Испания обяви бойна готовност

Испанските сили за сигурност са в пълна бойна готовност заради 50-годишнината от създаването на въоръжената баска групировка ЕТА, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Обратно в новината

Коментари - Испания обяви бойна готовност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все си мися,че всичко е заради факаните монополистическо обединение.........!

vse si mislq 4e vsi4ko e zaradi tezi monopolistiecheski obedineniq..........

между другото Лепа Брена е босненка...

Напълно си прав. Същото нещо е правено и срещу българите в Македония. Абе , достатъчно е да им чуеш езика (както и на турците) и ги забравяш тия мужкарци.

Напълно си прав. Същото нещо е правено и срещу българите в Македония. Абе , достатъчно е да им чуеш езика (както и на турците) и ги забравяш тия мужкарци.

Predi okolo 3 godini kataluncite poluchiha kakvoto iskaha, no po patq na pregovorite.Bez nikakvo nasilie.

Тотално и абсолютно съм ПРОТИВ такива насилнически мерки. вижте! ИСТИНАТА е проста. нека я погледнем от юридическа гледна точка. Според Международното публично право всеки народ (нация, общност) има право на самоопределение - т.е. на създаване на своя собствена държава. Това е един от принципите на международното право, залегнал и в Устава на ООН. Има и друг принцип обаче - този за националния суверениртр ни неделимост на територията. на пръв поглед си противоречат. но не е така. Всяка държава има право да брани националния си суверенитет и териториална цялост. НО тя трябва да предоставя на малцинствените групи, каквито и да са те, лични човешки и малцинствени права. едва когато държавата не прави това, съответните малцинства имат право на въоръжена съпротива. ( случая с Турция и кюрдите тук е много уместен). нека погледнем Испания. Федерална държава. има различни области с различни парламенти. Баските си имат своята автономия. Ползват своя език. Никой не им пречи да се чувстват баски. - следователно те нямат никакво юридическо право за откъсване от Испания. друг е въпросът, че огромната част от баските нямат никакво желание за отделяне от Испания - и за какво??? имат всякаква свобода! по същия начин е Каталуня - там родния език на хората не е испански, а каталунски, пак романски, но повече биещ на френски! и те имат своите човешки и малцинствени права... Много скърбя за невинните жертви на атентатите! Бог да пази Испания и Европа от такива тъмни сили.

Въпрос на гледна точка! За едни сепаратисти и терористи, за други борци за национално освобождение. Да Ви нопомням ли уважаеми съфорумци, че от гледна точка на Османската империя Ботев и Левски са били едни гадни терористи.

абе хора, не мога да разбера тия за каква собствена държава се борят? искат да излязат от Испания и ЕС ли? преди години да, но сега в ЕС наистина не схващам защо е тая глупава касапница???

Много си глупав щом не си разбрал защо сърбите изядоха боя. Сега ще ти кажа, за да не ръсиш друг път простотии. Сърбите си навлякоха гнева на световната общественост заради геноцида и варващината при войната срещу Босна. Такава жестокост и безсмислени убийства, никой не е мислел, че са възможни в карая на ХХ век в Европа. Цели села бяха избивани масово. Мъже, жени, деца. Млади и стари. Хиляди и хиляди. Преди два дни холандците намериха 2 нови масови гроба. Познавам босненци чийто родители са били заклани от сърбите пред очите им, без причина. Единствената им вина е била, че са босненци. Сърбия не е само Лепа Брена и Цеца Величкович.

Абсолютно съм съгласна с теб!

Личи си, че си страшно тъп и понятие си нямаш от историята за Северна Ирландия. В Ирландия е имало 4 административни области и когато англичаните дават право на ирландците да се отделят във всяка от тях се провежда референдум. 3 от областите гласуват за самостоятелна държава а 4-тата - северната област на референдума гласуват да останат във Великобритания, Аман от злобни кометари от хора непознаващи фактитте или неискащи да ги познават, когато не им изнася.

То се знае на кои не им харесва... Тъй като виждам, че сте добре запозната/запознат с историята на Испания, само искам да Ви загатна, че освен откриването на Америка през 1492 г. се е случило и друго много важно събитие през март на същата година, разпоредено с декрет от Католическите крале...

По повод кръвната група: официално се твърди, че хората с 0(-) са с най-силна имунна защита и че дори да носители на СПИН вируса , не се разболяват.

Косово?!

тея баски що неги интернират в БГ веднага ще спрат да си мислят за глупости

Абе, тия баски действително са по-особено население - наследници, както се твърди ,на Атлантида, първите раси, населявали земята и пр. и в това отношение е забележителен фактът, че сред тях се срещат най-много хора с кръвна група 0 (-) т.е. с отрицателен резус фактор , което е характерно само за 15% от световното население. Тази 0 (-) неслучайно дава кръв на всички, но приема само от себе си. Но това не може да бъде основание да искат да се отделят и да правят подобни изпълнения. Те и каталунците искат нещо подобно, ама, струва ми се , никой няма да спечели от това. Испания винаги е била остров на мир и спокойствие в съвременната епоха и на някой това май не му харесва.

Нека Божидар Димитров сега да го пратят в Испания да пази българите там.

Абе тия американци, кога ще вземат да бомбандират тая Испания , както направиха със Сърбия. И на двете места малцинствата искат независимост. После и Англия да бомбандират, та да освободят Северна Ирландия. К'во ми се правиха на мъже само в Сърбия? Ето Иван Костов пак е на власт, ще им уреди коридорче и готово.

Тези симпатяги да не вземат сега да думнат , Catedral de Palma de Mallorca , Palacio Real de la Almudania или Castillo de San Carlos в Палма де Майорка???

Не зная кой олигофрен ме репликира, но в случая не говорим за история, а за настояще. То в историята и държава Македония няма, освен Косово, но за създаването им САЩ се намесиха. Нали така 'анонимно олигофренче'.

Bravo na baskite,turcite v Balgariq da vzemat primer ot tqh!

Време е НАТО да избомби Мадрид и да събори всички мостове. Какво си позволяват испанците да не дават свобода на баските.