Рахой призова бизнеса да не напуска Каталуния

Испанският премиер Мариано Рахой призова в неделя националните и международни компании да не напускат Каталуния.

Обратно в новината

Коментари - Рахой призова бизнеса да не напуска Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бай Рахой само като го погледнеш на снимка и имаш желание да се отцепиш от Испания!!!

Свобода, Демокрация и пр. Демокрацията е форма на управление на робовладелското олщество в древна Атина. Дебилите кръстиха капитализма-демокрация, а той е експлоатация на човек от човека. На практика е същото, капиталиста е робовладелец, а работниците са роби. България реставрира капитализма, дебилизира населението за да го управлява лесно, чалгаризира го и резултатът е над 82 % внос, пълна ликвидация на атерия и морал.

Тоя е като нашият , прави поразии и другите виновни. Нали ти ги накара да се преместят от Каталуния.

И това, ако не е лицемерие... Рахой е като Хитлер, обаче Путин е виновен.

сепаратизъм заслужават тези, които го подстрекават в европа които пълнят континента със събиране от най-далечните ъгли на планетата на нищо не разбиращи хора и ги влачат да ги правят "бежанци", за да инжектират в тях своите наемници, маскирани като такива, чакащи заповеди за действие които са намърдали на ключови позиции във всички държави свои марионетки, изпълняващи заповедите им на шефове на планетата които търсят път към нова световна война, за да избиват непроизнесимите си по размери дългове и за нови печалби от оръжия и ограбване на чужди държави нещата по света са станали толкова абсурдни, че не е за вярване как ги движат само шепа хора, а останалите маси само сумтят приглушено или бутат съвсем мълчаливо живота си на зомбита

Най добре арестуваните плюс Пучи от Брюксел да бъдат изгорени на клада, каквато е добрата испанска традиция.

Рахой го раздава много меко и това ще му изяде главата. Нека да види какво се случи в Украйна. Наместо да спретне в духа на добрите испански традиции един акт на вярата на превратаджиите, той призовава бизнеса. Само твърда ръка може да удържи страната цяла и да запази демокрацията и евроатлантическите ценности.

ГИ ЗАПАЗИ ЗА ДУПЕТО СИ ОЛИГОФРЕНЕ

кметицата на барселона не е каталунка само защото е родена там, в целия си род няма каталунец, нито мама тати - арагонка, кастил, нито баби и дядовци са каталунци, етноса си етнос без значение къде си роден, така че моля не бъркайте родното място с етноса.

Чудехме се Защо кметицата на Барселона го играе срещу Референдума . Така е по-ясно защо.

Политика по Европейски модел: -Вкарваш Политическите си опоненти в Затвора -После обявяваш моментални избори -Смачкаваш опозицията с полиция ....Фалшифицираш/"печелиш" изборите. Демократичният Евросъюз помага всяка политическа опозиция да бъде смазана и вкарана в затвор. Всичко това е "Демократична Европа" в която ни Вкараха ..Без да ни Питат , но Излизането е Невъзможно !

Много се активираха руските тролове, вероятно е да има и руска връзка в цялата патаклама.

Че то се каза това и публично /с факти на движението по нета/, ама в бг е малко бавна линията на истините. Защо ли?

защо не, вземи пример Aнглия.

Кога ще е РЕФЕРЕНДУМА за Излизане или Оставане в ЕС и НАТО !

Осра се ...сега елате ми обършете г-за...е няма как да стане без да мирише...

И как си го мислите реално това ''напускане'' на бизнеса за което тръбят испанците и вие им пригласяте??Само не занимавал се с бизнес може да приказва такива приказки, защото бизнеса се прави от хората на наемния труд за да се облагодетелстват работодателите и никой с акъл бизнесмен няма да остави обученби и знаещи наемни и да се мести някъде където тепърва трябва да обучава и да развива..

Много си зле! Под напускане се има в предвид къде се регистрира централата на фирмата и съответно, къде ще се плащат данъци. Складове, оборудване, фабрики няма да се местят. Просто тия фирми ще плащат местни заплати, осигуровки и такси... но данък върху печалбата ще реализират някъде другаде, извън Каталуния. Това е. Но това означава загуба на приходи за... Каталуния, основно е това.

Плюс загуба високоплатени работни места в централните офиси и бизнесите свързани с тях , съответно безработица и спад на платежеспоспособно потребление , които отиват извън каталуния , оттук и проблени кредити ипотеки , които заедно със напускане на сградите вещаят имотна и финансова криза и спад в доходите и т.н. Дотук само за месец вече са лидери по безработица в Испания, а трудовоте договори тепърва ще се прекратяватбсле напускането. Сумарният ефект ще е ясен след месеци и година, така ще разберем , колко струва псевдо независимост , за реална не ми си мисли , щото ще се изчислява десетелилетия.

Мариано Рахой в момента има цялата власт в Каталуния. Тъкмо затова върху него пада и цялата отговорност за решението на всяка една фирма да напусне Каталуния.

