Кой се плаши от Истанбулската конвенция?

Политическите реакции около ратификацията на тази конвенция показаха, че значителна част от политическата класа изобщо не е чела конвенцията.

Обратно в новината

Коментари - Кой се плаши от Истанбулската конвенция? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Антончо, мойто момче, тиквата ти е празна като манерка, а словоблудставата ти по-простите не ги разбират, а по-умните ти се смеят и подиграват. Каква "защита на децата от традиционните роли" те гони бе кухчо? Хора има на тая земя от 1 милион години, и сега няколко смрадливи трол-соросоида като тебе ще ни давате акъл кое е правилно и кое не? Чело ли си, мойто момче, "Криворазбраната цивилизация"? А за Содом и Гомор чувало ли си? Говоря ти в среден род, защото си от него. Хайде попрочети малко книжки да се ограмотиш и след 20-30 години четене пак може да говорим, ако нещо си вдянал от прочетеното! Ей, защо толкова малко умни хора се изказват обществено, а глупаците са близо 80%????

ако всичко е ясно защо трябва да се пише в конвенция, да се приема, да се гласува и да се ратификацира...

За да имат после разни третополови на какво да се позовават като смучат я от държавата, я от частни мишени.

Най-много се плашат либералните паразити от НПО-тата и идеологическите шпицкоманди в лицето на теб, Антоний, на Георги ЛОзанов, Тони Николов и останалите амбразурчици, защото конвенцията може и да не мине, а вече е платено.

Самият опит за изместване на едно биологическо понятие към социално нестабилно и хлъзгаво понятие си е повод за безпокойство. За такова нещо хората трябва да настояват за оттегляне от конвенцията. Немислимио е мъжки полови белези да се заличават само, защото някой е рекъл така, а в същото време лицето да е извършител на престъпления и злоупотреби. Тази конвенция отваря вратата на престъпността в размери, които ще надхвърлят интернет. а господин политолога може да иде да се гръмне с измамите си!

Не си и никога хан няма да станеш, защото не можеш педале деца да си направиш и династия от теб да произлезе!

Тази конвенция е организирана благодарение на огромни пари и никой не знае кой и защо я е спонсорирал... Деградацията на нациите би се ускорила ако се озаконят всички възможни извращения.

не се плашат само такива като теб ,които са свикнали и им е хубаво

"Мъжът е за жената средство: целта е винаги детето. Ала що е жената за мъжа? Две неща желае истинският мъж: опасност и игра. Затова желае той жената като най-опасната играчка. Мъжът трябва да се възпитава за война, а жената за отмора на воина: всичко друго е глупост. Пресладки плодове воинът не обича. Затова той обича жената: дори и най-сладката жена нагарча. По-добре от мъжа разбира жената децата, ала мъжът е по-голямо дете от жената. В истинския мъж се крие едно дете: то иска да играе. Хайде, о, жени, открийте детето в мъжа! Играчка да бъде жената, чиста и изящна като скъпоценен камък, озарена от добродетелите на един свят, който още не е настъпил. Нека лъчът на звездите блести във вашата любов! Вашата надежда да гласи: Дано аз да родя свръхчовека! Във вашата любов нека има храброст! Със своята любов връхлитайте тогова, който ви вселява страх. Нека във вашата любов да бъде честта ви! Инак жената разбира малко от чест. Ала нека това бъде вашата чест: обичайте винаги повече, отколкото ви обичат, и никога не бъдете втори! Мъжът да се бои от жената, когато тя обича: тогава тя принася всякаква жертва и всичко друго няма никаква стойност за нея. Мъжът да се бои от жената, когато тя мрази: защото в дъното на душата си мъжът е само зъл, докато жената е лоша. Кого мрази жената най-люто? Тъй рече желязото на магнита: Аз те мразя най-люто, защото ти притегляш, ала не си достатъчно силен да привлечеш към себе си. Щастието на мъжа гласи: Аз искам. Щастието на жената гласи: Той иска. Виж, току-що светът стана съвършен! така мисли всяка жена, когато се покорява от цялата си любов. А жената трябва да се покорява и да намери дълбочина за своята повърхност. Повърхност е душевността на жената, бурно раздвижен покров над плитка река. Ала душевността на мъжа е дълбока, неговата река клокочи в подземни пещери: жената предчувствува неговата сила, но не я разбира."

"Кой се плаши от Истанбулската конвенция?" Ами всички нормални хора. Останалите конвенцията ги устройва...

