Костов:Финансовият надзор проспа кризата

Предишното ръководство на Комисията по финансов надзор (КФН) е било напълно пасивно пред настъпващата финансова криза, заяви пред журналисти Иван Костов от Синята коалиция.

Обратно в новината

Коментари - Костов:Финансовият надзор проспа кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само ми мисля, но съм и убеден и знам, че ако на Ваньо един полицай му каже тръгвай, той само ще попита за кой затвор.

Докога ще се дава думата на този върл МОШЕННИК, който ощети държавата ни с толкова МНОООООГО

Има една поговорка - Съветите на глупаците са глупави ! Та в тази връзка, костов е един завършен глупак, който заради алчността си, манията си за величие и комплексите си на командир тотално загуби доверието на хората, умря като политик и стана за смях с отчаяните си опити да управлява, след като няма никакви умения за това. Та в тази връзка - казаното от него интересува само него, семейството му и малкото му лумпенизирани привърженици. костов никога не е разбирал от финанси, преподаваше политикономика и не може да има никакъв фифансов опит, защото преди е бил един обикновен член на бкп, а после един необикновено корумпиран демократ - кога и откъде по дяволите натрупа този световен опит, че да дава акъл по икономически въпроси ??? Сигурен съм само в едно - костов винаги е гледал личният си интерес и никога на България - та в случая явно отново защитава нечии чужди интереси с тези безотговорни изказвания ! Нищо ново под слънцето ... крадеца си краде, политика си лъже, а народа си работи !

хайде де агайнче те хората ти го казаха ... лек ден !!! че мястото иде друг да го топли

Определено си безкрайно тъп с безкрайно самочуствие. Освен празните ти приказки има и явно пробутвани лъжи, като на типичен АОНСУ-джия. Костов няма общо с АОНСУ за разлика от тебе. Това което предлага се прави по цял свят в най-развитите икономики, но за тъпаци като тебе всички там са неграмотници.

Тази комисия наистина не върши нищо. Застрахователите никога не въстановяват щетите в пълния им размер. Просто правят оглед и след това превеждат някяква сума, без да е ясно защо тя е такава.

агайн време е сещай се ...

парашутизма през последните 20 години ни доведе до тоя хал.вярно че на кукловодите им трябват кукли но все пак и чучулото има слама в главата си а не руси къдрици.

до Питащ (24.09.2009 г. 15:04ч.) КФН се помещава в тази сграда не заради т.нар от Вас икономии. Като сте толкова любознателен попитайте г-н Сергей Станишев защо даде старата държавна сграда на Емел Етем (може би, за да създаде работа на повече етнически българи), а принуди КФН да плаща наем на частни лица.

abe kostov i i jena ti ste sa satvora s sofianski saedno i jena mu alisa kradohte a sega saveti rasdavate dobre tsche se skri jeta ti italianeza s dascherjati milionite sa vi tam v italia nali ili pri tschorni v moskva

Ако бехме избрали Костов щяхме да имаме имунитет против болестите криза и корупция язък 4е му дадохме толкоз малко гласове .

Костов е класически пример на изучил капитализъма в АОНСУ. За съжаление последващите необходими познания в областта на финансите не е получил. Накратко Костов нищо не разбира от парични и капиталови пазари и неговите твърдения го правят трогателно смешен, до просълзяване...Ако не беше факта че ни беше премиер. А факта че подържа твърденията си толкова време показва че около него няма никой който да разбира. Иначе щяха да го поправят. Накратк - НЕГРАМОТНИК, ЗАОБИКОЛЕН ОТ НЕГРАМОТНИЦИ. Сла богу че не попадна в управлението на държава отново.

Смятам, че ако някой застраховател те е отрязъл, е имал пълно право, имайки предвид неграмотността ти.

И ножа и кокала е в КФН. Имат право и на законодателна инициатива.Специалис работещи там не са зле мотиварини, заради заплатати, а заради отношението на техните ръководители. Заплатите варират от 500 до 2000,00лв. Имат и допълнително стимулиране.

Като убеден марксист Костов разбира,че кризите на капитализма връхлитат внезапно и не могат да се предвиждат или планират.Това е разликата между социализма и капитализма.Защо се прави на интересен?

Крайно време е специалистите в КФН да си зададат въпросът: Достатъчни ли са средствата, които застрахователите отпускат, за да бъде отстранена дадена щета?

А ние, по-дъртите, помним какво тоя мангал направи с България навремето! Хайде, сиктир оттук!