философ

..е, баа го ! ..

Този защо се прави на дебил..81-и вият процент у Булгаристан? Що не не си трайкаше ,па каталунците да си обявяват независимост .. Къде ще отидат .. зад Урал ли? .. ТЪПАНАР! ! !

га яди кифтеата в Мадрид беше убу4у а...сега дишаша дълбоко и духаш гаспачото

BEZ SPAM

sawo

Нека да продължава Рахой да руши Каталуния, тогава ще види вече какво е криза наистина. Има да се оправдава със сепаратизма, ама като секнат парите, неговия стол също ще почне да истива...

Скандал! В Испания, страна-член на ЕС, вече има политически затворници. По заповед на Рахуй! Това ли са европейските ценности? Да вкарват в затвора борци за свобода?

.рахатхуй. .

Това във Венецуелските вестници ли го чете?

Не, в Испанските!

на повечето съвременни европейци вече им е все едно къде минава някаква си граница и дали се водят белгийци, тевтонци или каталунци, стига да живеят добре и свободно. Сепаратизмът и шовинизмите са отживелица, също като държавните граници.

Продажнико ! На нас не ни е все едно къде минава Българската граница.

знам, знам, не говоря за българските патреоти, а за повечето европейци

До Дядото: Дърто, много ти е напреднало ЕГН-то и си изкуфял бре. Какво означава 43% участвали в референдума? Означава, че освен че е нелегитимен, и че повечето жители на Каталуния не искат да напускат Испания. Айде куку, сядай си на цукалото, че вече си напълнил шаяка.

Мръсни еврогейци - "да си върнем демократична и свободна Каталуния". Ами нали точно демократично каталунците избраха да са свободни от Рахуйците.

Ситуацията е същата както Хонконг и Китай.

Почва ли на някой името му с "Put" явно е че завършва на "ка" и се държи като такава.

значи 43% гласували, от тях 90% уж за Путчодемончо.. .т.е. някакви си 38% искат да диктуват какво да правят всички останали. Това като нашите Атакисти дето нямат и 5% ма ни обясняват как българите сме искали да излезем от НАТО и ЕС.

И за чий гуй трябва да сме в НАТО и ЕС? Ако не ме лъже паметта Швейцария не е нито в едното, нито в другото. Но дебили винаги е имало и България те винаги ще са огромното мнозинство.

Ващо поколение докара България до три фалита айде бегай в пенсия дърт червен боклук !

Цялата "новина" мирише отдалеч. Мълчаливото мнозинство щом не е излязло да гласува на референдума, значи му е все едно къде ще живее. Сега Рахой си прави предизборните събрания, като е хвърлил в затвора конкурентите си и е пуснал полицията да бие митингуващи. И на това му се вика монархическа демокрация по испански.

Затова всички като разбраха че Каталуния влиза в митнически и визов ад бягат от там като дявол от тамян и се изнасят към лошия ЕС. По същата причина 50 английски банки са помолили ЕЦБ за помощ и пренасяне на централите в Еврозоната, а масово фирмите бягат в Дъблин, предполагам защото да се отцепиш и да си сам е добре !

Зависи от възможностите ти, и дали вярваш че може да се справиш. А и разумният не иска да бъде управляван от изкуфелите старци в Брюксел.

по точно самоопределнеи не сме виждали ти да не се върна вчера оттам че анаЛЛизираш бе смешко?

Не се притеснявайте. Всичко върви по план.

не е Сорос а е Путлер !

Дядото

Така е пикльо, Путин ви върти на малкот оси пръстче.

След дъжд качулка. Този брадат козел направи всичко което беше по силите му за отделянето на Каталуня. Каквото и да направи вече стореното няма как да поправи. Дано все пак надделее разума и се разделят както го направиха чехи и словаци.

Истински държавник! Рахой днес е в Барселона, а Пучдемон е беглец и бъдещ затворник.

БРАДАТ КОЗЕЛ ЩЕ ЯДЕШ ГОЛЕМИЯ ФАШИСТКА - ЕВРО СРЕДИЗЕМНОМОРСКА КАКАВИДО И ТВОИТЕ ПОДОБНИ В БУЛГАРИСТАН

страхливкоооо страхливкоооо... много си силен зад клавиатурата :)))) ша ядеш дедовия на РаХуй

Бой по продажните русофилистици пучдемон и компания.

Ето това е един истински демократичен държавник, мислещ за народът

Ами то и вълкът мисли за агнето

дрън дрън ярина дайте ми вазелин

Пучдемон уплаши хората сега: "връщайте хората"! Някои си въобразиха, че Каталуния може да прилапа Барселона, но забравиха, че това е Испания. Каталунските "мъже" се оказаха като онези селски юнаци, които ядат камъни, понеже в полето се били раждали тикви. Ако днес не беше 21 век, в Каталуния вече щеше да има една армия, взривове , кървави площади и улици.

на спуканите гуми акълът им толкоз