ГЕРБ първо бламира Калфин, но после се ”поправи”

ГЕРБ наложиха 2400 лв. МОД, а след това чрез процедурни хватки го прегласуваха на 2600 лв. Това стана, след като Ивайло Калфин заплаши да подаде оставка.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ първо бламира Калфин, но после се ”поправи” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-накрая излезе наяве как и с кого ще управлява ГЕРБ. Сега е по-интересно каква ще е реакцията на уж "принципните" РБ, ПФ и АБВ. Дали ще демонстрират принципност или ще се направят на ощипани моми.

С тези цървули в парламента - мизерия и простотия ни чака! Обиждам цървулите, защото са ги носели милиони достойни българи, а тези, тези не стават за нищо и не са българи! Но ние сме си виновни, някой да мисли друго!?

така максималната пенсия на ченгетата ,военните ,държавната администрация и партийните функционери става от 2015 год - 910 лева ,увеличение с 8,1 % , а на останалите с 1,9 ". От 1-ви януари се режат социалните на болните ,преминали ТЕЛК с реално около 47-50 лева.Социална справедливост ,другарю ,Калфин.

тази вечер.

и РБ и АБВ и президента. РБ плашат.../пик

що не пускат новината че поправката за фондовете мина??

поправките за пенсиите: "За" гласуваха 82 депутати от ГЕРБ, 33 от ДПС, трима от Български демократичен център и двама независими. От БСП четирима гласуваха против, а 30 се въздържаха. От Български демократичен център трима бяха за, а 8 против, от АБВ 9 депутати гласуваха против. Четирима депутати от Атака се въздържахаТрите партии, които подкрепят правителството АБВ, РБ и ПФ - гласуваха против. ГЪРБОИДИ, ха сега да ви видим как ще пишете - КОЙ УПРАВЛЯВА С ДПС...

Мартин Димитров от РБ единствен подкрепи предложението за запазване на максималния осигурителен праг на 2400 лева. Той бе категоричен, че намаляването на парите на НОИ с 30 милиона лева няма да се отрази сериозно върху постъпленията върху хазната.Тука 30 милиона, там 30 нема страшнооооооо....Мартинчо

О!Боже!С какви глупости ни занимават!

Колко ще бъде максималният осигурителен доход за 2015 година.Не можах да разбера последно какво гласуваха.Ако някой знае да каже моля

Амчи те и в Дир не разбраха то те дето гласуваха незнаят кво са гласували

2500 лв; 1000 в евро и () на тъмно

Докъде я докарахме депутатите да не знаят какво гласуват и вие очаквати тези хора да са водачи на народа.ДА ВИ ПИКАМ НА ДЕПУТАТИТЕ ПРОСТИ И ЗАГУБЕНИ

глада като фурнаджийска лопата

закона е приет.

засмърдя и дира прибраха статията.

Много заплахи в този кабинет, много нещо. Всеки плаши, че ще си иде, но не си отива.

БРЦК

Тотална глупост.Питам колко ще спечели бюджета от това ? 30 милиона ? Това са джобните на пеевски. Как ще накарате сивия сектор да излезе на светло като вдигате данъците ? Каква е логиката на този който плаща 1000лв за здраве да му искате още 50 , а този дето не е платил нито 1 лев , да получава същото ? Няма никаква справедливост нито в пенсионната нито в здравната система. Кризата ще се задълбочава - решения за по 30 мил. не стигат ... Трябва реформа !!!

Хората така го разбират капитализма - социализъм за едни, комунизъм за други и накрая който се ъзлъже да работи и генерира приходи ще плати сметката. Нещо има тотално сбъркано в приоритетите на държавата ни. Приказката за който плаща поръчва музиката не върви при нашите господа политици.

Това е четворната коалиция, преви бедните по-бедни и богатите по-богати.

естествено, първо подсигуряват максималната заплата, а за минималната.. хич не им пука. калфин осигурява авоарите на бсп-администрацията, това го правят и социалистите и на запад. те за нищо не стават, и много обичат парите!!!

Калфине,западните държави измукват точно тези с по 2600лв заплата, а не циганите и турците. Много слаб политик си ти! С какво ще задържиш специалистите в БГ? С трици ли ?

Нищо не си разбрал, но и няма как да разбереш! Толкова си можеш! С вдигането на МОД, "специалистите" вдигат и бъдещите си пенсии бе ... А който може повече задали ще отиде да работи някъде за 1300 евро?

