Испания въведе драстични мерки срещу пушачите

От 2 януари в Испания влиза в сила нов строг закон срещу тютюнопушенето, решиха късно вечерта във вторник испанските депутатите.

Обратно в новината

Коментари - Испания въведе драстични мерки срещу пушачите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четете по-добре.В Испания преди година и половина влезе в сила закон ,който задължаваше собствениците на заведения да приспособят част от него за пушачи.Така се загради с така наречените остъклени кутии.Инвестицията на собствениците в зависимост от м2 стигна до 5-6000 евро.Тази наредба е същата,която става и в БГ.Историята обаче е че сега в Испания мерките са по-драстични-пълна забрана.Хвърлените пари за загражданията и загубата на клиенти ще си проличи след 2/01.Забранява се пушенето дори и в градинки,където има детски площадки,в околностите на училища,в околностите на болници . Загубите от този закон върху икономиката се изчислява в милиони евро.Предвидени са загуба на работни места около 45.000.

Убеждавам се, че българина вече е тотално изперкал. Не мисля, че критерия за стандарта на един интелигентен човек е "пушене, алкохол, пари и жени". Хората явно са мислили и преценили вредите от пушенето, за да вземат драстични мерки. Давам елементарен пример. Непушач съм. Наскоро бях на заведение на парти, където беше напълно задимено и едвам се дишаше. И животно нямаше да го изтърпи. Логично е пушенето да е забранено в затворени пространства, понеже е анти човешко и убива останалите, но БГ мозъчетата няма да го проумеят. Аз мога да запаля димка в едно заведение и да си я дишам "щото ми е кеф" и да не ми пука, че другите мрат. Да сте живи и здрави чалгари. На тоя свят има места за интелигентни хора, има и гета с простаци. Възпитаните не ходят в гетата ...

Точно за това става въпрос.Аз имам собствен ресторант,където продавам цигари и алкохол.На мен интелигентни хора като теб Мунчо(що пък се мислите за интелигентни)дето не пушат и не пият,не искам да ми стъпват в кръчмата!Каква кръчма е тази,в която няма чалга,пушене,пиене,закачки и секс със сервитьорките,певиците и барманките и накрая разбира се един хубав бой,посетителите помежду си и посетителите(някои и те със собствена охрана) срещу мен и моята охрана!Яко!...,върти,сучи....секс и гръцка ,сръбска,турска е арабска чалга!Чупи-купи в троен размер!И това е в жилищен блок!Кой ще ми каже нещо?Кръчмата е лично моя собственост,ще правя каквото си искам!Айде "инТЕЛЕгентните-марш в Западна Европа на гурбет!

пушенето е порок на бедните, повечето ми по заможни познати НЕ ПУШАТ, ценят си здравето хората, ... пък е и неприятно в тея газови камери да ходиш

ами умри трезвен и девствен тогава!

Точно за това става въпрос.Аз имам собствен ресторант,където продавам цигари и алкохол.На мен интелигентни хора като теб Мунчо(що пък се мислите за интелигентни)дето не пушат и не пият,не искам да ми стъпват в кръчмата!Каква кръчма е тази,в която няма чалга,пушене,пиене,закачки и секс със сервитьорките,певиците и барманките и накрая разбира се един хубав бой,посетителите помежду си и посетителите(някои и те със собствена охрана) срещу мен и моята охрана!Яко!...,върти,сучи....секс и гръцка ,сръбска,турска е арабска чалга!Чупи-купи в троен размер!И това е в жилищен блок!Кой ще ми каже нещо?Кръчмата е лично моя собственост,ще правя каквото си искам!Айде "инТЕЛЕгентните-марш в Западна Европа на гурбет!

Кой от Булгаристан го намудри това, какво и колко е употребил???

И НИЙ ТРЯБВА ДА ГО ПРИЕМЕМ ПО-СКОРО ТОЯ ЗАКОН

Чудно защо, все в БГ не може да се въведе на практика нито един закон, дори и един такъв елементарен, като този против тютюнопушенето на обществени места. Как може такъв закон да е в сила в целия ЦИВИЛИЗОВАН свят, а в БГ - не. Затова ние българите ще си останем най-нещастната, най-хленчещата и най - бедна държава в Европа (а може би и в света)!

Много сме си добре така!На теб като не ти изнася,айде друм в цивилизования свят...да ви имам и цивилизацията!

Ей, хем прости, хем нагли тва българите. :) Не се вижда, че целият му живот и свят е една лоша шега, ами и се навива, че така му е хубаво. Един психолог в БГ има материал за работа за няколко живота: всички възможни комплекси и илюзии.

