Коментари - Костов предизвика БСП за ”Белене”, те се канят да върнат проекта | dnes.dir.bg
назад

Костов предизвика БСП за ”Белене”, те се канят да върнат проекта

Предизвиквам Сергей Станишев или Георги Първанов на дебат по темата за строителството на АЕЦ"Белене", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. В същото време от БСП обявиха, че ако спечелят следващите избори, ще възобновят проекта.

Обратно в новината

Коментари - Костов предизвика БСП за ”Белене”, те се канят да върнат проекта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЛАСУВАШ ЗА БОРИСОВ ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ. Костов ще довърши плана на Луканов- Ран Ът. Както Димитров работеше за Коминтерна, така Костов работи за Капинтерна. Кой обаче в тази държава работи за България.

Не е така опростено За който и да гласуваш- Станишко, Костов, Боко, Кунвица, Яне, Сидеров,Доган- всички настанени в НС, получаваш асмо едно- МАФИЯ еднаква и по сурЯта.

От бабешката червена партия как реват за туй Белене само! Явно голяма лапачка е било, пък се правят пред бабичките че от любов към Русия правят всичко. От сега виждам предизборните им плакати за следващите избори: "БСП = АЕЦ Белене, гласувайте за нас, за да имате ток!"(Щото иначе на свещи ще сте) И бабите, заедно с тези които пишат тук против Америка,Костов, и решението за спирането на Белене и които са на същия акъл като червените бабички, под строй-тръгват към избирателната секция.

Въпросът е не, че Костов иска спирането на Белене, а защото така му диктува Америка- външната политика на САЩ, която той е приел за идеология на свята партийка срещу тлъсти рушвети. При БСП въпросът е само, че искат с техни пари да се построи Белене за да владеят цялата енергетика. Това е борбата между двете мафия на ГЕРБ и БСП. А иначе интересите ан България и народът и отдавна са хвърлени на прасетата.

Не обръщай нещата наопъки! Прочети какво каза новият министър! Нямаме нужда от тези мощности! -България разполага с 11500 мегавата. -Консумира максимум 5000 мегавата; -Харчи 4-5 пъти повече енергия за единица БВП от средното за Европа! -ВЕИ мощности за 3000 мегавата чакат да бъдат построени. -Нямаме 12 млрд. евро да харчим за тоя, дето духа! Ако можеш, смятай сега!

Да да

Къде виждаш затрит Козлодуй. Единствените които искат да го затрият сте вие малоумниците желаещи това да стане преди 2020 г. Костов иска това да стане след 2035 минимум. 1-4 блокове бяха договорени от вашето Берово правителство за затваряне през 1999 г. Костов тогава ги спаси, като дори договори 350 млн. евро пари - надвишаващи приходите от тези четири реактора за преждевременното им спиране с по 2 г. по-рано. Дори и след като цървулите затвориха 3 и 4 преждевременно с още 1 и 3 години пак сме на печалба благодарение на Костов.

Костов БСП, БСП-ГЕРБ това са олигархични клана които се бият помежду си кой да владее Белене и от там цялата енергетика. Прочетете новия ни анализ в сайта КАК ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ НА БЕЛЕНЕ?, където е нашата позиция как да се построи Белене.

И защо ще каниш Първанов? Като си толкова компетентен, що не спориш с Овчаров?

Хайде, хайде, дай го малко по-кротко. То и ввъв вашата предизбрна кампания обещавахте да строите магиострала до морето, ама ББ ще я построи. И други неща обещаваха много други, ама май ББ ще ги прави. Но няма лошо, подкрепяйте политиката на ББ. Пък белким се излъже да гласува някой и за вас на изборите след година.

юли

ББ Ви забрани да използвате "думата" "ще". А, ако забележи, че използвате и "ама май ББ ще ги прави". Правите едновременно две нарушения на дисциплината. Това е много лошо.

че има заслуга - така е, но чак пък лично негова ... аз пък имам заслуга за първия полет в космоса, така де, ако не бяха обикновените хора да са роби от де пари за подобни "простотии"

откакто милиционерите се научиха да пишат на компютър, интернета стана много гадно място.

Няма що да се пъчиш.Ние знаем, че си синоним на разрушението. Затова сме на тоя хал.

