Иван Костов: Намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш е много неадекватно

Безвъзмездно раздаване на пари не е възможно, ще излезем с огромен дефицит, заяви бившият премиер

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов: Намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш е много неадекватно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак се появи.Що ти трябва бе,както нарежда професор Кантарджиев,пази се от короната,ти диабет нямаш ли?

За ДДС на ресторантьорите е прав. Това намаляване на ДДС за ресторантите е поредната гейберастка подигравка с българския народ. Трябваше да намалят ДДС на някои храни и лекарства.

търсят се избиратели,колко каза 300 000 .Е това е.

Крадлива гад

Ти пък какво се обаждаш бе цигуняк!

Скрийте крадливия плужек със самочуствие на "ненадминат експерт" и "гений" най-обикновен долен крадец със елементарни познания,колко народ бе убит самоубит остана безработен и измря докато тая гнусна медуза и марионетка беше във властта.ИДАТ ИЗБОРИ И АЛЧНА КРАДЛИВА ГМЕЖ ИЗПЪЛЗЯВА НА ПОДИУМА ЗА ДА НАПОМНИ ЗА СЕБЕ СИ!!!

Най-мъчителна смърт на синята джука! Цялата фамилия на тая продажна мърша да се затрие от рак.

Последният министър - председател, който излъчва разум и интелект , говори смислено и може да анализира и се ръководи от логика, не популизъм. Царчето беше нечленоразделен, Станишев не казваше нищо освен общи формули. Боко няма две последователни мисли в една посока, подскача от тема на тема като блуждаещ врабец . Като гледам каква е конюнктурата не само предишните 20 г , но и следващите 10г не се очертава да имаме , надарен с разум и интелект премиер. Простотията и попопулизмът станаха норма , цели поколения са обречени да не знаят друго .

Точен и конкретен, както винаги!

Ти си май за лудия доктор!

Иване,ти си толкова куромпиран че по добре млъкни. Как още не си в затвора?

А ти кой беше продажнико? Не те ли срам,че продаде България? Скрий се в някоя дупка и никога не излизай!!! Безсрамник!!!

Не тои ,нея продаде просто я подари ,на определени хора .

Гледай си пълните джобове и не се изживявай като икономист. Освен за себе си.

Много добро , и точно на място: https://terminalno.com/geroj-na-nasheto-vreme/

Този е като хлебарките ти ги смачкаш, те пак се появяват. Няма отърване. Хвърлил си е семето навсякъде,дори и в майка си.

Костов най-после е прав. Първо трябва да се помогне да се нахранят малките рибки. Те като са сити и дебелички ще им се ходи и на кино и театър,на ресторант и море.Големите акули може дълго да ве ядат, ама пак огладняват. И ще лапат от малките.Щото малките ако умрат от глад ,акулите и те ще пита с къде акат гладните

Само отявлени тъпанари вярват , че Костов им разпродал фалиралата комунистическа икономика

Да пукнеш мангал

Бисере, ти си мекере

За бесилото си

Малко му е! Трябва и през печката да мине!

Виденов не подписа на МВФ 75%-ликвидиране икономиката и 25%-приватизация. Подписа Костов и започна разгрома на България. Виденов отказа да продаде Нефтохим без пари на Рем Вяхирев. Продаде го КТостов.

Виденов беше с нормално българско самосъзнание и честен човек,а това че ганъо е прост и без всякаква интуиция и мозък се вижда от самолет

Костов ти ни започна Бойко ни довършва , като държава и хора,а вземи си Вожда и се скрйте в миша дупка,че някои знаем колко сте блиски и си менкате електората; още от мутренските години си бъркате по гащите;не всички сме облъчени.

Що не се скриеш некъде завинаги гнидо нещастна!Най-големия боклук в историята ни и най-големия предател!Казвам го като бивш седесар и напуснах ,когато този наглец взе властта в СДС!Бил съм свидетел на приватизирането на Софийския ЦУМ,бях охрана там!Тоя трябва да е н затвора с целия му кръг Оуимп!Мамка ви нагла престъпна!

Каква друга квалификация имаш? Професор по икономика, примерно?

То много неща са неадекватни, ама сме си избрали лидер дет единствено е квалифициран да тича с маркуч на рамо, така че това е положението

не сме си го избрали ;тъпаците ,като него го избраха ,моля.

