Още две силни земетресения в Италия взеха поне 15 жертви

Трус с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер беше регистриран към 7 часа по Гринуич тази сутрин в Североизточна Италия, съобщи Франс прес. Вторичен трус от 5,3 степен бе регистриран около 13 ч. местно време (14 ч. българско).

Обратно в новината

Коментари - Още две силни земетресения в Италия взеха поне 15 жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разликата в около 0.2 степени по Рихтер означава, че италианските земетресения имат с около 60% по-голяма амплитуда от нашите. Това всъщност никак не е малко и не се знае какво щеше да стане тук, ако ни се бяха натресли и тези допълнителни две десети или ако епицентърът беше по-близо до София.

Да забранят на Берлускони да си кани момичета! Абсолютно да му забранят да заглежда фидосова!

на италианците,това тяхното е на истина трагедия,а не псевдотакава като в перник,5 пари не давам за лигльовците там

До съчувствам: 5 пари не даваш, защото не струваш 1 лв. и защото ако имаше три капки "промит" мозък, не би написал подобно нещо!

От тиква и пъпеш не може ли някак си да се добива газ?

Ами то така или иначе се добива - зависи какъв газ имаш предвид.

амй вие в дира трудно ще вденете , но ще ги повтарям всеки ден.ГеофизичЕСКИ, като математически , икономически , биологически , географски ,геодезически , исторически и т.н.Надставката -ен носи съвсем друго значение.Учете , за да не ставате за смях.

Нямам нищо общо с ДИР-а, но понеже виждам, че и ти не се даваш лесно ще ти предложа да отвориш сайта на БАН (като отвориш Гугъл напиши просто БАН геофиз, за да не влизаме в излишни спорове). Та там с големи букви пише ГЕОФИЗИЧЕН. Ако от БАН не знаят как им се изписва института...

Не сме македонци за да изписваме всички думи не -ЕСКИ

Ако в Италия строяха като у нас, жертвите щяха да са по-малко.... А тези земетръси вероятно ще секнат като минат : Частичното лунно затъмнение на 4-06-2012 и транзита на Венера - 06-06-2012 А иначе нАучните наблюдения за днес от института за космически изследвания и технологии сочат спокойна геофизична обстановка.

а не ти ли мина през ума, че България не е така населена?

"а не ти ли мина през ума, че България не е така населена" Особено в София и Перник:)

Моля ти се, не дърпай дявола за опашката! Недей да важничиш точно сега, когато си толкова уязвим.

Не е важничене, а само надежда...

Ей сега, към два и нещо, пак яко е клатило в Италия.

Остава само Везувий да си каже думата, за да се сложи епилог на Помпей ...отново.

също и слънчевото затъмнение, също и гневното слънце... са все теми за цензуриране. Като измрат форумците, за какво ще му се плаща на модератора? Не си "ритайте хляба", господа журналисти! "Брашняният чувал, народът мърша създава хляба, а "политиците" му го вземат=крадат и размахват калъчка, ръжен, за да не се "рита".

Засега 6 жертви ...

+1 = 7

Е да, но тази новина доказва, че последващите трусове не са задължително по-слаби. Обезпокоително е...

Да благодарим отново и отново на Бог, че у нас при същото по сила земетресение нямаше жертви, да се СМИРИМ, да обуздаем алчността и агресията си, да се ПОКАЕМ и да помолим Господ за милост и закрила от бедствия и занапред.

Със сигурност Господ и Св. Иван Рилски са те чули и защото вече почти 1000 години разпъват "чадър" над България. Обаче в Народното събрание не те чуват, затова са земетресенията. Вместо да направят така, че да се стимулират технологиите за употреба на "токът" на Тесла и "газът" на Илия Вълков - Юл Браун, дУпетатите ще толерират съсипването и отравянето на земята ни чрез добиване на шистов="шевронов" газ. Затова се тресе земята край София, за да "узреят" тиквата и пъпеша за запазване чиста и красива Българската Природа. Също така новият хамерикански Генералгубернатор да си свива перките, за да не си замине ... като след гейпарад.

Единствениия смислен и позитивен коментар. Аз непрекъснато благодаря, че при нас не се случват сериозни природни катаклизми.