17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искате ли в трудовия ви договор да пише че накрая на месеца заплатата ви може да варира до 3 пъти нагорв и надолу независимо колко сте работили? Сиреч няма връзка между заплата и работа? Стига с тия мошенгии. Какви са тия валути извън контрола на ЦБ ки? Тогава аз да питам като си печатам мои долари и евро защо им казват фалшиви? Каква разликата между създаване на валута от частни организации като едните са преследвани другите не? Стига двойни стандарти

Искам в 500еврови купюри и кюлчета злато...

Искате ли да ви плащат с въздух? Или с акции на фирми-пирамиди, при отложено отчисляване на дивидента? Вземете четете закона за стойността още от времената на дядо Адам Смит...

Няква друга глупост, напоследък една след една бъкат и извират...

Ако шефа ми плащаше в биткойни, да съм станал вече милионер и да съм се пенсионирал. Но на него му трябват хора да работят и ни плаща в левове.

Искате ли да ядете? Биткойни. Идиотия. Да видим до кога ще ги търпят банките тия спекуланти.

Искам да ми плащат в девици!

Яд ме е че не го разбирам това криптото. Яд ме е че не си купих и аз навремето някакво крипто. Затова сега ще плюя по криптото и ще хваля банките. Ще наричам всички с коини тъпаци, нищо че за последните 10 години великия лев се обцени 3 пъти. Вижте цените на жилищата от 1000 лева за квадарт в софия сега са 3000. ;););)

Скоро май ще бъде в рубли или в китайски юани

Яд ме е, че не се включих достатъчно рано в тази пирамида, наречена биткойн! Яд ме е, че в момента както може да стане 500,000 долара, така може да стане и 500 долара. Така може да стане и нула долара, ако т.нар. "Сатоши Накамото" реши да кешаутне ;) Яд ме е, че като при всяка пирамида, последните плащат сметката ;)

Не, благодаря, но не! ТОВА Е "ВАЛУТА", КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТА, ИЗТОЧЕНА, ЛИКВИДИРАНА С ЕДИН КЛИК! И то, тойминга да е съобразен с интересите и възможностите на кукловода, не на юзърите. Още помним пирамидите, хиперинфлацията, краха на лемънд брадърс, финансовата криза 2008-ма. На никое от тези неща не бе отговорено с неутрализация. Криптото са мушенгии на същия кукловод с цел кражба и измами в особено големи размери. При това в аноннмност и с пъслодвала пълна безпомощност на измамените. да си криптоагент: или си компютърноновозаблудан, или се надяваш, че ше напуснеш пирамидата на върха на стойността, или се надяваш, че лично ти ше източиш парите на другите юзъри , или си селския идиот. Тез, криптоприказките ги разказвайте на запад. Тука майкъл капустин и БНБ /пирамида създадена с наредба 5/ ОТДАВНА СА НИ ГИ РАЗКАЗАЛИ.

Не, благодаря! Биткоин не е валута, а една глупава измишльотина базирана на грешна идея - на златото. Има същите недостатъци като златото и точно като златото се използва за щавене на овце, които си мислят, че "инвестират" в нея.

Спира тока и оставаме без пари. Не, мерси.

Като ти спре тока, последното нещо, за което ще мислиш е Биткойна. Виж, друг е въпроса като спре за 1 час и след това си по-богат с един милион например... ;)

Да, това е бъдещето!

Така като гледам последните 10 години, заплатата щеше да ми е няколко хиляди процента по-висока...

заплатите в България отдавна са в биткоини - bit (a small piece, part, or quantity of something.) Част(ица), малка част от нещо - coin - монета т.е. превод "жълти стотинки" е особено подходящ

Искаме всичко да е в жълтици и сребърници

Какви са тия валути извън контрола на ЦБ ки? Тогава аз да питам като си печатам мои долари и евро защо им казват фалшиви? Каква разликата между създаване на валута от частни организации като едните са преследвани другите не? Не съм много убеден, че ще разбереш какво ти обяснявам, но все пак — има огромна разлика между това да имитираш валута ("да печатам мои солари и евро") и да използваш доброволно произволен инструмент за разплащане ("създаване на валута от частни организации"). Това второто е напълно законно. Бонус точките в Billa и OMV са частни валути. Лунапарковете на Disney имат собствена валута. Иронията в написаното от теб за "контрола на ЦБ" е още по-силна предвид това как централните банки се насират да печатат долари, евро, лири, рубли и юани без покритие, за да покриват безумните държавни разходи и да имитират "растеж" на икономиката. Мислех си, че поне ние в България няма нужда да си обясняваме колко вредно е безконтролното печатане на пари и колко важна е стабилността на валутата, но явно че уроците от 90те и имената на Луканов и Виденов са вече напълно забравени.

Че за един биткойт в сметката с тия заплати в България трябва година да работим.Много интересно като влезеш у магазина да си купваш хлеб как ще платиш с една хилядна от биткойта примерно

Ще си продадеш въпросната една, пет или 20 хилядна за евро в борсата, ще си ги пратиш по сметка с карта и така ще платиш в магазина... Бързо и лесно!

Овце, много от които са изкарали достатъчно пари, за да не им се налага дори да работят, именно от биткойн. А такива овчари като теб седят и наблюдават. Не е хубаво да сме ограничени в мисленето си, не само за криптовалутите, но и за всичко.

