Коментари - Възмутените и Подемос печелят изборите в Барселона | Днес.dir.bg

Възмутените и Подемос печелят изборите в Барселона

Обща листа на движението Възмутените и Подемос печели местните избори в Барселона, подобна листа е на второ място в Мадрид.

Обратно в новината

Коментари - Възмутените и Подемос печелят изборите в Барселона | Днес.dir.bg

Коментари

Банкерите със СИРИЗА не могат да се оправят а сега и Подемос. Да видим сега срещу тях каква медийна програма ще тръгне. И те ли ще са нагли, мързеливи, хитри популисти, които десетилетия наред са се възползвали от наивността и добротата на немските банкери? Май тази постановка няма да мине за Испания. Ще трябва да измислят нещо друго.

Ей Дире, стегнете се бе, стига политическа неграмотност! ПОДЕМОС не е "антилиберална", а антиНЕОлиберална, бори се срещу последния вид капитализъм- НЕОлибералния, който коренно се различава от предишните фази на капитализма! Разликата е огромна! До ВСВойна в Европа е действал империалистическия капитализъм с политически носители- либералите и консерваторите. След ВСВойна цяла Европа започва да се строи "социализиран капитализъм" известен като лявата политическа идея на Европа с политически носители- комунистите на изток и социалистите на запад. В 70-те години в Чигагската икономическа школа в САЩ се ражда новия и последен вид на капитализма- НЕОлибералния, вкаран в Европа през 80-те години ,чийто политически носители са НЕОлибералите. Между либерали и НЕОлиберали разликата е огромна, най важната е, че неолибералите упражняват ГЛОБАЛЕН ПАЗАР без национални граници правила на движение на капиталите, а либералите не познават глобалния пазар и упражняват само НАЦИОНАЛЕН ПАЗАР, в затворени национални рамки и под върховенството на авторитарни монархически и тоталитарни фашистки режими.

...един призрак броди из Европа ...и кравария се насира...

Не щем ЕС! Искаме си сиестата и по-големи заплати!

Не щем робия, не щеме Еврогея.

ЕС не ти е робия, а робията ти я донесе твоя крадлив и престъпен политически елит, който ти сам избираш да те управлява и краде. Като не щеш робията на ЕС, стой си в задния ориенталски двор на Европа и тегли новото турско олигархично робство, което Турция ни налага по мирен икономически път сиреч по търлъци , като нашия елит и отваря вратите на България.

За коя заплата искаш бе турчин рИвеш? На Тодор Живков ли? Ами тя беше 30 евро бе нещастник. Сега минималната заплата на западноевропейските страни от северна и средна Евро варира между 1 400 до 2200 евро, а реалния социален минимум под който не се позволява да падне стандарта на живота за всички е 1200-1800 евро месечно.

Социалната революция в Испания срещу бродещия в Европа призрак на неолиберализма е вече факт...

вместо да пишете за еврогейските победи в Ирландия сте седнали да пишете за Подемос ....ТОЙ ще ви дърпа ушите щото и на НЕГО ще ги дърпат

Честита победа!

Всеки друг строй е по-добър от капитализма.... носител на войни и бедност...

И как бе как го реши това при положение че никъде в света няма капитализъм в чиста форма??? Много ми е интересно???

сдухан, светни ни колко форми на капитализма знаеш - да се посмеем!

Време е за края на Капитализма... време е... Това е началото на края му....

Ти пък къде си видял капитализъм в чиста форма че да го съдиш??? И още повече с какво предлагаш да дойде след като мислиш че това е края му??? Гръмки твърдения само пускаш май?

Случило се е защото в Испания няма мутри.

Както вика Уорен Бафет "Ако 24 часа преди да се родите, при вас дойде един ангел и ви каже, Изберете си в каква система искате да се родите и ще го направим НО след това ще трябва издърпаш едно от 7 милярда листчета, на което може да пише че ще се родиш в бедно семейство, или богато, умен или глупав, здрав или болем, мъж или жена. Каква система би си избрал ако знаеш че шанса да се родиш умен, здрав и в богато семейство е по малко от 1%?"

прекалено голям вот за сините ... на фона на грандиозната корупция ... за демократите си е жива победа ... за испанците .. мазохизъм

в Барселона "играят" и други мотиви! Там има силен "национализъм" ....

