Искров: БНБ е длъжна да отнеме лиценза на КТБ

БНБ е длъжна да отнеме лиценза на КТБ при отрицателен капитал. След решение по казуса, Иван Искров ще се оттегли.

Обратно в новината

Коментари - Искров: БНБ е длъжна да отнеме лиценза на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да иване но преди 6 месеца -които ти проспа-днес ти на тази банка утре други на теб-всяко нещо и действие има стойност

Искров, така ли каза чорбаджията ти Доган?

БРАВО!

ИЗБИЙ СИ ОТ ГЛАВАТА ДЪРЖАВАТА И БЮДЖЕТА ДА ПЛАЩАТ ГРАБЕЖА НА ТЕЗИ КОИТО СЕГА ИСКАТ ПОМОЩ !! Нямам нито желанието нито намерението да плащам или да ставам ортак на някакъв ОМАНСКИ ФОНД който като вторият по големина акционер на КТБ носи ПЪЛНАТА ОТГОВНОСТ НЕ САМО ЗА ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО , НО И ЗА ТОВА КОЕТО ПРЕДСТОИ ДА СЕ СЛУЧВА!!! ЗАЩО ДАНС И СЛУЖБИТЕ НЕ РАЗСЛЕДВАТ ТЕЗИ "ОМАНЦИ" ИЗТОЧИЛИ КТБ, КОИТО СЕГА ТЪРСЯТ "ДЪРЖАВНА ПОМОЩ" ОТ ОБРУЛЕНИЯ БЮДЖЕТ В КОЙТО НЯМА ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ И ПЕНСИИ!! ДЪРЖАВАТА НИ ДА НЕ Е ЧЕРВЕН КРЪСТ , ИЛИ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ!! А депозитантите да не реват като ободени мечета , а да завеждат дела както срещу БНБ за престъпно бездействие, така и срещу юридическия субект КТБ който им дължи пари!!!

КТБ няма какво да ги съдим, държавата е за съд, защото в лицето на БНБ не е изпълнила регулаторната си функция и не е предотвратила проблема на много по-ранен етап. Отделно от това съм сигурен, че ще има много групови искове заради това, че изплащането на парите на хората се забави толкова дълго... отново поради липсата на държава и решимост у мекотелите в БНБ.

ИСКРОВ НЕ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ЗАКОНОТВОРЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ВАЛУТНИЯ БОРД НАПРАВИХА ТАКЪВ ИДИОТСКИ ЗАКОН ЗА БНБ СПОРЕД КОЙТО НАЦИОНАЛНАТА БАНКА не може да отпуска заеми на правителството !!! Правителството обезпечава бюджетният си дефицит със заеми от ЧУЖДИ БАНКИ при нива на лихвата с 10 ПЪТИ ПО ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ по които същите тези банки ползват валутния резерв на БЪЛГАРИЯ!!! НЕ Е ЛИ ТОВА БЕЗУМИЕ !!!

и то много, искров! Кой си е затварял очите за нередностите в КТБ - управителния съвет на БНБ начело с Искров! Да отговаря пред правосъдието, затвор за тоя зависим от кукловодите безобразник

тия помияри от снимката както и василев вкупом са за затвора само че цацаров бил много-зает с разследването за катерушката от 100 лева премахната незаконно от хората на цецо ухото и трябвало да следва приоритетите спуснати от доган ..

Докато не изпълниш заповедта на началниците си от ДПС няма да се махнеш от БНБ. А тя е да ликвидираш КТБ за да заличиш и останалите следи, които все още не си заличил, уличаващи Пеевски, и останалите бандити от ДПС. Другият изход, по добър за България, някой герой да те разстреля. Ти ако останеш може и БНБ да фалираш и ликвидираш. Май си поставен там за ликвидатор, а не за друго. То май за друго не ставаш. Мръсни гниди продажни. Как пък на всички важни и отговорни постове в България само такива продажници и гадини са се настанили бе! То съдии от най малкото градче да най главните в ерархията, то прокурори, то висши министри и чиновници с някаква важна и отговорна длъжност. Как един няма за свяст, да не е корумпиран, да не е поставен от някого за да му играе по свирката, как само продажни гейове са се настанили на тези службици и мишкуват, режат, мачкат, грабят и колят мирния и честен народ. Българоубийци и народни изедници!

