Испански министър: Изправени сме пред криза с огромни размери

Слабата испанска икономика е изправена пред криза с огромни размери, заяви днес министърът на външните работи Хосе Мануел Гарсия-Маргальо, след като безработицата достигна най-високото си равнище от две десетилетия, а "Стандард енд Пуърс" (Standard & Poor's) понижи с две степени кредитния рейтинг на страната, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Испански министър: Изправени сме пред криза с огромни размери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно може и да е много проЗд. От това което пишеш се разбира, че проблема е, че има много работа, а няма кой да я върши. И трябва клати-крачолите да се хванат и да я свършат. Ми що тогава има такава безработица?

В света таман започнали да властват евреи и....взел че се рападнал. Не го е срам btw: за хората с такова самосъзнание: не сте лоши,добри сте, добронамерени(докато не ви се противоречи де) обаче само с хитрости, вяра и самочувствие не се живее справедливо с други хора. Това че християнство и ислям са сродни еврейски учения и разчитате така да водите други маси за носа трае точно толкова колкото магарето може да изкара на ледени кубчета- хем хрупа, хем вода пие и всичко е наренищо не върви ... :-) . Жалко за наистина добронамернеите планове и вековни напъни

Благодарение на премъдрата германско-френска икономическа и пр.политика,благодарение на многочислената,високо платена армия от бездарни евробюрократи,целият ЕС,е пред разпад и потапяне.Огромен ресурс-човешки,териториален,икономически и финансов,а нещата хич не вървят.Гърция-фалирала,Испания-на ръба,Италия,третата по сила икономика-тежко стагнирана,за Португалия,Ирландия,България,изобщо не ми се коментира.Британците-отново в рецесия.Е,що за ЕС е това?Турция е с 8.86% ръст на БВП за 2011г.Там да си бяхме останали,май щеше да е по-добре.

Крепостния селянин. Колкото и да ми е тъжно и неприятно за потъващия "Титаник" ти ме развесели с писанието си. Незнам защо, някакси ми стана смешно.Няма страшно ние повече от 70 години чакаме светлото бъдеще -свикнали сме да сме във вечна криза и под водата.

Ако богатите собственици продължават да заместват хората с автоматизирани системи за производство, за да запазят своята конкурентоспособност, милиони хора ще останат без работа. Така, с развитието на автоматизацията хората постоянно ще губят работата си. Покупателната способност на населението силно ще намалее, което ще се отрази катастрофално на цялата икономика. В крайна сметка, това ще доведе до залеза на остарялата парична система. Въпроса не е в това дали елитът ще предаде доброволно властта си, а кога неговата алчност ще го доведе до разорение.

Мдам нещата отиват на изуй гащи... и само си спомнете от къде тръгна всичко това. От нашите най-искрени приятели хамериканците.

ДАЙ БОЖЕ ПО БЪРЗО ДА СЕ РАЗПАДНЕ ТАЗИ ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ НАРЕЧЕНА ЕС.

Да забранят на чужденците да работят в тяхната страна - има много български цигани а и други...!

Не се безпокой - по-скоро ще забранят на българите да работят, отколкото да забранят на индианците от латинска америка. А там индианците са много повече от българите, освен това са им и братовчеди.

Е, ако имат загащени гущери да ги пуснат за дълга!

Това е най-добрата новина от доста време насам. Колкото по-рано настъпи края на новия съветски съюз толкова по-добре за всички бедни народи по света и Европа!

Светлото европейско бъдеще заприлича на не по малко светлото комунистическо бъдеще. Европейския Титаник потъва бавно , но сигурно. Ние българите отдавна сме налапали вода защото не сме в първа класа , а в смърдящите на леш корабни трюмове. Иначе корабния оркестър не спира да свири. И Меркел и онова недоразумение Саркози танцуват под звуците на одата на радоста, докато ние крепостните българи сме се набълбукали с вода. По добре е смърт и край на ЕС, отколкото агония безкрай.

