Ива Митева: Най-правилното решение в този парламент беше за Изборния кодекс

"Видях, че да имаш добра експертиза е едно, но да бъдеш политик и да успяваш да балансираш между всички парламентарно представени партии и коалиции, е нещо съвсем различно", заяви председателят на 45-ото НС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А най-неправилното беше тая за председател, ама както и да е...

Ква, ква, ква, ква.... Каза една голяма бяла птица! Юристите в парламента трябва да бъдат само технически персонал, който да следи за противоречия в отделните закони! За нищо друго не ги бива! Имам достатъчен опит с тях! Трябва за народни предсатвители да се избират само специалисти в конкретни области, за да могат да предлагат действащи системи и правила, а не просто юридически издържани глупости!

"На въпрос защо не са приети поправки за за мажоритарния вот, Митева заяви, че промяната на мажоритарната система е нещо сериозно и е несериозно да се поставя на обсъждане в границите на едно денонощие" Приеха огромни промени в изборния кодекс за три дни но не искали да обсъждат мажоритарната система? Голям майтап

7 8 и ще си паднала

- партиите, които нямат присъствие в НС да не получават субсидии. Така щеше да се прекъсне дългата клиентелистка опашка, която присъства само заради субсидиите, а реално няма принос в политическия живот.

карикатура е тази жена.

а каза ли, защо в нито една бяла държава не се гласува машинно? или е щастлива, че настигнахме венецуела?!

лягай и брой си самаааааа!

еее, стига де! няма начин да няма поне една хубава черта! дори да е само оная черта дето ....

Някой може ли да ми обясни защо това, че задължиха всички да гласуват машинно е правилно. Това не е ли ограничаване на гражданите в правото им да гласуват. Иначе всички сме за честни избори, но да задължиш всички да гласуват машинно е обсолютно противоконституционно. Възрастните хора, ще се затруднят да гласуват на машина, но съгласно новия изборен кодекс те са задължени да имат компютърна грамотност за да гласуват. Иначе Ива Митева няма да каже, за нещо което е предложено и прието от нейната партия, че не е правилно.

и бегом в кревата бе комуниста

Митева, Митева- това беше звездния ти миг? И баста....връщаш се при папките и потъваш в забрава. И теб те употребиха...както шахматистката като еднодневки . Лошо!

Трудно ще се получи Промяната у нас, особено след потопа, който завеща бившия министър-председател. Принципът на управление на Бойко Борисов беше "след мен и потоп". Нека бъдем по-търпеливи! Важното е на предстоящите избори туморът ГЕРБ да бъде окончателно съборен. Тази политическа партия не се свързва с Промяна, а със Съсипсването на българите като цяло.

Но пък точен избор за един скапан парламент. Не можа да удържи нито едно заседание. Татяна Дончева я подпираше, ама то си е до можене. Днес като обиди БСП беше върхът

митева, ще ти разкрия една тайна от бъдещето! първата работа на следващото нс ще е да зачеркне точно вашия недоносен изборен кодекс! а този който "поправихте " с такъв плам, в основата си беше дело на мая манолова и бсп!!

Това не е основният проблем! Възрастните също с една образователна кампания ще се научат! Основният проблем е, че машините могат да ги обслужват само от една частна фирма и съвсем тесен кръг от програмисти биха могли да открият целенасочена манипулация в този софтуер. Ще стане същото като с едноръките бандити от слот машините! Печели този за който е посочено че трябва да спечели и няма начин случаен човек да види какво става! Всичко е пари... много пари... ужасно много пари! А с толкова пари може да се купи всичко и всеки!

Какъв експерт си? Натрупала стаж на дръжност "експерт", то не значи че си експерт. Може да минеш за експер областта на нищоправенето и празнодумието, както между впрочем подобните на теб в обкръжението ти.

стягай се! иде борисов 4

що се тръшкаш ма? това е цитат от творчеството на славчоучиндолски дето ще спаси България от простотията и мутрите!

Фъфлеща съска. Не можа да смята със 100. Татяна Дончева я командири. Истеричка писклива.

да си умен и да си 'на гости' при слави е по-скоро наказание, отколкото награда, не е ли ?

Мястото на Бойко Борисов е в затвора, а не в политиката. На предстоящите избори дружно трябва да му посочим решетките.

Г-жо Митева, председателството ви беше пълен провал, нямам предвид работата ви като експерт. Къде сте се набутали при този политически некадърник Светослав Трифонов, бягайте по-скоро от тези боклуци. Те са смешници и невежи в политиката, манипулатори и хиляди хора им се вързаха на простия акъл, в т.ч. и вие, разберете го.

