Иран и Италия подписаха споразумения за $18.4 млрд.

Италия и Иран подписаха споразумения за сътрудничество на обща стойност 18,4 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Иран и Италия подписаха споразумения за $18.4 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно,че Иран ще търси Италия за договори на такива нива,а не фалиращата Русия.Италианците имат индустрия,имат традиции,имат БВП по-висок от Русия

Множество италиански фирми бяха изпълнители на различни проекти в Иран ,още по време на Ембаргото! Имат традиции и иранците се доверяват на италианските фирми за различни,проекти в нефтопреработването,енергетика и други! Ако България се беше опитала да вкара фирми там по време на Ембаргото,щеше да бъде изритана от там с шутове,защото не е полезно да се обират нефто-долари от държава с правителства надупени на всички големи сили,и не отстояващи националният ни интерес!

'ни съдираха кожите от работа,преследваха ни,убиваха ни и ни хвърляха на свинете за вечеря' ехаааа! той направо за филм на хичкок! ти като си 73-ти набор, кога точно комунистите те хвърлиха на прасетата? като беше 15 годишен?

Значи руснаците са се разбрали с Иранците още миналата година, наскоро и китайците потвърдиха това което вече се бяха договорили с иранците, ей ги сега и италианците се отчетоха... остава да видим дали за останалите е останало нещо че и те да захлебят покрай падането на ядрените санкции.

Може и да си прав...ама нашите консервни комбинати произвеждаха продукция с етикети на фарси, карове и двигатели правехми с упътвания пак на фарси...

никой не ще русия ! почему ? та тя така стриктно изпълнява подписаните договори и поетите задължения ! защо никой не иска ?!

Не,Свинсон- визирах,че нямаше нужда да се върти бизнеса на западноевропейците при положение,че имахме предприятия,бълващи стоки.

За Италия ясно, ама ние какво подписахме? Нали имаме най-правилното правителство на света? Или те знаят само да дерат по няколко кожи от собствения си народ. Сега разбирам защо младите, умни, талантливи и работливи българи бягат, като от чума от територията България.

Преди 25 години, и враговете и приятелште на България я наричаха Балкански тигър. Мачкахме и Европа и съседите по всички показатели. СО МАТ беше най-голямато транспортно предприятие в Европа. Факт.Иранският шах построи магистрала Тракия и хвърляше златни пари в хотел"София". След това САЩ изкараха от Франция свой човек Хомейни, който като \Бин Ладен им разказа играта

ние подписахме че са ни върнали дългъ... ама не са го върнали

И какво сега, петролът по долар за барел, а в България на цена като при 100 долара за барел? Ами всички цени на свързаните стоки и услуги? Каква е тази икономика, каква е тази "наука"!

От 2 години Иран има ядрено оръжие.Руснаците им го направиха.Обучиха им кадрите. Имат С-300. Имат СУ-34. Е, как няма бъзливите говедари да свалят санкциите.Къде ще ходят ?

Откога точно имат Су34? Май нещо се поувлече ;) С300 не се отдавна нищо особено -американците също ги имат.

Явно не си бил в съзнателна възраст по времето на Студената война, СИВ и Варшавския договор.

А ти като беше в съзнателна възраст ни обясни за колко сладки комунистически левчета купуваше един империалистически долар пред Кореком ,за да си купиш ретроградни дънки,Кока-кола в кутийка и бонбонки Тик-так.Кажи ни за 1983г...колко беше курса.Но курса в часовете когато имаше ток!!Или през 1988г!!Когато на татко ти му се полагаха 2 кисели млека и 1 хляб...20 литра бензин(на месец)...и това всичко справедливо разпределено на ТАЛОНИ:-)))) Но вие сте били богати,защото тати и мама бяха от системата на МВР и МНО и носиха безплатни зелени чорапи и кафяви обувки(с дупки):-)))

"Или през 1988г!!Когато на татко ти му се полагаха 2 кисели млека и 1 хляб...20 литра бензин(на месец)...и това всичко справедливо разпределено на ТАЛОНИ:-))))" Този период е в началото на 90-те и е добре документиран както от медиите, така и от други документи. Все може сам да прочете в Интернет. Няма да излъжеш никого.