Всъщност, ако не бяха особеностите на съвремения свят основната работа по площадки и свързаност, заедно с първия реактор не биха могли дори да достигнат милярд евро цена. Дург е въпроса, че и на запад и на изток цените за такива неща включват разходи, които нямат нищо общо със стоката. Какво да се прави - нрави! Говодим за HSBC, за индексации, за проучвания, а всъщност повечето пари отиват за лаф моабет на тикви и кратуни. И това съм учил, макар и не като специалност, сега друго работя не по-малко специализирано, повярвайте ми има ли държава и корпорации в един проект над 90% от цената е за глупости без принос за продукта, а най-често дорио с принос за ниското му качество. Вие също сте виновни за това, просто защото позволявате да се приемат сериозно теми, повдигането ,на които трябва да вкарва в затвора съответните политици и мениджъри до доказване на противното - че думите не значат в преносен смисъл "бутни ми/ни".

Смятам, че не е необходимо, но ако все пак искат нека има диспут. Но първото и най-важно нещо е: НЕЗАБАВНО ДА СЕ ПУБЛИКУВА ДОКЛАДА НА HCBS!!! Този доклад е платен с моите, нашите пари и ние имаме право да видим нещо, за което сме си дали парите. Мълчанието по този въпрос е престъпление. Не ,че са им малко престъпленията на всички, които са ни тъпкали 23 години, но мисля, че отказът от пибликуване ще бъде капката, която ще измете цялата пасмина от парламента, както стана с Жан Виденов.

Гоци беше против НАТО,против Евросъюза...но сега не е против...сега е против спирането на АЕЦ-а....скоро и това няма да е против...Гоце подир събитията ходи

Garga - mel , като ти гледам изкривената физиономия ,няма начи да не бълваш ,змии гущери . Можеш ли поне да кажеш ,какво е видяла хубаво нащата страна от САЩ ,та толково ти е мила , чичо Томовата колиба .Аз поне могжа да ти кажа на изкривената ти физиономия ,че благодарение на Русия ,съществуваме ,като държява , като икономика .Можиш ли да си представиш ,да спрът само газа и нефта ,,да не говорим за друго . Чичо ти Сам ,ще ти помогне ли бе Гарга михлюз. Ще ти помоге на куково лято . Хайде бягай на пластична операция .,и спхри със отровните плюнки .

Що лъжеш , бе серсем! Или забрави, че точно премиерът Жан Виденов внесе официалната ни кандидтура за членство в ЕС?

Бетоните комунистически глави никога няма да уврътРусия та Русия...забравиха и на български да говорят по време на дуелите им

Само на мен ли ми се струва, че този е време да си ходи?

Абе няма ли кой да ни покаже доклада за Белене на банката- консултант HSBC, за да знаем кой крив и кой прав? Все пак доста пари са дадени за това проучване и трябва да знаем какво пише там.

Изтърваха се по едно време и го скриха. Доклада е положителен. Решението е политическо , антируско, натресемо от метрополията.

Тъжно е да гледаш един психично болен човек като костов, който последните 10 години преди всеки избори грачи безпомощно от телевизорите, за да се рекламира и отчаяно да се задържи в парламента. Това е болеста на властта - тя не се лекува ! За малко бе премиер ан една бедна и изстрадала държава с болен народ и вместо да помогне той ни осакати за десетки години напред с корупмираното си управление ! Сега иска да е шеф на нещо - на партийка от 4 човека, но да е шеф ! Иначе ще умре за няколко дни от ужаса на реалността, че всъщност е един обикновен крадец с власт ! Тъжно ... но това си заслужава !

На Костов не му трябват социолози за да му определят рейтинга. Мъчи се, но не може да излъже народа. Как неговите ПРне го светнаха въобще повече да не се изказва, защото от сайтовете направо протече от плюнките по него. Той обаче се надява на ВТОРИ ШАНС съобщи пред Цветанка Ризова. Е, как да гласуваме за луд човек бе Костов?...

Предизвиквам Станишев или Първанов на диспут. Ако са заети, може и Мая Манолова. Ако и тя е заета, вижте там пратете някого, че хората съвсем ме забравиха. Скоро няма да има и по улицата кой да ме напсува ако реша да се разходя.

Писачи, нема лошо да прочетем какво е мнението и на малцинството със сини устни и ръждясъл глас..

