Калфин иска 2, а не 4 месеца ръст на възрастта за пенсия

Надзорният съвет на НОИ отхвърли проекта на бюджет за ДОО за 2015 г. Основните спорни въпроси: ръст на пенсиите и пенсионната възраст и на минималната заплата.

Обратно в новината

Коментари - Калфин иска 2, а не 4 месеца ръст на възрастта за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато България е във Валутен Борд икономиката ще се влошава. Измамната финансова стабилност е на цената на редица фалирали предприятия и фирми. И докато доскоро, ако държавата свършеше парите от МВФ и казваха да приватизира и реформира (т.е. съкращава), сега няма какво вече да се приватизира, и се стигна до там да се вземат ДЪРЖАВНИ заеми, за да се закрепва бюджета и да се спасяват ЧАСТНИ банки!

че средната пенсия изостава далеч под минималната РЗ, а мин. РЗ догонва т.нар. високи пенсии. Ебати! Това си е чист, престъпен откровен, геноцид! Когато ви говорят за дефлация да знаете, че ни мамят престъпно и цинично както се мамят пълни дебили. Ето как: в началото на всяка година докъм средата на третото тримесечие вдигат цените на всички основни жизнени стоки - ток, отопление, лекарства, храни. Паралелно с тях протича тихо увеличение на битовите стоки, след което започва задържане на цените до края на годината. Правят го с убеждението, че народът е достатъчно тъп да не се впечатли от летните увеличения и към края на годината ги е забравил. Тогава тържествено обявяват, че няма ръст на цените, налице е дефлация, щото идиотите с африкански доходи вместо да купуват трупат пари под дюшеците или ги внасят в банките. Откъдето и да я погледнеш измамата на управниците е долна, гадна, цинична. И дълбоко обидна за всеки средноинтелигентен човек. Така като започнат да правят бюджета за следващата година, мафиотите на власт залагат дефлационни показатели вместо реалната инфлация и обезценката на доходите. Само помислете какво освен обезценяване на лева налага новата монета от 2 лв., чиято реална е равностойност е по-малка от 20 стотинки. Това е и истинското намаляване на доходите за текущата година.

Та с тази "дефлация" непрекъснато "нарастват" пенсиите по швейцарско правило с отрицателна, т.е непрекъснато намаляваща доходност. В реални левове всяка година пенсиите се намаляват с около 50 лв., срещу които ги "актуализират" с между 3 и 9 лв. Когато бандитите на власт "актуализират" по конгоански пенсиите с жълти стотинки, своите заплати актуализират с процентното увеличение от минималната РЗ, т.е, със стотици левове. До средата на годината само заплатите на депутатите нарастнаха с 300 лв. + сега с нови 200 лв. от двукратното увеличение на мин. РЗ. Това е за заплатите, допълните им безотчетни пари нарастват пропорционално. Това е механизмът на ограбване на всички ни и особено на живеещите по законите на социалния дарвинизъм пенсионери, залъгвани с швейцарски правила.В същото време едно паразитно малцинство непрекъснато изпомпва социалните фондове и бюджета. Така повече не може да продължава! Или променяме всичко да работи в интерес на народа и държавата или сме неспособни да се организираме и ще я загубим.

Mного хора почнаха да измират на ч45 години,каде са им парите ли? за заплати и бонуси на новите еничари отиват, за циганите и колите на депутацките кравопиици, които са газодолни и безноги.

В понеделник погребахме един колега на 59.....неговите пари къде остават???

някой от управниците.

Правилно им каэва калфин 1месец плавно, достатъчно ги вдигнаха эа 10 години, стягайте се и оправяйте държавата да има ред правила условия эа работа, това да мотивира хората да эаработят в България и да напълнят касата на държавата

Мутренско комунистическата разбойническа държава налага геноцид на пенсионерите. Те са считани за ненужен баласт, който не произвежда материални блага а само консумира, а това, че тези хора са ранботили по 45 години и са им вземани данъци никого не интересува. Геноцида на Комунистическия капитализъм в България е по кошмарен от нацизма.