Навремето в СССР преди ВОВ известно време било забранено с закон да има чинове в армията ( било некомунистическо и остаряло) и с такива реформи докарали съветската армия и население в първите години на ВОВ да дадат милиони жертви. Та отменянето на природните закони с някакви авторитарни закони ( пола е остарял и недомкратичен) на " отделни страни и НПО-та" до какво ли ще доведе?

Никой не се плаши , господине / госпожо :))) Просто сме погнусени ! Няма да ви мине номера в България . БУЛекзит !

нещо много подозрително се подема масова кампания от медии, филми, НПО-та, правителства, че и организации като ЕС по въпроса за половете. Като че ли може да има нещо друго от единствено възможните мъжки и женски пол. В американските/че вече често и европейски/ филми направо полудявам от фразата - "ами да му дадем време да се самоопредели какъв иска да бъде". Като че ли има някаква алтернатива. Ами такъв си си, какъвто си се родил - мъж или жена. В целия животински свят е така - освен мъжки и женски пол друг няма. Е, има някакви изключения - мисля, че бяха риби - където ако станат много мъжките се променят на женски /и обратното/ ама пак говорим за мъжки и женски пол. Само ми е учудваща изчакващата реакция на нашата църква по въпроса - каязаха, че ще се произнесат до края на месеца - ще видим.. По лични мнения на наши високопоставени духовници тя е против ама няма още черно на бяло.

"развитие" на пластичната хирургия и фармацефтиката

Педе.асти, сър.

отличителната черта на всяко тъпо парче в рока и особено в блуса е че е много дълго

схващате поантата но слагате минус

Ami, kolega, mnoogo losho! Вие сте доказателство за слаб интелектуален потенциал! Какво можете да сготвите, ако се наложи, на малките новородени мъже и жени...Може би само умеете да работите с млади неродили жени.

се прави точно по този начин. Оплита се една истина с няколко лъжи и когато ти си против лъжите те изкарват, че си против истината. В случая насилието над жените се омесва удобно с третия пол. Първо - защо само насилието над жените се дискутира - а над децата? Второ - всяко национално законодателство криминализира насилието под каквато и да е форма - за чий ми е още и конвенция? Трето - щом толкова сте птриритали за насилието над жените - ами направете тази формулировка само за насилието, не я бъркайте с някакви си други полове

розовият трамвай дерайлира 2. за някои, които не разбират какво е дете и защо му казваме то - напр. текстова задача по аритметика з а1-ви клас - жените и мъжете в първи клас общо са 25, като мъжете са с 4 по-малко, колко са жените се пита-ха-ха - и децата ще ви се смеят на коментарите на някои умници недоучили.

От статията разбрах, че според автора именно наличието на социален пол е проблема. Биологично може да има два пола, но социално явно трябва да сме безполови. На мен пък ми харесва това, че с жена ми сме различни и в живота, а не само в леглото. Сматам, че се допълваме и силните страни на единия, обусловени именно от пола /биологичния/, компенсират слабите на другия и обратно. Не виждам нищо лошо.

Що ми скрихте коментара бе дирници? Нима автора не е третополов ПЕДАУ

Социален пол в България е жена пред печка и мъж в кръчма. Толкова можем да мислим, толкова коментираме. Времето за образоване на повечето коментиращи е изтекло безвъзвратно и няма какво да се направи, уви...

А не се ли замисля "модерния" коментиращ, че може би отново е време хората да се обърнат към естествените си роли. Никой не говори само мъжете да са в кръчма и само жените пред печката. А за това, че жената е духовния център на дома и семейството, и тя трябва да работи за хармонична атмосфера, уют и енергии в дома, за да може мъжът да твори навън, за материалното благоденствие на семейството и обществото. И не, това не са клишета, става въпрос за създаване на благоприятни условия за творчество и растеж.

Я се качвайте всички на розовия трамвай...;)

Пол е само биологична единица, различаваща мъжа от жената на база първични белези, смесените такива се определят, като хемафродити и сбъркани и е нормално да се елиминират. В природата където са ясно дефинирани, например при животните, имаме ясно изразен мъжки и женски пол от съответното животно, няма друг вариант, а и според Библия ли, според Христос ли са създадени само два противоположни пола мъж и жена, трети и други видове пол НЯМА. Социален пол не съществува ....

Този ГЕЙ ли е?! Риторичен въпрос... Изглежда, държи се и говори .... като ГЕЙ !!! Нищо мъжко не внушава с визия, държание и начина си на говорене !!! Та ГЕЙ да коментира, каквото и да било, е компрометирано отвсякъде от където и да го погледнеж....

Не е ГEЙ. Щеше да е такъв, ако беше прочут актьор, художник, певец или поне архитект. Понеже не е от тях, той е обикновен пeдepac.

