който вложи пари в България няма да му се търси отговорност откъде ги има. От България са изнесени он нашите другари толкова много пари че дори само 30% да се върнат ще живнем. Вижте и природата е срущу ВАС ( пардон покрай ВАС и срещу НАС).

той и покойният Луканов искаше това, но не доживя до старост.. кой връща пари бе, вие луди ли сте?!

Аз само ще добавя, че емигрантите и тези които дори времено работят в чужбина в скоро време ще спрат да си влагат спечеленото в България. При такива ненормални закони, хората се притесняват да инвестират в България. Започват едни ровения в личният живот, кой от къде имал и добил тези средства и как е закупил жилище в същата тази държава която го е прокудила да си търси препитанието зад граница. Спечелил и спестявал пари ,дал ги за жилище и "комисията" да не назовавам с конкретни имена веднага се опитва да ..меко казано да присвои спечеленото с честен труд от този човек. Случаитене са един и два..

Ако другарят Калфин е прав- хубаво, е не толкова законно и хубаво, но нещо влиза... Не платили данъци, ще завъртят едни пари, пак няма да платят и ще си тръгнат, но се разчита, че за заплати ще оставят нещо за хората. Ама никак не ми се вижда верно това твърдение, защото при лек преглед на Търговския регистър множеството фирми се регистрират въз основа на вземания / по дългове/ отпускани на други собствени дружества. Държавата ни стана рай за измамниците, които нямат капитал и не плащат данъци. Е, това не е инвестиционна среда, а селски гълъбарник. Много се боя Калфин да не е толкова компетентен като Цветан Василев, но няма да е изненадващо ако е така. Изберете си повечето чуждестранни дружества и ще видите, че много от тях се регистрират с капитал от вземания- това не е наличен капитал, но очевидно е позволено.

Ами връщат се. Нали вие ги изнесохте и сега ви е страх западните банки да не ви блокират сметчиците. "Некой е запалил пожар тука" - провикнал се пиромана.

Коя от тези фирми е и твоя....:))))то бива ама стига на гъби ни правете....и дете на 5г го знае това....няма нужда от празни приказки, а от това да престанете с алчността си.....

ха,хах,хах,хах,хахх,хахахахахах! Първите такива чуждестранни инвеститори беха с куфърчетата на Луканов. Немало да оправдае?!?!?!?!?!?!?!? Таз схема е на 25 години драги. Дрема поне 24 от тех, съгъ ръсиш мозък. На сапунъ! Късно е либе за китка.

БATKO

Сороското мекере Калфин пак изпълнява поръчка на господаря си Сорос, който го е яд, че след като вложи толкова усилия и подкупи за да съсипе КТБ, не успя да заграби активите и, както беше сценария. Цветан Василев го изигра и продаде цитираните активи, вместо Прокопиев и Плевнята да си ги присвоят без пари. Сега вместо да се радва, че 900 милиона от активите на КТБ се възстановяват с тази продажба, той реве че били на офшорки. Ами неговия ментор Плевелиев да на би да не отклонява милиони в офшорки. За него защо не говори Калфата?

стана с "пенсионната риформа" , давай сега с изнесените пари. Интелегентен човек изглежда а ни занимава с глупсти.Що не отиде с Ешкенази да търси партийните авоари.

.... да ги управляват на борсата в Ню Йорк или Лондон.... Е те това е проблема! Мутрите, бивши комундета, могат само да крадат, но и да управляват откраднатото!! Ако можеха тая държава щеше да цъфти! Накупиха си джипове, построиха къщи някъде даже по свлачищата, съсипаха предприятията! И понеже са тъпи някои вложиха парите в кухи сделки от алчност и им ги взеха чужди тарикати! Неграмотни, тъпи селски простаци ще ми играят на борсата!

БATKO

По скоро борсовите мошеници в Ню Йорк и Лондон ги е яд, че вместо да награбят лесни български парички, тези пари ще се върнат и ще работят за България. В края на краищата, ако може Калфата да докаже, че тези пари са крадени, да съдят крадците и да върнат парите. Но явно че не могат и ги е яд, че парите се връщат в България и българите няма да зависим от разни измислени чуждестранни инвестиции, които са също с крадени пари.

Извинявай, но много големи глупости си написал... 1. Дреме им на Ню Йоркските брокери за пикливите български пари - те са капка в морето. Не че ме кефят борсовите мошенници - те всички са такива. 2. Не е работа на Калфата да доказва нищо, да не говорим, че изобщо не му е в правомощията. Но всеки що годе читав икономист в БГ много добре знае схемите по които се изнасят и после вкарват парите - нищо сложно няма. И обикновенните хора го знаят вече. 3. Да се докаже това в съда е много трудно, защото законите ни са такива, че позволяват да се извършват определени операции, които не са подсъдни, а резултата от тях го знаем. 4. И най-голямата глупост - българите нямало да са зависими!!!! Напротив - те стават безкарйно зависими от българските олигарси, на които последанта грижа е добруването на сънародниците им! БГ мутрите са тъпи, зли, неграмотни експлоататори! Предпочитам да ми е шеф всеки друг но не и български новобогаташ!

Абсолютно е вярно, че именно чрез офшорните компании се купуват заводи и дружества от българи скрити зад офшорните компании. Само дето непонятно защо никой не прави нищо да не може това да става. Нали Данчо Ментата и Делян Пеевски готвиха някакъв закон, точно те. Нека да се провери произхода на средствата на всички купувачи, като не могат да се докажат конфискация и одържавяване и продажба на собственици, които доказват произхода на средствата си. Обикновиния българин е подложен за всяка транзакция над 10 х.лева да пише декларация съгласно Закона, фирми доказват за покупка на магазин произхода си , но за големите играчи няма.... Крайно време е борбата да започне иначе народа все някой ден ще изгони политиците с камъни както казва проф. Кнстантинов.

Добро утро отворко!

d4

това означава, че изнесените пари не са 1 евро...