Находка в Мароко променя историята за Хомо сапиенс

Останки от Хомо сапиенс, които датират отпреди 300 000 години и напомнят тези на съвременен човек, бяха открити в Мароко, съобщи Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Находка в Мароко променя историята за Хомо сапиенс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Randall и Гого, Направени сме (генно-модифицирани) от различни видове маймуни. Затова и има различни раси, всяка от които има характерни физиологични данни, черти и способности. А, ако четеш Стария завет - сътворяването на света е като Тера-форминг в 7 дена!

Сега ако открият черепа на Путин, ще се докаже, че той е не само бащицата на Русия, а бащицата на цялото човечество!

помията си е помия - аконе напише нещо против путин ще остане без хамерска помия

Ние не еволюираме, а постепено деградираме с всяко следващо поколение. Остаряването на живите организми е резултата от натрупването на генетични грешки в течение на времето поради мутагенните фактори на средата и универсаланат ентропия. Не съществува възможност случайните промени в живите орагнизмите да създават нова информация и функционалност, съвместима със старата информация и фунционалност, за да могат да работя в пълна хармония, което състояние наричаме здраве. Не съществува реална възможност естествените процеси в природата да предизвикват появата на механизми, каквито има с хиляди в живите клетки и организми, защото всички механизми и физически системи притежават качеството нередуцируема комплексност. Поради взаимосвързаната структура и фукционалност на отделните им съставни части, всички те трябва да са налични и сглобени в правилна последователност, за да могат да работят и да изпълняват своите функции ефективно. Съществуването на всяка отделна част от тези механизми или системи има смисъл само в контекста на общото работещо цяло, защото само тогава това цяло е функционално и може да изпълнява своето предназначение. Съществуването на коляновият вал от двигател с вътрешно горене има смисъл само в контекста на работещият двигател, защото е съобразен по форма, функция и замисъл с другите части на двигателят. Когато съзнателно променяме формата, размера и структурата на някоя част, група части или подсистеми, за да получим нова желана функционалност или да премахнем част от старата функционалност, ние трябва да правим едновременно промени в много други части или подсистеми. Ако променим размерите на буталото или която е друга част от двигателят, трябва едновременно с това да променим дизайна на много други част и механизми от него, за да са съобразени с новите промени и двигателят да бъде функционален.

Аз

Типичната попска простотия. Понеже креационистите са тъпи, та прехвърлят собствената си глупост на останалите, щото да си избиват комплексите. Всяка особеност на всеки организъм е генетичен наследник на друга, по-проста, в някои случаи с подобна, а в други - със съвсем различна функция. На еволюционистите им бяха достастъчни няколко месеца изследвания за да съсипят любимия пример на креационистите - ел. двигателят в опашката на някои бактерии, като намериха точното приложение на предшествениците на съставящите го протеини - оказа се, че имат оптични функции. И това се случва с абсолютно всеки пример, който попската сган се напиня да измисли. Тъпотията на религиозното говедо - единствената необяснима загадка в еволюционната теория, защото подобна тъпотия може да възникне само от по-малка тъпотия, но религиозната тъпотия е толкова голяма, че даже и по-ограничените ѝ форми са смъртоносни. Наистина само бог може да обясни защо е сътворил толкова тъпи добичета като вярващите в него - най-вероятно за собствено забавление.

Дори нямате идея колко си далеч от истината. Но понеже не съществуват научни аргументи в полза на еволюционата масонска митология, ви остава само пожелателното мислене, емоционалните декларации, повтарянмето на едни и същи мантри до безкрай и обидите към опонента, с които декларирате капитулацията си пред истината.

Няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. То винаги е по-малко от нея и вие по никакъ начин не може да докажете обратното нито с експеримент, нито с наблюдение, нито с логика. Само това е достатъчно за рухването на еволюционата митология в служба на мамона и човека на греха и погибелта.

пак ли конспирации бе тикво глупава

А бокопитека от Чирпан?

Аз

Той не е от същия еволюционен клон. "Питек" означава маймуна, а да се сравнява боко с маймуни е обида за маймуните - все пак най-интелигентните животни в природата. Боко е някъде на нивото на червеите с ганглийната си нервна система.