Вече има виза дебитни карти ,които директно преобразуват от криптовалута. След време ще има и пос терминали - доближаваш телефона и плащаш с крипто.Това е бъдещето ,колкото и да не им се вярва на много хора, а в България винаги сме били от последните във всичко и не ми се спори на тая тема

Искам да видя как държавата генерира биткойни. Колко ли АЕЦ-а ще ни трябват тогава? Зелената революция ще ни се стори като летен морски бриз :)) Оставям настрана фундамента на биткойна, а именно че е без реално покритие, освен спекулата, че е с ограничено количество. Все пак икономиката на големите държави в момента се държи основно на безгранично печатане :)

Биткойнта е едно голямо нищо. След създаване на частната организация федерален резерв от група евреи 1913 г. банкнотите вече нямат златно обезпечение и покритие, т.е. нямат никаква стойност. Напечатването на огромни количества банкноти без златно обезпечение води до огромна инфлация и поредица от кризи. Биткойна е поредната еврейска измислица, с цел измъкване от държавен банков надзор. Биткойните са непроследими и с един клавиш може да загубиш всичко. Това е целта парите да са виртуални и всеки момент да могат да ги откраднат . Парите винаги трябва да са ни достъпни във всеки момент, не в банка или във виртуална среда.

Много неосведомени хора, коментират теми, по които нямат достатъчно познания! Типично за българина...

Това докато шлюпкаш семки пред блока ли го измисли?

Пълни глупости си написал. Не коментирайте когато не разбирате блокчейн технологиите и криптовалутата. А златото като цяло няма никакво приложение в индустрията и дори в момента, цената му е адски много завишена. Златото постави началото на парите и си свърши работата, биткойна поставя началото на криптовалутите и ще промени финансовата система такава, каквато я познаваме в момента. Криптовалутите ще помогнат изключително много за развитието на глобалната икономика, защото дори в момента 2 милиарда души по света нямат достъп до никакви банкови услуги.

Да бяхте прочели за какво става дума ! В фирмите които предлагат заплащане с биткоини се постъпва при съотношение 50/50(Стандартна валута/биткоин) ! Идеята е да правиш инвестиция без да се занимаваш с банки , но и това си е риск !

Много бих искал просветление от чужденец относно работеща кредитна система, базирана на блокчейн, след като е толкова добра и надеждна платежна единица.

Боже опази!!!

Криптовалутите са едно голямо нищо. Видяхме драмите с пирамидите. Даваш 10 лева, "печелиш" 10 хиляди лева! Да не се бъркат със цифровите валути или E-cash. Биткойнът може да се нарече цифрова валута, но не и обратното - далеч не всички цифрови валути са биткойн.

а един дигитален шут в задниците искате ли? заврете си битокйните де слънце не огрява. продажни душици

Много добри познания имам, ама тези като тебе, които така разпалено и въодушевено защитават тази голяма измишльотина "биткойна" поразително много ми приличат на наркоманчетата пушещи марихуана (и може би боцкащи се с хероин или шмъркащи кокаин) които със същия плам защитават качествата на тревата без която не могат да живеят! До болка познат проблем. Може би за това си ги харчите биткойните?

Занимавам се с криптография. Вече над 30 години. И съм на същото мнение: биткойна е едно голямо нищо, което освен всичко има и срок на годност: докато компютърната мощност постигне следващия бит за факторизация на числа. Веднъж вече се случи точно с биткоина, преди четири години, при което логично бяха изгубени една трета от всички бит коини. Оправданието, разбира се, бе че са били хакнати. Чиста аритметика. Единствената реална валута е тази, която се опира на реално съществуващи неща.

на какво се опират доларите или левовете, хахахахахахахаха нещастник до нещастника сте се събрали тук :)))

Да, криптовалутите спомагат богатите да станат още по-богати, а бедните - още по-бедни, но то всеки един друг аспект от бизнеса и живота прави същото. И знаете ли - не е виновен бизнеса като такъв или криптовалутите. Виновни са самите хора, които се делят на пасивни и активни, както и на интелигентни и лапнишарани. Тоест живеем във век, в който просперират интелигентните хора, а не тези с малко съдържание в главата и много в мускулите. Дори и жените се преориентираха да си търсят интелигентни мъже, а не такива с много мускули. Та на фона на всичко това с криптовалутите интелигентните хора пак ще се изхитрят да направят пачки, за сметка на лапнишараните, чиято съдба е да бъдат лузъри по презумпция, и да лаят като кучета по форумите, оплювайки по-успелите от тях в живота. Лузърите могат да си измислят всякакви си самооправдания, но това не променя факта на забогатяването на тези, които знаят как да го направят и които не се назлъндисват, а го правят на практика. Ако не бяха криптовалутите, щяха да са киселите краставички или зелените еуглени или каквото и да било друго, в което интелигентните щяха да видят потенциал за забогатяване, а лапнишараните щяха да лаят като кучета по форумите, че разбираш ли нямало било принадена стойност или прочее други простотии, оправдаващи тяхната пасивност, водеща неминуемо до лузърство..

Всъщност каквото и да направят интелигентните, то няма да има никакъв ефект за забогатяване, ако няма ята от лапнишарани. Ако глупаците не купуват биткойн, как интелигентните ще спечелят от него ?

Тъй, тъй. Всяка Понзи схема е "богатите стават по-богати, а бедните, които се включват прекалено късно, стават по-бедни". Биткойн и почти всички настоящи криптовалути са си класически пирамиди. Ще е "работещ бизнес" докато има балъци, които да го захранват. Неминуемо някой накрая ще плати сметката.

Тцц нямам време да люпя семки, някой трябва да работи, а не да копае виртуални пароци....

интелигентните хора пак ще се изхитрят да направят пачки, за сметка на лапнишараните, чиято съдба е да бъдат лузъри по презумпция, и да лаят като кучета по форумите, оплювайки по-успелите от тях в живота. Т.е. едно малко число "интелигентни" ще забогатеят, а маса лапнишарани ще обеднеят. Е ти си казал от какво ще забогатеят, от ограбването на лапнишараните. Та затова е и това нагло пропагандиране на този въздух, наречен биткойн.