Искахте Брекзит, ето ви Брекзит

Лорд Кенет Кларк, бивш депутат и министър от Консервативната партия във Великобритания: „Е, брекзитъри, просветна ли ви най-после?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докче веле пак лъже.

Време е да се въведат визи за англичаните при посещение в България!

Чудна работа във Великобритания недостиг на бензин, а Макрон го замерят с яйца!

символ на Фр-я е петел който е баща на пиле излюпено от яйце

Казвал, че по времето на т.нар социализъм в България и партийната преса, българският народ имаше по-обективно и правилно разбиране зжа нещата от западните народи, радващи се на демократична преса! Но, рано или късно, всеки си плаща за глупостите и заблудите. Както обичаше да казва един позната: ":Истината изисква жертви, докато лъжата ги взима."

Островът е обречен по начало със своята география. Макар че им желаем всичко най-хубаво, не трябва да ги оставяме да бъдат жертви на илюзии.

DW... Какво повече да коментираме. Ако след 4-5 години британците постигнат по-добър стандарт, дойче веле ще се извини ли? Гърците като виеха като койоти на месечина срещу ес преди години, къде беше dw?

Ако обикновените англичани са гласували за Брекзит, то е заради цялата паплач, която се изсипа там. От Европа и от всякъде другаде. Хората не познаваха вече родните си места, градовете си - беше пълно с хобити, които са там заради социалните помощи, преимуществено. И гласуваха искрено. Но дори и за миг не допускаха, че ще им се наложи малко след това да поработват, а те бяха напълно отвикнали. И сега - вай-вай, драма!

"Не плачи маминото,не ти е квадратна главата". Казва английска майка на сина си и мило гали по прави линии главичката на сина си.

Нищо не им е виновен Брекзита ! Великобритания е пълна с Пакистанци, Афганци и тем подобни цигани. Да ги впрегнат да бачкат, нямя само да лежат на помощи ! Заплатата за шофоьр достигнала тази на лекар, а паплачта пак не иска да бачка. Явно проблемът е във високите помощи !

Няма по-мързелив народ от англичаните.Цял живот някой им е работил. Сега те трябва да запрятат ръкави., за да карат камиони, да са продавачи, миячи, да чистят тоалетни, да гледат стари хора и т.н.Съжаляваме брато! Бачкате, чифлика е ваш!

В ноща преди да оповестят резултати от референдума за Брекзит,бях нощна смяна в Бирмингам ,Англия,не повярвах на новината ,че излизат,всички колеги -британци тържествуваха,аз си взех торбичката и дим да ме няма, почувствах омерзение огромно,сега като се замисля,всеки си сърба попарата,било е избрано от тях,и толкова,така,че......

Истината е, че и с брекзит и без брекзит, стандарта на живот там е далеч над този у нас. Това с горивата ще се регулира до няколко седмици и месеци, но ние пак ще гледаме и ще цъкаме от страни, много хора у нас не могат да си покрият елементартите нужди от отопление, нормална храна и лекарства, не защото ги няма, а защото нямат пари. 60 % от населението е с брутни заплати до 1000 лева, а цените на стоките и услугите малко по евтини от западна европа. Няма нито един квартал не в София, а в страната с нормална инфраструктура., ние даваме акъл на другите.

Аз пък искам да отида в Русия да работя там със руски другари да събера пари и да си купя у София апартамент и нова кола

Има свободни места у нас на Чукотка: деобре си дошъл! Вземаме за наем на шатра само долари, но плащаме в рубли по курс на Всероссийский Чукотский Центарльный Банк! Ще пасеш елени в тундрата.

Ще си купиш Лада с ред.. защото ги няма у нас.. Ще открият Руски Кореком с рубльовки.. Там, се продава всичко, произведено в Русия.. Най вече газ и нефт на бултилки.. и ток в менчета. Специалитетите са Руски чадър и Руски Райски газ..

Ние сме в Брекзит от 85 година!

Сами си избраха Брекзит. Най-вече не можеха да преживеят как сме с тях в един съюз. Помня как преди да ни приемат с Румъния в ЕС, вестниците в Британия писаха как тук сме масово болни от СПИН и сме щели за ги заразим. До там бяха паднали.

И във Великобритания има медии като българския пик, блиц и т.н

Казвал, че по времето на т.нар социализъм в България и партийната преса, българският народ имаше по-обективно и правилно разбиране зжа нещата от западните народи, радващи се на демократична преса! Но, рано или късно, всеки си плаща за глупостите и заблудите. Както обичаше да казва един позната: ":Истината изисква жертви, докато лъжата ги взима."

