Искат оставки за ремонта на "Графа"

Като че ли е традиция да сме изненадани неприятно на финала на какъвто и да е грандиозен ремонт, заяви Иван Велков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво безхаберие.Плочките една с една не пасва.Големи,малки,по малки,павенца от една страна едни от другата други,от къде са ги извадили и вложили тук за да подчертаят колко са недосегаеми.Щом в София се случват такива безобразия ,смятайте какво става в малките населени места.КРАДЕНЕ до дупка. Никакви конкурси при назначенията, всичко се купува с пари и то с много или в натура. Държавата е погинала вече.Никакво настроение ,а идват такива светли празници. Празниците ще са само за крадците.

Да, и ще подадат оставка, а откраднатото си остава за тях. На всичко отгоре грозотията остава за поколения български граждани напред. Крадците на средствата за инфраструктурата ще продължат да "управляват" България по същия начин. От прости управници до прости "специалисти".

явно са избрали най-ниската оферта :)

И в Пловдив ще усвоим едни пари като бутнем бившия Партиен дом...

A кича? Него как ще го оправят? Сеските пръчки да си вземат плочките от градинката на "Св. Седмочисленици" и да си ходят!

Кичът стана част от манталитета на повечето българи (етнически), което означава, че вече е норма! Т. н. нормални хора вече са малцинство, сиреч - ненормални и предвид правилата на демокрацията, която по своята същност е диктатура на мнозинството над малцинството, всичко е както трябва! Тъжно!

През далечната 1990 година, бях свидетел на ремонт на главната улица в малко провинциално градче в Германия близо до Френската граница, ще разкажа с две няколко думи за да не ви отегчавам. Премахнаха цялата улица от до и изкопаха около 6 метра надолу. Там бетонираха нещо като тунел с височина 4 метра и ширинаоколо 8-10 метра. Там в този тунел минава всичко: канализация, газ, комуникации, ток и пр. Получи се нещо като тунел на метрото, но киберструктурен. Отгоре на пешеходната зона направиха градинки и настилка. Ако се повреди тръба не копаят да набиват чепове, а просто слизат в тунела и работят спокойно.

Ще фугират на куково лято. Колкото фугираха тротоарите на Солунска, които вече повече от месец са достъпни за нормално минаване от минувачите. А няма да коментирам безумието да има паркоместа от лявата вместо от дясната страна. Някак хич не ми се връзва на логиката за паркиране, да не говорим, че през лятото колите са паркирани от към слънчвата страна на улицата. Освен това този пясък ли е, сгурия ли е между паветата и плочките определено замърсява въздуха в района. Като гледам и чистачките на улиците май само фасове събират с метлите, че току виж изметат "фугиращите съставки"

По грозен ремонт- не съм виждал- в Амстердам имат машини за редене на павета от поне 10- тина години- тук ги редят както дойде....

Този път наистина настъпиха мотиката с този така наречен ремонт. Това е емблематична улица, която е в сърцата на много Софиянци от моето поколение.

„...българите унищожили напълно аварите. Крум запитал пленниците авари: „От какво мислите, че загина вашият предводител и целият ви народ?" А те отговорили: „Понеже взаимните клетви се умножиха и погубиха по-смелите и по-умните; и още, понеже насилниците и крадците станаха съобщници на съдиите; също така и от пиянството. Тъй като виното се увеличаваше, всички станаха пияници; освен това от подкупничеството, също и от търговията. Защото всички станаха търговци и се мамеха помежду си. И от това произлезе нашата гибел". А той, като чул думите им, свикал всички българи и им заповядал, като издал следните закони: 1) „Ако някой обвини другиго, да не бъде слушан, преди да бъде вързан и разпитан. 2) И ако се окаже, че той клевети и лъже, да бъде убит. 3) Не се позволява да се дава храна на онзи, който краде. 4) Или ако някой би се осмелил да направи това, имотите да му бъдат отнети. 5) Заповядал също да се строшават краката на крадците и 6) ... всички лозя да се изкоренят. 7) На всеки, който проси, да не се дава малко, но да бъде достатъчно задоволен, за да не изпадне пак в нужда; или пък, който не постъпи така, ще му бъдат отнети имотите".

Ние така си работим. И 5000 евро да взимаме - пак така. Който не вярва - да си викне майстори вкъщи.