С тоя заспал народ може да правиш каквото си искаш.Баламосваш го с операции ''свтлина'',''скорост''и през това време му крадеш парите

БATKO

Искров има да изпълни и последната задача на Сорос - да фалира банката, та да може Сорос да гушне още някой милиард на български гръб. Забележете, че всички сороски мекерета и подлоги са за фалита на банката. А всички знаят, че богатството на Сорос е натрупано от удари срещу банки и валути.

След решение по казуса, Иван Искров ще се оттегли. Предлагам на Цацаров, Искров да се оттегли в Софийския централен затвор.

гарантиран депозит=депозит на КостоФФ

говниора искров и останалите тюфлеци от снимката какви заплати прибират за това което вършат да прикриват далаверите на мафята а старците да нямат и за хляб ..

вижте ги по Канал 3 какви мишоци са.

Искров що да не се оттегли.То не е лесно да се изхарчат толкова пари - трябва време,един живот не стига

Тоя наглец защо не си сложи примката,ами щял да се оттегля да си харчи парите ни

Защо не се казва нищо за отговорноста на червенотурското правителство на Орешарски. Ще покрием ли експерта Орешарски както покрихме Бисеров и други социалисти и турци

голяма част от крадените пари са при доган а бялата златка и дудука също намазаха покраи него като лични гювендии

Ами да, след като си е "свършил" работата, може и да се оттегли ..........

1. Сега той ще се оттегли да си харчи мангизите на някой самотен остров, 2. ДПС, ГРОБ и бсп са си замели следите от разграбването с помощта на ЦАЦАТА и ще опразнят фонда и ще изтеглят заем от около 5 милиарда за попълване на разликата и попълване на фонда пак... 3. Мат'ряла (раята на дпс) се радва че ще плаща... АМИ Супер ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ !!!

КТБ, да си харчи парите.

Сумата на откраднатите пари, взета като отношение към целият ни бюджет е огромна. Колко ли държавни предприятия ще фалират, колко ли народ ще изпищи. Истинското кардинално решение е-всички, който са взели пари, в кауща безсрочно, до като ги върнат. Те не са ги изяли и изпили. Нито изчезнали. Пари не изчезват-само си сменяват собственика. Затворите ни са пълни с кокошкари. Запада тотално ни отхвърля. Тая система е нещастието ни, което ще ни погуби. Нашият отговор трябва да бъде пропорционален. Преки избори на всички съдии, прокурори магистрати и тути кванти. Присъдите да се издават от 13 съдебни заседатели, избрани за всяко дело на случаен начин. И затвор, затвор за всеки, който е имал дори косвено отношение, към тая кражба на века.

БATKO

Не е точно така. Кредитополучателите искат да си връщат кредитите, но не им позволяват. Защото след като фалират банката, ще купят кредитите за жълти стотинки, защото се водят невъзвращаеми, а след това ще си получат парите в пълен размер от кредитополучателите. Така Сорос си е спечелил милиардите и продължава да го прави. И как няма да го прави, като цялата власт в България са все сороски мекерета.

Искам да знам ще влезе ли в затвора, или ще остане ненаказан като политиците ни.

не, ще се мъчи и тои в няква протекла виличка на Женевското езеро

Тоя не си ли е подал още оставката бе??

Да не е луд. 100 бона на месец заплата(или колкото беше там) за да си чеше мъдете.

Черен Ваньо,като експерт не каза ли къде са парите,и кой ги гепи???