Защо ли, тоя от снимката ми напомня силно Емил Димитров(на по късен етап)

ChatGPT

Тая мъжка к*урва да не дрънка глупости. Това са обичайните феминацистки доводи - действия и случаи с лица от преди 100+ години! И защо насилието да е само над жени? Тази конвенция може да се превърне в едно масово политическо самоубийство ако бъде приета! А сексуалното ни образование е на нивото, на което дамите и г-да от МОН го докараха!

Прозорецът на Овертон започва да се задейства за приемане н третополовите и др. извращения!!! Всъщност той стартира, когато хомосексуалистите, да не кажа педе...тите ги нарекоха гейове! Я както коментира един съфорумец, нима не е дискриминация, това че тази конвенция е за защита на жени и деца от насилие, т.е. дефакто официално провъзгласяват само мъжа за насилник!!!??? Античовешките ценности, които западната култура започва да налага ще я погубят, дано да сме далече от центъра!!!

И той е в действие, разбира се. Има и друго - с конвенцията държавата е длъжна да приема всички жени от държави, в има насилие над жен. Всяка жена или момиче, на каквато и да е възраст, от мюсюлмаснка или арабска страна, могат да поискат статут, без държавата да има право да ги върне обратно. Ей това прочетох аз с очите си във въпросната конвенция. Ако се замислим колко са, отиде си България до 10 години, като се разраждат ония ми ти получовеци.

абее, добре че Библията не е била написана на английски.. А за автора, нямам нерви да му чета пасквила, ама на пръв поглед е от третополовите.

Не разбирам защо трябва да има отделни конвенции за насилие срещу жени, деца, мъже? Нека има конвенция срещу насилието изобщо. Защото иначе пак е дискриминация. А и аз познавам немалко бити от жените си мъже, които определят себе си като мъже...тях кой ще ги защити???

и този човек обучава " новите булгарски управници" , които нбу бълва на тонове. виждате ли кои ни управлява - възпитаниците на една мижитурка

За мен, а предполагам и за преобладаващата част от човечеството пол е биологично понятие свързано с неотменимата роля на яйцеклетка и сперматозоид и тяхната незаменима роля в продължението на вида!! Поотделно са безполезни!!! Всякакви други интерпретации и спекулации свързани със социалната изява на човека са празнословие, сквернословие и безполезни напъни да се прокара идеята за някакви други "полове"!! Има САМО МЪЖКИ И ЖЕНСКИ ПОЛ!!

а ти от какво се плашиш, блюдолизец? че сте ти титнат помиярника, от които се изранваш?

Както казва един от коментиралите съфорумци, когато се обявиш за кон и започнеш да се държиш като такъв, цвилейки, ритайки и настоявайки да те третират по съответния начин, те вкарват в лудница! Виж, когато си жена / мъж и започнеш да се правиш на противоположното, като настояваш да те третират по съответния начин, те смятат за модерен, организират ти пошли паради в центровете на големите градове и ти осигуряват привилегии, в т.ч. и законови! И ако обществото ни не е сбъркано тотално, то не знам кога и за какво бихме го констатирали. И да не се учудваме, че ни превземат и претопяват араби и африканци! Техните разбирания за подобни отклонения са простички и подобни недоразумения не се толерират. Та кое е по-напредничавото в т.н. "европейсски ценности" в този конкретен случай? Да не говорим, че политиците-управленци на големите държави в Европа са по правило ялови и дали някой ще е способен да даде поколение на Европа, не ги касае много, много!!! Меркел, Макрон, Мей......За тия будещето свършва с тяхното настояще! Какво да коментираме повече?

За сведение на околните - аз това за коня не съм го казвал ;)

Продажбата на бебета не само е криминализирана в българското наказателно право, ами и се води ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, защото е с наказуемост до 6 години ЛОС/ лишаване от свобода/, в НК се казва: НК Обяснение на някои думи Чл. 93. Указаните по-долу думи и изрази са употребени в този кодекс в следния смисъл: 7. (доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) "Тежко престъпление" е това, за което по закона е предвидено наказание лишаване от свобода ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ ГОДИНИ, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

плашат се такова назначени грантаджии-соросоиди разказвачи на вицове като този псевдо интелектуален палячо.

Антоний Тодоров е съединител (долен ляв педал)!

Насилието срещу кайто и да е човек е престъплени по сегашните ни закони. Необходимо е само да се спазват! С какво подобна декларация тогава променя ситуацията и допринася за подобряване на ситуацията в Бълагрия с насилието над жени? Всичко останало е само опит да ни вкарат в някакъв режимна приемане на всякакви амбриажи с объркана сексуалност, за да се разделя обществото ни! Като че ли всичките ни други проблеми са решени!!! А тоя от снимчицат с очилцата въобще не ми вдъхва доверие, особено пък като мъж!

