Спасиха ЕС от "италиански шок"

Отказът на италианския президент Серджо Матарела да утвърди за премиер кандидата на Лига и 5 звезди Джузепе Конте задълбочи политическата криза в Италия. "Уязвените" партии се заканиха да свалят президента от власт с импийчмънт поради "държавна измяна". Вероятно ще се стигне до предсрочни избори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат назначен служебен министър-председател след провал на опит за съставяне на коалиционно правителство дясно-ляво . Новият служебния е опитен по кариера , бил нещо подобно като шеф на ДАНС . Но това не е въпрос . В коалиционна програма на провалила се формация ляво-дясно имало редица пунктове относно италианският външен дълг , както и външната търговия с Русия , както и мерки за справяне с безработица , тоест социалните помощи : безусловна заплата за всички ! А сега , макар провалено всичко , проблемите не могат да се скрият с замах на твърда ръка . Какво точно накара пазарите на валути и акции , после ще се узнава . Но вече в доклад на ЕЦБ месец март 2018 е имал бележките относно отлив на средства вън от Еврозона .

да , новина от завчера . В преса от Британия сравняват днещен ден с "черната сряда" от септември 1992 , когато Британия , Пунд Стерлинг излязъл шоково от обвързаност по растеж със други европейски валути . Тогава лихвите на британски ценни книжа достигнаха скоково 12 % . Беше както очаквана реакция така и манипулация на ценните от страна на свободни търговци , купувайки и продавайки в минутен такт книжата от британският трезор . Днес технологията е много напред и цялата каскада отнема милисекунди вместо минути . В по-широка рамка се изтъква че въпросителни има не само в Италия,говори се същото за Испания, Португалия , както изад Океана Бразилия и на-ново Аржентина , тоест големи и значителни национални икономи . При тази обстановка отново влиза ив спектър не само икономията на ЕС , тоест ЕЦБ и нейното Евро , но същото политическо бъдеще . Какво да разпорежда Брюксел , щом Съюзът е застрашен от верига на фалити ? Няма да се стигне до такъв фатален край , но да си напомним Август 2007 , ценните на акции на връх Хималая , както и днес ценните книжа на връх Маунт Еверест ...

Поредния миришеш на пръст и вонящ на гнило либерален Резидент си търси белята, която ще получи но не от партиите а от Италианския народ, който гласува за тези партии, които на които либараста не даде мандат. Но всичко с времето си.

либерасткоджендарския ЕС ,Меркел,Макрон и Юнкер са го подложили на ислямизация ,по скоро от тях трябва да го спасим

Едва ли ще напуснат ЕС , Гърците и те се бяха напънали но реазбраха че ако искат да вземат пари от Русия или Китай ще трябва да се наведат още повече. Иначе тези несистемни партии имат интересна програма- намаляване на данъците и увеличаване на социалните помощи - яко.

Сега спасиха ЕС,с цената на демокраията,но утре няма да успеят.

Това в дългосрочен план не оздравява ес.

Няма нужда от коментари - ситуацията и в Италия, и в ЕС е ясна. Единствено искам да кажа, че и Туск и Юнкерк и целия политически елит на ЕС е марионетен. Единственото качество на тези хора е че са послушни изпълнители на волята на световната финансовата мафия, доминирана от евреи. Всички извратени и антицивилизационни политики, които възмущават европейците са вдъхновени от извратеното чувство за господарско превъзходство на една покварена върхушка, която е необходимо да бъде съдена за престъпления срещу човечеството колкото е възможно по-скоро.

Senator1

Може да опитат с номанация на гPаф Pи.ски

Няма спасение до като джендърите Плюнкер,МакАрон ,Туск и такива като нашият ШЕРБЕТ се пишат фактори на гей уйдурмата!!!!!!!!!!!!!!

Що за идиот си ти? Защо пишеш глупости? На колко си години? Знаят ли родителите ти какво правиш, докато те са на работа?

Само на мене ли ми се струва, че кликата в Брюксел просто не иска да изтърве кокала, до който се е докопала... без абсолютно никакви усилия?!? За какво изобщо, по дяволите правят избори италианците след като джихадистите от Брюксел трябва да им одобрят правителството, по подобие на Германия и Франция??? Защо, по дяволите като не искат италианците да са част от ЕС, не го напуснат??? Защо ЕС като не иска да плаща за масрафа на италианците, не ги отсвири, по живо, по здраво??? Отговорите дайте, а не захаросаните обяснения, че еди си кой бил анти, а другия про европейски настроен, истинските отговори дайте, по дяволите:)))!!!

Как да го напуснат Италианците ес с такъв президент, който гази закона, а мястото му е в затвора.

Няма право да спира мандата. Ще го гръмнат на улуцата , като куче, със Италианската мафия шега не трябва.

Само Великобритания успя да се оттърве от ботуша.