кви са тези боклучиви и евтини павета коита са сложили„ едно врме кви павета имаше - от камък !!! сега павета от боклуци са сложили ДЖПИ ГРуп са мастгодонт и винаги строят некачествено искат само евтино знам ги вижте северната тангента със трейс са един дол дренки

бе аз незнам къде е този граф, ама предният път по добре ли беше ремонтиран??

Да, беше по-добре ремонтиран. Живея на този "неизвестен за теб граф" и мога да го твърдя със сигурност. И ако бяха си направили труда малко да го поддържат, тротоари и релсов път, сега нямаше да има нужда от харчене на 24 милиона за тази некадърно и некачествено направена грозотия!

Какво беше това нашо влизане в ЕС?Каква е тази т.н.Демокрация?За 30г.само БЕДИ.Така като са направени тези плочки от ден до пладне/НЕ ЗА ПОКОЛЕНИЯ ,ЗА ВЕКОВЕ НАПРЕД/така сме си замряли не в комунизма ,а още един век назад.Такива са и законите,такива са и "управляващите"калпави,бездушни,алчни,за тях само парите имат значение. Опасявам се ,че метрото е така строено и скоро ще започнат проблемите и там.

ЕС е виновен, че всичко живо в България краде като за последно. При това от себе си. Прав беше онзи за Цедката на Дарвин.

Телефонния указател на столична община е като стария указател на София през 1968 година.В този "орган на местно самоуправление" е пълно с чиновници , които нища не правят освен да харчат парите на данъкоплатците и взимат по някои лев под масата.Те се имат по манталитет за извънземни и велики.Не плащат за паркиране с разни стикерчета,возят се безплатно в градския транспорт и изобщо получават всякакви привилегии които са от времето на гнилия социализъм.Тъй като повече са стари партийни другари манталитета им не се е променил.Важното е че с пълзене се стига високо.Не е за пренебрегване е лизането на задните части и членуването в управляващата партия ако искаш да крадеш законно.Само голямата метла ще ги оправи и яки съкращения на всякакви идиоти които работят за себе си а не за обществото.Селския манталитет не може да се промени с промяната на местожителството.То езаложено в кората на мозъка им.Другарката учителка па руска да се ходи да управлява Белчин баня и там да прави тротоари и селски транспорт.София стана най-голямото село в държавата с най-големите простаци живеещи в него.

Ама какво са виновни хората в Белчин Баня?

Чест прави на Дир-а, че макар и в кюшето, все пак е споменал за поредната " новина"! Тези крадливи типове нямат срам от бога и страх от прокуратура! Сега май са се загледали и към стадиона.Ще го срутят,като едното нищо!

Навсякъде по света за всяка една фирма би била изключителна чест да я наемат да прави централните градски части. Затова там всеки дава всичко от себе си, за да го направи възможно най-добре и всички след това да виждат и хвалят фирмата му. А тук при нас целта на фирмата е с възможно най-малко разход да направи нещо, което да отчете и да вземе парите по договора. Уж печели фирма със сертификат ISO-9001, със сертификати за материалите, с референции, с работници обучени и с опит и т.н., а накрая фирмата обекта се изпълнява от тайно наета бригада цигани, които за минимум пари да направят нещо. Пример - санирането на блоковете. Уж печели GP Group или някоя друга известна голяма фирма, а накрая на обекта работи някаква места циганска бригада.

А дали не можем да съдим Софийска община за нанесени щети?

Интересно, никой ли не проверява как се изпълнява ремонта? Като гледам снимките, и на Дондуков, и на Графа, вместо по-красиво да стане, то изглежда толкова зле.

""Проверяват, проверяват'' ама банковите си сметки и джобовете:((((ЕРдин куп прескъпа администрация барабар с фандъка все такива проверки правят..

ти показа пътя към София Лешникова ? Лошо ли ти беше в Белчин баня?

в крушовица е още по хубаво!

В Пазарджик има един квартал (при Моста на Лютата) и там нещата са същите.Същите плочки,същите фуги,само смугли строители без умения,целият квартал разкопан и хората се чудят откъде да минат да се приберат по домовете си защото дори и по тези тротоари които уж са готови е пълно с отпадъци и строителни материали.До едно от жилищата на кмета Попов пък има някаква огромна недостроена сграда (сегашна собственност на Ковачки) която в момента е сборище на наркомани и градска тоалетна.