Кажи го това на ромите, които и до ден днешен продават дъщерите си и ги омъжват насила! Или и за това има параграф в закона?

ИМА, естествено! Въпросът е защо не им се търси наказателна отговорност за деянията! Този, който трябва да им търси наказателна отговорност, по закон е ПРОКУРАТУРАТА, а не обикновените бг. граждани.

НК Чл. 177. (1) Който склони някого по насилствен начин да встъпи в брак и поради това бракът бъде обявен за недействителен, се наказва с лишаване от свобода до три години. (2) Който отвлече лице от женски пол с цел да го принуди да встъпи в брак, се наказва с лишаване от свобода до три години, а ако пострадалата е непълнолетна, наказанието е лишаване от свобода до пет години. Чл. 182б. (Нов - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) (1) Лице от женски пол, което даде съгласие за продажбата на детето си у нас или в чужбина, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева. (2) Наказанието по ал. 1 се налага и на бременна жена, която дава съгласие за продажбата на детето си преди раждането му. Чл. 179. (1) Който при наличност на законен брак сключи друг, се наказва за многобрачие с лишаване от свобода до три години. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който сключи брак с лице, за което знае, че се намира в законен брак.

Сега лудите са на власт и имат думата......И искат да направят ОБЩЕСТВОТО ТАКОВА...ТО се дърпа/виж 1 000 коментара по,,актуална ,,тема,/ноооо ТО е разбито на атоми.....няма власт.....

Повечето страни, в това число и "любимата" от всички ни САЩ са подписали, но не са ратифицирали тази конвенция. какво означава това? Че не са я приели. Така че няма за какво да се напъваме да я подпишем и да я ратифицираме. Може да подпишем, но не да ратифицираме.

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес, и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и предпази ни от изкушение, и спаси ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин. П.П. Tук на Балканите, много концентрирано в България от както Cвят светува сатана е търпял разобличаване, поругаване и безсилие. Tук той(сатана-дявол- караконджул) знае, че може да купи почти всичко(материята), но не може да купи(душата-духа) и това не му е давало мира да измисля различни варианти на похотливостта(лукавството), нечестието, мерзостта и подлостта си, за да завладее тези земи, като ги омърси и обезличи, но винаги е бил разобличавам и анатемосван! Kакто бе разобличен и сега с опита да наложи на нашия Hарод гнусната си "истанбулска конвенция".

100000000++++++++++++ за коментара!!!!

А трябва ли да знам? Звучи ми на чужд език. Кажи ми я на български, да коментираме.

Едвам стигнах до критиките към д-р Москов и повече не ми стигнаха силите. Според мен, написалият този пасквил има неотложна нужда от психиатрична помощ.

Имаме закони, които постановяват забрана за дискриминация- дори и положителна- на основа ПОЛ, СПРЯМО всички български граждани. Обаче- в конституцията ни НЕ СЪЩЕСТВУВА правната конструкция социален пол, която се въвежда с тази конвенция. Отделно- в чл.4 пар. 3 , конвенцията прави изричното РАЗГРАНИЧЕНИЕ между думите пол и социален пол. Пол- съгласно бг. законодателство, означава САМО БИОЛОГИЧНИЯ ПОЛ НА БГ, ГРАЖДАНИ и НЕ ВКЛЮЧВА промяна в половата им идентичност. В такъв случай, е налице НЕСЪОТВЕТСТВИЕ между чл.3 буква в и чл.4 пар. 3 от конвенцията, и чл.6 ал.2 от българската Конституция. Самата ратификация е СРАВНЕНИЕ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕдали международната конвенция СЪОТВЕТСТВА на бг. конституция, А НЕ ОБРАТНОТО!

Да, ама не ... съгласно българската Конституция (чл. 5, ал. 4) международните актове, ратифицирани, обнародвани и влезли в сила, са част от вътрешното българско право и се ползват с предимство пред законите, които им противоречат.

Що ме цензурирахте, като ми наптрапвате третополови педерасти? Педераст е една от половите им форми на тези уроди. Ок, ще преразкажа с техни термини: Мамицата му на третополовия феминизиран транс-интер-сексуален епсилон Х-перверзник е скапания смрадлив автороид-соросоид! В Библията пише - такива да се убиват! Това е правилно и аз също го поддържам! Не се ли чисти къщата навреме, тя се задръства от плъхове, бълхи, бактерии, вируси, плесени и мръсотия, а като загинат живеещите и се осмърдят, единствения начин да се почисти след това пак е с огнехвъргачката.