Случилото се ми напомня на Тримата Глупаци на Доньо Донев от епизода в който единия глупак седи на клона и си го реже.. :)))))

Дай Боже всекиму, като англичаните да не му стигат робите за обслужване и да не смогват да наемат още . И дай Боже всекиму такива роби като българите , да се доволни на робския си труд и да ги крепи злобата , че на богатите им куцат доставките и не стигат робите.

Ти стържи изгорелите тенджери и си трай, робе

Не знам защо битува мита за победа на рационалното и прагматичното и се подценяват емоциите. Не само при брекзита беше така. Постоянно се случва. Аз пък не мисля, че хората, които действат емоционално са глупави. Глупаво са тези, които не отдават значение на емоциите.

Стига бе! Сопри се малко! На дирнишка заплата ли си или "В Русия съм!"? През един всеки коментар е твой - "работата", та "работата" и "пуйките"!

Умирам от смях! Толкова глупави хора с толкова тъпи коментари вчера в интервютата от улиците на Лондон не бях чувала. Ще им се наложи да работят.

Добре им беше - на топло и удобно в Лондонското сити, а емигрантите на полето, в тировете и в кланиците. Сега - нищо от това вече не е налично. Сами си го пожелахте и си го получихте. Изходът? Ами работа му е майката! И от тук нататък, по-кротко с високомерието и превземките!

Каквото си надробиш, това ще сърбаш... И това не е краят. Назрява историческия момент, в който Северна Ирландия и Република Ирландия могат да станат най-накрая едно цяло. Освен това вотът за Брекзит в Шотландия се провали и това може да е достатъчна причина шотландците да поискат да останат в ЕС, като суверена държава, което ще доведе до края на Великобритания, а англичаните и уелсците ще останат сами в останалото от бившата империя...

Който не работи, не трябва да яде - Англия днес. Че в добавка и бензин няма! Жестоката истина в лицето на нацията с имперско самочувствие и нацията, която "сама се справи с Хитлер" - те така твърдят.

Ах, тези англичани, биели се по бензиностанциите за бензин. Кой да го предполага. Те скоро и пари на заем ще започнат да си искат - до края на месеца, като нас едно време. Хора-англичани, стягайте се, марулите идват от полето - право там и на работа! А пуйките и пилетата идват от кланиците, там се работи цяла смяна при минус 7 градуса, ако ви харесва, но ще ви се наложи. Май Брекзит беше за добро.

Долнопробна евро(съветска) пропаганда. Все едно чета органа на ЕС на български "Дневник", пък то откъм дирнишката страна се изтърсило. И смърдииии.....

Ако не си забелязал, статията е публикувана в Дойче Веле!...

""И смърдииии....."" Аргументи защо е пропаганда? Щото в статията има достатъчно поддържащи тезата и. Или си смърдиш ей така за спорта .. ?

"Да спориш с идиоти е като да играеш шах с гълъб... Колкото и да си добър, гълъбът ще се изцвъка на дъската и ще надуе гуша, сякаш е спечелил"

По доста труден начин британският народ ще се научи, че трябва да работи. Салати, марули и пуйки ли? Тези не знаят нищичко по въпроса и Брекзит затова се и случи. Впрочем най-много заради "лошото управление на мигрантите" - напълниха си държавата с всякакви и хората се отвратиха от мигрантите. Сега реват за тях, но...

Вечи никуй нурмален ни иска да ходи ф тя кочина... Саму пакистанци и българакити индийци. + туй съм сиг чи инцестити ни искаа да излизат ут ЕСъту. Просту тъй им наредила ут горе на таквиз кат туй "гусудар"

Медиите пробутват пропагандни материалчета как британците си скубят косите.Истината е че британци са ми казвали че ако вотът е днес процентът ЗА Брекзит ще е дори по-висок.А знаете ли защо излязоха защото е много лесна пропагандата като им покажат кадри от Бг на порутени заводи пътища и сметища и им кажат -ето това е ЕС и като дойдат при тях 1 милион дрипляци от панелните и ромските гета и те избягаха панически.

Искахте ГЕРБзит, на ви скъп газ,ток,хляб,олио,безработица,болести и починали,незавършени пътища,спад на инвестиции, екологични катастрофи,загинали пилоти. Ние управляваме успешно,учредяваме бляскави предизборни щабове от агенти ДС и техни деца евродупетии. Пием френско шампанско и мези руски черен хайвер.

Я кажи къде е евтин газа! Във Великобритания ли?

Най-евтиният газ е от задния двор на майка ти.

Ганьовците не може да си карат таралясника щото не са си купили електромобил ! Голяма праз !

Пръдна или се опита да се изкашляш ?

