Макрон и Меркел остават без съюзник след изборите в Италия

Изборите в Италия оставиха Макрон и Меркел без партньор за амбициозни реформи в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Макрон и Меркел остават без съюзник след изборите в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само Cилвио Bерлускони ще ги оправи тия двамата джендъри!!!

ДА ГЛЕДАТ РУСКИТЕ ИЗБОРИ И ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ ОТ ТЯХ...НА ТАМ Е ТРЪГНАЛО !

Меркел си има съюзник / нашият/ , а Макрон да му мисли.

Той съвсем са изгуби.Само тича горе да целува,после пада в партер...пак целува...

Макрон и Меркел ще бъдат изолирани от целия свят.

150+

''Европейската реформа е важна'',докато окончателно затрият Европа. Двамата се надушиха като крастави магарата. Фани единия,утрепи другия....

Какво искат тия два джендъра?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Да бе да... Те Меркел е Макрон искат да построят светлото бъдеще а някакъв все още неизвестен италиянец щял да ги препъне по пътя към един нов по-хубав и по-справедлив ЕС;)

Макрон ?!!! Меркел ?!!! хахахахаххахахахаааааа

ако се съобразяват с българите ...които искат да имат заплати като немските но да работят като гърците не въждам как ес ще процъфтява . реално при една чиста демокрация управляват ....мързелите които почти винаги са преобладаваща част от населението...ето при нас са 80 % а дори и при немците са над 50% щом избраха меркел . виж как франсетата скачат на реформите на макарона опитващ се да дисциплинира и реформира тяхната администрация и държавни служители

ти остави какви мързели са европейците, пък дори гърци и българи. но за какво беше милионният внос на най-големите търтеи на света-от близкия изток и от африка. мързелът им е толкова голям, че собствените им страни приличат на "ла*ни дупки" по израза на тръмп. и тези безпросветни мързели се домъкнаха в европа, за да ги хрантутим и тях, както хрантутим индийските навлеци!

писах процентите на избирателите които са ...мързеливи и тъпи а ти питаш що меркел е на власт и защо покани скакалците !! а и забравяш , че много от политиците работят срещу ес и европейските народи обслужвайки американски и други интереси.

скакалците в италияидват понеже франсетата и краварите бомбиха либия и кадафи го няма вече да спира лодките на либийският бряг. а макаронаджте са тъпи и дориходят да вадят скакалците от либийски води ...достатъчно е да и звъннат , че има бедстващи и ония отиват и си ги прибрат от либия !! ма после плачат , че останалите държави не били солидарни ??? а меркел покани шалварестите щото явно и харесва как са се интегрирали турците в германия

Положението в ЕС вече наближава преломната (революционната) точка, защото: 1.Елитите (Брюкселската бюрокрация) не може да управлява по старому, по новому явно не умее - или не показва с нищо ще дори мисли по този въпрос. 2. Масите (народите от ЕС) все повече осъзнават в каква безизходица са ги вкарали и затова не искат да живеят по старому - затова и евроскептичните партии повишават своето влияние. Именно заради тази ситуация се отчупи първият айсберг - UK. Остава да видим кой е следващият...

Баба Меркел с хубавеца Макрон живеят с илюзията ,че ще реформират Европа .Те не осъзнават ,че удара който Меркел нанесе на ЕС с покана ,,Добре дошли мигранти " раздели ЕС ,докара напускането на Англия и създаде недоверие в гражданите на ЕС.В създалият се миш маш в ЕС ,нарастват позициите на националистите ,лъжепатриотите и национал социалистите.Да не забравяме ,че зад океана на базата на налаганият нов ред ,нямат нужда от силен икономически,политически и военен ЕС.Не на второ място е подкупноста и продажноста на част от европолитиците ,които за 30 сребърника работят срещу ЕС и Европа .Намаляване на финансите на ЕС с напускане на Англия и повишаване на воските за членство ще доведе до брожение в съюза и нови напускащи държави.Това ще докаже ,че формулата за по нататъшно съществуване на ЕС се е изчерпала напълно.Да му мисли България с унищожената си промишленост ,селско стопанство ,армия,демогравски срив и вегетираща вътрешна и външна сигурност.