Радикалните партий са на мода..що ли? Гледам и социалистическите също. Май бехме на прав път с комунизма, само трябваше малко повече пазарна икономика и търпение. Май докат ние гоним капитализма, капиталистите вече гонят социализма...

подкрепям те. в цяла Европа, пък и в останалата част на света печелят левите движения. На практика в Бразилия например изобщо няма десни партии, защото платформите им в защита на капитала не се приемат от никой нормален гласоподавател. А и то трябва да си мазохист, за да гласуваш за дясна партия. Само в България омразата към левите движения е мода, това си е масова форма на шизофрения

Пародия

И това че печелят популисти - кажи ми реално значи ли че нещата се подобряват??? За пример ти давам гръцката бяла златка - избраха си популист и се видя че е финансов инвалид и няма никаква визия..... ПОПУЛИЗМА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН Е ДОКАЗАНО ПОВРЕДЕН!

Добре са си китайците. Ориентирали са се от рано, а ние останалите първо ще се поблъскаме в стената и после ще ни дойде акъла. Дано не стане късно дотогава.

Ей, Ьовиги , стига нискочелие бе, защо приписваш комунизма на ПОДЕМОС? ПОДЕМОС няма комунистическа идеология, а ценностите на Европа след ВСВойна- РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА и се бори срещу действащия от 30 години неолиберален капитализъм в американския му вариант само по мирен парламентарен път. ПОДЕМОС нямат нищо общо с комунизма. Комунизмът бе политическа система на източноевропейските комунисти под диригентската палка на Сталин и неговата КПСС без демокрация и правова държава. Комунистите нямаха собствена социална система, а строяха след ВСВойна, също като западна Европа социализъм, известен още с името- "социална държава"( welfare state), по теориите на левия английски икономист Джон Мейнард Кейнс за социализиран капитализъм известен като капитализма с човешко лице. Но комунистите бяха купени от американците на Сорос и замениха след 1989 г. идеята си социализъм (социална държава) с антиподната система на неолибералния ( олигархичен капитализъм) и от борци срещу капитализма се превърнаха в едри хищни капиталисти-олигарси и мултимилионери, така ликвидираха своята комунистическа идея. Сега да търсиш с лампата на Диоген няма да намериш комунисти и комунизъм никъде в Европа.

На Ушите си !? Тази, Румяня, кога избяга от Бойко, от кога е секретарка- Подемник, нещо ново, и как я уважава шефа, турня я направо, на трибуната !? Оправни жени са наште бълДърки, това Сталинка, нищо че е тлъста, това Бокова, нищо че е кльощава, насякъде се продават добре, даже по-добре, и от Офчето ни сирене ! дедо Ратко

Спрямо България - разликата е в природата на обществото, едното е гражданско, а другото олигархично.

Голям е гневът на богатите когато обеднеят... Ние доказахме, че и с нашия стандарт може да се живее и вече няма сила, която да спре да налага българския стандарт в средиземноморието! Ще ритат и скачат, но ще им обяснят, че са необразовани, корумпирани, непроизводителни и пр. убедителни доводи.

Като пазара на леката и средна промишленост на Испания беше завзет от Китай, испанците ще обеднеят. Това е логиката на съществуването.

Десните печелят изборите. Испания избра ЕС пред анархията .

Не мога да разбера защо Дир.бг провежда про Путинова и анти десните партии в Европа политика. Статиите са изкривени и в много случаи се взема изключението и се наблага на него. Кой плаща на Дир.бг. Да вземем тази статия - Народната партия печели почти в цяла Испания, но дир. бг отразява само вота в Барселона, като че ли избори в цяла Испания - няма. Тенденциозно, нали? Освен това ни занимава само с кой от правителството на Путин какво казало, какво ЩЕ направи, но никога какво е направила Русия. През цялото бай Тошово време слушахме ЩЕ, ЩЕ, Ще и видяхме, че до никъде не сме я докарали. Сега за Русия - ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ - но няма нищо освен една слаба икономика, огрухана и ограбена държава, измъчен народ. Защо не кажат кой в Б-я търси руски перални, самобръсначки, миялни, печки, таблети, компютри пък дори и компоти? Какво "Сделано в Росии" се търси в Б-я? Нищо! А защо?