Костов беше единственият политик след 89г. който се противопостави на ДпС и ги изхвърли от властта! Само и единствено през неговото управление ченгетата бяха наритани от властта! Е за това са всички тези ОГРОМНИ УСИЛИЯ да се храчи по Костов!

Направи Костов премиер в Попското

В УПРАВЛЕНИЕТО НА КОСТОВ ИМАШЕ ПОВЕЧЕ АГЕНТИ НА ДС, ОТКОЛКОТО В ТОВА НА ЖАН ВИДЕНОВ. ДОКАЗАНО С ДОКУМЕНТИ. ГЛЕДАЙ АНТОН ТОДОРОВ И ПЛАЧИ.

МАВЪРЕ! Заради това, че съсипа икономиката и държавата заслужаваш публичен линч и най-малко доживотен затвор! Заради това, че не допусна бежанците от Косово и не ни направи втора Македония, като се опълчи на Европа и НАТО заслужаваш паметник ! ....ТОЛКОЗ!

Костов е човекът съхранил държавата и икономиката , глупако комунистически!

Глупак е на майка ти копелето, мазохист анален!!

Добре си се определил! Тези епитети много добре те характеризират ТОЧНО ТЕБЕ, четейки всичко което си изхрачил под тази статия!

я попитай твоя Костов за банката в италия,дъщераму и невероятният банкер Хапарцуям всичко,как се съхраниха те ,а не държавата;питай и Муравей човека ,който движеше документите да са без петна ,ако разбираш въобще къде се намираш облъчен красавец.

Гледам лузърите пк се изредили да критикуват Костов.

ПРАВ Е!

Да , аз не съм ти фен , но когато си прав , прав си.. Но какво да се очаква от главната мутра на републиката. Около него няма нито един читав , че от кого да дойде нещо полезнои умно.

Тоя тъп комунистически циганин пак ли се опитва акъл да дава ????????????

Я да те видим ти колко си остър. Или само някакъв анонимен провален сопол спретенции ??????????

Подкрепяте ли 9 % ДДС за ресторантите или просто си фъфлите?

Или се намалява ДДС с малко но за всичко или в краен случай само за храни и лекарства и за НИЩО ДРУГО! Хотели и ресторанти са в сивият сектор и никога няма да излязат от там!

Заради това, че не допусна бежанците от Косово и се опълчи на ЕС и НАТО заслужава паметник! Заради това, че разсипа държавата и икономиката - заслужава доживотен затвор! ..... ТОЛКОЗ!

Гаден плъх!

Крадеца критикува крадците!

Ето какво е неадекватно г-н Костов : 1. Да приватизиращ предприятия без да си създал регулаторни институти и адекватна данъчна система. 2. Плоския данък работи единствено и само за едрия бизнес и за никой друг, не се получи ефекта да изсветлее бизнеса и да се повиши събираемостта' 3. Не се въвежда диференциран данък по простата причина че в НАП е пълно с калинки и са основателни страховете че ще настъпи хаос. 4, Одавна в Западна Европа , САЩ и Русия са въвели строг данъчен електронен контрол обхващаш практически всички търговски операцци, а БГ има периодичен теч на данни от системата. Крайно време е такива пишман икономисти и реформатори да престанат с изявите.

1. Приватизацията беше необходима, защото 1. в хазната нямаше пари 2. държавните предприятия работеха на загуба и това още усложняваше нещата. Регулаторни органи имаше, но като всяко ново нещо - нямаше обучени хора и опит. 2. Плоския данък го измисли правителството на Станишев. 3. Прогресивната данъчна ставка е съвсем нормално и логично нещо да се случи. 4. Данъчен контрол със СИМ карта в касовия апарат в САЩ няма. Това е пълна идиотщина да се обременява така бизнеса. Не ми е любим, но за разлика от почити всички останали говори умно и интересно. Кой от сегашните политици е по-компетентен икономист?

Какъв икономист е тоя бе – даскал по политикономия – А ТОВА НЕ Е ИКОНОМИКА !!!!!!!!!

