Историк: Има съпротива срещу влизането на Македония в ЕС и НАТО

Спорът за името на държавата е много сложен, съществува риск за грешно решение, смята проф. Христо Матанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Момчета и момичета! Има нареждане от шефа, Гърция и БЮРМ да се разберат за едно име. Макетата трябва спешно да влезнат в НАТО, докато ЕС е нещо в неопределено бъдеще. Така, че няма нужда от коментари. НАТО :искаме БЮРМ при нас. Гърците да си седнат на дирника, иначе ще плащат дълг до забрава(фалит).И,Ципрас клетка.

Е и какво , ако макетата не са у НАТОто?

А БЕ, МАТАНОВ, ТИ 4-ТО ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕЛИ СИ ЗАВЪРШИЛ, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ? Я СТИГА СИ ГОВОРИЛ ПРОСТОТИИ! КАКЪВ ПРОФЕСОР СИ, КАТО НЕ ЗНАЕШ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА, ВИДНО Е ЧЕ СИ СИ КУПИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО.

Бе, като гледам , боли ги макетата кукуруза за нас?

Основно проблемите на Балканите и в частност на България са били и се създават от т.н.Велики сили.Разпарчетосаните на малки държави Балкани по лесно се манипулират и използват от тях. Ципрас трябва да вдене ,че с името одобрено и от Евроатлантиците Северна Македония утре може да се търси обединение с Южна от Скопие вкл. и с Пиринска Македония. Най удобното име за Гърция и България е БРС/Балканска Република Скопие/

Името Северна Македония, според мен, устройва България. Където има Север, има и Юг, а на юг е Гърция. За нас би било неприятно име като Западна Македония, защото това предполага, че има и Източна Македония, а на изток сме ние. Ако Македония един ден влезе в ЕС, това ще е още по-добре за нас, защото тогава сами ще дойдат при нас и ще ги асимилираме, но от друга страна, това ще отвори вратата и за македонските албанци, които ако вече не са мнозинство, догава вече със сигурност ще са. Въпросът с НАТО обаче е малко по-сложен. Ако влязат в НАТО това ще означава, че от про-руска Югославия е била отцепена една територия, която след това е била включена в НАТО. Също така желанието на всички за разширение на НАТО с една толкова малка държава означава, че ние далеч не сме възприемани като толкова добър, надежден и достатъчен партньор. Не мисля, че има реална съпротива за влизането на Македония в ЕС и НАТО дори и от Русия. Защото както се вижда от примера с България, при достатъчно ниво на корупцията всеки има достъп до всичко, останалото е манифести и декларации.

А защо не Източна Македония? Това е по-подходящо, ако изобщо географско понятие е подходящо. И тази територия не е отцепена от югославия, а от България. И естествено ес иска да я набутат и нея и ела да видиш после, по-зле и от нас.

това име не било подходящо, онова не било, а защо Северна Македония да е добро за българите. Защото е добро за гърците и сърбите. А Матанов защо премълчава че Сърбия е наричала преди 2 Св. война Македония Южна Сърбия, сега пък Северна Македония й е много удобно. Защо премълчава че Северна е географско понятие, на една и съща територия в която влиза Пиринска Македония от гл. н. на посоки, а не топонимично разположение което е също географско понятие. Изобщо защо питате този човек? Той е компетентен, но в историята не и политиката.

Матанооов, защо първо казваш Ес и след това в нато, или редакторите.........първо зорлем в нато в кошарата после може би в ЕС след 5-10г докато не се разпаднал. Екстра работа- Албания вече в нато, ще се разцелуват братски, ще учат втори език шиптърски......Трябваше да си разделим Северна Мак! с албанците поне - 1/3 за тях и 2/3 за България и въпроса е решен заспива. Ама Бойко казва това което не мисли а му го дават на листче.

Съпротивата за влизането на Македония в ЕС и Нато идва единствено от Русия и нейните "спящи" клетки в балканските, а и в другите европейски държави. Спорът за името е толкова смешен и незначителен, че не следва да му се обръща внимание, освен като спирачка към присъединяването на Македония към Европа!

Името ще бъде скопска република

Дреме ми за името на Македония. В края на краищата, няма абсолютно никакво значение как ще се наричат.

Има, има значение за името на македонската наденица !!! :)

си мисля тези дни, че най- подходящо име за съседката ни трябва да бъде " ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ", нали при тях всичко е най, най!

О да,добре ми звучи Велика македонската наденица :)

Интересът на България е Македония и Гърция да се разберат за името. Това трябва да ни е приоритет. След като Гърция даде зелена светлина, тогава вече оставаме да се договаряме само ние с Македония, Северена Македония или както там решат да се казват. ДО момента в който не се разберат с Гърция ние нямаме сериозни аргументи защо трябва да престанат с антибългарската политика. Когато се разберат с Гърция ще бъде важно за Македония да се разбере и с нас. Никога досега не се е появявал реален шанс Македония и Гърция да се разберат по въпроса и всеки българин, който попречи ще е извършил национално предателство. Повтарям - за нас името е без значение, дори и да решат да се казва Република Пиринска Македония. Нали не си въобразявате, че Македония ще нападне страна член на НАТО? Нали не си въобразявате, че населението в Пиринска Македония се самоопределя като българско само защото го е страх от властта? Та тагова какво точно ви притеснява в името?