Мда-аааа ... Откровено казано -- цифрите са смразяващи . ... Щом и от по-горните `класи` са се замислили за онези от `първа` -- Титаникът комай е близо до критична(та ? ) точка . И понеже Ние сме по дефиниция под водолинията -- май-май се налага да Ревизираме Сценария по Спешност . ( Примерно -- от като-за ди Каприо, в нещо по-така ... като за `Бащата` на Аштън Къчър . )

Ами да им дават милионите евра като на гърците! Какво чакат още!Пък и ние можем да им помогнем,какво толкова!!!!!

Факт е че всяка империя от преди 2000 хил.години обединила много народи с различни нрави и обичаи се е разпаднала . Въпрос на време е и Евросъюза да се разпадне!

Никой не ще да работи...в смисъл да произвежда нещо и това нещо да може да се харчи някъде! Никой не ще да работи нискоквалифицирана и мръсна работа....говорим из западна Европа, работа има, но и чернилките не щат да я работят, защото заплащането им е малко, нищо, че е в пъти повече в сравнение с нас...Производството е унищожено от китайските боклуци и келава митническа политика.....да се взима на борч /лизинг, кредит/ си е вече просто правило, а не изключение...

Ами то това за финансовите стимули и критерии за добрувано е ясно казано в нашия език- ПАРА а открии къде е ударението. и не случайно от старите БоГари са останали такива 'съвпадения'. Езикът ни е доста аналитичен

Бях доста време да работя в Испания. Окончателно се прибрах през март. Там най-големите цървули са българите.Зле платени ,първо нас махат от всяка работа,без изобщо да ги интересува как си работил и колко можеш.за една работа кандидатстват по 30-40 човека и винаги се взема испанец.На тия които остават им желая усоех.

Не се радвайте, че в Испания са 300 000 българи - 99% от които нискоквалифицирани - шоферчета, чистачки, прислужници. Ако се върнат в БГ за 1 година ще опукат спестените евроцентове и после и тях трябва да храним.

Кой храниш бе кифло проста ,10 год съм в Испания имаш ли идея колко пари пари съм пратил за това време и продължавам да прашам всеки месец защото ако чакам на такива цървули като теб да хранят близките ми да са пукнали отдавана.

Ай де манго посмали малко..!

Браво, но защо трябва някой друг да храни близките ти?

Ами спасението е в разпускането на този измислен ЕС и изгонването на десетките хиляди хрантутници в Брюксел,наречени еврочиновници.Всяка година за тях се харчат милиарди.Цялата тази глобализация на Европа се оказа рай само за тези мошеници,прекарващи целия си живот в обиколки по света на разноски на данъкоплатците.

Пич, пишеш за неща, от които не разбираш !

Важното е да си ПИЧ. К'во ти пука за Европейския съюз.

Пича много добре го е написал , явно разбира доста ! То не трябва да си голям разбирач да разбереш ,че и родните евродепутати не вършат нищо а само взимат пари . Бюрокрацията се увеличава а тази бюрокрация са банда лежачи непроизвеждащи и не допринасящи с нищо и не са в услуга на хората а против хората това се разбира само по себе си от доходите които едните и другите !

Пич и аз не разбирам,но знам,че ще повърна.Седемдесет години чакам "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ".Сега какъв ... да чакам още,че да започна да разбирам поне колкото теб?

А ти сигурно много ги разбираш, като дори и името си не можеш да напишеш,господин :)

ПРАВ СИ МИТКО. Краят на това раково образование наречено "ЕС" се вижда. Какво правим ние българите на този Титаник ?? Не сме в първа класа , а в трюмовете на потъвъщия колаб. ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ ПОНЕ ЕДНА ПАРТИЯ ИЛИ ЕДИН ПОЛИТИК ЗА ДА КАЖЕ, ЧЕ ОТДАВНА Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ДА НАПУСНЕМ ПОТЪВЪЩИЯ КОРАБ???

Айде сега ми хвалете капитализъма !?