истината е, че колониалната им пасмина беше препълнила англия много преди глупостите на меркел. виж само поредния скандал с изнасилването на английски деца от пакистански банди, това е още от 80-те години на миналия век започнало! и пак се правят, че нищо не е станало, а това нито е първи такъв скандал, нито е последен!!! белите лица в големите им градове вече са разредени до невъзможност, но брекзита го базираха изцяло на ненавист към източновропейци-поляци, балтийци, и най-вече-на българи и румънци, като нито веднъж не споменаха думата цигани! обаче, за лицемерието и либерастията се плаща-и британците ще платят и ес ще плати! имам предви обикновените хора на англия и ес, не политиците, които осраха нещата...

Тия двамцата нищо не осъзнават. Тия седмици в германската преса усилено са се шашнали защото никой политик не е знаел че в Германия имало бедни. Поводът са батални сцени при раздаване на безплаен обяд и храни на бедни граждани в град Есен. Там се оказва че масата били чужденци, но се редели по няколко пъти за храни, пререждали другите, вдигали скандали. И управата за развадане на храни се видяла в чудо, взела решение само на родните германци да дават храни. Това втрещило германските политици. Оказало се че за първи път едва ли не те разбрали че даже някои известни в миналото германци се редели на тия опашки за ядене. Ама след това решават да продължат с партийнта линия, решили че всички може да се редят, и германците нямат вече никакво предимство при храните, а чуждестранните майки, деца и болни. Нищо че не са работили за да направят възможно това безплатно ядене, нито без никакви гаринции че някой в бъдеще ще може да изработва безплатното ядене.

Въпросът е какво търсим ние като държава в яловия европейски съюз,след като инкасираме само пасиви във всяко едно отношение?

Баба и внуче

Народът плаща като работи на две работи за да има дом и да изхранва децата си.Защо бе меркелице не се поинтересуваш ние българите ,,как оцеляваме,, БЕДНОСТ,БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ,СИМВОЛИЧНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ТА СМЕ ПЪРВИ ПО СМЪРНОСТ И НИКАКВИ РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИЙ.ЕТО ЗАТОВА ТЕ НЕНАВИЖДАМЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ЕНП,ще гласуваме за скъптиците ,то и без това потъваме благодарение на теб.

Глупости! Та бат' Бойко не им ли е достатъчен като "надежден партньор" за всякакви реформи (разтурвания)?

кои ще ,,реформира,, ...,,реформаторите,,...???

Заради политиката за приемане на бежанци тези двамата ще съсипят Европа и ако не се спрат ЕС до няколко години няма да съществува!!! Поне сега надявам се са осъзнали грешките си,поне Меркел,защото Макрон не е участвал в нейни политики... Не спрат ли да приемат бежанци в алчността си за работна ръка,пък ако ще и убийци да навлизат,ЕС е на боклука!

Абсолютно нищо не осъзнават. Елитите живеят в техен си свят. ББ също нищо не осъзнава, смята че България е ок. Мигрантите не работят, не се интегеират, не се образоват, не искат и не могат. Те идват от общества, които не са извървели естествен културен път. Имат и убийствено агресивна религия. Само напълно луд може да каже, че "ислямът е неразделна част от Германия". Вместо да каже-който ще живее в Германия, да бъде германец, ако не може-вън. Ще стават големи трагедии. И то скоро.

Не работят за обикновенният данъкоплатец,а и в никакъв случай Болшеството мигранти няма да се интегрират,просто ще си ги изхранваме.

Испания май бе забравена в статията. Защо ли? Но като гледам очертава се приказката за орел, рак и щука май. Наникъде. Не ми се вява Макарона да успее. И французите ще последват Италия и това беше.

Че ЕС в брюкселският му формат е приключил, е ясно за всеки, който поне малко има усет за история. ЕС (като Брюксел) и Европа са две различни неща. Брюкселската диктатура е просто вариант в развитието на Европа, при това най-лошият. Либерализмът уби Европа-глобализъм, отворени граници, мигранти безконтролно, феминизъм, джендър проекти, намеса на НПО във властта, отричане на националното и на държавността, унищожаване на малки икономики, заличаване на вековни култури, послушно изпълняване на заповеди от САЩ, издадени от невежи фактори. Сега щели да спасяват Италия... в Германия и Франция е същото настроение, за Брекзит да не говорим. Броени месеци остават. Тежко и горко на глупава България.