Бягай соросоид, да не започнем да правим анализи на американската пропаганда,че ще се възмути цяла БГ на наглите американски лъжи. Колкото до статията Барселона е най-богатата провинция в Испания и е важно кой печели там.

goose

Беше :-) Където са минали такива популисти след тях трева не никне

Да, но изборите са в цяла Испания и за това - нито дума. Криенето на цялата истина се счита за лъжа. Целта на статията - не знам кой я е писал, но ясно е, че има поръчка. И тя е да заблуждава хората.

Е то заради това че по тошово време беше ЩЕ ЩЕ та сега не могат още да до разграбят построеното Я ти кажи сега кое предприятие е построено

поредните безхаберници който ще си отидат на следващите избори ... на 4 години си сменяме собственика ...

Дано по-скоро националистите и антиглобалистите вземат властта в Европа и турят малко ред. Единствено на тях се надявам да спрат нелегалната имиграция от ислямския свят към Европа.

Бе и Ципраз и Янис тръгнаха като аслани,за Енчев и Болен ептен,ама се връщат като н........! Да не стане пак -млада бех,излъгах се -като стигнат до дуварите на РайхсКанцлерството !

"...Млада бях,излъгах се, сакън..." Точно, точно.... +1

...Щирлиц, сънувах кошмарен сън - 2015 канцлерът ни ще е баба, вместо факелни шествия - гей-паради, ще плащаме пари на евреите и ще ни командва негър от америка...

разбрали са че няма вечен строй и трябва да се въртят................. демек ще бъдат едни и същи капитал и власт все при една групировка, бедните какво прайм да им вземем власта ;)

Светът върви на зле. Навсякъде комунисти и социалисти.

Те поне да бяха истински комунисти/социалисти, а те са само популисти, т.е. говорят сладко сладко да се харесват на хората, а реално нямат никакви идеи или акъл- с 2 думи, пълни простаци, като наш Боко Тиквеника.

А ти какво искаш - като тукашние демонкрати - да говорят колко е зле, как трябва да се затягат коланите, народа в нищета, а те по яхти и самолети...

е, сигурно е кофти, че не отиваме на радостна манифестация за да празнуваме подписването на АСТА и производните й. Примерно със знаменца на Кока-Кола и Епъл/Гугъл... :) Десните на моменти изглеждате много по-леви от левите пред Съдебната палата миналата седмица :)

Коментари - Възмутените и Подемос печелят изборите в Барселона | Днес.dir.bg

Възмутените и Подемос печелят изборите в Барселона

Обща листа на движението Възмутените и Подемос печели местните избори в Барселона, подобна листа е на второ място в Мадрид.

Обратно в новината

Коментари - Възмутените и Подемос печелят изборите в Барселона | Днес.dir.bg

Коментари

Банкерите със СИРИЗА не могат да се оправят а сега и Подемос. Да видим сега срещу тях каква медийна програма ще тръгне. И те ли ще са нагли, мързеливи, хитри популисти, които десетилетия наред са се възползвали от наивността и добротата на немските банкери? Май тази постановка няма да мине за Испания. Ще трябва да измислят нещо друго.

Ей Дире, стегнете се бе, стига политическа неграмотност! ПОДЕМОС не е "антилиберална", а антиНЕОлиберална, бори се срещу последния вид капитализъм- НЕОлибералния, който коренно се различава от предишните фази на капитализма! Разликата е огромна! До ВСВойна в Европа е действал империалистическия капитализъм с политически носители- либералите и консерваторите. След ВСВойна цяла Европа започва да се строи "социализиран капитализъм" известен като лявата политическа идея на Европа с политически носители- комунистите на изток и социалистите на запад. В 70-те години в Чигагската икономическа школа в САЩ се ражда новия и последен вид на капитализма- НЕОлибералния, вкаран в Европа през 80-те години ,чийто политически носители са НЕОлибералите. Между либерали и НЕОлиберали разликата е огромна, най важната е, че неолибералите упражняват ГЛОБАЛЕН ПАЗАР без национални граници правила на движение на капиталите, а либералите не познават глобалния пазар и упражняват само НАЦИОНАЛЕН ПАЗАР, в затворени национални рамки и под върховенството на авторитарни монархически и тоталитарни фашистки режими.

...един призрак броди из Европа ...и кравария се насира...

Не щем ЕС! Искаме си сиестата и по-големи заплати!

Не щем робия, не щеме Еврогея.