седи 1 тиква и гледа как в българия от година на година политиците говорели за все по-големи, и наи-големи успехи, а държавата умирала....и българите умирали от глад..нямали пари даже да поливат тиквите..."ех", въздъхнала тиквата, "да се биха родила тиква вътре в бълагрския парламент.."

Някои май не разбраха, че за построяването на АЕЦ Белене са необходими сериозни инвеститори, а такива няма особено след Фукошима. Спирането на Белене не е заслуга нито на Костов, нито на Бойко, нито на Станишев. Правете разлика между построяването на кенеФ в задния двор и построяване на АЕЦ в Б-я.

Това показва как в България политик може да навреди тотално на държавата и да седи още в парламента, а не в затвора. Когато това се обърне, тогава нещата ще се оправят!

Ха ха ха... Спирането на Беляне било политически успех на Костов. 2 Неща искам да кажа: 1. Изобщо не виждам какво общо има Костов със спирането на Беляне. Ако се следва тази линия Костов може да каже изгрева на слънцето днес беше важен НАШ политически успех. 2. Не е много добре да се гордееш с нещо провалено. По-добре би било да се обявява за успех нещо положително. Нещо свършено. Да проваля и руши може всеки селяндур. Да съградиш нещо е по-трудно.

БелЕне

Нека г-н Костов първо да обясни какъв е резултата от продажбата на БГА"Балкан".Продадена е ком- панията за 150х.щ.д.,а как завър- ши делото на ГАТ"Зееви" срещу България?Ако това е икономист здраве му кажи.

Мен повече ме интересува защо не е в затвора!

А колко бяха задълженията на Балкан,другарю!?Нали вашите червени другари и ченгета от ДС бяха източили авиокомпанията и имаше огромен дълг.Както и дежурното ви Кремиковци и други предприятия-бяха в списъците на Жан Виденовото правителство за фалит...Ама то трябва акъл,да се мисли преди да се пише-иначе е бля,бляяяяяяя

Трябва да се мисли преди да се пише. Задълженията бяха 530 милиона, активите над 2 милиарда. Хайде пак да помислим малко точно какво е направил Костов. Това е образец за идиотска сделка от типа хайде да изгорим блока защото има хлебарки в мазето.

Успех ли ?! Успех ще е ако те докопа БГ народа и да те линчува за делата ти !!!

Този успех на Ваньо е като успехите на цар Пир, май. Русофобията, както и русофилията са лош икономически съветник.

Хванете се със Първанов и вън от България!!!

МАНГАЛИ МРЪСНИ...ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ПРОДАЖНИЯ КОСТОВ

"Рубладжиите" пак бяха ужилени от точния Костов!Завъртяха грамофонната плоча на 78 оборота-Сапио, Кремиковци,1 долар....Злобейте, Иван Костов практически си свърши работата,след като България е в НАТО и ЕС.Плачете за СИВ и Варшавския договор,драги комуняги,вие сте в отходните канали....

то и закриването на аец козлодуи е негов успех... скоро ще станеш бивш енергетик... и това пак ще е негов успех...

ВСЕ ОЩЕ ПОМНЯ: 1. ДРУГАРЯ КОСТОВ - ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО НАУЧЕН КОМУНИЗЪМ 2. ДРУГАРКАТА КОСТОВА - ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА БКП В ЦНИКА / НАЙ-ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ НАУЧЕН ИНСТИТУТ, А КОСТОВА СЪС ЗАВЪРШЕН РАБФАК 3. НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА - КОСТОВ ГОВОРИ ЗА СТРУКТУРНО ПРЕУСТРОЙСТВО НА ИКОНОМИКАТА - КАТО РЕЗУЛТАТ СТРУКТУРООПРАДЕЛЯЩИТЕ ОТРАСЛИ НА НАШАТА ИКОНОМИКА ИЗЧЕЗНАХА. 4. СВОБОДАТА И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРИНА ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ МАЛКИТЕ МАГАЗИНЧЕТА И КВАРТАЛНИ КАФЕНЕТА - В МОЯ КВАРТАЛ ВСИЧКИ СЛОЖИХА КЕПЕНЦИТЕ. ГОЛЕМИТЕ ЧУЖДИ ВЕРИГИ СЪСИПАХА МАЛКИЯ ТЪРГОВСКИ БИЗНЕС. ЗА КОЙТО НЕ ПОМНИ - ПРОЧЕТЕТЕ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ ИЛИ ИЗКАЗВАНИЯТА НА ДР. КОСТОВ. НЕ ЗНАМ СЕГА С КАКВО И КОЛКО Е ПЛАТЕН, НО НЕ Е БЕЗ ДАЛАВЕРА ЗА НЕГО. ВЕРВАЙТЕ МИ - ТОЙ ИМА НОС И УСЕТ ЗА ТОВА.