Бъдещите си пенсии ли? Средната смъртност в Бългрия не е като в другите страни! Но възрастта за пенсиониране е дори по-висока. Та за кои пенсии говориш? Депутат може да си на 65 ама не и друга специалност!

Калфин, дори през комунизма имаше разряди с различни заплати, пенсии. и сега искаш малкото останали кадърни да си бият шута, защото взимаш парите им и директно ги даваш на циганите!

Кои са ГЕРБ, кой е Калфин- комунисти, върли червени комунисти- паразитна паплач!!! Пребоядисани червени гниди!!!! Социални паразити! Колко трябва да е прост един човек, за да избира все едни и същи гниди, некадърни, неуки утайки и търтеи, за да го управляват ? Много. Много трябва да е прост. Е, прости българино, сърди се на себе си.

И какъв е стимулът в България да внасяш по-големи осигуровки и данъци, като всички механизми са направени да се облагодеталстват бедните? Пенсиите се индексират на най-бедните, най-ниските заплати се индексират. Всичо е насочено към изгонване на кадърните и можещите. За какво ми е да уча 10 години за да взимам 2600лв, като положението ми ще е същото ако се взимам 500лв?

имам позната, тя не е много образована, но има три пенсии от три държави. като си много образован да не си бог знае кой?!

Еми ще останат само с такива по 3 пенсии и щевидим комунистите от къде ще взимат пари да им ги дават.

Зарежи, облагодетелствали се бедните! Нали има плосък данък, к'во повече искаш? Па като си толкова умен, направи си фирма, пусни се на к'вато ти е кеф заплата, като управител, а пък печалбата, която ще натрупаш понеже си учен, ще се сетиш как да я превъртиш, че данъците да са ти по силите. Зарежи и учени и умни, и красиви.

Като чух пламенната и "компетентна" реч на Лъчо Мозака светкавично взех решение.Знае ли някой утре НОИ ще работят ли да им нося партидата?

Мисля си, че тия с високите доходи трябва да плащат данък върху ПЪЛНИЯ РАЗМЕР НА ДОХОДА! Не може със заплата от 500 лв. да ти удържат, а на онези не! Мисля да стана дИпутатка и да предложа данък САМО ЗА ДОХОДИ НАД 1500.

А кой ти каза, че данък не се плаща върху пълния размер?

И за какво да ми удържат като като отида на лекар получавам същите услуги като теб? От къде на къде ще те финансирам.

бе? Родил си се в държавен родилен дом,бил си в държавна детска градина,учил си в държавно училище, лекувало те е безплатно здравеопазване.И накрая тариката ,нямал ангажимент към никой! Айде де!!!

БРЦК

Глупости. Защо карата тези с високите доходи да минават в сивия сектор ? Справедливо ли е този с високите доходи и 1000лв вноска за здраве да получава същата здравна нула , като този дето не е платил и 1 лев? Вместо реформи задълбочавате кризата защото зорлем гоните тия с високите доходи. Ще останат само крадците по бордовете на директорите - като тия в софийска вода...

Само дето тоя с 2600 ще си плати лячениет, може и пак да умре - нали 46 май бяха погиналите депутати. А този, който е с 500 няма да може да се лекува. Значи куца здравеопазването, а не осигурителната система. Аз съм ЗА богатитите да се осигуряват на 6000 ако това е истинският им доход.

ГЕРБ първо бламира Калфин, но после се поправи Аз лично се обърках и вече не знам коя сума точно са гласували.

демокрацията е, че лидерските партии бързо се разпадат, но нанасят големи вреди на обществото.

-Сладка си! -Ти си по-сладък!

99,99% от гербелюгови въобще не знаят за какво иде реч в пленарната зала.Шефа им пък цял ден обеснява от Брюксел как ще тръгнат работите по ЮП и спасил български парички.Траите си и работите ще станат.......на 36-ти.

Калфин президент!

Popa

Ухаааааа! Сега пенсията ми става 910 лв! Браво на Калфин! Омръзна ми 22 години да ме крадат досега!

Цирк на наш гръб!Тия са ненормални.Край.

Вдигането на МОД би трябвало да води автоматично да вдигане на максималната пенсия. В случая с около 7-8%. Това случи ли се? Иначе за работещите на над 3000 лв заплата това означава 26 лв на месец по-малко.

