България ще получи €14,5 млрд. до 2020 г.

От 2014 до 2020 г. страната ни получава 14,5 милиарда евро от европейския бюджет и фокусът към тези средства трябва да се промени, каза евродепутатът Ивайло Калфин на дискусия за европейския бюджет през следващите седем години.

Обратно в новината

Коментари - България ще получи €14,5 млрд. до 2020 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бългaрия е получилa от световни политици-сaтaнисти много нещa: 1. Берлинския договор. 2. Фердинант. 3. Нaционaлнa кaтaстрофa. 4. Фaшизъм. 5. ЕС, европейскa бюрокрaция. 6. Привaтизaция на общото имущество. 7. Изисквaния нa МВФ. 8. Зaтривaне нa мaлкия бизнес, нa кaчественото обрaзовaние и безплaтното медицинско обслужвaне. 9. Отровни хрaни. 10. Зaличaвaне на бългaрския нaрод. 11, Имигрaнти-джихaдисти.

В 21 век живеем по-зле от преди 50 години. Сaмо обещaния за бъдещето

И преди беше така... И народът си кротува, като мисли, че онези горе ще му простят

Ще получи друг път, Ивайло. Те нека онези хубостници от твоята партия да се поинатят още малко, ще ни изхвърлят от Европа даже...

Комунистите ще приберат парите и ще ги пишат общодържавен дълг.Все още не сме върнали нищо от натрупания дълг на комунистите до сега.А той е над 36 милиарда евро.Стягайте и бъдещите си поколения да изплащат чуждите дългове.Държавническо е ....Мислете за държавата значи!Създавайте деца... много!Някой трябва да плаща.

14.5 милиарда Евро ? А колко ще даде ???

А колко ще дадем ? ОК, 460 милиона Евро на година ! Ама тези 14.5 Е са само едно обещание, химера. В крайна сметка все ще намерят начин и причина да не ги дадат.

Който ги открадне от болест да не се отърве, а за българите трябва безплатно здравеопазване, защото ни уморихте. Плащам осигуровки за лице без доход и всички прегледи, защото алчните доктори не ги е грижа, а само гледат да си набутат търговията с лекарства.

Тати каза че ще ми купи куче... "ама друг път"....

България от 20ина години върви по пътя на Гърция - радикализиране, ксенофобия, тиха гражданска война и икономически колапс, който беше само малко позабавен от вълна летливи чуждестранни инвестиции покрай влизането ни в ЕС. Ако това правителство продължава да работи за стартирането на грандомански и икономически необосновани мегапроекти, след няколко години ще посрещаме Тройката всеки месец както го правят и в Гърция, а емиграцията нацяло ще довърши това което е останало от нацията ни. Запознайте се с европейската история на Гърция понеже това същото ни чака и нас до няколко години. Предпоставките за това, което се случи в Гърция, отдавна са налице и в България: една необуржоазна псевдосоциалистическа партия, почти абонирана за властта (както ПАСОК в Гърция!) и един огромен клиентелистки обръч с армия от платени активисти и клакьори около нея, на който тя всячески се стреми да угоди и е готова да взема и нови и нови заеми без дори да се замисли че нашите деца и внуци са обречени да стават все по-големи длъжници на чуждите банки от които се взимат тези милиардни заеми, а при положение че в България виреят добре само големите корпорации със солидни лобита в политиката, те ли ще са гръбнакът на българската икономика? От големите корпорации за 20ина години видяхме само картели, монополи, привидна конкуренция и фасадна пазарна икономика! Митовете за спасителните европейски пари по разни проекти също са развенчани в България идват само една малка част от договорените милиарди, а дори и това което идва не се инвестира в създаване на реална икономика и дългосрочни работни места, а се разпределя на шуробаджанашки принцип, понякога срещу обещана електорална подкрепа от хората заети в субсидирания бизнес едно косвено купуване на гласове - пак с нашите пари, минали през европейския бюджет.