И те гледа Фндъкова с лъжливи очички ...

Един голям гръцки мислител е казал навремето: "Нащите градове са такива, каквито са, защото ние сме такива каквито сме". У нас болшинството хора си мислят, че са големи тарикати, като са се спасили някакси поединично и си казват "Еб.л съм го, какво ме интересува". Точно защото никого не го интересува, е възможно управляващите да са такива. Те може и да искат да направят нещо хубаво, ама нямат капацитет за тази работа. Не стават за тази работа. А са те там, на тази позиция, защото никого не го интересува. А после всички се чудят "защо така".

Vsichki drujno kam Terminal 2!

Преди няколко години, когато бях в Прага, няколко дена гледах и се чудих как толкова добре са направени тротоарите в целия град. В целия град! Направени са с едни малки павенца, които са толкова равно и стабилно наредени, че бях убеден, че предварително са формовани на панели и след това панелите са редени по тротоарите върху бетон. Да, ама не. Всяко едно от тях е редено ръчно, там на място, върху пясъчна основа. Видно е от това, че с павенцата са правени най-различни фигури и че следват всички извивки и завъртулки на терена. Толкова плътно са наредени, че кибритена клечка трудно ще пъхнеш между тях. Затова едно не видях да се е извадило и оттам да е тръгнал целия тротоар.

Положението не зависи от партията или кмета, който и да е кмета и от която и партия да е, положението ще е същото. Защото всеки коментиращ тук срещу 10-20 хил. лева би си затворил очите за корупция за милиони. Дайте да не се заблуждаваме, проблемът е манталитета на всички граждани в тая държава, не само чиновниците и депутатите. Ако бяхме различни от гнилите ябълки да сме ги изринали отдавна. Тук различни са само свестните и те накрая не издържат и емигрират. Не забравяйте какво каза Радой, "Когато си отидат отвратените, остават отвратителните!".

Прав си и същевременно не си прав. Ако бяхме останали само боклуци тук, сега нямаше да пишем във форума и с основание да сме недоволни.

Идиотите в софииската община са мнозинство и свирят под диригентската палка на самоковската пръдла Падпъдъкова. Няма друга страна, където да затворят централна улица почти за година, за да я окепазят. Подреждат плочи върху пясък и при първия дъжд водата ще ги подкопае, спряха трамвайте по Графа и Черни връх и лишиха жителите на Лозенец от транспорт. Кръгли идиоти управляват софииската община.

КО КВИЧИТЕ ВЕ ... ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ... КРИТЕРИЙ НАЙ-НИСКА ЦЕНА ... КО ОЧАКВАТЕ?

Това плочки ли са?Без пари да ги дават не вярвам някой да си ги нареди в двора. А тук става въпрос за център и то в столицата.Колко чужденци ще им се любуват,а? Голям майсторлък ,голямо нещо. Фъндък......ти си за затвора директно.

задание на студенти по архитектура,ще го направят по-красиво! Оставка на Фандъкова и на главния архитект! София е столица,не е селски мегдан!

целия ОБщински съвет на София не е стока! Там са се преплели като свински черва интересесите на партии джуджета с герберите!

Мекерето се сети, че идва края на мандата му и отчита дейност :)

Крусевчето да си ходи, главното архитектче и то. Момченцата на Фандъкова се издъниха за пореден път.

И тези безобразия няма дя спрат. Снощи не видяхте ли каква зала за колко милиони народна пара си подготвят тези престъпници с 300места.Те 240 ни са в пъти в повече,но кой ,кой от тях проумява това. Наглост,безхаберие,арогантност,алчност,не това вече не се издържа. Още ,още искат да КРАДАТ нов стадион сега е на дневен ред,щото този не ни върши работа,не думи не стигат за тези безобразия. До кога ще търпим това ограбване?Няма ли кой да ни поведе?

Вън Крадлива Йорданка от Московска!

Не знам до кога толкова глупав търпелив народ ще се въди из България:(((( Та те ако си даваха оставките заради гешефтите си до сега един гербераст нямаше да е останал в Столична.. Един пример искам само за нещо направено от фандъка което да е било качествено пуснато без ремонт след ден два??? Милионите ги няма ама фандък по гръб не пада да си признае че властта е сладка па макар да са се омазали до шия в ла,,а

Ах, леле!