Е,и?!Какво общо има това с поканата за диспут?Тъпанарите винаги изместват основната теза с това кой ,кога ,къде какъв бил.Гоце и Сергейчо да кажат приемат ли очи в очи един диспут ,това е...

Не знам какво "помниш", но е очевидно, че нищо не си разбрал/а: Костов не ми е симпатичен, но в името на справедливостта и истината: 1. Иван Костов беше главен асистент във ВМЕИ - Софиян но не по "научен комунизъм", а по "Политическа икономия" (тя имаше две части: "Политическа икономия на капитализма" и "ПИ на социализма"; 2. Костова наистине е била "другарка", но тя не е била никога министър председател на България, а кого е.е министър председателят - това не е моя или твоя работа; 3. "Структурното преустройство на икономиката" бе залегнало още в документите на XIII конгрес на БКП (защото още тогава бе ясно, че мастодонтите като "Кремиковци" са неефективни; 4. Това за "малките магазинчета" пък съвсем не си го разбрал/а - никога не го е казвал Костов - но говореше за средната класа, като основен гръбнак на обществото - нещо, което никой не може да отрече. Пак казвам - Костов не ми е симпатичен, той направи много зулуми, но е нелепо някой, който не може да раздели на 2 магарета сламата, да се опитва да "му прави анализи".

Няма ли наи-сетне да пратите този гаден циганин там където му е мястото - в затвора????????

Костов да обясни пред съда защо е подписал договор с американците да им изкупуваме тока на тройна цена с преференции и така американците да измъкват от бедните българи по един милиард лева за година.

Да да

Абее не знам дали Костов ще ти обясни нещо толкова елементарно че и най-тъпите би трябвало да го разберат (всъщност като гледам най-тъпите очевадно него разбират) 1. Костов никога не подписвал догово за цена 3 пъти по-голяма от какво? По негово време се говореше за 4-5 цента - американски. Договора за конгретните цени е подписан от Р.Овч. 2. Цената на всички ТЕЦ-ове е висока защото не работят непрекъснато, а основно като студен резерв за покриване на пиковете в потреблението. 3. Цената е с 4 стонинки над средната цена заради необходимостта една инвестиция да се изплати. А в такъв сектор като енергетиката няма как да се мине без това. Белене щадава надценка не 2, а 20 стотинки докато се изплати за първите 20 г. Да не би Българите за това да са по-богати? 4. Естественотъпаците парадират с цената на енергията от Козлодуй, но това е централа която работи непрекъснато и която е изплатена преди поне 10 години.. 5. Фотоволтаиците на практика ще произвеждат почти без пари след изплащането на инвестицията през преференциалния период. Тогава нищо чудно цената от тях да е по 1-2 ст. И тогава ли тъпако щетвърдиш, че Козлодуй произвежда 3 пъти по-скъп ток по сегашната ти малоумна логика. 6. Цената от АЕS, е 10,4 ст, а от козлодуй 4,2 ст., докато от Белене ще емного над 20 ст. за кВтч

Сложно . Доста сложно нещо е Нашият Ден Днес, г-н Костов . ... Хайде да го поопростим ?! Ей тъй-на -- първо, това и това ; -- второ ... после трето ... и до края ; С ясно-дефинирани/измеряеми параметри, с контролни точки и непрекъсната отчетност при систематична пълна прозрачност . Много ли е ?!

За този т.н. "ваш" успех заслужавате позорен стълб и пребиване с камъни, долни американски мекерета и нехранимайковци. За едната похвала от задокеанските си господари продадохте интересите на страната и ръкопляскате на безмозъчната мутра повторила решението взето във Вашингтон.

БРАВО МАЧО...МНОГО ТОЧНО КАЗАНО

Правилно. А Р.Овч е мозъчна мутра.

За една похвала ли? Само похвала? Това трябва да се разследва и докаже! Виж, ако имахме наистина разследващи журналисти ... Но то и това ...