То не беше ли единственото, което направихте за един месец??? И то междудругото. През повечето време всяка партия обвиняваше останалите в задкулисни договорки, плюеха се от трибуната на парламента, добре все пак че не се сбиха физически. Слушаш днеска сутрин говори Корнелия, че ИТН и ДПС били заедно, а само БСП били промяната, Карадйъ отговаря, че ГЕРБ били с еди кого си, Борисов си ги плюе всички подред, Мая кряска на бивши свои и на чужди, ДБ го играят все едно никога не са били в управлението... ЦИРК... пълен цирк. Държавата е в такава тежка ситуация, а те всички са се вкопчили в това да вземат един или друг процент повече на следващи избори... тъжно е, много тъжно

Мила моя доморасла политичке, експертиза не е това, което означава английската дума "expertise", което се превежда като "професионален опит". Но кой да ти го обясни...Но все пак това е нищо пред нескопосаните промени в Изборния Кодекс...това наистина беше нещо, което хора без необходимите професионални и морални качества направиха. А може би ако им беше направена медицинска експертиза преди да влязат в парламента това можеше да се избегне...

Става очевидно, че по сценарий ролята на този парламент е била да узакони възможното за манипулации с подмяна на вота и отхвърлено в цяла Европа машинно гласуване, с което да унищожи основите на демокрацията в България и той го направи. Бог да пази България!

Г-жо Митева,ще останете в нашета памет като най некомпетентната ,жалка и смешна председателка на НС.Ще останете с предателството срещу собствения си народ.Да промените изборния закон за няколко часа не е престъпление,а мажоритарния вот е.Хайде засрамете се малко.Колко години имахте на разположение от референдума.Защо не мислехте тогава.Да подлъжете 2.5 млн българи да гласуват можахте,но истината е,че никога не сте имали намерение да въвеждате мажоритарен вот.Всичко беше направено,за да може онзи учиндолски простак да си начеше крастата.Е,браво.Успяхте,но ще си платите за всичките си творения на гърба на народа.

Ама човек ако ги слуша партиите какво говорят всеки ден, ще развие шизофрения. Всеки ден са някакви обвинения в задкулисни коалиции от всяка партия към другите, когато някое решение не ѝ се хареса, и всеки ден спряганите партии са различни. То ще излезе, че всеки е в коалиция с всеки, или просто никой в парламента не знае на кой свят се намира. Не знам кое от двете е по-лошо!?

Най неправилното решение беше председателят на парламента

Баба ми е на 90г. И ВИНАГИ гласува.Как пенсионерите без техническа грамотност ще гласуват? Искам да им бъде обяснено как така приеха закон набълзо за нещо,което лесно се манипулира електронно и дистанционно? Тава е някакъв фарс!

Герб можеха да имат председател на парламента, ама очевидно не пожелаха. На всички ни е ясно, че г-жа Караянчева е дискредитирана в обществото и нямаше как да се приеме, чак малко нелепо изглеждаше номинацията ѝ. Вкараха свежи лица, не е като да нямаха подходящ избор. Просто със сигурност не са искали да имат председател. Имайки предвид скандалността на парламента, може и да са били прави.

Ами някой ще и помогне,тоест помагащият ще избере и ще гласува вместо нея.А какво ще избере той или тя,един господ знае.Поне в селата ще е така.

Не знам какъв експерт е но много злобно гледа.Имам чувство,че ще изкара картечница под бюрото и ще запука лошите ГЕРБери

Най хубавото е ,че и на тая и свърши мандата.

Не знам защо мислите Караянчева за дискредитирана,но определено новата успя да я задмине за има няма един месец.

Юли месец пак, ако хората си повторят гласовете, без да се замислят...

Пиша ти 3 плюса разсмя ме

Куку,ти вярваш ли си?

кофти! след месец слава , обратно в канцеларийката! впрочем закона с чиято промяна се хвали, е разработван точно от нея като експерт в нс!

Нямам предвид професионалните ѝ качества, заседанията ги водеше винаги много добре, в предишното събрание но начинът, по-който се тиражира нейното име по медиите след онези записи, е ужасно грозен... и съответно хората се настройват негативно

Някой дали я ебе?

носител на приза" досадник на републиката" и нова е шефката на умрелия парламент Ива Митевас този дразнещ менторски тон на прста селска учителка

Сбъркала си е професията.Да беше отишла в армията да постреля

не е ли почетно отреден на пчеличката Мая попринцип?

За сега само съседа.

Много добра си беше.

PEYTSCH

Не само ти, Митева, а всички новичките се лигавехте от улицата, демагогствахте, а сега видяхте че нещата не са такива каквито си ги мислехте ! Хич не се кандидатирайте повече. Крясъци, обиди, лъжи...СТИГА.

"Тя танцува само едно лято" ( разбирай месец ) Обратно при папките, не ставаш!

Ами кандидатирай се ти бе, да те видим умственият капацитет.

Тъпа туска пача ко се пъне