Франция наистина е много по- сериозен проблем. Нищо качествено нямат освен няко стоки за мода и гуляи. На хартия обаче АБСОЛЮТНО всички държавни икономики са с дългове. За Турция по масонски се мълчи . А тя е многократно по зле и по- задлъжняла от Гърция . Само че Гърци и останлите южняци са ленниви кефсайбии, а Турция десетилетия е поддържана да има армия и АГРЕСИВНОСТ спрямо останалите. И ако им разкрият миризливото , нО релано състояние не се знае агресията им как ще се развие. Макар че то рано или късно ще лъснат истининте. А поне у нас не се заблуждаваме и не се надуваме, че сме цъфнали и вързали

Общия дълг на Турция-425 милиярда долара,от тях дърржавен-120, останалия е на частния сектор.....Общия дълг е около 50% от БВТ на страната.....Дълга на Гърция е 400 милиярда долара и е 110% от Брут. Вътр. Продукт на страната...Турция, Гърция,това онова но, ти гледай България в нея живееш. Те потънали или изплували теб кво те топли, ти гледай манджата в страната....

това е официално публикуваното. т.е приемливото. освен това, интересното е че на турците импомпат самочувствието нонстоп и всякак се затварпт очите за арогантността им. Защо ли? а у нас не е уместно да се говори за турско робство, да се казва стихотворението 'Аз съм българче" и да се споеманават три думи едн сле друга българска атомна енергетика- щото била опасна. Румаънската атоман центарал на 120 км от границата да не би да е безопасна. А турския проект до Резовакста река? Та идеята е че аршинът далеч , дчлеч не е еднакъв

Лакомията погуби Европа. Едно време всички искахме да си купим нещо с надпис Made in Germany. Сега всичко е Китай. В името на огромни печалби и на китайски робски труд големите компании предпочетоха да унищожат своите държави за сметка на китайската. Сега всичко в името на задоволяване на консуматорите, но скоро няма да има кой да купува. Правилно е казал човека ако се удавим ние, ще се удави и първа класа. Премахнаха доста социални привилегии които имаше в Европа, намалиха заплатите и какво ли още не с претекст, че има криза, но това не пречи на корпорациите да стават все по-богати и влиятелни въпреки същата тази криза. Скоро няма да има свястно място за живеене никъде по света. Да идва края и тези дето оживеят да започват на чисто и да имат една на ум с евреите.

+1

+2

Ето така се прави политика! Ако трябва се изнудват богатите и им се напомня,че и техният интерес може да пострада! Безработните и "бедстващи" гърци, италианци,испанци под 30 годишни са 5-6 пъти повече от всички българи барабар с ромите и бабите на по 90години, но не се забелязват талази от млади западноевропейци да си продават дупетата и да мият кенефи - за разлика от българските си връстници!

Да ама парите ги дадоха на мързеливите гърци - по-точно дадоха им ги на хартия и им обясниха, че всъщност децата им ще трябва да ги връщат ! Началото на разпадането на ЕС - напълно безмислен съюз, в който мързеливите гърци харчат изкараното от работливите северни народи ! Не виждам смислена причина да го има този съюз и скоро ще остане споменът от него ! Лошото е, че бойко изхарчи парите от резерва за скапаните магистрали и сега ще има да чакаме ЕС да ни ги възстанови ...

Обречени сме!

ДАЙ БОЖЕ МОЛЯ СЕ СЪС ДВЕ РЪЦЕ АМИН

Гърция и Испания са само началото! Големият проблем е Франция. Една Германия издържа целия ЕС, но докога..?! От ЕС трябва да се черпи ресурс, защото няма да го бъде дълго! Ама то България влязла ли е някъде - съсипала го е!

И кво общо има България в случая само да ми кажеш ? Аман от такива като тебе дето се стремят неясно защо да оплюват България !

Когато политиците ни направят така че да си намразим държавата, започваме по погрешка да плюваме по държавата а не по политиците. Да не забравяме че благодарение на политиците, които чертаеха светло бъдеще, хората поискаха влизанито ни в ЕС. На хората е простена недалновидността, но не и на политиците.