Историята на Поля - как майчините сълзи спасиха живота й

Първото дете у нас, което спечели битката за съществуване с помощта на кардиовертер дефибрилатор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живей и помагай, момиче, това е мисия! А системата, тя,,,

"След редица изследвания се определи, че батериите на дефибрилатора са изхабени и така се наложи да се направи втората операция, която струваше 30 000 евро. Нямахме тези пари. Майки ми се разплака, защото бяхме в безизходица. И тогава я е видяла собственичката на мотела. Разпитала какво става и след като разбрала, ни каза в прав текст, че ще поеме половината сума." ""Аз дължа живота си на дефибрилатора. Това са фактите. А притеснителното днес е това, че Здравната каса не го поема. Така пациентите са обречени. И това е причината да отправя апел за промяна. Във всички европейски страни поставянето на кардиовертер дефибрилатор се поема напълно от държавата. Дано и у нас стане така." "Иначе България е на едно от последните места по имплантиране на кардиовертер дефибрилатори. Лидери в това отношение са Германия и Италия със 700 устройства на 1 милион население, средноевропейското ниво е 300-400 дефибрилатора на 1 милион, а в България са само 10 на 1 милион души." Това ли е държавната политика за намаляване на емиграцията и връщането на българите зад граница? Причината за ниския брой имплантирани кардиовертер дефибрилатори в България най-вероятно се дължи на лошо диагностициране и бедност. По-лесно и по-евтино е някой да умре, да го заметем тихичко и да продължим да сме Швейцария на Балканите, отколкото да го лекуваме...

По-глупаво заглавие не може да се измисли...

Горкото дете... През какъв ужас минава то и родителите му... Пожелавам им сила и щастие.

Да си жива и здрава Поля! Бъди силна и не спирай да се бориш! Въпреки, че не се познаваме ти за мен си олицетворение на Вярата и Надеждата за всички хора със сърдечни проблеми. Дерзай и ти желая много успехи и щастие, както и за семейството ти!

Сърдечно съм наследствено обременен ..дядо, майка.. След коронарография в ,,прилична клиника,, установявят, че и двете платна на митралната клапа са надлъжно разцепени и регургитацията е ..IV, V ..степен. ОТКАЗАХ ..касапската операция,, ..не се товаря, ..ежедновно разходка 5-6 километра.. Дано Господ ми помогне още няколко години! Бях всестранен спортист с аеробен капацитет 5800 кубика на дроба. ..тегло 84 кг. ХАПВАМ и пийвам по малко ..за Бог да ппости.

Карай си я таkа ,брат! ..Кротко!

При тебе е добре сърцето да си тупа с 45 -55 удара.. Не се товари физически и психяшки!

Да е живо и здраво момичето! Респект и Бог да даде здраве и радост на докторите, които са се грижили за нея и на жената дарителка! Доброто да им се връща по 10 умножено!

Радвам се за това слънчево момиче. Нооо мн. хора карат коли по-скъпи от моята, че и по две имат, телефони - повече и по-скъпи от моя, телевизори по три, ама 5 000 не им се дават! Чудно племе сме станали.

Време е нещо да започне да прави държавата за гражданите си ! Не е нормално хората да умират, а държавата да си трае !

че един нечитав умрел!? Секи божи ден мрът по дарогите съвсем здрави!? ..A?

Изключително ме разчувства историята на Поля. Прекрасно и борбено момиче. Хубаво е, че се споделят подобни истории, за да могат други да черпят от силата и куража й да се борят за живот. Дано има и много хора с финансови възможности, които да подкрепят нуждаещи се и да им върнат надеждата за по-добро бъдеще. Бъдете здрави и ценете живота!

Симона, БРАВО за коментара ти !!! Ти си човек,.... а ТОЗИ ПЛЪХ,.. които ти е сложил МИНУС , да му Е.П.М-на !!!! ИЗРОД ДОЛЕН !! ДАНО и ти си получиш заслуженото, ДОЛНА ТВАР!!!....;(

Пий си хаповете по-редовно, че много се пенявиш в стил психично болен.

Дир много ботове ви налазват :) Направете нещо.

Нямаше нужда от пошло заглавие за това смело момиче и семейството й. Дано италианката бъде трижди дарена със здраве и щастие! Дано всички дарители и лекари бъдат горди с детето, което са отгледаши заедно! Благодаря на всички вас! Умножавай, момиче, добрината и щастието! Прекрасен живот ти пожелавам!

Обожавам Италия и нейния народ .Там хората са наистина прекрасни !

аз живея в Италия от 3 години, мога да кажа,че са отворени, но да са по-добри от останалите... не са. Лъженето, краденето и далаверите са им в кръвта. Това,че една жена е помогнала, не може да се генерализира. Мен са ме лъгали и крали доста пъти, а работя в универистет. Не ми се мисли с по-нискообразованите как стоят нещата.

Абе ТЪПАКО, кво като си работил "в УНИВИРСИТЕТ" , чистиш му кенефите вероятно или миеш подовете на коридорите, а ??? Какво ми се правиш на интересен "Ниско-образованите" ????? КАЦО, АФАНГУЛО !!!

Олеееее .. Олеееее ! Много се разстроих докато прочетох Историята на ПОЛЯ! Искренно и пожелавам ЗДРАВЕ ! Многоооо, Многооо да е здрава и да забрави за миналите страдания !

По кое не сме на последно място. Може би само по алчността и лакомията.

Успех, слънчице. Здраве, щастие и сбъднати мечти. Поклон пред науката и професия медицина.

Едно голямо благодаря на изобретателите и производителите на кардиовертер дефибрилатора Научният прогрес и технологиите правят света па добър - не чалгата, анцузите разни култур педалчета и оставалата сволочь

Класическа схема на съдбата. Тя взима, но и дава...както и обратното.

А толкова богаташи в родината пръскат пари по разни парцалеси за едното е..... Бъди щастливо, мило момиче!

Точно това си помислих и аз. Някаква непозната жена, от друга държава, собственик на хотелче, просто решава да дари. Кога ли ще прочетем, че някой от БГ любителите на Майбах, Ферари, Лачборджини и пр. лъскави автомобили, вместо да се изперчи с лъскавото си возило е дарил на което и да е болно дете в България нещо, че някой от дУпетатите е дарил от коледния си бонус на дете в нужда, че ..... повръща ми се, като мисля за тези същества (това не са хора) .... Браво на момичето, дълъг и щастлив живот да има.

Нещо в твоя пост ми напомни за небеизвестното семейство Баневи... А колко още има като тях...

Не го дължи на сълзите на майка си, а на доброто сърце на хотелиерката..

Нея Господ няма да я забрави за доброто дело