В същото време олигархията благоденства в страната на най-ниските данъци в ЕС (ако въобще и тях благоволи да плаща!), офшорните сметки пращят от пари, и единствената им грижа е от време на време да напомнят на партиите кой кара влака в България и да ги пращат в опозиция ако забравят защо са там. Контрабандата, нагласените търгове и източването на публичен ресурс чрез различни схеми от десетилетия е партийна религия и няма изгледи скоро нещо да се промени. Ето защо сега е добре да погледнем на юг и да си припомним как преди десетина години една също толкова корумпирана власт успя да забаламоса почти всички европейски бюрократи и политици и най-вече собствения си народ, който тепърва ще плаща сметката за тази политическа вакханалия която стана там. Много хора си мислят че валутният борд в България винаги ще е гарант за финансова стабилност, само че той е защита само до определена степен и когато икономиката ни падне под една червена линия, нищо няма да може да избегне случки като фалитите от 1997ма. Така че гледайте Гърция - мислете за България! А ето и малко фактология - документален филм на ZDF, с превод на англ. език: Youtube: Dokumentation: Die Griechenland-Luge

За толкова ли оценихте географска област Тракия с център Одрин?

Алооо ,комунягите и откачените батакаджии ,колко внася европейска България в общият европейски бюджет,вас ама въобще не ве ,ама въобще!Колкото трябва толкова,ако трябва харема на Долен ще ги пратим на магистралата ,начело с Мая и Курнелия,за да изработят вноската! Гледайте си брадчедите от Индия ,Китай и Мужикия и не си врете гагата,там където не ви е било мястото НИКОГА! Аре гитла в Шекер маала и на Бузлуджа ,че усмърдяхте форума!

А колко пари ще потроши България до 2020 г.?

Ще "потроши" : 6 г. х 460 млн. евро = 2 млрд. 760 млн. Можем да усвоим : 14 млрд. 500 млн. !!! Ако "усвоителите" са като гоцевите, на кого да се сърдим ???

Алабалистика!

От тия 14 милиарда махаме 5-6 милиарда заради вноските които ще внесем.

10 млрд малко ли са??

това са общи приказки-клишета, говори в цифри!

Около 1 милиард лева внасяме на Брюксел на година, в знак на благодарност за щастливите кокошки, карането на фарове, както и карането на колело с каска и жилетка и разни други такива придобивки.

За това време, европейските корпорации ще изсмучат около 60 милиарда, ще платим данък на брюкселските измамници около 3 милиарда, от тези 14 по-голямата част изобщо няма да ни се дадат, защото те и никога не са планирани да ни се дадат, пак ще се надува тръбата че добрия ЕС ни дава зорлем, ама ние се дърпаме. По-голямата част от откраднатите от Ганьо пари, която все пак ще се върне в България, ще замине отново за ЕС, под формата на хонорари за ЕС консултации, закупуване на техника и оборудване задължително от ЕС производители. За това време провежданият над българите геноцид от Брюксел ще ги намали с още поне 300 000, а заплатите в Бг вероятно ще са същите - 200 евро в най-масовия случай, е, цените ще са малко по-различни. Така че, честито европейско робство и геноцид - турците за 500 години ни оставиха накрая с увеличаващо се население, а ЕС за 25 години успя да прокуди и вкара в гробищата 3 милиона българи и изобщо няма мерак да престане.

какви 25 г те гонят...ние сме от 7 години в ЕС !!! какво постигнахме за 17 г преди влизането ни в ЕС ??? как точно сметна ,че ЕС корпорации ще изсмучат 60 млрд? и защо не си включил износа ни към ЕС който е около60- 70 % от целият ни износ и благодарение на членството ни изнасяме по-лесно и конкурентно ?

а някой може ли да каже, колко пари е внесла България ,като член на ЕС от момента на приемането й до сега, и колко е получила? Боя се, че рекапитулацията не е в полза на България!

Платени до сега членски внос плюс такси-5млрд.евра!До момента глоби от ЕС -10млрд.евра!Съдят ни за 14млрд;евра по неспазени директиви разпоредби и т.н. простотии!