Добре, че има сайтове с коментари, Фейсбук и подобни, та народът да псува изедниците, да уталожва енергия и дотам. А положението би могло много бързо да се оправи - на лъжците (например като тази) - клъц езика, на крадците (например като тази) - клъц мазните ръчички, на наглите мутри (например като онези) - клъц тъпите тикви. Колко да са - няколко хиляди по-главни мошеници, по-малките - не да лежат в затвор, ами да чукат камъни в някоя кариера или мина. Ама няма народ, няма и да има. И друго по темата - какви оставки, бе, и ако има оставки, какво ще стане, ще се промени ли нещо? Тия с оставките ще идат другаде да вредят и крадат, на тяхно място ще дойдат още по-малоумни, независимо от партията. Ножът е опрял до кокала отдавна - с приказки нищо няма да стане - тояга, куршум, е те тогава може и да потръгне нещо.

Изглежда, че и разни дребни риби си "щипват" и виждате резултата - като останат 50% от парите за работа при положение, че и офертата е била супер ниска.

Това е същата фирма, която гореше документите си !

БСП активистите ,искащи оставки, първо да се запознаят със крайния срок на изпълнение на обекта и след това да предявяват претенции. Аман от "възмутени"псевдо софиянци. Ние, софиянците, сме си избрали този кмет и не ни трябва мнението на наследниците на тези, придошли в столицата по партийна линия след 9-ти септември 1944.

Тоя кмет е от партия, която по нищо не се различава от другите в парламента от моя прагматична гледна точка. Занимава се с това да се чуди как да намали цената на хляба, вместо да ми помогне да намеря хора, които да изкаврат повече пари за пенсионерите. И като представител на такава малоумна партия кметицита също не е гении. А това кой откъде е дошъл - всички сме от село. На кой дядо му, на кой прадядо му.....

Аз лично не съм избирал този кмет и мога да го критикувам, а справедливостта изисква и ти да го критикуваш , когато е нужно !

Та кой нормален кореняк, мислещ и помнещ с главата си и виждащ с очите си ще си плюе на лицето да пуска бюлетина за тая ненаситна некадърница???

Не крий истината зад партийни пристрастия, за да отместиш фокуса на дискусията, фактът е, че се издъниха с този ремонт. И е смешно да парадираш с това, че сте си избрали кметицата, сигурен ли си в резултата от избора и?

Само да ви спомена, че можете много да си коментирате какво трябва да се направи, но за съжаление трудно ще намерите желаещи да работят такива обществени поръчки. Аз лично смятам да затварям фирмата. Занимавам се с частни ремонти, скъпи ремонти. Извивам ръцете на клиентите до счупване, чак ми става жал понякога. Успявам да договоря добри цени и условия. Обаче вече трудно успявам да намеря хора, които да отговорят на изискванията ми за качество. Става все по-зле. Просто няма хора. И не става въпрос за парите толкова - както ви казах извивам ръце до счупване. Обаче ако преди 4 години съм работил с 15 човека, сега не мога да намеря повече от 5. Няма да ви ядосвам колко точно изкарват - все пак говорим за хора, които дават високо качество и бачкат здраво. За да имате някаква представа - преди 4 години на доста по-ниски цени изкарваха около 800лв. на седмица. Е малко сиво, без да имат сигурност за постоянна работа, ама все пак ще признаете, че не са умирали от глад... Та аз лично ще затварям кепенци, защото няма как с 5 човека да развиваш фирма. утре ще станат 4. И да - мога да извръша ремонта на Графа много по-качествено, но просто няма кой да ме чака да го правя с години. Та бъдете снизходителни към колегите аматьори, които не знаят как се работи качествено. Не са само те са виновни има си и други причини. Дори да вземат да плащат, както аз плащам хора няма, ако пък имат моите изисквания. Опитвал съм да върна българи от чужбина - НЕ СТАВА. Толкова труд са положили за да се закрепят там, че няма как да ги убедиш дори и с ПОВЕЧЕ пари да се върнат. Приемете, че това са хора, които са отишли там, защото тук сме ги излъгали, хора, които си имат работа , а такива не моежш да върнеш. Има и още мног опричини, които на мен честно ми обясняват и аз разбирам, но това е друга тема. Днес аз затварям кепенци - утре сте вие наред. И няма никакъв шанс това да се промени, защото българинът не е склонен да приема работещи решения, защото си въобразява, че е уникален и ще измисли нещо уникално. Може би е редно политиците да вземат да се замислят за РАБОТЕЩИ решения относно пазара на труда. Досега по темата не съм видял такива - всички са плод на някакъв болен фанатичен мозък.

