Испанската инфанта обвинена в данъчна измама и пране на пари

Дъщерята на испанския крал Хуан Карлос - инфантата Кристина, беше обвинена днес в данъчна измама и пране на пари и на 8 март ще трябва да се яви в съда, предаде АФП, като се позова на трибунала в Палма де Майорка.

Обратно в новината

Коментари - Испанската инфанта обвинена в данъчна измама и пране на пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на съдията от Палма де Майорка! Тук нашите нямаше да смеят да пипнат дедо Мони.

не ги разбират тези работи, това са "строго лични имуществени отношения"

О, времена, о нрави, о 21-ви век! Няма вече истинска аристокрация, и "величията" влязоха в криминалните хроники... ;)

А бе измекяри, няма ли свестни журналисти в тази скапана държава или поставените цели пред тях да плюят всичко, което не е казано от Царя Тиква събират под знамената само празноглавци! Колко пъти можете още да повторите кой и какъв е съпруга на Кристина? "...финансови злоупотреби срещу съпруга на Кристина - Иняки Урдангарин..." "... 45-годишният Урдангарин, който е бивш олимпийски шампион по хандбал..." "...Съпруг на Кристина е бившата хандбална звезда на Испания Иняки Урдангарин..."

Защо трябва да абдикира в полза на някой, тази тунеядска паплач просто трябва да бъде заличена веднъж завинаги .Всички до стената начело с нашата крадлива отрепка Симеон!

У-уу, че е загубена па, тази! Ама патко - я звънни на братчеда си - симеончо - цар на крадците! Он шъ те научи как се правят тез работи.

И какво искаме,да кажем с "голямата новина"? Щом те крадът-защо,да не крадем и ние-така,ли?!Струва ми се,доста плитичко,другари!

нашето царче е по добро, оправи ни за 800 дни много хубаво...сега само ректумите ни болят...

Кока-кола, или фанта, крадлата е като кранта

личи си, че с Крадлив Дедо Мадридски са от едно котило. Макар, че няколко милиона не са колкото струва подарената БТК или ЕРП-тата.

мда, монката ни еб. мамата

Абе дир-а, как съдята повдига обвинение а прокуратурата защитава инфантата? Вие нещо а?!

Боли ме фара за испанците, 100 години пред нас са. Мен ме интересува с Христо Бисеров какво стана или нашите медии забравиха и за него услужливо. От Шпигел трябва да разберем за корупционни схеми на евреина Станишев дори в ЕП. Българските журналисти сте Срам!!!

И кво? И въобще защо мрасните журналя я снимат момето безнейно разрешение!? Абе това Испания си е една варварска държава където има закони, съд и полиция ...

Инфантата няма ли имунитет като Болен Сидеров? Да дойде в България ако няма. Тук престъпниците са на почит - в парламента. Лошото е, че не е тя, а е мъжа и...

НЕ Е "ИНФАНТАТА" , А Е МЪЖЪТ КОЙТО СТОИ ЗАД НЕЯ /НЕЙНИЯТ ЗАКОНЕН СЪПРУГ СЪС СОБСВЕНО ИМЕ ИНЯКИ/. ТАЗИ ПОСЛЕДНА ДИНАСТИЯ НА ИСПАНИЯ, СЕ ПОЛЗВА С МНОГО ДОБРЕ ИМЕ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО

Тия нямат ли си цаца, да замаже нещата?

масонска цаца!

Каква инфанта, тя си е баба като гледам :) ! Ако не ме лъже паметта infanta в превод от испанки означаваше дете( женски род )

Странно, никой не писа за превода на думата, би трябвало да е верен тогава, но явно не разбрахте шегата със значението и видимата възраст на жената! Както и да е, явно не се получи шегата!

Ако беше учила в Симеоново и после специализира бизнесдалавери на Запад сега щеше да се хили самодоволно и да се закача с журналистите които се опитват да и задават неудобни въпроси за последния и милион.

Не си чел внимателно. :-) Прокуратурата е предложила да не се повдига обвинение и дори преднния път е обжалвала повдигнатото обвинение.

Значи дете-наследник на короната. Тази явно е от главния родославен клон на династията - ако нещо се случи с настоящия наследник на престола, тази е следващата.

Тя е едва 6 поред.

хммммм "инфанта" от имфантил ли произлиза?!

То на времето,Крале и Царе,цели държави са перяли,изсушавали и продавали,па вие сега за пране на едни кирливи пари ще го изядете момичето.... П.П. Жалко,за Хуан Карлос-бащата-който е доказал че му пука за народа си....той е светло изкляючение!!!

Инфанта-инфанта, ама сиренето е с пари и марковите питиета, и яхтите, и курортите, дори дрешките haute couture. Нали никое синьо мозъче не си е въобразявало, че прането на пари е инвенция на нашенските леви... Те има да учат още много - сега едва завършват трето отделение... Но там, в напредналите държави, там мащабите и похватите са мноооого добре проверени.

Е може ли такива инфант/илни работи?

Някой от лаещите лумпени няма ли да я свърже с комунистите и станишев ? За някои е шок, че и демократите крадат, но за нормалните образовани хора е пределно ясно, че именно демократите крадат безобразно ! Това е капитализма - богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни !

разликата с инфантата е , че комунистите са недосегаеми, всичко е тяхно и полиция и съд

разликата, друже е ,че на богатите нищо, ама нищо не им правят и потулват делата или ги приключват по давност , да му мислят бедните - за някоя и друга неплатена сметка към някой монополист му вземат и последната риза от гърба

Още един "бивш" секретар на Партията.

Той нашия измамик Сакскобурга не случайно навремето е допълзял до испания, там са същите като него измекяри.

веднага да се прати в манастир за вечни времена и мъж да не види.