пак те бях питал за тези платено 10 млрд глоби...не ,че ми отговори...за 7 години в ЕС 10 млрд.глоби..са около 1,5 млрд. платени на година...и как сме ги платили като в бюджетите няма разписани-предвидени тези пари?? а и не се е чуло народното събрание всяка година да актуализира бюджета да си плащаме глобите

България може да получи най-много средства спрямо своя БВП - около 4%, посочи Калфин. Ами страните с растеж над 4% ( Китай, Турция, Бразилия, .... ) затова не правят метани и си гледат интересите. Ние все рапортуваме колко сме "усвоили", а не броим колко даваме и затова сме като наркоман на заместители с тези Евро помощи.

За тия парички е борбата! Като гледам Сидеров как и къде харчи и си мисля, че е по- добре Сидеров да има пълно мнозинство , а всичките тия прошляци, които ще пропилеят парите като прасета да не ги гледам.

ВДИГАМ ТРИ ПРЪСТА И ПИТАМ: КОИ ТРЯБВА ДА СВИЯ ЗА ДА ПОЗНАЯ. КОЛКО ЩЕ ПОЛУЧИМ ЗАРАДИ КОМУНИСТИТЕ?:)))

Които и да свиеш все ще се разбере правилно!

Българино, отвори широко уста! Скоро ще получиш нещо в нея, примерно 14 милиарда евро! ДРЪЖ СЕ!

Боко, Серго, Симеончо, Доганчо, Иванчо....все отбор мошенници от люпилнята на БКП! Все крадци и тарикати!!!!

Да добавим и предателите, които баламосват народа да гласува против "комунизма"дето отдавна изчезна от живота, а после сядат на една софра по правителствените станции и заедно вдигат наздравици. Трябва истинска нова партия,която да застане против всичките тия и никой да няма никаква връзка с БКП и куките.

Това е максимума, който ще получи България, ако политиците и са послушни и се подчиняват на Брюксел. А види се , той не води много добра политика в интерес на българите. Излиза, че ако политиците ни слушкат, а те слушкат за да могат да "усвоят" голяма част от тези средства, българите ще са потърпевши, поради антибългарската политика на ЕС. От такива мечи подаръци , България няма нужда. А и не е много сигурно, като се направи баланса и в сметката се прибавят вноските, които плащаме, дали печелим нещо изобщо.

ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНО- ПЪРВО ВИ РАЗБИВАМЕ ИКОНОМИКАТА С МАШИ ОТ ВАШИ ХОРА, СЛЕД ТОВА ВИ ПРИЛАПВАМЕ МЛАДЕЖИТЕ, КОИТО СТАВАТ ЗА НЕЩО, ВРЪЩАМЕ ВИ ОБРАТНО НИЩОНЕМОЖЕЩИТЕ И КРАДЛИВИ МАНГОВЦИ... ВЗЕМАМЕ ВИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ЧЛЕНСИК ВНОС, ОТКОЛКОТО ВИ ДАВАМЕ, ЗАБРАНЯВАМЕ ВИ ВСЯКАКВИ СВОБОДНИ ДЕЙСТВИЯ, ЗАЩОТО НИЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ ПРАВИЛАТА, СЛЕД ТОВА ВИ КАЗВАМЕ- СЕГА АКО УСПЕЕТЕ/ А С НАЛИЧИНИЯ "МАТР,ЯЛ" НИЕ НЯМА КАК ДА УСПЕЕМ... И ЕТО ТИ БЪЛГАРИЯ С НАЙ-НИСКА РАЖДАЕМОСТ / РАЖДАТ САМО МАНГИТЕ/ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА... БРАВО, ЕС!!!! ТОВА, КОЕТО ХИТЛЕР НЕ УСПЯ ДА ПОСТИГНЕ СЪС СИЛА, ВИЕ ГО ПОСТИГНАХТЕ С ХИТРОСТ!!!!

Толкова ще получи, но колко е даде - по 2 мил. на година членски внос и поне по 20-25мил. на година изнесени към европа от - омв, била, чез , енерго про, софийска вода, кафланд, карфур .......

Грешка , под мил. разбирай милиарда

Леле,колко много пари за крадене!

Отпускат се средства НО решаването на най-важния проблем като безработицата в България не е Европейски проблем!Искат се реформи и конкурентноспособност.Добре!Това означава -механизация автоматизация кибернетика компютри оптимизиране на производства повишаване на качество!Питам колко души ще работят в България?!!Пускаме 10 бр.заводи работещи на тъмно и напълно автоматизирани с подръжка от 10 души специалисти.100 човека заети!Какво става с 400 000 безработни!Високите технологии не означават МАСОВА ЗАЕТОСТ!!

