Рим: Виена да не издава австрийски паспорти за Алто Адидже

Рим се притеснява от австрийски план за издаване на паспорти на германоезичното население на италианска провинция.

Обратно в новината

Коментари - Рим: Виена да не издава австрийски паспорти за Алто Адидже | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Адидже не може, а на Атидже може ли?

Няма германски език ,има немски ,какво си кълчите езиците на фльонга!

Добре де, тоя плъх Таяни беше скоро в България и не каза, че трябва да забраним двойното гражданство. А за Австрия други говори. Аман от двойни стандарти в тоя ЕвроДебилски съюз.

-"Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който е италианец, също я разкритикува, защото "Европа е сложила край на сезона на национализмите"."! Таяни е брюкселска подлога на гейската брюкселска администрация,затова в европейски Брюксел е нормално по улиците му да циркулират всякакви цветнокожи от цветовете на дъгата,и по рядко бели люде!Затова бягат като дявол от тамян от думата "национализъм" и проповядват унищожението на чистите национални раси!Тотална порнография! Това е равносилно,ние да не даваме паспорти на българите от западните покрайнини,ако те желаят това!Та те са си българи,независимо от неправдата на Европата и историческите присъждания в сръбска полза!Тука примерът няма никаква разлика!Това е "Южен Тирол",равносилен на "Запхадните покрайнини"

Всички тези проблеми са забъркани от победителите в Първата световна война. Не можеш ти да отрежеш с молива на картата една територия, населена с един народ, и да я дадеш на съседна държава, населена с друг народ. Това е бомба със закъснител. Както виждате, бомбата избухва след цели 100 години дори в две от най-богатите държави в света! Какво да говорим за много по-бедни страни, каквито са нашите балкански страни! И после Балканите били барутен погреб на Европа - ами, вие, "великите сили" го направихте такъв!

До сега, няма "-изъм" в политиката, който да не се изродил до "кретенизъм".

Всичко е много хубаво във философията на националистите, докато не се появи същия образ в съседната държава. Колко пъти трябва тъпата Европа да почва от нула, докато се научим не знам...

Това не са австрийци! Австрийците са татари. Това са древни болцани! И се кланят на Бог Болцан!

А бе тъпанар смотан,малко си учил!

Доколкото знам в тази провинция всичко живо шпреха на немски. Това си е Австрия, а разликата с Македония е, че там италианците за разлика от сърбите не са извършвали насилствена асимилация, депортации, не са налагали силово заселване на етнически италианци в областта, на които да дадат властта- медии, управление на общини и т.н. Което иде да рече колко гадни копел.та са сърбите

Табелите са на италиански и ладински.

Как изглежда ладинския език спрямо немския? Нещо като македонския спрямо българския ли?

А турците не са гадни копелета, като избиха и изгониха всички българи от Одринско? А гърците не са гадни копелета, като изгониха или погърчиха българите от Беломорска Тракия? А румъниците не са гадни копелета, като прочистиха етнически Северна Добруджа? Като гледам единствено сърбите са оставили етнически българи в Западните покрайнини, всички други съседи са ги избили или прогонили.

Заминалите за родината си Турция по тошово време, вече са двойно повече, не говорят български, не са работили в България, но имат и български паспорти за да гласуват и държавата ни изплаща пенсии на онези влезли във възраст.За наша сметка!

Значи, в Италия може да няма двойно гражданство, а в България - не може?

Точно за това упрекваха Русия че дава руско гражданство на жителите на Абхазия, Южна Осетия и Крим. Дори и санкции и обявиха. Веднага санкции срещу Австрия.

Много са ти неадекватни сравненията!Това е равносилно,ние да не даваме паспорти на българите от западните покрайнини,ако те желаят това!Та те са си българи,независимо от неправдата на Европата и историческите присъждания в сръбска полза!Тука примерът няма никаква разлика!Това е "Южен Тирол",равносилен на "Запхадните покрайнини"

Русия е многонационална страна.А в Крим са си етнически руснаци.така че няма грешка в сравнението.

Значи за германците не може, а за анадолците може двойно гражданство.Време е да се преразгледа двойното гражданство на живеещите в Турция с български и турски паспорти.Време е да се преразгледа и статута на националистите от етническо-турската партия ДПС.Днес един такъв нарече Патриотите "националисти".Не виждам нищо лошо в националистите-хора които си държат за нацията.Тези от ДП -които явно работят за чъжда държава и интереси и не само това но и против България , не бива да се подминават безнаказано..Време е да се приеме и закон за имената в пределите на Република България-Списък с разрешените и само фамилията може да се запази-никакви Каролин-клери или Симеон-хасани или Местани и Догани.Българско име Ахмет няма, фамилно може, но лично и бащино не.ДПС исккали власт,И за каво я искат-да я дадат на Ердоган и Гьокче ли.Вън всеки антибългарин от пределите на България и ЕС.

Какво значи "Виена да не издава паспорти...." като гледам никой няма да ги кара насила тъй, че решението ще си бъде на хората или ще излезе, че това не е много италианска територия.

jingiby

Гдето е текло, пак ще тече...