стара схема на комунистите - кредитни милионери раздават пари (големи необезпечени кредити) на правоверните свои хора а неправоверните вложители да духат супата

Искров е ярък пример за ТОТАЛЕН ГЬОНСУРАТЛЪК. Той изпълни поръчката на мафията ППП. И явно чувства мощна подкрепа зад гърба си. Единствено Цв. Василев може да обърка сметките на престъпниците, съборили КТБ. Но тъй като и неговият косъм не е чист, той няма да проговори? Има ли изобщо МЪЖЕ в тази държава, готови да се борят докрай за ИСТИНАТА??? Имаме ли изобщо правосъдие? Или ще чакаме Съдния ден за престъпниците, който така или иначе НЯМА ДА ГИ ОТМИНЕ !!

Същия е като Станишеф!!

А Прокуратурата не е ли длъжна да заведе дело срещу целия Управителен съвет на БНБ за престъпно бездействие, довело до няколко милиарда щета за Гаранционния фонд, бюджета на страната и работещите граждани ??? Искров, разбира се, пръв трябва да "увисне на бесилото" ....

Този случай май ще се окаже по тежък от Пирамидата ЛайфЧойс която преди време запали хиляди българи със парите им по същата схема,но тогава на собственика на Банката Капустин съдът във България го осъди на 20г

НЕ ГУВЕРНЬОР, А ГОВНЬОР

В България аз не помня някога да е имало нормална банкова система. Преди още да замина най-честото, което чувах за банките от познати беше фразата "Имам един човек в банката. Обеща да ми уреди кредит" Уреждането на кредити е толкова дълбоко залегнало в психиката на българина, че за никакви нормални банки и дума не може да става. В чужбина разбрах, че кредит е дума, която също означава доверие. И тъй като доверието е нещо, което трябва да се проверява то тук всичко дадено на кредит от банката се гарантира с реална собственност 130%. Хайде помислете си как ще звучи : "Има тука един, който може да ми уреди доверие" На мен ми звучи като КТБ има само 13% гарантирани кредити. Така ми звучи. А на вас? Лечението. Прецаканите да си останат прецакани. Престъпниците кредитополучатели да се издирят каквото и да струва това и да се накажат строго по закон без всякакви изключения, а ако няма такъв закон да се гласува час по скоро че то България не остана, та банки ли.

И аз имам нужда от "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОВИЗИИ" !

ако ,,оберът,, един склад но ,,пазачът,, си е бил на ,,поста,, и нещата в него са ,,извадени,, от ,,главният,, портал, ще бъде ,,прибран,, като съучастник нали ,,пазителю,, искров!!! или за ,,банките,, има други ,,закони,,!!! по баи тошово време имаше един закон: за финансови престъпления над 200 000 лева разстрел като враг на държавата и народът!!! при ,,демокрацията,, явно ,,банкерите,, имат ,,дипломатически,, имунитет!!! прехвърлят ги на по високи постове!!!

Аз ли съм луд или всички наоколо са малоумни. Цялата банкова система виси на косъм. Никога и никъде вложител в Европа и САЩ не е губил и стотинка от нормален влог ( освен офшорката Кипър), въпреки правилото за 100000Е. Ако това стане в България сме свършени и след година заедно с Валутния борд сме свършени всички вкупом.

Ти си голям оптимист - къде я виждаш тая една година ?

sx69

Никой не си погасява кредитите. След 3 пропуснати вноски стават "лоши" и се провизират. От юни до сега - поне по 4 вноски - повечето кредити са за провизиране. Идва новата далавера: кредит за 1 млн го купува "наша" фирма за 500 хил. Взема 700 хил. от длъжника и всички щастливи и доволни. Остава едно поточе със студена водица за данъкоплатеца. Бас държа че тия с влоговете нас 100000 евро вече участват в подбна схема - аз ти погасявам кредита - ти плащаш на мен.