Фокусниците от ЕС са го измислили: казват ти, че имаш право на тези молиарди, но ако преди това направиш нещата, за които тези милиарди са ти необходими! Иначе няма да получиш дори колкото вноските си в ЕС. А при нашата вътрешнополитическа немощ и крадливост - просто забравете... Еврейско, много еврейско, brothers...

Прав е Калфата. Парите от Европата се дават целево за да се промени нешо, да се направи нещо конкретно, ама не става така. Парите само се усвояват: за печатни рекламни материали популяризиращи "проекта" и за разходи по командировки и семинари за "работни срещи" на колективите по "проекта". В ерата на интернет тези два разхода за разхищение на средства.

Добра новина, безспорно! Надявам се 2017-та да достигне и до нас поредното увеличение на пенсии и социални помощи с 4.50 лева годишно!

На Калфата му се привиждат някакви милиарди ...

Не бе, иска нас да ни прай, да ни се привиждат.

Друга си беше при боко,хем ви крадеше,хем го обичате,а и едни парички от здравната каса прилапаха,ама нали сте готови да мрете за герб,що ви е здраве

Другарю, пише го в бюджет 2014. България ще внесе около 910 милиона ЛЕВА, което прави 460 милиона евро за година.

Забелязал съм една закономерност при преглеждане на публично достъпните източници за усвоявания на фондове от ЕС: Винаги когато усвояването превиши 1/3 част, се забърква някакъв скандал и се спират парите. Аз си го обяснявам със злоумишлена политика да се дава с една ръка а да се взима с двете. друг може да има друго обяснение, но фактът остава.

Сложи си сини очила другарю и пак разгледай въпроса.

Елате ни кажете нещо по въпроса.

Какво друго да ти кажа?

Не всеки, "кой не скача" е "русофил". Осве "сини" и "червени" зомбита има и нормални хора.

14.5 милиарда от "лошият ЕС" чакаме,нали така другари?А до онзи ден опорната точка бе за "лошата колониална Европа" дето нищо не ни е дала та да се съобразяваме с нея.Много сте жалки ей!!!

вече 25 години, да падне някой лев или поне Шенген, ама няма.

СПОКО! ЗА ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА, АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ.... и за тези пари, които още не сме взели също ще си платим!

А, колко ще успеем да "усвоим"? Колко "санкции" ще ни наложи ЕС? А, колко ще внесе България като вноски? Колко ще изпомпят "европейските" монополи? Колко ще отидат по любимите на ЕС "роми"? За какво ще ни отпуснат тези "помощи"? Може би за щастието на "бежанците"?

До 2020 ще ПОЛУЧИМ някаква част от 14,5 милиарда, не е ясно каква. Но е ясно колко ще ДАДЕМ като вноски. А пък колко ще ни ВЗЕМАТ по различни начини, също не е ясно, при всички случаи ще е повече, отколкото са ни дали. В крайна сметка математически може да се опише по следния начин: ПОЛУЧИМ

както трябва: ПОЛУЧИМ

ПОЛУЧИМ е много по-малко от ДАДЕМ плюс ВЗЕМАТ.

...Я пак!

България ще получи 14,5 млрд. до 2020 г., каза евродепутатът Ивайло Калфин, а до 2021 и един лев няма да е останал, допълни той.

А, екстра! 14.5 милиарда от ЕС + още толкова от заеми - ами хубава Петилетка за Партията се очертава! Оставка ли?! Друг път!! Само идиот би си подал оставката сега!

ТОГАВА ПРЕДЛАГАМ : ПЕТ ЗА ЧЕТИРИ! "ДА ОТКРАДНЕМ ПЕТИЛЕТКАТА В СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА"!:)))

Другари, този път сменяме фокусът в буквалният смисъл ! Обещаваме Белене и взимаме 20 милиарда, ако някой не е разбрал, че ние взимаме пари за обещания, си е негов проблем, че не си е платил на психиатър..