с тези 4 м-ца варвим по идеата на дянков и ако го допуснем си заслъгаваме садбата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Равносметката от управлението: - теглене на заем 4 милиарда през 2014 - предстоящо теглене на заем 8 милиарда през 2015 - турчин замесник министър на отбраната, бивш член на турска партия в България и свързан с търските тайни служби - вдигане на данък лихви от 6% на 10% през 2015 - Кунева в управлението - затворила доброволно 2 безопасни ядрени реактора в ощърб на кункуретността на българската икономика - Деян Пеевски отново в парламента и на ръководни постове в държавата - Хафъзов - защитника на радикалния ислям в България и българомразеца в парламента на България - властови назначения, кой да грабне най-високата заплата и да властва над другите без оглед на това дали е специалист в областта, която ръководи Просто нямам думи би било смешно, но за жалост по-трагично не може да бъде. Къде останаха защитниците на българския интерес и българските специалисти? Май ги закопаха дълбока в земята.

Пропуснал си назначаването на Цецо Ухото в комисията за контрол върху използването на СРС!!!

време е Калфин да си ходи, аРумен Петков да поиска извинение.Не можеда се гавриш с хората,като казваш, че си в управление, защото ще промениш...Време е за тях - те не заят какво е младите да не могат да работят и д асъздадат семейства, защото не са сигурни за това, не знаят какво е да си на средна възраст и да разбиеш семейство, защото всеки трябва да замине да работи някъде, не знаят какво е да си на възраст и такива като Пеевски да те съкращават, защото не им изнася че работиш с мозък, и не им играеш игрите, но затова няма пенсия, няма заплата и си на улицата...Да не говорим че не знаят за инвалидите, че няма какка да се осигуравят и работят, защото всичко е само хартии и не само боледуват, но и мрат - геноцид.Калфин и АБВ са най- големия боклук

На Румен Петков му е през ... за хората. Той гледа да си уреди приближените на престижни и доходни службички на държавна ясла, защото ако ги остави да се оправят сами в живота ще умрат от глад.

Eдна калинка от далечна Добруджа, попаднала тук, защото има способности, които не са свързани със счетоводни познания". Случая източването на КТБ не е проспано, а прикрито. Той обясни, че финансовото разузнаване има "солиден инструментариум" какъвто е законът за мерките срещу прането на пари. Според него всеки трансфер на пари над 30 хил. лв. се изпраща автоматично от банките в ДАНС. Полина Кавръкова е назначена на работа в ДАНС през 2011 година и напуснала поста на 30 май 2014 година - две седмици преди КТБ да бъде ударена. Тя не е имала стаж във финансовото разузнаване и преди да започне работа в ДАНС е била съсобственик на частна счетоводна фирма. В момента тя е назначена в Комисията по финансов надзор.

Aко си работил 3-4 години извън Евро съюза или повече просто няма пенсиониране. 64 г + 38 г стаж! Баси наглостта!

Баба ми казваше - дано ви вземат рогатите, ега! Дето се казва, от бабините уста в божиите уши, прости ми, Господи, ама ГЕРБ ни докара до истерия от немотия...

Този свищовски тъпак до Калфин усвои най-гадното от Дянков. И както се вижда, продължава с порочната, дълбоко законспирирана гигантска кражба на милиарди, в което е най-добър. Всъщност, той само от това разбира. А масрафът плаща народа, в тч и избирателите на това кошмарно ГЕРБ. Ще плащат, ще посмърчат и се молят да се случи така, че ГЕРБ да изчезне заедно с гуруто Буда.

Журналисти, не виждам да задавате въпроса на фин. министър защо само на МФ разходите са увеличени с около .... 100 млн. лв. в сравнение с 2014 г.?! Всички други са яко орязани или в почти същия размер в продължение на 4-5 години... Непрекъснато същия този министър говори за "икономии", "стягане на колани" и т.н., а точно "колана" на неговото министерство е тотално "разхлабен"... Що за лицемерие? Проверете проектобюджета, ако не вярвате...

Най добре референдум искаме ли пенсиониране от НОИ или частен фонд, депозит или кой както си реши.