ЕС не ти е робия, а робията ти я донесе твоя крадлив и престъпен политически елит, който ти сам избираш да те управлява и краде. Като не щеш робията на ЕС, стой си в задния ориенталски двор на Европа и тегли новото турско олигархично робство, което Турция ни налага по мирен икономически път сиреч по търлъци , като нашия елит и отваря вратите на България.

За коя заплата искаш бе турчин рИвеш? На Тодор Живков ли? Ами тя беше 30 евро бе нещастник. Сега минималната заплата на западноевропейските страни от северна и средна Евро варира между 1 400 до 2200 евро, а реалния социален минимум под който не се позволява да падне стандарта на живота за всички е 1200-1800 евро месечно.

Социалната революция в Испания срещу бродещия в Европа призрак на неолиберализма е вече факт...

вместо да пишете за еврогейските победи в Ирландия сте седнали да пишете за Подемос ....ТОЙ ще ви дърпа ушите щото и на НЕГО ще ги дърпат

Честита победа!

Всеки друг строй е по-добър от капитализма.... носител на войни и бедност...

И как бе как го реши това при положение че никъде в света няма капитализъм в чиста форма??? Много ми е интересно???

сдухан, светни ни колко форми на капитализма знаеш - да се посмеем!

Време е за края на Капитализма... време е... Това е началото на края му....

Ти пък къде си видял капитализъм в чиста форма че да го съдиш??? И още повече с какво предлагаш да дойде след като мислиш че това е края му??? Гръмки твърдения само пускаш май?

Случило се е защото в Испания няма мутри.

Както вика Уорен Бафет "Ако 24 часа преди да се родите, при вас дойде един ангел и ви каже, Изберете си в каква система искате да се родите и ще го направим НО след това ще трябва издърпаш едно от 7 милярда листчета, на което може да пише че ще се родиш в бедно семейство, или богато, умен или глупав, здрав или болем, мъж или жена. Каква система би си избрал ако знаеш че шанса да се родиш умен, здрав и в богато семейство е по малко от 1%?"

прекалено голям вот за сините ... на фона на грандиозната корупция ... за демократите си е жива победа ... за испанците .. мазохизъм

в Барселона "играят" и други мотиви! Там има силен "национализъм" ....

Радикалните партий са на мода..що ли? Гледам и социалистическите също. Май бехме на прав път с комунизма, само трябваше малко повече пазарна икономика и търпение. Май докат ние гоним капитализма, капиталистите вече гонят социализма...

подкрепям те. в цяла Европа, пък и в останалата част на света печелят левите движения. На практика в Бразилия например изобщо няма десни партии, защото платформите им в защита на капитала не се приемат от никой нормален гласоподавател. А и то трябва да си мазохист, за да гласуваш за дясна партия. Само в България омразата към левите движения е мода, това си е масова форма на шизофрения

Пародия

И това че печелят популисти - кажи ми реално значи ли че нещата се подобряват??? За пример ти давам гръцката бяла златка - избраха си популист и се видя че е финансов инвалид и няма никаква визия..... ПОПУЛИЗМА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН Е ДОКАЗАНО ПОВРЕДЕН!

Добре са си китайците. Ориентирали са се от рано, а ние останалите първо ще се поблъскаме в стената и после ще ни дойде акъла. Дано не стане късно дотогава.

Ей, Ьовиги , стига нискочелие бе, защо приписваш комунизма на ПОДЕМОС? ПОДЕМОС няма комунистическа идеология, а ценностите на Европа след ВСВойна- РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА и се бори срещу действащия от 30 години неолиберален капитализъм в американския му вариант само по мирен парламентарен път. ПОДЕМОС нямат нищо общо с комунизма. Комунизмът бе политическа система на източноевропейските комунисти под диригентската палка на Сталин и неговата КПСС без демокрация и правова държава. Комунистите нямаха собствена социална система, а строяха след ВСВойна, също като западна Европа социализъм, известен още с името- "социална държава"( welfare state), по теориите на левия английски икономист Джон Мейнард Кейнс за социализиран капитализъм известен като капитализма с човешко лице. Но комунистите бяха купени от американците на Сорос и замениха след 1989 г. идеята си социализъм (социална държава) с антиподната система на неолибералния ( олигархичен капитализъм) и от борци срещу капитализма се превърнаха в едри хищни капиталисти-олигарси и мултимилионери, така ликвидираха своята комунистическа идея. Сега да търсиш с лампата на Диоген няма да намериш комунисти и комунизъм никъде в Европа.