До ml. Сигурно сте интелигентен човек. Но време е да разберете че тези глупости с липсата на кадри или да дойдат младите умните и красивите са пълни глупости и живота го доказа. За да се изгради един държавен служител е необходимо между 3 и 5 г. при това от 10 назначени в държавната централна администрация са след 2 -та година се разбира че имат не обходимите качества само 3/2 души. Сега си помислете през 2008 г. грубо централния държавна администрация беше 100 хил. души сега 2020 е 180 хил. тук не коментирам уволненията (разчистването) още в първия мандат и ефекта върху благосъстоянието на гражданите от кадровата политика "Калинка" (феномен в световен мащаб съпоставим с ВОР). Но да се върнем на стандартното оправдание имало институции но нямало подготвени хора . Да регулацията в световните икономики ина 130 г история но ние вече живеем в капитализъм (империализъм) 30 г. Освен това нищо не пречеше да се планира и управлява процеса да не говорим че научен факт е че в криза не се действа хаотично и криминално. С други думи ред /ограничаване на престъпност- стабилизация стопанска- приватизация там където е необходимо . Глупаво е да се спори че приватизацията беще погрешна и лиши гражданите от благосъстояние това е факт. Не Ви разбирам коментара за Станишев - все едно кой го е въвел плоския данък в страната. Проблема е че БГ е европейска страна и не заслужава управление от латиноамерикански тип. За въвеждането на адекватен контрол в данъчната система мисля че не ви разбирам да не си мислите че в IT епохата ще може да се действа като сега . Изпълнението на бюджета е закон а той трябва да се изпълнява . За г-н Костов не ми се говори за огромно съжаление това вече е история както и да го определим е безсмислено.

До Черноризец: много помия се излива върху Костов. Част от нея може и е да заслужена, но не е той, който разори държавата. Той пое една разрушена държава от некадърното управление на Виденов и Премянов. Някои го обвиняват, че е продал на безценица това и онова. Кое е на безценица? Кремиковци? Пълна комунистическа простотия. Нито суровина има, нито достатъчно коксови въглища. Всичко това се караше с влакове от Съюза на символична цена. Като се промени конюнктурата, таква цена нямаше и Кремиковци се оказа едно огромно задължение за държавата. И това е факт за много предприятия. Институциите, за които говорите - много от тях се създадоха точно по времето на Костов - нямаше как да има обучен персонал. И не става въпрос за обучени хора, но и за институционален опит и познание. Пак казвам - не съм му голям почитател, но е най-интелигентния и знаещия от всички министър председатели на България след 11-то Ноември. А за това дали е бил корумпиран - не вярвам. Корумпираните вземат парите и гледат да не разсърдят някого, че да не им дойде като изненада. А Костов говори доста смело през всички тези години.

Цитат "Безвъзмездно раздаване на пари на нуждаещите се не е възможно, защото са ограничени ресурсите......." Щеше да има, ако не се крадеше!

Когато трябва да оправдаят някоя глупост на Шайката излиза този от Нафталина и почва да се прави на Знайко ! Този отдавна трябва да е в Затвора ,но свинските черва не го закачат !

ВИНАГИ СЪМ ХАРЕСВАЛА СИНЯТА ИДЕЯ, НО ХОРАТА КОИТО Я ОПОРОЧИХА, НЕ ЗНАЯ КАК ИМАТ ОЧИ ДА СЕ ПОКАЗВАТ, ЧЕ И АКЪЛ ДА ДАВАТ! ЕЙ ТОВА Е НАГЛОСТ!

Скрий се някъде и не се показвай-знаеш реакцията .Кремиковци 1 лев.

само това ли??

И колко дългове?

В България имашe нужда от приватизация , но нe извършeна от икономисти мафиоти като нeго. Ида слушам чe бил най добрият икономист то това минава всякакви граници за морал и eтика. Тази разруха която остана слeд нeго нeможe да сe сравни и със състояниeто на България слeд която и да e война

Когато Костов говори, някой е платил за да го каже!!!