Навремето пишех тук по ник kinder surprise именно като закачка с тези,които за лъскави корекомски стоки си прос*аха държавата. В тотална грешка си за мен и за родата ми. Личи ти колко си млад.

Държавна цена 0.98 стотинки за долар, пред Корекома вървеше по три лева а в студентските общежития по 2... А щом си чакал за дънки пред Корекома значи още тогава не си обичал българското, щото ние произвеждахме и родни дънки и дънки на ишлеме , същото се отнася и за маратонките, а за производството на кока-кола,дори в кутийки, България има лиценз още от 1968. А и не забравяй че България изнасяше работна ръка от 1965 година та за долари са работили къде 600 000 човека в 35 страни по света, а за рубли в Коми са бачкали къде 200 000 та за тях също направиха щандове в корекомите та да си купуват коли и бонбонки Тик-так с рубли-)

Ето,виждаш ли- толкова си можете. Нищо не можете да дадете като аргументи, само можете да обиждате и да се опитате да принизите личността на човека с данните. В постовете ти никога няма и грам конкретика,грам мисъл- само обиди,подигравки,лозунги и мантри. Типични еничарски тролчета.

и кой точно те е обидил ? ти сам се обиждаш с този ник

По-добре комунист,отколкото еничар-демокраД.

А ти като се пишеш такъв убеден комунист ни обясни каква теза застъпва другаря Ленин в произведението си "Философски тетрадки"?? Или какво обяснява Маркс за овцете и хората в труда си "Капитала"? Иначе всички сте големи комунисти русофили без да знаете колко знака има руската азбука и купувахте на черно долари пред Кореком:-))

Никът ми е една закачка с войнстващите американски тролове тук,далеч съм от комунизЪма. Въпросите ти са наивни, като за първокурсник в икономически ВУЗ, както и опита ти да ме причислиш към тези,които пазаруваха долари на черно.

Ще ни осветлиш ли защо? Може би защото през демокрацията папкаш американски грантчета,а от стокообмена с Иран-нищо?

ами защото вече мога да ходя , работя и живея където си искам , без да питам партийният секретар !

Поправка: можеш да ходиш и да работиш където ти дадат; същото ,както преди. Иди работи в САЩ,както ти се иска- ам амай освен за бригада да късаш билетчета на лунапарковете не те допускат,а? Явно не искаш да живееш и да работиш в България,та като плъх напускаш корба,който западняците торпилираха.

Ами тогава защо според вас не се спряхме само до премахването на партийните секретари, ами унищожихме цялата си икономика и пазари?!

Днес 17 мрд договор с Италия,утре договор с Франция за 23 мрд,преди месец договор в Китай за около 15 мрд. Утре Иран ще закупи 114 самолет Еърбъс,закупил е 30 итал. хеликоптера Аугуста,платил е на Китай 2 мрд долара за строеж на ж/п. линия м/у Техеран и Машад за скоростен влак.Ще закупи лиценз за монтаж на коли ПЕЖО(които и до сега правеше-модели 205 и 405). Договорени са с Канада 60 самолета Бомбардие за вътрешни линии. Не успях никъде да намеря информация за внос на самолети руско п/во,на скоростни влакове руско п/во,на автомобили р/во,на камиони,стругове и микроскопи руско п/во. За феновете на нефта и газта ще поясня ,че са продадени права за развитие на нефтени полета на италианската АНИ и на френската Тотал Акитен.А сега се сещам ,че французите правят най-добрите ядрени реактори в света. Ние пък за всеобщо удивление изнасяме бойлери,мебели,ел.радиатори за Иран.

ти шейх на лада виждал ли си ? или с валенки ? няма да видиш! никогда !