"Нали не си въобразявате, че Македония ще нападне страна член на НАТО?" Само НАТО може да ни спаси от Македония, че с тази армия и въоръжение, за часове ще са стигнали и подминали и София.

Членството в НАТО предпазва от това в съседна държава да се разпространява пропаганда включваща военно нападение. А бе толкова сте залупени, че не разбирате, че няма печеливша война, печелившо е единствено ДА НЕ ТЕ НАПАДАТ. НАТО ПОМАГА ДА НЕ ТЕ ЗАПЛАШВАТ С ВОЙНА.

А какво пречи, това парче земя, за се кръсти НОВА МАКЕДОНИЯ и да приключим въпроса! Така или иначе, за една държавица, с няма и 30-годишна история, това име напълно си пасва...

За измислена държава най-подхожда Македония-1991.

Ами да, име, като на футболен отбор... :-D

Работата на Гнусия е навсякуде да прави гнусотии.

Най-доброто име беше Нова Македония. Не знам защо не го харесаха.

Можеше и република Скопие. Краткостта е удобство.

Аз пък си мисля, че Добруджа е на петричани. И мисля, че трябва петричани да измислят как да се казва Добрич. Примерно Педерастово ми звучи добре. Теб какво те бърка какво име ще изберат гражданите на република Македония? Важното за нас е да престанат с антибългарската пропагадна, да приемат на първо време, че независимо дали се мислят за българи или македонци ние сме си НАЙ-БИЛЗКИ.

Нова Албания.

Северна Македония означава че има и южна И маквтата ще си я търсят в Гърция То по добре да е само Македония че да се знае че това е всичко Гърците сега са смели щото имат силна армия и силна икономика но това не винаги е било така и не се знае какво ще е след 30 години

означава също, че има и източна-Пиринска Македония...Още по-точно-Пиринска Македония е ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! ЗАЩО не участваме в преговорите за името? КОЙ ни нареди да си траем? /след като преди около половин година външният министър каза,че Северна Македония е неприемливо за БГ име/

Щом има съпротива срещу влизането на Македония в ЕС и НАТО, тя ще бъде преодоляна. Става въпрос за икономическото развитие на Мекодония, жизнения стандарт на македонския народ и поддържането на мира между македонци и албанци вътре в страната. Русия никого не е направила по-богат, и на никого не е помогнала, тя знае само да пречи и граби. И колкото да е сложен спорът за името на Македония и да има риск от грешно решение, и на Христо Матанов да му се иска да овъртоли всичко така, че да стане неразбираемо за българските читатели, решение ще има защото го искат големите европейски държави. След Македония има да се решават проблеми на БиХ, Косово и Албания. Времето на червените вампири отмина.

А защо му пишете минуси на човека за това, че Русия никого не е направила богат? Ами я сравнете Полша и Украйна - едната е страна от ЕС, другата е била сателит до преди 4 години. Колкото по-отдавна една страна от източна Европа се е откъснала то руската икономическа зона, толкова е по-богата. Няма изключения. И недейте да ми давате аз пример Русия - нея я сравнявайте със Западна Европа.

Да бе, защото САЩ, където са стъпили, всичко е "цъфнало и вързало", така ли?!... Явно не живееш в реалния свят... Продължавай да гледаш евтини американски, екшънчета... За такива, като теб, това е достатъчно!

Чак всичко не, ама има доста примери в които хората са забогатели. Докато Русия не може да покаже И ЕДИН.

Всъщност, в САЩ много рядко някой не е подобрил материалното си положение, докато там къдет стъпи руски ботуш тенденцията е противоположна, Гошко!

ДИР-а, много сте бързи в изтриването на постове, които не отговарят на марксистките ви възгледи. Ще го кажа пак: Лично Георги Димитров и БКП-то са виновни затова, българите в Пиринския край да си легнат българи, а на другата сутрин да се събудят македонци, защото така са написали в паспортите им другарите комунисти. Затова: Никога повече социализъм и комунизъм! както казала бабата от вица: Учените като измислят нещо, първо го прилагат на животните, а вие социализма директно го приложихте на хората...

?ха..

Да, харесва ми новото определение с което характеризираш нашия президент.

Хайде на бас, че домът ти и гардеробът ти са пълни с комунистически продукти made in China. Но то там викаш не е комунизъм, нали така?

Леле, леле, червените тролове на половия атлет Кутев и на цветарката Кака Кури са чели "История на БКП" също както дявола чете евангелието.

Едно е да произвеждаш и продаваш като китайците, съвсем друго - да се въоръжаваш и раздухваш омраза, като руснаците. Китай иска да е част от света, а Русия иска да командва света. И с какво право отгоре на това?