Всъщност, не е виновен Брекзид-а, а лошото менажиране на пазара на труда.Ако утре Германия изгони турските гастарбайтери, няма да има кой една тухла да им сложи на строежите.Има ли хора които искат да работят в Обединеното кралство -има.Има ли нужда, недостиг от тях -има.Има ли работодатели готови да плашат за работата -има.Какъв е проблема администрацията и парламента да си седнат на задниците и да си ревизират политиката с работните визи?Намирисва,че цялата криза е предварително подготвена и подплатена с действие и бездействие.

Много си глупав ! Имат си достатъчно индийци и т.н. ! Нямат нужда от Ганьо !

Още една руска подлога .

Фактите сочат друго! Не само че имат нужда от тебе (ганьо), а се опитват да те ебават с 3 месечни визи. Държът се все едно услуга ти правят! Индици имало, а те дали работят? За берачи на зеленчук, може да отиде манго и да го обере за 3м. Искам да видя, как един шофьор на камион ше си зареже работата и ще отиде да кара камион 3м във великата британия с ясното съзнание че след 3м ще е излишен! Пожелавам им успех!

Абе мухльо,къде си видял индиец на строеж ,бе?То му са завива свят от високото.Тия са само бакшиши там и иди да се увериш лично

В по-дългосрочен план, Брекзита може и да е за добро. Все пак кризата не е само на острова.

Абе и аз това си мисля. Ще го ядат известно време и ще се стегнат. Това далеч не им е първата криза.

Щом са го закъсали с горивата, Борката Джонсън да не се мотае, а да се обади на Марешки.

Сами си го направиха, сега да си се оправят.

Ох кеф ми е!

Англия показа това което се знае, но не се натрапваше до сега -за да съществува "благоденстващо общество", трябва постоянен приток на мангали за черната работа. За съжаление у нас още има идиоти които на всяко изречение плясват "пък в нормалните държави, така, а у нас онака". За мен най-важната задача в българската политика е тези идиоти да бъдат изритани някак си към любимите им (ново)нормални държави, а после вече ще видим. Човечеството е съществувало хилядолетия без "благоденствие", оцеляло е, и не само - станало е силно. "Благоденствието" някак успя да направи това, което и най-свирепата чума не е успявала - да обърне демографията.

Това е само началото. Тепърва ще става интересно.

ЕС трябва да се консолидира по-бързо, и като отбрана, и като законодателство. Педалите ни били проблемите, да си се плякат и да не занимават, ако щат да се женят - няма проблем. Грижите ни са съвсем други и много по-всеобхватни. Ако искаме да имаме единен съюз трябва да се натиска на икономиката и енергийната независимост, тогава всички ще са доволни. Обща европейска армия, фронтекс навсякъде, имаме целият финансов ресурс да станем не по-маловажни от американците, тях от това и ги е страх. Британците си избраха страна - разчитат на колониите, но ЕС може да бъде много по-силен, ако има желание. Ние сме част от този съюз и трябва да започнем да мислим за бъдещето му, а не само да крадем и злоупотребяваме. Това е бъдещето на децата ни.

ЕС е силен, проблемът не е в нас . Просто най- накрая Германия трябва да почне да води своя външна политика, а не постоянно да изпълнява нареждания от Рамщайн.

ЕС трябва да се консолидира по-бързо, и като отбрана, и като законодателство. Педалите ни били проблемите, да си се плякат и да не занимават, ако щат да се женят - няма проблем. Грижите ни са съвсем други и много по-всеобхватни. Ако искаме да имаме единен съюз трябва да се натиска на икономиката и енергийната независимост, тогава всички ще са доволни. Обща европейска армия, фронтекс навсякъде, имаме целият финансов ресурс да станем не по-маловажни от американците, тях от това и ги е страх. Британците си избраха страна - разчитат на колониите, но ЕС може да бъде много по-силен, ако има желание. Ние сме част от този съюз и трябва да започнем да мислим за бъдещето му, а не само да крадем и злоупотребяваме. Това е бъдещето на децата ни.

Съжалявам за повторението. Исках да постна : Германия отдавна води политика, защитаваща целият ЕС. От поне 30 години насам, Германия толерира Рамщайн заради НАТО (тук пак ще се намери някой трол да пита "защо американците не плащат наем" в БГ.). Когато сме член на голям алианс, нормално е да има съюзнически войски в държави, членки на алианса. В крайна сметка чужди самолети пазят въздушното ни пространство, защото ние си нямаме. Франция няма какво да я коментираме, те си имат и демокрация, и самолетостроене, и корабостроене. Ако искаме да се махнем от тези два алианса, ще се върнем в 19-ти век и пак ще идват братушките да ни "спасяват".

