Уникален сорт черни домати разработен в Италия

Италианска фирма от град Пиза съобщи, че пуска на пазара разсад на черен домат, който е уникален сорт, разработен от италиански специалисти.

Обратно в новината

Коментари - Уникален сорт черни домати разработен в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си ги ядат.

за производството на черните домати е използван нов вид пластмаса.. не мерси...

те и сегашните на магазина са долу горе от това направени :D

Ключова дума 'разработват' ... нищо истинско няма да има в тия домати.. само химия.

Трябва да си луд,да ядеш такова черно ГМО което прилича на нещо от WC.

Аз колкото пъти си купя диня все е зелена. Тука ще е същото. Как да го разбера дали е узрял.

А италианците уж са естети хора. Този път не улучиха правилната рецепта. Домата не е ГМО. Но е получен от кръстоски между нормални и ГМО домати. Все тая.

Когато си смени цвета от зелен на черен, береш и ядеш. Да Ви е сладко!

ДА РУЧАМ ГРОБИЩАРСКИ ДОМАТИ, ИМАМ СИ МОИ БГ

Представете си шопска салата от черни домати....мерси да си я ядат.

С колците ли се ручат тез домати?

Хахах, яко. Създадат нещо такова и после "Не е ГМО". Те и у нас създадоха кръстоска между кайсия и слива в Пловдив и после по същия начин викаха, че не е ГМО. При това резултат от 20 годишни опити, въпреки че, забележете, според биологията това било невъзможно, но накрая са успели.

Тия жабари какво разбират под РУЕН ДОМАТ

Наи вероятно ще са като сините сливи, които са червени, докато за зелени, а стават сини чак като узреят.

Аз ще си ям розови български домати, дето са три пъти по-месести от всякакъв внос. А пък който иска нещо друго - да му е сладко, но без мен.

По-вкусен от българския домат няма, този специално е с вкус на жилава пластмаса!

а в българия имаме червена тиква, която упорито се прави на синя...

за БГ домата, за това и ЕС иска да ни вкара по задължение пластмасата и да затрием нашите сортове, например биволското сърце

Подобни лилаво-черни домати, само че по-пастелен цвят има и в Испания, но не са много популярни. Може би не са по-вкусни от червените.

Знаеш ли - има и други теми освен политиката

Защо сините сливи са червени, когато са зелени? ;) Цвета едва ли е най-важното нещо. По-скоро вкуса и различните качества.

Kalin

От много време съм спрял да купувам вносни домати.Купуваш домат плащаш много вкус НУЛА!Къв ти е кефа?Само да кажеш ядох домати на външен вид.А тая черна порнография да си я държат за себе си.като ще плащаш поне да е за нещо качествено и вкусно а не за модни боклуци.

Чакаме официалното представяне на първия клонинг, а после и хибрид между човек и животно/ по избор/.

Що си мисля, че Дядо Божи е по-умен от тия? Ако имаше нужда от тях, той отдавна да ги беше боядисал.

Между човек и свиня има вече доста индивиди :D

Защо трябва да чакаш? Иди до Брюксел, европейската комисия - там има всякакви такива мелези. Но, съдейки по работата им, получените хибриди са с увредени мозъци. Нещо експериментът не е съвсем успешен...

Биволско сърце не е български сорт.

+++

То и сега има почти черен сорт. Вкусен е дори през зимата, ако сравним с обичайните пластмасови домати тогава. Подсилили са малко боята италианосите.

Търся червени патладжани.

В Италия съм пробвал поне десетина сорта. Разликата е само в големината и донякъде в цвета. Вътре са си с аромат и вкус на пластмаса. Та нищо чудно и новият домат да е такъв...

А ще може ли на този як домат да се очертава в бяло и "Веселия Роджър" ?

Зрелите стават по черни. А ние ще пазаруваме със спектрометри.

"Черни" домати има от столетия и са популярни в Америка поради екзотичния си цвят и наситен вкус. Традиционните такива сортове произлизат от Русия и Украйна. Преди 2 години гледах черни от Тула ("Black from Tula") и бяха вкусни, но не им понасяше съвсем нашия климат. Нямат нищо общо с модерните пластмасови сортове. Предполагам, че новото в тоя сорт е селекцията за максимално "черен"(по-скоро патладжанен) цвят.

И турско сини с оранжеви дръжки да направите , по-вкусен домат от от Българският розов няма да направите никога .

Чудя се въобще как сме яли досега червени домати!

Е как, с колците сме ги яли разбира се :)

Да бе - има, разбира се!"Биволско сърце" и "Идеал"...опа-а-а... ама то те са си български...

То по естествен път се създава и мулето като кръстоска между магаре и кон,по-издръжливо е,но е безплодно.Вчера пък гледах едно предаване как са създали специална порода кози с ген от паяк,чиито мляко се използва за добив на прежда,което си е генно инженерство,целта им била за заместват износени човешки сухожилия в бъдеще.Във всеки случай,колкото и да ги хвалят новите домати никога няма дори да ги докосна.

В Италия, доста разбират от домати! В тяхна кухня това е по-основен продукт отколкото олиото и зехтина например! Този домат няма да върви много! Най-вече за украса ще се ползва!

Не знаех, но това не им пречи официално да ни го забраняват, има го в списъка отнасящ се за БГ

Ми тя природата е глупава, как да направи такива домати. Хубаво, че бяха щъкащите човечета по нея, че да и дадат акъл. Сега да почва да ражда такива домати.

А ние, с розовите краставици, кво да прайм...

Доколкото знам, "Идеал" е американски сорт, селектиран през 1930те.

Аз доколкото знам, портокалите ги боядисват в оранжево. И не изглеждали точно както си ги представяме.

Е, и? По-ВКУСНИ от българските домати няма, които ги има все още, де...

Не знам ама вносните са гадни на вкус... Искам си български, па макар и червени.

Трябва да се върнат студентските и ученически бригади тогава.

Абе, това са патладжани бе!!!!!

По-вкусни зеленчуци от българските няма по-света , а българския домат е уникален по вкус и консистенция ! Обиколил съм света и се убедих в това !

Тези от ЕС скоро ще си направят и розови краставици. А познайте защо :)