не съм сигурен че е АВТОМАТИЧНО отнемането на лиценза ... защо не се дава информация на Арабите/руснаците ? или положението е толкова назряло че не дай си боже да се оздрави източената банка голяма част от преуспелите млади шопари ще си останат само лай..нари каквито са си ... никой не може да ме убеди че на БНБ и трябваше 3 месеца за да открие "стъкмената истина" ... по скоро се търсеше решение как да се изкара положението по черно от черно

Ваньо, дай да не се правим на луди! Имало такива случаи в историята! Смях в залата! Къде спахте след като се е знаело за порочното кредитиране в КТБ? Ако бяхте истински професионалисти щяхте да опазите авторитета на БНБ, но вече е късно! Миришите на корупция!!!

Абе тоя високоплатен престъпник до кога ще му плащам огромната заплата? И като стана на въпрос той взимал заплата пък не си свършил работата ....Също като г-н главния прокурор...вече толкова време спи ,но заплатата си му върви.

Къде са парите на Топлофикация София ? Кой взе тези 80 000 000 лева ? Какво правим от тук нататък , сметки ли ще вдигаме да избиваме загубите ?

И 70 милиона на Булгаргаз потънаха в КТБ.

sx69

КОЙ - това не е въпрос, а отговор

Няма да ви плащаме корпоративните далавери! Този път толкова на едро се опитаха да ни минат обръчите от фирми, че даже баба Пена е село Долно нанагорнище нема се фане на въдичката! Неъстоятелността не изключва пазарното решение, с което ни припиват в момента, изключва само практиките, определени от редица експерти като (цитирам): "нечистоплътни банкови практики"

Ако държавата не спаси влоговете в КТБ над 100000Е, изтеглям всички пари от влоговете си и среден пръст за България.

Колко са твоите пари?

Мноого Паро , мнооого.

А защо ги сложи ВСИЧКИТЕ в КТБ, а не г разпредели в няколко банки? Решението твое, спасението - наше?!

ти не можеш да платиш нищо , защото нямаш нищо, а с такова мислене и никога няма да имаш нищо.

Ама аз нямам влогове в КТБ, не разбра ли ?

пич, извиняваи ма ти си се наденал на средния пръст и искаш и ти среден пръст да показваш? Тва трябва да са някви нови извратени стоики в Кама Сутрата.

Не оттегляне на Искров , а СЪД "за без действие с власт"!!!!

Ще го ''обесим'', но въроса е кой взе парите ? ? ? Пишат се за някакви 82 фирми, на само 7 човека, схеми, пируети. С това занимава ли се някой ? Или ще стане като с купуването на гласове? Всички знаем какво се случва, лицата се знаят, само отговорните държавни органи на щат и заплата към бюджета не знаят и не правят нищо .

Абе те да го "обесят" пък да видим следващия шеф на БНБ дали ще се мота 3-4 месеца.... да видиш как ще му пари под краката.

И какво излиза от цялата работа - и араби и руснаци са много заспали.Взимат им парите,а те си мълчат

и то с милиарди им ги взимат ... представяте ли си ???

Да а будните българи ще им плащат с лихвите,пропуснатите ползи и съдебните разноски когато спечелят делата срещу държавата.Май е по-добре да си заспал отколкото буден работлив и обиран постоянно.

Само като му глездам физиономията на др. искров преценявам, че не става и за продавач в бакалия, а те за гуверньор на БНБ го сложили въпросния послушко!? Е, видяхме какъв е резултата!

Банков надзор? Финасово разузнаване? МЕРКИ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, има закон за това, с отдел шефове и куп бюрократи ? ИЗЛАГАТЕ СЕ БЕ, ИЗЛАГАТЕ СЕ .КАТО ИЗМАМНИЦИ СТЕ . СКАПАНА ДЪРЖАВА, ТОВА Е . ВСЕКИ ЛЪЖЕ И МАЖЕ, ДА ОТЪРВЕ КОЖАТА.

Е, Писенцето на ДАНС си купи служебен "Ягуар" - ти кво искаш - няма време за дивотии, кара си колата и се кефи;о)

неделя след срещата на Борисов и Миков сутринта, отговаряха на журналисти, ТА стана въпрос за ДАНС и КТБ и двамата се изсмяха, че са им пратили доклада 2 дни след като всички медии вече били писали за фалита - смисъл показателно колко работи разузнаването, данс, манс и т.н.