Прост манго

Оглеждам политиците на българския политически битпазар и търся моят политик. Все плява. Червени боклуци, сини отпадъци, препарирани соколи, руски самовари, мутрьошки... Все едни и същи поизлъскани кратуни в помпозни опаковки. И на всичките кратуни лепнат един и същ етикет. „Купи мен!" ”Иван Костов е лош”. - Айде бе!? Сложих си очилата и чета онова с дребните буквички: ДС и КГБ мразят Костов; ЦРУ и ФБР мразят Костов; Президентите Желев, Стоянов, Първанов мразят Костов; Комуналните услуги мразят Костов; За Доган/Местан - Костов е Врагът; Царя продаде Костов; Волен пръска слюнки срещу Костов; Янето джавка срещу Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата залагат капани на Костов; Пресата цапа Костов; Телевизиите чернят Костов; Dikoff се пули срещу Костов; Кеворкян мята Филчефф срещу Костов..!; „Райчеф, Колеф & co” баят уроки срещу Костов; Слави Трифоноооф храчи по Костов; Божидар Димитров гъргори против Костов; Бойко върти - суче – Костов му крив; На една певачка и изтекъл силикона – Костов я сецнал; Една бабичка в трамвая – от ОФ-то и казали да мрази Костов; Дядо и на бабата – на него пък, оня от Горе му казал да мрази Костов; Срещам едни ромейци – Костов не давал кебапчета. Един пътник за пандиза – той не бил, Костов бил виновен. Оня ден хубавото Наде се нацърви на Костов; Вчера и Сугарев ритна синята камбанка и почервеня... …………………………………………………………………………. И какво излезе?.. Всички във вехтошарницата, мразят Костов и му въртят номера.......? Как не ми се е случи да обърна етикета на някоя кукла, дето да мрази Костов, и да не се окаже, че е мутра, самоварчик, ченге или волен глупак!? Е, щом Те мразят Костов: - Аз избирам Костов! Ровя се за друг, за да имам избор на изборите. Но няма друг...! Щом всички са срещу Костов, значи ние сме За Костов.

Костов e мразeн от много хора защото разпродадe икономиката като на битпазар. Отдeлбо искашe да прeвзeмe о кмeтскитe избори и коуто градовe загубиха , той ги довърши окончатeлно. Спинняш лиси лицeмeрнитe му извинeния ? Нe съм чeрвeн но прeбоядисанитe чeрвeни като нeго и много други са за затвор

Този рептил на снимката(той не е циганин, както мнозина малоумно повтарят) за сетен път доказва, че понятия като морал и доблест са му чужди. Дори и да има някакво право (все пак бил доцент по Политикономия – макар и на социализма), няма право да се изказва. А вие му ръкопляскате, просто защото, както е казал Шопа: Най-мразим да мислим.

Избирах го когато трябваше да има промяна, когато му беше времето, когато Костов имаше сили да управлява държавата. Само че дебилите избраха Сакскобургодски, Станишев, Борисов... Сега вече не е за избиране минава 70-те си години. Вече е пенсионер и е късно да го избираме за примиер. Надявам се, че не сме като дебините американци и русначи да си избираме изкуфяли пенсионери да ни управляват доживот държавата. Пък и за нас е късно, моят живот вече е преполовен. Вече съм яко изцеден от разни олигархо-бизнесмени. И съм на гоини, когато трудно ще си намеря нова работа, а оше по-трудно ще е, да е добре платена. А и пенсионирането е далече, дали ще го доживея?

"Безвъзмездно раздаване на пари на нуждаещите се не е възможно, защото са ограничени ресурсите" Не е вярно възможно е! Държавата задели над 4 млрд. лева. за справяне с коронавирус кризата. Да посмятаме малко: Като отчетем, че у нас имаме 2 млн. пенсионери, които така или иначе са доживот на държавна безвъзмездна помощ. Като отчетем чиновниците, учитли, полицаи, военни, лекари т.е. всички, които са на бюджетна издръжка да кажем още 1 млн. човека. Като отчетем 1 млн. деца до 18 години. Като отчетем и още 1 или 1,5 млн., които взимат заплата над средната у нас от над 1400 лева месечно и се предполага, че имат спестявания и могат сами да се справят. Излиза, че всички ЗАСТРАШЕНИ у нас хората, са окол 1,5 до 2 милиона човека. Сред тях има такива с възможност да се справят сами. Например имащи банкови влогове и/или собсвеници на няколко автомобили и/или имота. Така предполагам, че най-много около 1 млн. българи, ще имат нужда от държавна помощ. Не говорим държавата напълно да компенсира загубените заплати и доходи. Говорим за помощ за да не гласуват тези хора. за което ще са достатъчни 200-300 лева месечно. 1 млн. хора по 200 левамесечно = 200 млн. лева месечно. Т.е. с 1 млрд. лева държавата може да спасява тези хора около половин година. БВП на България е над 120 млрд. лева. А държавният бщджет над 40 млрд. лева. какво са 0,001 млрд лева за безвъзмездна помощ за най нуждаещите се.

Грешка не 0,001 млд. лева, а 1 млрд. лева

“ "Безвъзмездно раздаване на пари на нуждаещите се не е възможно, защото са ограничени ресурсите" Не е вярно възможно е! “ Прав си - по принцип е възможно! И не само това - точно това в момента става в САЩ - и ще продължи да се прави още ... Това, което Костов казва всъщност е, че за България то е непосилно (за бюджета), и затова го нарича невъзможно!