Явно имаш "демократични" ограничения за интрнт, за Русия не т дава резултаи};-)) Иран е подписал договори на стойност 21 милиарда долара за закупуване на сателитно оборудване и самолети от Русия, съобщи днес Манушехр Мантеги, изпълнителен директор на Иранската организация за авиационна промишленост в интервю за руската агенция "Спутник". Мантеги заяви, че договорите са били подписани миналия месец на Международния авиационно-космически салон в Русия. Договорите са за закупуване на оборудване за изкуствени спътници и за пътнически самолети, уточнява БТА.

Хм....симпатичен си ми, няма да влизам в спор...нито аз ,нито ти сме виждали договора с Русия!!!Но за внос на руски пътнически самолети:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))... Не си глупав и не се излагай!! Добре ,че не си писал ,че ще внасят и Лада Калина и Лада Веста:-)))))))))))))) Що се отнася да сателитно оборудване никой не знае какво е предложил Китай(преди 15 дена лично ген.секретар на ККП беше на крака в Техеран.).Никои не знае и Корея и Япония какво ще направят. Ясно е ,че всеки се бори за парче от тлъстата баница, но в ЕДНО бъди сигурен!!!Русия ще е извън първата петица на партньори. Така както в момента е извън първата 10ка на партьори на Виетнам!!!!!!А познай там кой е на първо място....:-)))))? Като няма какво да предложиш, ще си стоиш в кьошето като суровинен придатък и ще си налагаш парцалките(валенките и ватенките)

Аз пък прочетох в Лента.ру,Газета.ру.Рамблер.ру ,че Русия спира финансирането на спогодби с Иран на стойност 5лрд долара!!!!Това се прави с цел да се стабилизира бюджета)обяснимо е,а и нормално бих казал. Спира финансирането на ВЕЦ в Киргизстан,спира финансирането от 3мрд долара за строеж на АЕЦ в Бангладеш. Замразява строителството на Силата на Сибир(много ниските тези цени бе)....и т.н. Така ,че като агитираш(не казвам, че лъжеш)....помисли ,че и други хора могат да сричат на руски!!Да отсяват информация от руски вестници и сайтове. Та това с 25 мрд за ИРАН ми прилича на мост до Крим през 2017... М/у другото може ли да ми посочиш в кой руски сайт да чета докъде е стигнал строежа на моста??:-))))))))

А с България какви договори има?

преди политическите промени, докарали в БГ прословутата демокрация, стокооборота на Бългяриа само с арабските страни беше 13 милиарда долара. Тук, сигурно хейтърите, които мразят дори себе си, защото са се родили българи, ще кажат че това е било износ на оръжие. Дрън дрън ярина. Износът беше: домати, краставици, консерви, телешко и овнешко месо, 120 хиляди афнета, тютюн в несметни количества, а купувахме нефт на префернциални цени. Дойде демокрацията, западняците ни лишиха от тези пазари, изместиха ни, заграбиха ги, местната комунистическа и дисидентска номенкалура с помощта на Мистър 10% ликвидира промишленострта а с помощта на Филип Димитров ликвидира селското стопанство. Сега живеем демократично, но сме бедни като листни въшки, ядем западните ГМО, бият на децата ни химически инжекции, вместо ваксина, управляват ни мутри. Но ние се гордеем с единственото, че може да пътуваме навсякъде с този паспорт. Само това ли е демокрацията?

О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш Болгарин?

Защото са му "форматирали харда" и не знае нищо за българската промишленост, за СОМАТ,за престижа да си българин в редица държави по света,когато отидеш там в командировка,примерно; за силата на страната ни във военно отношение и т.н и т.н.

ми що не си дойдеш на село , да гледаш тютюн и аФнета и да изнасяш ?

$13 милиарда са множко за да се каже за онова време, но всичко останало е точно!

на България сега, след 25 години е едва 86 милирада ЛЕВА, а тогава беше 90 милиардса долара. В тези милиарди има 1.6 милиарда оръжие, 1.2 милиарда стругове и машини, 2 милиарда електротелфери и електрокари. Айде стига топкова, защото пак някой ще каже че лъжа. Амо не е зла някой да почете малко повече, включително някои неща макар и апокриофни, ги има в интернет. Съвременната номенклатура затрива всички връзки с миналото защото им боде очите. За нас света започва от 1989-та. А преди това?