В основата на всяка организация във физическият свят не е нито материята и енергията, а информацията, която е нематериална единица и която не е свойство на материята и енергията. Тя винаги прозихожда от мисловен процес на съзнателно интелигентно целево същество. Тава е класически научен факт, необременен с излиши емоции.

Колко самотен ще да е бил този Хомо сапиенс - все пак 100 000 години е живял сам докато се появят и другите.

А защо не се споменава че е македонец, това е установено по пломбите на зъбите. :)

плиятели ше ви лазкажа за секлетната истинска истолия на хомо електус - надълвения хомо как изччезнал от зимята пледии 1 милиалд години и засто няма уипсвастото звено. боговете на земята и техните съюзници им обявюили война длуги 2 ласи, и те избегнауи към центлалните си светове да се оклият и уклепят там. Землята останала без застита и влаговете минали и изсипали с колаби напълно афтомтизилана алмия от масини, които бавно но методицно утепали надълвения хомо - хомо електус до клак и това било на клъвоплолитното събитие за цовеската ласа на планетата....

"бе установено, че останките датират отпреди 40 000 години, а по-късно - че са на 160 000 години." Значи с това изречение за мен се срива цялата археология и история. Учените да си скъсат дипломите и да са по-премерени в изказванията си!

нито един физик и то по-добре лауреат на нобелева премия не може и даже и не иска да докаже ,че съдържание въглерода може да даде точно колко или на колко години е даден предмет . и до сега няма такъв инстромент или медод които да даде староста на предмета !!!Гари Каспаров е на същото мнение (макар и да не мой тип) Архиологията е създадена да озъконът (за да имат по- голяма стоиност) награбините от където и да е предмети ! Пример е богатсвата от каточели от пирамидите на хиопса - но в ЕГИПЕТ никога е нямало вълци и елени които са изобразенина ножове направени от метал от "комоса"- бред и нищи друго

Като ти чета правописа и се плаша, че можеш изобщо да четеш.

За КАКЪВ ПРЕДМЕТ пишеш!? Радиовъглеродния метод датира САМО образци с органичен прозиход в определена времева скала-няколко хиляди години. За стотици хиляди години или за милиони години този метод е неприложим.

Баси, не ви писна - прайд ще има, че сега и статия за хомо-та пак. Възмутително!

Още едно доказателство, че някои от Африка не са мръднали в развитието си от преди хиляди, хиляди години.... та до сега!

Шменти капели! Тези учЕни са най-обикновенни лъжци и баламосват биомасата, защото им плащат МНОГО добре. Много приличат на журналистите, които също, срещу добро заплащане, видиотяват биомасата с Главата Линия на Партията ...

Няма консенсус, че това е Homo Sapiens. Според редица учени това е нов преходен вид, намиращ се между африканския подвид на Хайделбергския човек и африканския Homo Sapiens (пред-Кроманьонец).

Не бих отделил Хайделбергския човек, като отделен подвид. При това само по една фрагментарна находка. Това си е типичен Homo erectus.

Това, което се вижда на илюстрацията, изглежда съвсем различно (много по-модерно) от това, което разбираме под Еректус.

Прилича ми на Тръмп тоя сапиенс.

Във всеки случай не ги е създал Дарвин ...!Още колко открития ще ви бият по дървените глави ,докато разберете ,че нищо не знаете и всичко е преходно както всичките ви твърдения до момента ,деца ....има да поумняват още и да разберат ,че света не започва от Маркс и Енгелс ....!

Що съ карати за Теорията на Дарвин. Липсващото звено вече е открито. Живее в Банкя

да челото и черепа са съвсем различни полегнали назад и малки в сравнение със сега!

А нашят ЧИРПАНОПИТЕК?

Tой не е бил разумен. Само се намеква , че той първи е започнал да се изправя, което е една от предпоставките за ползване на сечива с горни крайници и развитие на разум покрай това използване.

Кой ти каза, че не е бил РАЗУМЕН? Да не си чел летописи от онова време?

Всеки пети в Парижкото метро с череп от преди 300000 години. Дори и колтурата от това време. Без изменение))))

Кожлкото и стари да се окажем, не сме поумнели.Това трябва да е водещото, па дано започнем да ставаме разумни, ама едва ли.По-скоро идва нова цивилизация и дано този път да е по-човешка от нас.

