Защо денят започва така?

Още два класа се връщат в училище, до края на месеца да бъдат в класните стаи е ред на 6-и и 11-и клас. 

За пореден ден излекуваните са повече от заболелите от COVID-19. Oчакваме да разберем ще има ли зелени коридори за ваксиниране.

А може би, защото разхлабването на мерките се оказа малка Нова година за испанците. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

Наскоро Tesla инвестирала 1 и половина млрд. долара в биткойн, а шефът ѝ обяви, че ще приема плащания в криптовалута при покупки на електромобили. Флиртовете на Илон Мъск с темата за криптовалутите обаче не минаха съвсем безпроблемно за Tesla. Въпреки че компанията успя да спечели условни 1 милиард долара от колебанията в обменния курс през февруари, скоро след това отстъплението на биткойн от позициите, достигнати по-рано, доведе до спад в цената на акциите на автомобилния производител. Финансови анализатори прогнозират, че в близко бъдеще цената на акциите на Tesla ще бъде обречена да се колебае в синхрон с нестабилната криптовалута.

Това обаче не спира интереса към нея, като наскоро и финансовият директор на Twitter обяви, че компанията обмисля възможността да заплаща на служители и доставчици в биткойни. Тези новини са на фона на няколкомесечно поскъпване на биткойна, придружени с далеч по-леки спадове. В момента един биткойн се търгува за малко над 58 000 долара или над 94 000 лева.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.