"Като отчетем, че у нас имаме 2 млн. пенсионери, които така или иначе са доживот на държавна безвъзмездна помощ." - Това не е вярно! - тези хора не са на издръжка - те са работили по 40-45 години и са си внасяли осигуровки за пенсии!!

Нали искате да се борите с вируса? Защо наливате пари в В бизнес който го разпостранява? Намалете ДДСто на магазините за храна за в къщи и подобни бизнеси които поддържат дистанцирането. Тъпо правителство, ама какво да очакваш от пожарникар?

Откъде на къде ще се намаля ДДС на ресторантьори и хотелиери разни, повечето ресторанти и барове фраскат от 500 до 1000% надценка, хотелиерите по всички курорти в момента плащат 9% и пак крият и лъжат със заетост на леглова база!! Повечето хотелиери са милионери и ги облекчавате, БГ разчита повече на тризма, а от туризма се знае ще влизат най-много приходи! Странно сега лапате все още от еврофондовете, но после от къде ще влизат приходи в бюджета за пенсии и др, само Господ знае!!

Да поставя въпроса съвсем опростено, така че и най-простите да не могат да не го вденат: - Как постъпва държавата и органите и институциите към ... нарушителите на закона и правилата и разпоредбите? Предприема ли ВЕДНАГА съответните санкции и наказателни мерки и организиран контрол и с цел превенция на бъдещи нарушения и престъпление и има ли ЕАИННА политика и разбиране по въпроса без значение кои и къде са нарушителите или не? Тоест - адекватна, справедлива и последователна и предвидима ли е (в добрия смисъл) или не - тоест преследва ли САМО едни нарушители (и дори и да не са такива, като Иванчева например) и се разсейва за други, като Пеевски, Доган, Горанов,... или не! И как това рефлектира (деморализиращо) към всички!!! Значи ако някой крие доходи и печалби и не плаща (коректно) данъци и/или пере пари, и понеже държавата го допуска и не може или не иска да се справи години наред, или дори го толерира и осигурява и улеснява (вижте как Горанов чинно рапортува на Васил Божков и “дава ценни съвети” на шефа на Комисията за хазарта, например, а сега плаче, че Божков дължал 700 милиона такси - “сетила се Мара да се побара”, ...но никой не разследва как и откъде например Доган и Пеевски станаха толкова богати или една безработна манекенка е живяла много комфортно и луксозно и някой и е налял милиони, вкл. изсържайки я в луксозен апартамент в София и къща в Барселона...)

След Приеватизацията ЧЕРЕН Ваньо (Драгалевския Мавър) се оказа едър собственик на над 10 големи хотела в к-кс "Златни Пясъци", Сл. Бряг и Приморско които се водят на бушони (подставени лица) от бивши та мутренска групировка ВИС-2 Сега тия хотели на Костов ЩЕ бъдат празни и НЯМА да му носят приходи които да кешира във банката на Зетя си (УНИкредито банк) или да изнася в офшорки на о-в МАН

Ако и това е така - “радостта” Гешев къде спи? Когато не е зает да страхува или сготвя неудобни и посочени му от Пеевски и Борисов или обкръжението им жертви и мишени, вкл. с подхвърлени пари като подкуп или фалшиви обвинения и Кошарево КИ свидетели като Лазов или Ваклин?!? Защо не разследва авоарите и притежанията на Костов и семейството му, както и (истинската) собственост на тези хотели, защото е ясно че България е рай за прането на пари и на подставените лица НАВСЯКЪДЕ, вкл. в бизнеса, политиката и управленията..

Оооооо велики Командире, ще дойде време фалирали байганьовци да се редят на опашка пред къщата ти в Драгалевци, да те молят да се върнеш на власт!

този е ..... о боже от къде имат очи да се показват в ефир.

Аре още 1 ГЪЗ от ДУПНИЦА като Манафчийски този обаче е Черен цигански ГЪЗ

Няма по ниски цени в ЕС от ресторантите в България. Накъде да падат. А труда скочи в пъти и гони европйските заплати. До преди пандемията.

Проблемът е в прага за влизане по ДДС.50 000 вече въобще не е актуален праг.Кокло беше минимлната заплата през 2006г и колко е сега?! Реалният праг е около 150 000 лева за година.Тогава ще има по-малко фирми по ДДС и повече свободни служители които да се занимават с наисъина сериозните фирми регистрирани по ДДС.