През 80-те години в разгара на ирано-иракската война в Иран дневно влизаха до 100 камиона на СОМАТ, а обемът на българския износ надхвърли 1.6 млрд. долара. Днес износът ни за Иран е десетократно по-малък и се състои само от тютюн, торове и лекарства. Но пък сме щастливи, че живеем в демокрация...

Ще добавя,че дори и при този нищожен обмен и износ се обогатяват шепа паразити- местни олигарси и чужди компании, а не българската държава и народ.

Само ще добавя, че с кораби зареждахме Ирак с оръжие в същото време. И двете държави знаеха за това, но си търгувахме без проблеми.

Така е Пепи, но тогава изнасяхме оръжие и за Ирак, и за Иран, а затова годишните премии на заетите в оръжейната промишленост бяха между 30% и 50%. А че се знаеше, знаеше се, само че сега се знае, че с жалките остатъци от оръжейната промишленост и старото съветско оръжие зареждаме украинските нацита и главорезите от Даеш!

А ние (България) колко споразумения подписахме с Иран и за колко милиарда?

Сега , ако бехте послушали ТИквата, щяхте да продавате Агнета за Иран.

Иран с невиждана страст се връща в цивилизацията. Която пък цивилизация се напуска, бавно и полека, но неотклонно, от путинова Русия... И не, война няма да има, много е опасен путин за цивилизацията с ядрените си оръжия. Вместо война - петролът под $10/барел! И Иран ще помогне за това... Като пусне петролът по долар... :)

те зомбира така, че ти е изтрил мозъчните клетки?

Дрис, дрис, аз съм горд путинист!

че докато ЕС отива да прави бизнес в Иран, то Русия отдавна навлезе в там.Толкова я е страх Русия от цената на петрола, че вече две години купува по 500 хил.барела дневно от Иран срещу доставка на земеделски стоки и оборудване.Руснаците взеха и цялата иранска ж.п мрежа за да яреновират и електрифират-взеха решение да предоставят 5 млрд.долара, приеха вече две завършени и пуснати атомни централи и строят още четири.

земеделски стоки и оборудване от русия ??! стига бе ! ряпа и лопати , може би ?

Този нефт по кой нефтопровод го карат към Русия??А сетих се,с цистерни го карат по новия мост над Каспийско море:-)).

Стокообмен м/у Иран и Русия - 5 млрд. долара! Стокообмен м/у Русия и Китай - 29 млрд. долара! Стокообмен м/у Иран и Китай - 550 млрд. долара! Мухахахахахаха!

минуси, но това не променя фактите, путлеристан загива.

Само с лъжи не става-стокобмена межзду Китай и Русия е 90-100 млрд.долара за 2015г., а този между Иран и Китай е 25 млрд.долара.Разбира и ще расте но до сега беше долкова.

Айде бе, измисли нещо друго, че и ние имаме Интернет!

стокообмена между Иран и Китай бил 550 млрд.долара-ти да не си изпил газта за осветление

Ъм България де е бре, или са ти втаковали охуто в бохуто, вместо стокообмен.!. Цървули на машини и технологий никой не обменя а? МУУУХАХАХАХА

Борисов, не спи!!! НАБУКО е Български проект!!!!!! ДЕЙСТВАЙ!!!!

А бой по празната манерка. Вики Нула идва пак Хм

А за Руския бизнес кога?

Добре облекчават визите. Рускините вече сменят турците с иранци.

Горко на Саудитите.

Горко на путлеристан, Китай подписа дългосрочни споразумения с Иран и СА, мурзилките ще шльокат самогон и ще замезват с газ и нефт.

Добре, нека да е така. По никакъв начин това не влиза в противоречие с написаното от мен;-). Вие не разбрахте,че аз не обичам руснаците- аз просто мразя западните колониалисти и сателитните им марионетни държави,включително средновековната СА. Руснаците са ми приятели като враговете на моите/нашите,българските/ врагове-нищо повече.