На Планетата ни е ИМАЛО население още преди 750 М И Л И О Н А години!!!!!Не "вервайте" на подхвърлените факти ПЛАТЕНИ от англосаксите!!!!! НАЙ-СТАРОТО население на Земята е от СЛАВЯНСКИ произход!!!!!!!Във Ватиканската сврър секретна библиотека има цял отдел с литература по този въпрос!?!?!Пак там се съхраняват и 73 скелета на гиганти м/у 4.5 и 12 метра ръст!!!!!!1

Какво са дишали тогава, щото атмосферата е годна за кислородно дишащи от преди не повече от 550 милиона години.

Волене, ти ли си бе? Или ти бе, Краси, прасе такова!

Само заблудените вярват в историята на Дарвин!!!Истината е че сме извън земни или плод на техният опит! Нищо не е вечно и нашият ред ще дойде и ще сме като динозаврите само че нали знаете че не са измрели от метеорита или и в това вярвате???

Майка ти е извънземна. Тъпанар.

Ооо, я по-кротко!

Тъпак, теорията за еволюцията на Дарвин е научно доказан факт. Даже и ти в момента еволюираш, но не знам напред или назад.

Пак повтарям- нямаше нужда учените да ходят да ровят чак до Мароко. Министерският съвет на България е по- близо. Председателят му е липсващото звено между маймуната и човека. При това- жив, плешив и брадясал. А неандерталци, питекантропи , австралопитеци, кромяньонци има само по филмите и в болните, промити мозъци на белите роби на Боко Кратуната и на измамата Национална лотария.

Така, така... това не е нито първата фрапираща находка, нито най-фрапиращата, но е хубаво, че лека-полека започва да лъсва еволюционистката лъжа.

Не им отваряй очите, не хвърляй бисери на свинете, остави ги да се валят в бълвоча си.

Имало е няколко подвида на Homo sapiens, за неклишарската наука това е ясно отдавна. Останал е само един. Явно най-агресивния, който като няма кого друг да унищожава , е много вероятно да се самоунищожи. Обективно погледнато, от никъде не следва , че разума и особено разума във вида който познаваме е еволюционно предимство.

Трябва да прочетеш нещо повече от учебника по биология за 8-ми клас (също, прочети и статията малко по-добре). Пояснявам; тази находка връща появата на съвременния човек много преди "червената линия", която поддържат академичните среди. Има и такива находки, които го връщат още при динозаврите, ама засега не сме дорасли да ги признаем явно.

За Протокола : а. Е чудесно че Изказвате отн. Познанието и как се Усъвършенства ! ...и б. Ако смряскате 'наште'Тук - хем ще Изчистите Разговора, хем ще Вспомогнете ЗА Познанието, Дир.бг !

е кво сега,не ти ли харесва да със дървен череп,друго не става от дърво

Баща ми навремето, когато бил млад и копал градината на къщата на село, попаднал на много странен череп и на части от скелет, тоест някакви кости, но с много странна форма. Говорил с кмета на селото и той взел костите, за да ги предаде на полицията, да се провери евентуално за някакво извършено престъпление. И след няколко месеца идва един полицай и им чука на вратата. Питал ги дали са казвали на някого за намерения череп и кости. И те казали, че не са - само на кмета. И полицая казал Добре, няма да казвате на никого, ще си мълчите. Пратили са костите в София и оттам са казали, че не принадлежат на човек, а най-вероятно на някакво извънземно. И за да не се всява паника сред хората, им казал да си мълчат.

Кажи благодаря, че не са пратили и баща ти към София, че от там, до дупката в Царичина е само един подпис.

Тази лъжа я виждам по сайтовете не за първи път. Имаш я записана някъде и я копираш насам-натам ли?

дофтасала богиня рея да ни ги обясни тези работи..тя по ги разбира

Тогава учените констатирали, че "лицето на един от тези първи представители на Хомо сапиенс е като това на човек, който днес можеш да срещнеш в метрото" По всичко личи , че сме се върнали 300 000 години назад. А некои по-известни световни политици ако ги видиш в метрото ще се чудиш какво прави неандерталец там.