Като спрете социалните помощи и увеличите надниците ,желаещи за работа ще се намерят. Като увеличите социалните помощи и намалите цените на алкохола,желаещи за работа няма да се намерят. Simple!

А с Евразийският союз на тавариш Пипи что случолось? Де го, че не го виждам?

те освобождават Сирия и Украйна вече десетилетие, като междувременно провеждат честни и демократични избори, за да може Путин и Лукашенка да са на власт доживот.

Боже, България се загрижила за Британия! Все едно и в Щатите като нямаха горива да ги вкараме в ЕС. А у нас цените растат като за световно вече десет години, а по аптеките няма и животоспасяващи лекарства.А горива още имаме защото не сме изнесли и последните шофьори.

Очаква се наплив на британски бежанци от острова. Трябва да се засили бреговата охрана по плажовете на Европейския съюз по атлантическия океан.

Бил съм в 37 страни : като турист ! И никога в GB ! Нямал съм , нямам , няма и да имам желание да посещавам тази дестинация От всичко чуто, видяно и прочетено по темата GB не ми се поражда НИКАКВО белание да видя тази държава , дори като турист , камо ли като гастарбайтер !!!

Значи си човек с предразсъдъци . Навсякъде има какво да се види! Лондон , Йорк, Единбург- градовете си заслужават посещение !

Айде сега. Ти си необикновен българин. Твойта крайна дестинация трябва да е в музея.

А защо спряхте коментарите за загиналата фамилия от Ракитово, и вие ли сте престъпни антиваксъри?

Вкусни ли са говънцата на егото? Хаха боклуци. Яжте си ги сега!

Да се чуди човек при 60 млн. население да нямаш работна ръка. А забравих това е Англия, в която народа обича повече да порка и да се бие. Е сега ще трябва и да започнат да работят.

И аз не вярвам това да е от шофьорите. Мисля че има по-дълбока причина и очаквам това да се прехвърли в Европа. Енергоносителите са в недостиг. Нали се сещате че ако тока или природния газ поскъпнат, някой ще почне да произвежда ток от други източници. Мисля че идва видов ден, когато всички помощи за ковид, програми 60/40 и т.н. напечатани и раздадени хартийки, ще се окажат без покритие , защото не топлят дупетата през зимата. Парите наляти в икономиката без придадена стойност ще стопят спестяванията с яка ин лация.

В Германия и Франция е същото.

Моля? В Германия съм, всичко си е наред !

Нагли, самоуверени, високомерни, не падат по гръб, сега мързеливите колонизатори ще трябва да се научат да работят или по-лошо, да накарат народа от дебели англичани да се размърдат, мноооого трудно, защото бяха свикнали шерпите от Източна Европа да им слугуват.

Да знаел колко си прав ! Говориш съм с българи които се занимаваха с почистване; разказваха че къщите / апартаментите им са мръсни а и не пазели чисто , щото имаше евтини чистачи. Имотите под наем се даваха с мебелите, такава мръсотия и гнус, сигурно не беше чистено откакто е построена сградата! Не преувеличавам между другото, наистина е мръсно!

Криза има навсякъде и е следствие на Ковида, а не на Брекзит, стига сте си съчинявали. А у БГ да говорим ли за цените, те сигур са заради съюза ни с Европата.А да сравняваме "криза" в Англия с криза в БГ е смешно.

Шотландия и Северна Ирландия ще си бият камшика при първа възможност. Тогава UK спокойно ще може да си върне името Англия.

гледай кърджали и родопите да си останат в БГ, а Европа може да плаща колко си иска на отцепниците, нищо няма да се промени, освен да си харчите парите да дърпате Англия за опашката.Няма да я върнете, ако не сте на ясно.

Никой няма такива мераци. Кофти държава с кофти хора и кофти климат.

Шотландия и Северна Ирландия са искали много пъти да "си бият шута". Англия има армия и флот. Те не ! Еврогея без Франция също нямат армия. На тях могат да им бият шута! На англичаните не! Ще се оправят, не ги мислете ... цървули !

няколко изказвания на анти-брекзъри и хоп цяла статия. За това ли ни харчи вноските Европа - да плаща на цяла армия драскачи да плюят Брекзита. Нито ситуацията е трагична, нито е нещо по-зле от сащ или европа, в момента кризата в която е света е еднаква за всички. Няма такова нещо, че ако беше с Европа щеше да е по-добре, тия си ги разправяйте там у вас си, в Англия никой не се интерсува какво казват анти-брекзърите.

Тя кризата моме тепърва предстои. Това еек полъх сега пред идващия тайфун. Не се ли отворят на пълно икономиките ще стане страшно. Говоря за САЩ и Европа.