Човечеството понякога се държи като глупаво стадо овце. Една да пресече пътя и всичките след нея, въпреки идващите засилени тирове и техните клаксони. Знаем НАТО защо беше създадено - военен колективен инструмент на САЩ за противодействие на СССР и соц блока. Това от една страна. От друга - за да държи изкъсо и в подчинение "доброволно" присъединилите се. След разпадането на СССР причината НАТО да съществува се изчерпа. И остана основната му функция - военен инструмент на САЩ, който да се използва при необходимост. Защо ние сме в тази организация, защо и всичките бивши соц страни са в нея, защо и още страни ги подпират да влизат - ето това е вече като онези овце на пътя. Ние сме в НАТО за да се пазим от кого? Македония ако влезе в НАТО ще се пази от кого? Има ли разумни отговори на тези прости въпроси?

Алооо, другарюТолбухин! Дали ако Украйна беше в НАТО, тавариш щеше да анексира Крим, м?

как така се раздели, след като и Турция и Гърция са в НАТО???

Малко къса историческа памет. Ние както и Македония сме държави които са победени в студената война 89г. След като тогавашният СССР ни пусна по пързалката да се оправяме сами, големия брат победителя от студенат война дойде на терена САЩ. Никой не ни е питал искаш или неискаш НАТО влизаш. Така става и с Македония никой не я пита дали иска или не НАТО влизаш така казва големия брат. Като си играят на демокрация да питат народа иска или не НАТО и ЕС. Истината е че право на избор има само силният на деня.

Става въпрос да сме солидарни в подкрепата на многопартийните политически системи в Европа, пазарната икономика и гражданските права. И да си помагаме един на друг в изграждането на обща отбрана срещу Русия. Останалите диктатори са слаба ракия.

jingiby

Вижте протестиращите против името на снимката: активни борци против фашизма и капитализма и защитници на югославизма, комунизЪма и вечната дружба с СССР...

Джине, болен си брат, ...идеологически!

Със името "Скопие" всички биха се съгласили. "Македония" не е Македония, нито исторически, нито географски.

!

Ти ще кажеш! Да не си сто кила та да решаваш?

Правилното име е Коминтернува Мъдекониjа ! :)

Сталинска Македония!

Тоя, Краската. При спор между Гърция (натовска държава) и Македония, от къде видя намеса на Русия...

ЩО ЛЪЖЕШ ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ ИСКАТ НАТО И ЕС БЕ ЛЪЖЕЦ ? ЗАЩО И ТАМ НЯМА РЕФЕРЕНДУМ ? КОЙ ГИ ПОДУЧВА - ПРЕСТЪПНИКА ЗАЕВ И НАШИЯ МЕЖДУНАРОДНИК ЛИ ? И ТН И ТН

Главният скимтящ е изживяващият се като американски губернатор на Балканите Боко, който обаче говори английски само с конете си.

jingiby

Нека мурзилажа и сърбежите да почнат да скимтят - сега...

българите се отказаха да си възстановят правото на собственици на македонската земя, отказаха се да премахната политическата неправда наложена от Запада и Коминтерна!!!

ДА КРАДАТ ЕВРОПАРИТЕ !

Виждаме, че вече си се подмил. ... Ще те сгащим.

Сега последно Македония българска ли е, както твърдят суперпатриотите? Щото Северна Македония не е Северна България.

македонска е на Алексадър Македонски! Там няма българи, реално това обясни професорчето!

Бългаска е, бе бате! И там е пълно с наши хора.

И къде са тези наши хора? И гърците и "македонците" се карат кой е по независим. Никой не е казал, че е българин.

ала бойко продажника и защитаваща интересите на западните грабители! Северна означава ли че ще се откажем от премахване на историческата неправда и човешката неправда! Когато за една вечер българите станаха македонци! ПРОФЕСОРЕЕЕ ТИ СИ СЪЩИЯ ПРОДАЖНИК КАТО ЖЕКАТА И ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ НАЧЕЛО С ДНЕШНИЯ ГЕРОЙ БОЙКО!

Мечката стръвница, заразена от бяс, наречен "имперска великодържавна мания", продължава с подривните и "взривни" действия на Балканите, по всички линии ...

Професора каза това, което всички знаят. На червените чугунени кратуни обаче това не им изнася. За тях родината е Съветския Съюз а пръв лидер тавариш Путин. И затова толкова яростно защитават сръбското леке Георге иванов, за да не влезе Македония в НАТО.

професора не желае да каже че най-напред трябва да се реши проблема с историческата неправда, а тя драги е известна на цял свят! Снощи бях българин днес сутринта вече съм македонвец! Та ти си същия продажник роб гнусна! Та северна македония е поредния опит да бъдат удовлетворени интересите на Гърция, Турция и Запада!

реално обясни че сме се отказали от исконното си право да възстановим една политечска неправда!

Не толкова! А ние -вън от НАТОто!

Най изчистеното и политически и неутрално име би било Нова Македония. Защо не разгледаха този вариант?

Първичен е, ба!

Е ,що да съ муат ората в гроб? НАТO Е мъртвец!

нато е терор на янките намесва се по цял свят избива мирни хора.