Каквото и да приемат ще е трудно за спазване Истината е , че пушача си е просто наркоман Както един наркоман трудно се отказва от наркотика си , така и пушача трудно би се отказал от никотина си По интелигентните пушачи го осъзнават , но работниците пушат на 90% Смешното е , че повечето от тях се мислят за баровци , а тези които не пушат за скрънзи Смятат се за бохеми , макар че поне половината доходи им отиват за цигари и алкохол и живеят мизерно Но как пък можеш да лишиш човек от единствените неща за които живее , при положение че повечето се смятатзанеотразими сред жените , смърдящи отдалеч с пожълтели и изпопадали зъби Ама който не пуши , не пие и не === пропаднали ===ветини какъв мъж е Това си е типичният бай Ганьовски манталитет , не можеш да отучиш от него простия , че това му е смисъла на съществуване

Не съм бачкатор,пуша по три кутии на ден от по 5.20 лв.(Марлборо),поркам,ям пържоли,ходя с "много яки каки"(ако секс) и джиткам с Мерцедес!...Наближавам Петдесетака на години.Нека ми е зле!Вие,непушачите редовно правете упражнението със супата!Любо Пенев-Чичовото, ви го показа!

напротив май си пубер на 14, който се крие от мама, биеш чекии и караш колело, и гледаш да измъкнеш от тате некой лев, за да смучеш смърдилниците за да показваш че си истински мъж :)

ПРАВИЛНО ... ПУШЕНЕТО Е НАРКОМАНИЯ ТОВА Е ДОКАЗАНО

кеф кеф кеф. да се гърчат пушачите. ....... смърдящи на пепелници. ще си пушите в колите на затворен прозорец скоро както е в някои щати в Америка. ха ха ха

Много ми е интересно кой ще дойде да ми забрани да пуша?...А може ли да хапне дървото?...Хей гиди сопа неокастрена...

Ето затова ще ни наричат Булгаристан и ще ни сравняват с кенеф.

оппааа... пред компютара анонимни сме нещо много силни и вилни, а? ама на улицата се оглевдаш като заек в слама. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

точно така в колата на затворен прозорец ха-ха да си дишат смрадтта :)

Затова няма да ни вземат в Шенген.

Хайде заминавай за Шенген,кой те спира.На нас не ни трябва Шенген.Аман от тия западняци!

Никой не може да ми забрани да пуша!Ще пуша като комин и всички непушачи около мен ще кихат ,кашлят и =====!Егати нежните натури.Хак ви е.Стойте си у вас на чист въздух.

ето с такива байганювци "мъжкари" е горда БГ :)

Аз съм собственик на заведение!В него няма да стъпи непушачески крак.Който иска да не му дими да си яде вкъщи или на улицата.Докога разглезените непушачи ще тормозят всички нормални хора?

Нормалните хора сме ние, непушачите. Вие сте просто разглезени, егоистични наркомани, които принуждават НОРМАЛНИТЕ да ви дишат отровния, зловонен дим. Наркоманията ви трябва да се лекува, а не да се поощрява. Случайно да ти е хрумвало, че ако пушачески крак не ти влиза, ще ти влизат повече непушачески, или си убил твърде много мозъчни клетки с гадостта, която пафкаш?

Напълно те подкрепям. И аз съм собственик на заведение и знам как стоят нещата. Три четвърти от клиентите ми са пушачи и те правят основния оборот. Аз съм инвестирал и работя денонощно за да печеля, а не за удоволствието на някой. Насила никого не каня, на който му пречи тютюна да си стои в къщи. Ресторантът си е мой, построен с много мъки и лишения и в него само аз ще определям правилата. Който иска заведение за непушачи нека си направи, никой му не го спира.

Предлагам , дори задължително който влезе да трябва да изпуши минимум една кутия и да изпие 800 грама концентрат по избор Всичко за твоя сметка , разбира се Ако някой от твоите клиенти се разболее ти задължително поемаш разходите му по лечението , нали си баровец и печелиш от пушачите Трябва все пак и някакво отговорност да носиш , то не може само да се нагрухтиш Щото аз може да искам да си направя заведение за наркомани , където се сервират най хубавите кучешки пържолки , щом си е мое значи мога да правя каквото си искам Нали така

И служителите ти ли да си стоят вкъщи?

пробвай и го направи за непушачи твойто заведение да видиш колко народ не обича да се вре в тая смрад

Човек,който не пуши и не пие,НЯМА МЯСТО В КРЪЧМИТЕ!Шушумиги- трезвеници,престанете да тормозите обществото с вашите прищевки!Ще се храните в специални ведомствени столови,или ще си взимате ядене от магазина.Не ходете по кръчмите,да дразните нормалните хора!