Не разбрах в заглавието какво е "италиански шок". Не разбрах също ЕС? Не бе, хора, шегувам се. Всичко е ясно. Ето какво ми е ясно: 1. Брюксел не иска ново Правителство на Италия в тази конфигурация и нареди на Президента да си изнамери причина. Той го изпълни. 2. Някой някъде да е прочел от Вас за движението 5 звезди друго освен, че е "антисистемно"? Едва ли. А, вярно ли е? 3. Фламандските, валонските и всички от целия свят чиновници ядосаха италианците, а те могат да им отговорят "по южняшки". Като всички хора по света и те искат щастие и справедливост, а не постулати и заповеди. 4. Зная също, че ако Италия излезе от ЕС- такъв няма да има ! 5. Това не е Англия с нейната екстериториалност от континента, с нейните "специални отношения" със САЩ, като англоезични, въпреки водените войни между тях. Великобритания е остров и се гордее с това. Тя можеше да е в Европа, но не иска-има си Ламанш. Италия няма Ламанш. Докъде е Европа на Изток? Обикновено ще чуете "До Урал"? Ами, ако е зад Урал до Монголия? 6.Едно е сигурно- Днешна Италия не е древен Рим, но не и Брюксел- има история.

Демокрация.

След десетки години дълбок сън ...Европейците се събудиха Оковани в Демократини Окови !!! Нищо засега не може да разбие тези (Германски) окови...те Задушават до смърт всеки дръзнал да се противопостави срещу тях !! Няма демокрация няма плурализъм ...100 ЕС Диктатура !! Англианите се оказват все по Прави ! България с ГЕРБ отаяно гребе за да спаси Германската Потъваща лодка ЕС ! Не България ...Германия спасяваме !

Я напрово да се отменят изборите! От къде накъде ще гласуваме! Направо да ни назначават управниците! Робството е свобода! Лъжата е истина! Диктатурата е демокрация! ЕС е или нов СССР или поне 4-ти Райх! Хайл Меркел! Хайл Борисов! Долу Тръмп, Орбан, Салвини, Льо Пен, Фараж, Вилдерс, Качински, Земан... Долу народите от Европа! Долу белите! Долу християните! Да живеят черните, заелените, лилавите, холата на дъгата! Докарайте спасителите на деца от Мали, Ливан, Сирия, Афганистан и най-вече - колкото повече ислямисти и джихадисти, толкова по-добре!

Ако чакаме Италия да спаси ЕС, забрави ...

Проф.Савона не застрашава италианските семейства и граждани и не поражда несигурност в италианската икономика и банкова система, а само изтъква недостатъците, които доведоха до кризисната ситуация днес. Той е един от съознователите на ЕС, но неговото виждане за ЕС е различно от това на днешните технократи в Брюксел. Малко търпение ...... след два/три месеца, когато ще се проведат новите избори със сигурност тези две партии, които неправилно са наричани антисистемни, евроскептични и т.н., ще стигнат до 80 % и дори повече и няма да имат никаква пречка за създаване на собствено правителство.

"Ако имаме министър, когото не ценят в Берлин, това означава, че е правилният министър." Де да беше само в Италия... "В Италия решават италианците" БРАВО! У нас решават Началниците.

""антисистемното ""Движение 5 звезди" Какво е това движение срещу системата не разбрах ! Аман от неграмотни драскачи ,назначени по роднински или на сексуална основа !

за спасители и освободители

Псевдо-демокрацията - народът гласува, но после финансисти и шепа бюрократи вземат решенията. Като не им харесва нещо, спират го. Ето, този не им харесвал като министър - няма правителство. Егати и демокрацията. А уж тези две евроскептични партии са спечелили изборите, а не ги допускат да си изпълнят програмата. Искат глобалисти на власт.

И тогава по какво се различава тази "демокрация" от управлението на Сталин? Той поне не е харчил пари за избори. А тези само се правят, че питат за нещо народа. Както е казал дядо Маркс: Държавата е класов инструмент на богатите. Те може да се представят за работещи в интерес на народа, но всъщност управляват само в свой собствен интерес. Всичко останало е демагогия.

се различава от Сталин ? Няма стотици хиляди в лагерите, няма невинни жертви, ама ти откъде ще го знаеш , нали ?

Паисий Х

... "няма невинни жертви"?! Ай, стига бе. Верно ли? А бомбардировките на страните от НАТО над Либия, Сирия, Ирак и Афганистан до какви жертви водят? До "виновни нежертви" сигурно!? Точно от базата в Авиано, Италия, излитаха амер.самолети.

В Либия от бомбардировките са загинали десетки хиляди ПЪТИ по-малко хора отколкото при руските в Сирия.

айде опорни руски точки деее, бутафория сте вие!

Неслучайно фашизмът се е зародил в Италия. На Запад демокрацията всякога е била една бутафория, първите по-сериозни сътресения спрямо вековечното статукво на йудокрацията го доказват.