Калфин и "експерти" - не решавайте вместо мен, че искам висока пенсия. Аз искам рано да се пенсионирам, дълго време да получавам пенсия, а не непременно да е висока. Заблуждавате хората за некадърните си игрички, и каплави решения, че от това ще следват високи пенсии. Няма да се получи при така действащата система. Трябва мнооого да помислите, а не така за наша сметка.

Ако един самоосигурен на 420.00 лв. вняся всеки месец по 68.00 лв. за 40 години сумата е 32640.00 лв.Разделено на 250.00 лв. пенсия, която евентуално ще получи е равно на 130 години след пенсионерането му!Тогава трябва да надминем библейската средна продължителност на живота.

ами то имаше и по проста сметка. ако внасяш всеки ден по един лев, при 4% лихва, на 60 години ще си милионер.

НЕ 130 ГОДИНИ А МЕСЕЦА

Че то и без това все по-рядко някой доживява повече от 10 години след пенсия.

ниски заплати бедна държава. хубаво ги запомнете тези които искат да ви държат бедни и пак гласувайте за тях. когато управляващите са и най големите работодатели или техни протежета се получава това което е в българия. интересното е, че дори и синдикатите който също защитават големия бизнес са се разбрали за 400 лв. получава се нещо като, царят дава пъдаря не. и разберете най накрая повишаването на заплатите е чисто политическо решение, а най малкото което ще направи е, че ще разпредели по честно доходите.

При средна продължителност на живот в България 70,2 години да се вдига възрастта е направо безумие- кажете ,че НЯМА -не искате пенсионери .Моля г-н Горанов и сие да обяснят защо да се внасят ч0 години осигуровки , а да се получава евентуално 5-6 год пенсия.Има ли смисъл - как ще накарат младите хора да им вярват.При последните "реформи " корекциите бяха само за трета категория-сега пак за тях.Е къде отидоха шапкарите-за тях само големите заплати и бонуси при пенсиониране.

Ако някой мисли реално, че тия дебелобузи /дебелогъзи/ министри се трогват за пенсионерите, по-добре е да се прегреда!

Никакви пенсии, работа до гроб!

Тази т.нар. солидарна система на пенсионно осигуряване е въведена още по времето на Бисмарк.Крайно време е да бъде отречена и се въведе пенсионно осигуряване по лична партида на всеки осигуряващ или осигурен за пенсия/ пример Австрия и Турция/.Не може на гърба на около 1.5 мил. работещи да лежат толкоз цигани и мързеливци.В сегашната система няма никакъв стимул работещият да внася по-голям размер на осигуровките.Не знам колко са несъбраните вземания от осигурителни вноски за ДОО, но предполагам са над милиард, като гледам големите списъци в Агенция по вземанията към НАп, които са с размери над 5 кв.метра/за Пловдив/.

Епа щом сте дали - ще си взема и аз, няма как!

Ако Калфин се наложи за увеличение от 2 месеца ще получи поздравленията ни/ е,може и да ги замрази на сегашните/. Ние , възрастните ,родени м/у 1955-1958 сме най уязвими- аха да се пенсионираме и....Абе, дайте път на младите,че съвсем се разбягаха,кой ще ви издържа. Дали ще взема един човек пенсия, преди да навърши/ де да знам колко години/ или ще взема социални за безработица.....абе тъпа история. То, кой да слезе при хората,че да разбере как стоят нагледно нещата

Нима ние родените 1954, сме по малко ощетени?

Да не се разрешава на пенсионери; граждани, изпълнили условията за пенсиониране; да работят в публичния сектор - и пенсите и заплатите в публичния сектор са от бюджета. Така ще е по-справедливо за данъкоплатците - няма да плащаме два пъти на едни и същи хора, а и ще се освободят ъработни места за нови млади специалисти.

Тези,които се пенсионират по-рано и взимат по-малки пенсии,им се дават добавки,бонуси и пр.и защо бодалите са работили по 40 години? Накрая всички сме си равни!А това,дали ще работят пенсионери в бюджетни предприятия е въпрос на решение на шефа,защото от некадърници страда цялото предприятие.Сега всеки може да си вземе диплома,а подготовката е една голяма НУЛА!