Номера е ясен. Да влзе убитият. Едни 4 милиарда са прилапани от дебелите котараци. Сега ще има куп лакардии за рпостия народ.

sx69

Е ти пък 4 млрд... Че ще гушнат голяма част е сигурно. Ама котараците имат и разходи. За Гурме Голд...

ОТНЕМАЙ ЛИЦЕНЗА НА ТАЗИ ФИНАНСОВА ПИРАМИДА, ЧЕ ТЕ ЧАКАТ ЗНАЕШ ЛИ ОЩЕ КОЛКО В РЕДИЧКАТА!! ОТНЕМАЙ И ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ДЕПОЗИТИ ЗА НАД 75 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ КОИТО БЛИЗ 40 МИЛИАРДА СА НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА!!! ПО ЗАКОН ТОВА Е ЧАСТНИЯТ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В КОЙТО НА ПРИНЦИПА НА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНАТА КАСА УЧАСТВАТ 27 СВРЪХКАПИТАЛИЗИРАНИ ЧАСТНИ БАНКИ!! Хубавото е, че държавата не е АКЦИОНЕР в този ФГВБ!!!!!!!!! ДА МУ МИСЛИ БНБ С НЕЙНЕТЕ 30 МИЛИАРДА ЛЕВА АКТИВИ, КОЯТО Е ПРИНЦИПАЛА НА БАНКОВАТА СИСТЕМА!!! ВСЪШНОСТ ТИ ИСКРОВ НЕ БЕШЕ ЛИ ШЕФ НА ТАЗИ ТАКА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА!!! КАКВО И Е БЪЛГАРСКОТО БЕ ИСКРОВ КАГАТО ЗАКОНА И ЗАБРАНЯВА ДА ОТПУСКА КРЕДИТИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО , ДА ПОДПОМАГА С ЛИКВИДНОСТ БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ !!!!! Ами всичките активи на БНБ са в ЧУЖДИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ!!! Пълни сте с токсични ценни книги издадени от задокеанските специалисти които осчетоводявате не по пазарни цени , а по тези които РЕЙТИНГОВИТЕ АГЕНЦИИ са преценили , че струват !!! ОТ ТЕБ И ТВОЯТА ИНСТИТУЦИЯ ПО ИЗМИСЛЕНИ В ТОЗИ СВЯТ СА САМО АМЕРИКАНСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА, КОЯТО СИ ПЕЧАТА ЛИСЧЕТАТА С КОИТО СЕ РАЗПЛАЩА НА ОСТАНАЛИЯ БЪЛЕН С БЕЗУМИЕ СВЯТ !!!!

И да не се оправдават, че били заети с разпити в Прокуратурата, че току виж лъсне повтаряща се схема тази с КТБ - да ходят и проверяват и другите тия от Банков Надзор, защото само нас ни зорят накрая

ВТБ защо мълчи, тя е съсобственик в КТБ.

resol

този още ли смее да се изказва по темата - кога ще му отнемат неговия лиценз ?

Милиардите са в обръчите от фирми на БСП и ДПС.

Парите заминаха при изборите от Герб я сметни Мутрата колко пари е платил от откраднатите от КТБ пари на човек да гласува за него,по 50лв на калпак сметни милион по 50лв и ще видиш къде са парите от КТБ.

Какъв ГЕРБ те гони бе, парите ги взеха БСП и ДПС.

И ББЦ... Напоследък по-малко, но все пак по-рано беше пожар...

БНБ няма право да се позовава на одиторските доклади

С КТБ беше направен опит да фалират половин България.. Въпросите: - наистина ли дупката в джоба на КТБ е толкова голяма? - мужиците ли забъркаха тази каша? - кой иска да купи без пари одраните кожи на КТБ.... - кой трябма да опере пешкира?