Ясно е, че за такива постове номинациите са политически и ще си останат такива. Респективно и назначенията, пардон, изборът :) е предопределен политически. Това е един порок на демокрацията (т.е. диктатура на мнозинството). Тъй че , проблемът, който Иван сочи, е така, обаче няма друго работещо решение. Остава ни само да се надяваме, че политическите лица ще се вслушват в съветите на експертите и няма да им пречат

Хора, да не мислите, че шефовете пишат отчети!!!! НЯМА ТАКОВА НЕЩО!!! Отчетите се пишат от редови експерти, вероятно такива с възможности и без връзки. Какво очаквате срещу 500 лева заплата?!? Как с такива пари се прави R&D? Отчета си е ОК. Има факти. Вярно, няма анализ на ситуацията, ама я си представете вие как бихте подходили, ако трябва да правите такъв анализ. Откъде ще тръгнете и върху какви данни ще стъпите? Сигурни ли сте, че КФН разполага с добра база данни, за да може да измъкне информацията, която й трябва? Липсата на анализ в доклада е израз на няколко порока на системата КФН: 1. Зле платени и немотивирани хора 2. (Вероятно) лоша обкръжаваща среда за хора, желаещи да правят рисърч 3. (Много вероятно) зле организирана и поддържана база данни с недостатъчна степен на детайли на данните в нея.

Единственият специалист в КФН е доц. Нено Павлов. Всички останали креатури да си ходят.

G-n Kostov bi trjbvalo da znae,che v golemite pensionni fondove i zastrahovatelni kompanii u nas rabotjt dosta spezialisti i te edva li chakat negovij doklad,za da si gledat rabotata,a ako toi dopuska,che ne sa chuli za krizata i chakat na negovij signal.znachi se e nadzenil

КОСТОВ Е ПРАВ ФИНАНСОВИЯ НАДЗОР 8 ГОДИНИ НЕ НАПРАВИ НИЩО ЧЕ И ПРЕДИ ТОВА ЗАЩО ЗАЩОТО СЕ ПОСТАВИХА НА ТОЗИ ПОСТ ХОРА ДЪЛЕЧ ОТ ФИНАНСОСОВИТЕ ПРОБЛЕМИ НА СТРАНАТА А И НА ШЕФОВЕТЕ НА ТАЗИ ИНСТТИТУЦИЯ СЕ СЛОЖИХА НАШИ ХОРА НЕ РАЗБИРАЩИ ОТ ФИНАНСИ ЗАСТРАХОВАНЕ И Т.Н И ТО БЕЗ ЕДИН ДЕН СТАЖ В ТАЗИ ОБЛАСТ КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛАГАТ НА ТАКИВА ПОСТОВЕ КОМПЕТЕНТНИ И МОЖЕЩИ И ЗНАЕЩИ ХОРА А НЕ БИЛ ОТ БСП ОТ ДПС ИЛИ ОТ СДС И ХОП НАШ ДРУГАР ДА МУ НАМЕРИМ РАБОТА

Раличка да я пратите да врътка м...узикални неща на дъртия мадридски крадец, от нея полза друга няма.

И на мен naravo me se povdiga от такива зомбирани безродници, които пишат на шльоковица, ама нейсе!

Защо в условията на финансова криза тази тъй важна институция се помещава в помещения частна собственост? Може би, за да правят икономии!

Поради невежеството на ръководителите на Комисията за финансов надзор и най-вече на г-ца Ралица Агайн най-ощетени в тази тежка финансова криза са застрахованите лица. Почти изравнихме цените на задължителните застрахователни продукти с тези в ЕС, на за сметка на по-малко застлраховани. 600000 без Гражданска отгворност.

Това момиченце, което няма и един ден професионален стаж в практиката не можа да разбере, че двете основни цели са: финансова стабилност и защита интереса на потребителите на финансови услуги.

Костов много добре знае какво говори. През м.април т.г. бяха направени отново удобни на комунистите политически назначения.

Много правилно. Слабостите в работата на Комисията за финансов надзор бяха изнесени в бр.23 /13-19.06.2009г. на в-к Банкер.

Костов да влезе в час - ръководството на КФН е сменено през м. V тази година, от старите членове на комисията остана само Ралица Агаин. Но нали трябва да се изкаже, да се види колко много знае, но много, много олеква с такива кухи приказки.

Костов като икономист би трябвало да знае, ЧЕ СЛЕДВАЩИ големи ТРУСОВЕ В БФБ НЕ СЕ ОЧАКВАТ. Напротив, може да има корекции и спадове, но не трендово, а като изключение в съответствие с развитие на световните борси, но общият трент на повишение ще се запази поне още няколко години (освен ако не бъде спрян от изключителни природни бедствия или локални войни.) Тогава пенсионните фондове ще си възвърнат загубите и дори ще удвоят печалбите си, но ако задържат акциите. Подплашат ли ги приказките на безотговорни политици и те продадат акциите си на безценица, тогава може да се говори за тотална загуба. Преди това загубите са теоретически. Подобни изказвания са или безотговорни, или тенденциозни, или преследват някакви интереси.