Добрият Калфа, балансиращ десните леко към центъра, се оказа не дотам лоша идея. След 40-те кинта новогодишни, сега това- нека, АБВ, ще бъдете изтърпяни, ако присъствате с мярка ;-)

Народ от мърши - силни сме само в коментарите с заблудата, че сме анонимни!?

Ей какви управляващи- техните заплати сега ги увеличиха с 350 лв и сега може за 2015 г да замразяват доходите! Проклети да са!!

Аз съм против "Планиран дефицит"; т.е. управляващите да харчат планирано повече отколкото имат. Да живеем за сметка н децата и внуците си.

( Експертите ) казват, че в една нормална държава 4 работещи трябва да хранят един пенсионер. Тук съотношението е 1.5 на 1.Гоним 1 към 1. С няколко месеца увеличение възрастта за пенсиониране, дали този проблем ще се реши? Аз съм на мнение, че не. Тогава (експертите) на който им плащаме да мислят други варианти.

Тоя да не е пиян?Изказва се ,а нищо не казва.Отвори си очите бе мазник противен,не виждаш ли ,че работа няма за младите,че всеки ден напущат страната и кой ще остане тук ,за да ти подсигурява първа категория полицаи и военни.Май само те ще останат ,ако бойко управлява 4г.

да работят, целта е да не получават пенсии, щото навършилия 45-50 г. не го взимат никъде, а за по-възрастните да намерят работа е абсурд - уволняват ги да измират. Вас ви чака същото ако всички продължаваме да търпим.

Нашата пенс. с-ма е продупчена отвсякъде. Без реформа няма да има нормални пенсии. Популистката демагогия няма да помогне.

Ивайло, стига се стиска в това "ледниково царство"! Отпусни се най-после и пръдни; ще ти олекне!

Калфин да се съобразява с решенията на премиера Борисов и да си наляга парцалите, защото най-лесното нещо е да бъде изгонен от правителството!

Отворко, да те видим как ще събереш 40 години трудов стаж и как ще си на 65 години! Товремето лети...

Имам отлични доходи и бъдещето ми е осигурено, така че не ми се налага да събирам трудов стаж и да чакам жалка пенсия като изпадналите бедняци от електората на комунистите!

ЗА КОЛЕДА ЩЕ ПОЛУЧИМ ПО 1 000 ЕВРО БОНУС...

че рано или по-късно всички сегашни и бъдещи управници също ще станете пенсионери?! За да се промени начина на мислене на всички управляващи (бивши, настоящи и бъдещи) е нужно само едно - независимо от всички бъдещи обществени и други промени, до края на живота за всички управници и на тези до девето коляно за всички техни близки и наследници да са в сила само тези закони, които те са създали и приложили като управляващи!

Стига с това примитивно комунистическо мислене! Никой, който има достатъчно ум в главата, няма да разчита на някаква си пенсия! И е крайно време да разберете, че управлението на държавата зависи от богатите и преуспелите, а не от бедняци и пенсионери!

НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ

"И е крайно време да разберете, че управлението на държавата зависи от богатите и преуспелите, а не от бедняци и пенсионери!" Особено ако богатите са новобогаши от мутренски или кредитно-милионерски тип А ти от кои по-точно си?

Брейййй'голямо самочувствие,направо ми замирисва.Баща ти и дядоти да не би да са фараони а ти малкия наследник,сигурно дядо ти с айрък си е вързвал гащите ама гледай,пусто да му не се види тц,тц.....брейййй

баща ми и дядо ми са загинали на фронта в две войни така че (разбира се ако имаш човешки, а не пилешки мозък) само си направи сметка, на колко съм и при какви условия съм израствал и отгледал децата и внуците си и имам 3 висши образования.

Ако искате и на 90г пенсионирайте.Аз стотинка вече няма да внасям в тая паразитна НОИ.Заклех се!

Теглят 4,5 милиарда дълг сега,пари за народа няма,до година теглят 8,1 милиарда дълг,пари за хората няма,накрая народа ще връща тези 12,6 милиарда!!!! Правителството на Олигарски изтегли 10 милиарда,което автоматично прави 22,6 милиарда,които трябва да връщаме!!! 22,6 милиарда,от които нищо не усещаме,къде потъват тези пари????От тези 23 милиарда вместо да ни се вдигнат доходите,накрая ще ни изтънеят джобовете!!! Когато Олигарски теглеше,народа беше на улицата,а сега Бойко тегли,народа спи?!!?!? Когато назначиха Пеевски за шеф на ДАНС,народа на улицата,а сега ,когато го назначават за шеф на икономическата комисия,народа мълчи.... платени ли бяха протестите?Явно е,че бяха!