За да ти помогна в познанията, ще ти припомня, че има правило - 35% от МОД, което става от 1 юли, както и до сега.

Корнелий

10х, В интерес на истината, не съм знаел, че го има, макар че звучи логично.

Всички членове на БКП се разбират,няма значение дали си тиква или калфа.

Подкрепяйте интелигентните, за да внасят повече и да имат по-високи пенсии като се пенсионират. Иначе никой няма да внася и бедните ще хапнат дръвцето - нита пенсии, нито социални, нито инвалидни. Завистта на българина ще му изиграе лоша шега. Хората не се раждат еднакви - едни могат повече, други по-малко. Уравновиловката ще доведе до фалит - социализмът го доказа. Можещите пак ще се оправят някак си, но ако Делянчо го извадим от народното събрание, надали ще изкара и 1000 лв на месец. Или - повече богати, по-малко нещастни.

Евала Калфин

Мутренско-милиционерската диктатура върви уверено към втори провал ! Може да ги избират неграмотните чалгаджии и недоклатените лелки, но без подкрепата на работещите и интелигентни хора милиционерите от герб отново няма да си изкарат мандата ! Проблема е, че ще плащаме десетки години за некадърноста на калинките на неграмотният бойко !

Това са елементарни политически номера. Виждате ли как се съобразяваме с политическите си ДРУГАРИ. Впечатлен съм от тези постановки. Създават фалшиво впечатление за загриженост за обществото. Нека Калфин обясни как така цените на стоките в България са същите както във Великобритания, а заплатите са като тези в Грузия?

Българският народ е чингилска сган, която чака дивиденти само от агентурния си актив. Затова не заслужава повече от това, което има от грабежите

А ще подскажеш ли каква е производителността и конкурентноспособността на този труд, съответно във Великобритания и в Грузия! За тук ще се сетим, нали ни сравняваш с Грузия.

Обяснението на цените е много просто. Ако произвеждам нещо и цената тук не е същата, ще изнасям. А купонната система все някак ще защити гражданите.

ннема пари само з аиздръжка на хранените през бюджета камо ли за европроекти з амилиарди..Просто няма от кого да с е ограбят,ликвидирани показно и нагло са десетки хиляди заводи и фабрики..Милиони Българи са прогонени зад граница а менкащи си власта показват нагло безхаберие и харчат милиарди без да им пука

Само дето в тази статия става дума не за разходи, а за приходи!

Вместо да мислят как да стимулират прозводителната икономика, нашите политици отново се пънат само да ограбват населението...

напомня се че за огромната армия от чиновници /вместо да се пенсионират на 55 години поне /трябва да се ограбват ежедневно милиони не само за заплати но и за осигуровки и издръжка на работните места вкл командировъчни ,отопление ,ток вода,хардуерно софтуерни средства,автомобили...

Всички са склонни на нищо!

Като гледам минусите на коментарите, явно ГЕРБ го е закъсал финансово-на смяна са 1-2 на амбразурата. Шефа рече: пАри нема-действайте.

ГЕРБ са просто аматьори и това е!

Аматьори са тези, които гласуват по насоки и на всяка цена, безусловно. Тези, които спорят, са профита. Те следват едиснтвения възможне начин за постгане на по-добри закони. Плюя на демагогията на БСП и ДПС, ценя високо спора, диспута, съобразяването с обстоятелствата и мненията. Това е истинската плитика и истинският прогрес. Другото е познатия ни погром над цености и гнило, пошло самодоволство на уродливи инати.

НЯМА ДА ЯДОСВАТЕ КАЛФИН ЗАЩОТО ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СЪБРАНИ ЗАЕДНО НЯМАТ АКЪЛ КОЛКОТО КАЛФИН.АЗАКО СЪМ НА НЕГО ХВЪРЛЯМ СИ ВСИЧКО И ЩЕ ГИ ОСТАВЯ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ Г Е Р Б ДА СЕ ИЗЛАГАТ.СРАМ МЕ Е,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.

jingiby

Тия не са нито в час, нито в ред....

....Каква е тази процедура, .... --- ами такава! аз като се обадя и се появява процедура! разбра ли сега? ---

Не проумяхте ли, че Менда Стоянова е новият гуру на Буда. Тя решава всички финансови въпроси в това правителство.

със заплати над 2400лв горките,а реват че ще умрат от глад. Да не сме ви чули повече!!!