Мъка!

а не оставка.

Прав си докога некадърниците злоупотребили с положението си ще дават само оставки. Да си носят съответната наказателна отговорност, за да се замислят тези които идват на тяхно място.

Тя тази самоковска пр.чка копира всичко от баш крадеца в Бургас. Двамцата ще векуват на земята няма да умират. На Божи гроб ходи на държавна издръжка чак.толкова много грехове е натрупала. Дано си платят ,ако не те всички около тях.

Много си прост, мама!

Кривия тротоар НЯМА ДА СЕ ИЗПРАВИ с ФУГИРАНЕ! Толкова ли не останаха кадърни хора за работа?

Кадърни хора има ама пари за тях няма от кражбите които правят шефовете им за да плащат комисионни на фандъка..

Кадърните имат работа за месеци напред. Ако искаш кадърни майстори - забравяш за начало на работата и срокове. Не, че ще се мотаят - просто са претрупани от работа. И тъй като са претрупани нямат никакво време и да предават своя опит. Който не ми вярва да пита някой познат, който все пак е доволен от качеството на изпълнение дали съм прав.

Чудя се... кривите дупки дали ще ги оправят с "фугиране"... За релсите на трамваите изобщо не ми се мисли!

Какво очаквате бе търпеливи софиянци от мутренски властващи??Та то още като се виждаше как ''ремонтират'' какъв батак беше да се чуди човек какво да прескочи за да премине уж през място ''за преминаване'' се знаеше че и това като всички ремонти фандъкови ще е на това дередже... Милиони трябва да се усвояват хора......Да не мислите че им е лесно на фандъковчетата да правят денонощно сметки колко и от къде да откраднат а вие искате качество да има...

Запази си мнението за улиците в твоето село с избран от вас червен кмет.

Всеки има право на мнение но не всеки може да си затрие достойнството приемайки некадърността и кражбите за човешка ''ценност''.. А ако не са тези работливите от село ще ходите като пребито куче от глад или със замаена глава от преработените с химикали храни от запада..

Това е потресаващо. какъв из.од трябва да си, да вземеш толкова много пари и да се договориш с некъдърници за изпълнението на този толкова важен ремонт за София? Оставка трябва да подаде само и единствено ФЪНДЪКА. Тази жена съсипа всичко в София от алчност.

тя даже и не краде. хвърлят и някакви трохи и служи за бушон. рядко срещано дебилно и безхарактерно създание е

Може да е некачествено, но пък някой добре се е налапал!

Поне едно качествено нещо има - налапването, нали...

Незнам до кога толкова глупав търпелив народ ще се въди из България:(((( Та те ако си даваха оставките заради гешефтите си до сега един гербераст нямаше да е останал в Столична.. Един пример искам само за нещо направено от фандъка което да е било качествено пуснато без ремонтслед ден два??? Милионите ги няма ама фандък по гръб не пада да си признае че властта е сладка па макар да са се омазали до шия в ла,,а

Явно с оставки не става, защото от една мутренска групировка (ГЕРБ) избирателите скачаме на друга... пак мутренска групировка (АБВ, БДСП, ДПС, жълти, зелени, пембено-оранжеви, каквито се сетиш - всичките по образ и подобие на БКП). Трябва да доживеем кръвопускане, да стигнем до катарзис, за да се оправим. Само не е ясно чия ще се лее...

Какъв Граф Игнатиев. Навсякъде, където е ремонтирано е нескопосано незавършено. Мисля си че първо сме мърлячи, второ няма контрол и трето спечелилия поръчката е поручил реално половината пари и за толкова пари, толкова работа. Корупция и мързел ще унищожат Б-я.

Да отидат до дупката край Радомир ли беш или Дупница и да изровят от НЕИЗГОРЕЛИТЕ екселски таблици ИМЕТО на ТОЗИ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА( ИЛИ ПО- НАВИСОКО?) КОЙТО ЕВЗЕЛ РУШВЕТА !!!!