Ето къде са живели древните македонци, когато балканите са били под вода.

Който поне малко разбира от антропология, вижда, че този череп се различава от черепа на Хомо сапиенс, т.е. нашия.

Истината е , че учените нищо не знаят, има само едни хипотези и догадки. Днес открият череп, утре пищял и викат - те това е първия човек. Пълни глупости.

Можеш да го срещнеш и в парламента - Марешки, Пеевски, Цоко - Боко са от същия вид.

така са казали - в метрото, защото те го строят

значи е Боко

Трима възрастни, младеж и дете... Значи женските са ги изяли и са отишли на друго място. А 400 км на юг доказва, че Сахара е била плодородна и с друг климат.

Еми да, ти не знаеш ли? Били са гори, но бат Бойко на младини е работил дървосекач там и затова сега е пустиня...

Намерено е човешко лице /виж в текста/ ???? Какво лице бе, драги журналисти ! Намерен е череп. Лицето се състои от меки тъкани, и те изгниват /разрушават се/ за за съвсем кратко време. Боже, боже ...

Тази псевдонаука започва да ме дразни. Вече в сериозните научни среди открито се говори за извънземните цивилизации, от които са произлезли хората на Земята. Има изследвания на ДНК, които достигат категорично до заключението, че хората се за със земен произход. Дори са формулирани хипотези къде се намират галактиките, които и до днес са населявани от въпросните екстратерестриални цивилизации. Отдавна е доказано, че древните хора в Месопотамия са разполагали с лазери. Как би могло да бъде обяснено това с постулатите на съвременната псевдонаука?

Бахахахахаха!

Извънземните" подобряват" съществуващ човешки вид . Смесват тяхни гени със земно същство преди около 200000 години . Това го доказва и днешната генетиката ! Това се казва в Шумерските текстове .

от 2004 до сега само това ли открихте,че един череп е по стар от друг

300 000 годинки, от които само 6000 смислени - факт

и то , през тия 6 000 смислени колко глупости натворихме, а??

даже и еврейска държава направихме

Иисусе, какви глупости! 100 000 хил. години - Боже, спрете да бълвате безсмислици! Преди 100 000 хил. год. още не е бил сътворен светът, за какви находки ичобщо говорим! Богородице, какво невежество!!

не споменавай напразно името Господне!! преди около 230 000 000 години се появили динозаврите. около 160 000 000 те са най разпространените гръбначни. преди около 6 000 000 г. се появява хомо сапиенс.

Найденкеее, жива да те оплача!

Спешно! Хапчетата!

а аз съм произлезнал от ерекцията на баща ми,лалалалалаллалллааааа

Нещо сте се объркали...не Мароко, а в Македония! Там е пъпът на света.

Че Мароко от край време си е изконна македонска територия.

Прочетоха за чирпанския човек и бързат. Но ние ще намерим още по стар и ще им докажем, че не сме дошли от Африка.

Абе нали преди време писахте за некви Бокопитеци дето са живели по Българско и Гърчко и от тех сме произлезнали? Кво е това Мароко?

''Черепната му кутия обаче е твърде различна от тази на съвременния човек. '' Черепите на сегашните хора са ''твърде различни'' , ако съпоставим ескимос с африканец например. Да не говорим, че дори само при така наречената бяла раса има големи различия при черепната кутия при хората от севера и юга.

Некои политици, май са само с черепни кутии.

Открихте ли топлата вода? След стотици хиляди години наследниците на оцелелите от предстоящата термо-ядрена война подпалена от алчност и разврат, ще се пулят и в нашите черепи и ще се умуват за началото на човешката цивилизация.

че те скоро са намерени тия черепи бе?

за последно не бяхме ли на 8 милиона години,тия съвсем се побъркаха с тия находки,май само не може да се докаже определени учени дали имат изобщо акъл

8 млн години са останките на всички известни холандия.Разните "питеци". Тук говорят за Хомо Сапиенс

Ми то аз се чудя защо много от бежанците като се возят в метро ми мязат на праисторически екземпляри, а то си имало научно обяснение. Като свалят чалмите досущ приличат.