На Ушите си !? Тази, Румяня, кога избяга от Бойко, от кога е секретарка- Подемник, нещо ново, и как я уважава шефа, турня я направо, на трибуната !? Оправни жени са наште бълДърки, това Сталинка, нищо че е тлъста, това Бокова, нищо че е кльощава, насякъде се продават добре, даже по-добре, и от Офчето ни сирене ! дедо Ратко

Спрямо България - разликата е в природата на обществото, едното е гражданско, а другото олигархично.

Голям е гневът на богатите когато обеднеят... Ние доказахме, че и с нашия стандарт може да се живее и вече няма сила, която да спре да налага българския стандарт в средиземноморието! Ще ритат и скачат, но ще им обяснят, че са необразовани, корумпирани, непроизводителни и пр. убедителни доводи.

Като пазара на леката и средна промишленост на Испания беше завзет от Китай, испанците ще обеднеят. Това е логиката на съществуването.

Десните печелят изборите. Испания избра ЕС пред анархията .

Не мога да разбера защо Дир.бг провежда про Путинова и анти десните партии в Европа политика. Статиите са изкривени и в много случаи се взема изключението и се наблага на него. Кой плаща на Дир.бг. Да вземем тази статия - Народната партия печели почти в цяла Испания, но дир. бг отразява само вота в Барселона, като че ли избори в цяла Испания - няма. Тенденциозно, нали? Освен това ни занимава само с кой от правителството на Путин какво казало, какво ЩЕ направи, но никога какво е направила Русия. През цялото бай Тошово време слушахме ЩЕ, ЩЕ, Ще и видяхме, че до никъде не сме я докарали. Сега за Русия - ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ - но няма нищо освен една слаба икономика, огрухана и ограбена държава, измъчен народ. Защо не кажат кой в Б-я търси руски перални, самобръсначки, миялни, печки, таблети, компютри пък дори и компоти? Какво "Сделано в Росии" се търси в Б-я? Нищо! А защо?

Бягай соросоид, да не започнем да правим анализи на американската пропаганда,че ще се възмути цяла БГ на наглите американски лъжи. Колкото до статията Барселона е най-богатата провинция в Испания и е важно кой печели там.

goose

Беше :-) Където са минали такива популисти след тях трева не никне

Да, но изборите са в цяла Испания и за това - нито дума. Криенето на цялата истина се счита за лъжа. Целта на статията - не знам кой я е писал, но ясно е, че има поръчка. И тя е да заблуждава хората.

Е то заради това че по тошово време беше ЩЕ ЩЕ та сега не могат още да до разграбят построеното Я ти кажи сега кое предприятие е построено

поредните безхаберници който ще си отидат на следващите избори ... на 4 години си сменяме собственика ...

Дано по-скоро националистите и антиглобалистите вземат властта в Европа и турят малко ред. Единствено на тях се надявам да спрат нелегалната имиграция от ислямския свят към Европа.

Бе и Ципраз и Янис тръгнаха като аслани,за Енчев и Болен ептен,ама се връщат като н........! Да не стане пак -млада бех,излъгах се -като стигнат до дуварите на РайхсКанцлерството !

"...Млада бях,излъгах се, сакън..." Точно, точно.... +1

...Щирлиц, сънувах кошмарен сън - 2015 канцлерът ни ще е баба, вместо факелни шествия - гей-паради, ще плащаме пари на евреите и ще ни командва негър от америка...

разбрали са че няма вечен строй и трябва да се въртят................. демек ще бъдат едни и същи капитал и власт все при една групировка, бедните какво прайм да им вземем власта ;)

Светът върви на зле. Навсякъде комунисти и социалисти.

Те поне да бяха истински комунисти/социалисти, а те са само популисти, т.е. говорят сладко сладко да се харесват на хората, а реално нямат никакви идеи или акъл- с 2 думи, пълни простаци, като наш Боко Тиквеника.

А ти какво искаш - като тукашние демонкрати - да говорят колко е зле, как трябва да се затягат коланите, народа в нищета, а те по яхти и самолети...

е, сигурно е кофти, че не отиваме на радостна манифестация за да празнуваме подписването на АСТА и производните й. Примерно със знаменца на Кока-Кола и Епъл/Гугъл... :) Десните на моменти изглеждате много по-леви от левите пред Съдебната палата миналата седмица :)