Справедливо ще бъде всички инвалиди да се освидетелстват и телкуват в самите здравни заведения/болници/ ,където се лекуват от Централна лекарска комисия/не регионалните,където пенсии се дават срещу заплащане/ .Придобилите инвалидни пенсии да получават достатъчно средства и да нямат право на работа /изключая инвалиди с физически и психически проблеми/.Сега МАСОВО у нас работят на сенчести местенца Мними инвалиди-служителите в ТЕЛК-овете и техните близки и роднини- и същите да се извадят от фонд Песии,които се финансира с осигуровките..

Беден и прост народ се управлява най лесно - Но до време ,а времето .................

"БСП лява България" настоява през следващата година минималната работна заплата да стане 400 лева и месечните детски добавки да се увеличат поне с 10 процента. Леваците от БСП , мога да ги уверя, че ако минималната работна заплата стане 400 лева, то от догодина да очакват ръст на безработните с още 400 хил.души, които ще "легнат" пак на бюджета.

Техните ''експерти'' се канеха да я правят 400 лв,ама след 4 години..Сега,вече като опозиция(завинаги), искат още от следващата?!И това ако не са гнусни лъжци,какво са?

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред военен трибунал.

Като дойде това време, само трибуналът ще е останал в тази "държава":)

Защо пак само за трета категория-ми вдигнете повече втората , така ще бъде справедливо Не правете "реформи" сама гърба на едни хора.

По-голям геноцид спрямо собственият си народ не съм и сънувала. Да се увеличава възрастта и трудовият стаж само за трета категория труд при подобна безработица, какво означава?

Инвалидни пенсии да се дават само на хора КОИТО СА РАБОТИЛИ ОПРЕДЕЛЕНИ ГОДИНИ И ВНАСЯЛИ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ , а за децата право да се пенсионират САМО АКО РОДИТЕЛИТЕ СА РАБОТИЛИ ИЛИ РАБОТЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ ГОДИНИ и внасят пари за пенсии . Тогава няма да работят без договори и да бъдат в сивата икономика повечето хора от малцинствата като сега и да не плащат нищо и да се водят социално слаби.

Има нещо много сбъркано в нашата така наречена "пазарна" икономика. При положение, че уж се води дясна данъчна политика ( плосък данък), би трябвало максимално да се свият бюджетните разходи и зависещите от държавата драстично да намаляват. Дори пенсиите би трябвало да са индивидуална грижа и отговорност. За мен това нито е дясна, още по - малко е и пазарна икономика. Повече ми прилича на многопартиен мутирал комунизъм.:(

много си прав , то и при Тошо нямаше пенсийка ако не си работил

Евентуално може да има две вноски за пенсия. Едната споделена между всички базирана на еднакви вноски от всички и еднакви пенсии и втората индивидуална с вноски по желание в произволни фондове.

Единсвеното решение е ОСТАВКА на тези двамата.

Трябва да вдигнат максималният осигурителен доход на 10 мин. раб. заплати - 3600лв. В България отдавна има хора със високи заплати над 3000-4000лв., които не се осигуряват на реалния си доход.

А сигурен ли си, че тогава ще се осигуряват, по-скоро не. Ще намерят начин след като никога няма да получат пенсията, която им се полага!

А след някоя година, като се пенсионирам, от къде ще ми намериш пари за пенсия, щом съм се осигурявал на висок доход? Таван за пенсиите, нали? Т.е. плащам вноски върху 100% от високата си заплата, а пенсия получавам 30-40% от нея? Е как тогава да изсветлеят доходите?

Редовен номер на бесепарските скапаняци.Опоскват държавата,като скакалци и после се правят на загрижени.Знаят,че избирателите им са тъпи до такава степен,че не могат и бюлетината да разберат,та не си правят труда да мислят нови номера