Ако ЕС беше само икономическа платформа, без политически диктат, нямаше да се стига до кризи. Трябваше твърд отпор на миграцията, която е либерална фантасмагория. Не трябваше да се рушат Либия, Ирак, Сирия, Украина. Трябваше да се контактува силно с Русия и нейните съюзници, без диктат и идеологии, така както никой не придиря на Китай, че са комунисти. Русия можеше спокойно да е в ЕС икономически, без сегашните политически конфронтации. Нямаше да се случи Крим, Донбас и още хиляда трагедии, които предстоят. Зад всичко това стои САЩ, докато там управлява deep state ще е така.

хубаво си го рекъл, но не става ясно "глупава България" какъв по-правилен избор имаше през 2007 година? или тъничко намекваш, че путинско-гундяевска рашка е правилният избор?

Наистина нямахме избор. "Глупава" е, защото не съумя като общество да е като Унгария, Чехия, Полша. Глупава е, защото гласува за царе, плевнелии и бб пожарникари. И за това не са криви митични ДС, комунисти, нито гундяевци или Путин. Такива сме си, затова имаме такива правителства и живеем като скотове.

ес се оказа недоносче - икономическо, политическо, социално; реваншизмът на германия се провали; провалиха се както еврокултурното наследство, така и ценностната система; жалко, но факт; надеждата е в консолидирането на истинската Европа - поляци, чехи, унгарци и австрийци - те отстъпят ли - край на една цивилизация

много думички, много нещо, а думата е една-мигрантите. какво очакваха да стане и в италия, както и в австрия? та италия е почерняла буквално. видяхте ги оня ден-маймуни трошат ренесансова флоренция!!! финансовата криза, сполетяла света и европа в частност е поправима, случвало се е неведнъж и е циклично. но това, което си направи европа само за 2-3 години, страхувам се, е непоправимо! тая дивашка и неинтегруема гмеж, която на всичко отгоре са непоправими търтеи и нерези, е такава отрова в тялото на континента, че нищо вече няма да е същото! те донесоха клоаката си в европа, заразиха европа с клоака и връщане назад няма, а за такова престъпление спрямо европейците разплатата ще е страшна и може да коства наистина разпада на съюза в някакъв смисъл. а това е много зле за България, на нас евразия не ни трябва, това сме го сърбали вече...

не ме интресува дали италия е почерняла от емигранти по ме интересува и грижи защо и ние българите без воина и природни бедствия напускаме,измираме(лидер по смъртност в европа ,обезлюдяващи провинции,градове и села извън дълбокопровинциалната селскотарикатска столица-софия! то нашата къща гори а сме се загрижили за държaви които нямат граница със нас!

пиша конкретно по статията. може ли поне пет минути на ден да не се вайкаме само за собствения си пъп? защото проблемите на европа са и наши проблеми и крахът й ще ни касае пряко, ако се случи. а, да- ето ти още един повод да се повайкаш и пооплакваш, щом нищо друго не те интересува. така по-добре ли е?

нашите приятели-краварят доналд тръм и руската братска нам православна мурзилка-путин ще се погрижат евросъюзът да оздравее и да се отърве от гнилите и безполезни държави членки .които не могат а и не искат да подкопаят политикоикономичектата корупция и престъпност,а получават само еврофондове и евросубсидии !ако те не се справят ще бъдат смачкани от международната пазарна коюнкура която не прощава грешки!или имаш пари или нямаш!

Макарон остана с баба си сам да строи пясъчни кули, а другите хукнаха да играят на криеница.

Надутите недоразумения и евро-джендъри с девиации в сексуалното поведение, наречни кой знае защо политици в западните държави, вече толкова се оплетоха в собствените си лъжи, че никой не може да ги оправи!

Hа тези, двамата им остава, да ударят коляното пред путин, ако искат силна Eвропа, защото Eвропа се разпада като CCCP, а Pусия,... става все по силна!! факт!!;))

И на теб защо ти е притрябвали силна Европа ,с БГ колония? Колкото повечесе карат с Русия и водят търговска война сс САЩ толкова по-добре за нас защото разпада е близо.

аре, стига с тоя ваш путин, бе! горна волта с ядрени ракети...

ЕС е недоносче с много майки но без баща.

Макрон и Меркел - водачите на евроГейския фашизъм!!!

шалварест...забрави австриеца курц

профит. А знаеш ли какво значи фашизъм? Къде си чул тази думичка и от къде идва фашизъма? Ти си стар пенсионтер с подарен стар лаптап!

Дебил платен,точно старите пенсионери знаят какво е фашизъм.Явно ти не знаеш какво е фашизъм.