Драги мачо! Моля те, напиши от къде си. Ако има референдум за "Белене", ще се подпиша "за", стига радиоактивните отпадъци да се съхраняват край твоя град. Щото аз край моя град не ги искам (между другото никой извън страната ни не ги иска).

РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ ПОДСКАЧАТ ЗА БЕЛЕНЕ И ОНЯ ОЛИГОФРЕН МАРТИН ПОДСКАЧА ЗАЩОТО АКО НЯМА КОЙ ДА КУПУВА ПРЕСКЪПИЯ ТОК ОТ ТЕЦ ЩЕ ИМ СЕ СТЪЖНИ МНОГО ПОЛОЖЕНИЕТО...НЕ ЗНАМ КОЙ НЕНОРМАЛНИК ВСЕ ОЩЕ ГИ ПОДДЪРЖА ..НАДЯВАМ СЕ ДА ГИ НЯМА В ПАРЛАМЕНТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ

Ей..... добре са го обучили командира в Кременчук....

Костов и Авиокомпания Балкан беше твой успех, но замина в историята!!!!Ти долен затворнически тип ни съсипа, как имаш наглостта да се появяваш?!Май и турци и румънци ти пуснаха по някой лев в сметките ти, а за американците да не говорим!!!Нека И Първанов и Станишев ако имат достойнство да се изправят срещу него, но ме съмнява, ние сами трябва да се изправим срещу всичките продажници в Народното събрание и да ги изхвърлим завинаги!!!!

Как няма да е съгласен с закриването на Белене. Костов взе комисионната от Марица , но има и ангажимент да съхрани изкупуването на енергията до 2020г.

Да да

Това е поредния тъпак говорещ пълни малоумия. Изкупуването на електроенергия до 2020 г. е договорено още от Р.Овч. и е по-договор. Дори и да има Белене, което при всички положения е невъзможно преди 2020 г., то неенужно Костов да се хаби и да има ангажимент. Проблема е друг и е добре виетъпаците да вникнете в него. Ценат от Белене ще е над 20 ст./кВтч, нещо което и вашите тъпоглави лидери признават с половин уста, въпреки намаляването което се мъчата да пробутат с изрази, че ще е около 9-10 евроцента (що ли смятат в евроценти, .... а да защото тъпаците виждат 9-10 без да обръщат внимание на измерителната единица).

Костов да си трае!!! Нещата се случват и без него! Те нещата се случват и без никой от известните политици ама това е друга тема!

И отпадането ви от следващия парламент ще е успех, но за нас!

А ДУЕЛА НЯМА ЛИ ДА Е МЕЖДУ КОСТОВ И МАРТИН СМЕШЕН СИ ГОСПОДИНЕ СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СИ В ЗАТВОРА И НЕЗНАМ ЗАЩО НЕ СИ???ПРИВАТИЗИРА ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА 1 ЛЕВ И ДА Е САМО ТОВА НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАШ ДА ХОДИШ И ДА ДАВАШ АКЪЛ - ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ВИДИШ ВЕЧЕ НИКОГА ХОРАТА НЕ ТЕ ХАРЕСВАТ ОТДАВНА

Що да го е срам, едно от тези предприятия е ОЦК в Кържали и купувачът е Цветелина Бориславова, "тарикати някакви дето т.н. и т.н." - цитат от ББ, пък тя го препродава на Валентин Захариев! Кои са "тарикатите"???

И със 100 различни ника да пишеш пак те разпознаваме

КАКЪВ УСПЕХ ПОСТИГНАХТЕ БЕ АМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ...КОМИСИОНИТЕ КОИТО ВЗЕХТЕ ЗА ТЕЦ МАЙ ВИ НАТИСНАХТЕ ДА ВРЪЩАТЕ ..АКО БЕШЕ СТАРТИРАЛО БЕЛЕНЕ КОЙ ЩЕШЕ ДА ИМ КУПУВА СКЪПИЯ ТОК НА АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ...ПРОДАЖНИЦИ МРЪСНИ СТЕ ВИЕ

Да да

Има договор подписан от Р.Овч и по него щяхме да купуваме "скъпия" ток на ... и въпреки това на ТРОЙНО по-ниски цени от тези на Белене. Много неграмотни тъпаци има тук, дето елементарни сметки не могат да направят и нямат грам понятие за това какво е примерно изплащане на кредит, лихва, равни вноски и период на изплащане.