Затрупаният луксозен хотел бил единствен в парка Гран Сасо

Затрупаният от лавина хотел "Ригопиано" в италианската област Абруцо е четиризвезден и е единственият, построен в националния парк Гран Сасо.

Обратно в новината

Коментари - Затрупаният луксозен хотел бил единствен в парка Гран Сасо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е единственият ...ама щом сте казали.

Там където има опасност от лавини не се строи навес, за хотели да не говорим.

На това му се ви публика малшанс. От други публикации става ясно, че по време на удара на лавината хората са били на партера да чакат да ги евакуират заради земетръсите. Точно където първо влиза лавината и нагоре докъдето стигне. Иначе на последните етажи щеше да има оцелели. Най-отдолу плътността и налягането на цялата маса са най-големи и по-трудно да се образуват джобове с въздух.

гледах снимки от хотела - планините наоколо са покрити с дървета, интересно дърветата не спират ли лавините

Построен хотел в национален парк под лавината отдолу!!!... Алоу, къде са ви природозащитниците... да ви пратим от Банско двама- трима да ви оправят екологията... Милата италианска корупция, дето е толкова симпатична, че никой не я забелязва, а даже е с фолклорен елемент...

Ние щото сме си оправили нашата корупция, че на италианците ще оправим... Жалко за загиналите. Срещу природата човек е безсилен.

има си брюксел и за тяхната ама не вижда там нищо..., а това убива

трагедия! скоро разглеждах реклами на ски хотелите с най-красива панорама и първете две-три места бяха за италиански хотели(ако не и този същият) в Алпите-тогава си помислих,че са построени на опасни места...

Хотела не е в Алпите, а на Апенините, долу горе на ниво Рим. Заметресението беше в този регион.

Ако можеше нещо подобно да се случи на всички "велможи", построили си незаконни къщи в парковете и защитените райони по света, бая щеше да оредее популацията. Жалко за невинните гости на хотела. Надявам се сега "бизнесмените", застроили въпросното място, да бъдат напълно разорени от исковете на роднините и вкарани в затвора от държавата.

Прав си, но е строен преди 40 години, в държавата-майка на мафията, наследници на Римската империя, дали ни мъдростта "парите не миришат". Срещу съответната сума са построили много красиво нещо на много кофти място.

комунист

Абсолютно вярно. Така или иначе днес някой ще го отнесе- къде финансово, къде /ако е жив/- и лично;-).