Коментари - Ирландците са гласували с мнозинство за декриминализиране на богохулството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще си богохулстват на воля и ще цъфнат, и върДжат.

А руслямистите арестуваха няколко човека за "оскверняване" на кгб кривославието! Единия беше влогър влязъл да търси покемони в кгб църква! Изостанала азиатска клоака!

ДС ''кривославие'' ли имаме? Нещо много те е яд на ''кривославието'', дето ни е запазило като народ пет века?!?

Мда, точно кгб поповете със сгъваеми кръстчета са ни запазили като народ 5 века! БУХАХАХАХАХА Съвсем изпляскахте тва копейкаджиите! ХАХАХАХАХАХАХА

писах ''КРИВОСЛАВИЕТО', а не ''ПОПОВЕТЕ''', ''бухльо''-мухльо червендалест!!! Май ти е и мъка за времето, когато църквите бяха превърнати в обори и всякаква атеистическо-комуснистическа пасмина можеше да си гони там покемоните безпроблемно?

има много по важни въпроси: Искате ли да се обедините със северна ирландия?

"Вторият екзит пол"... Егати журналистите, егати редактора, егати пола

"Вторият екзит пол.."=второто външно преброяване...

Мисля, че ние българите, сме много по- напред от ирландците в тношението си към религията. Не, че не вярваме, вярваме, но ако някой има нещо да си говори с Господ смятаме, че си е негова лична работа и не искаме да го слушаме, нито когато го слави на всеослушание, нито когато казва, че не вярва. Така се разбираме и с онези, които изповядват религия , различна от нашата и гледаме да проявяваме уважение един към друг вместо да показваме, каквото и да било. Сега вижте колко са назад ирландците. Направо ми изглеждат като диваци. Да глобяваш за богохулство означава да има такова изтрещяло грозно отношение към Господ, че е нетърпимо, а в същото време такова поведение се получава, когато вярващите са газени от божиите наместници, че си го изкарват на Господ, защото не могат да пипнат духовниците. По- добре е каквото имаш да си казваш с Господ да си е между вас вместо да го чува изтрещялото общество.

Хаха, много сме напред. Българите са едни от най-нетолерантните народи в света. А това в Ирландия е отмяна на закон отпреди повече от 150 години.

дето по-долу слага ВСИЧКИ ''религиозни'' в един кюп, защото - предполага се - познава ВСИЧКИ религии, какво е нивото на противообществени прояви, а по-конкретно - на убийства, при при бахаите/бахайците, джайнистите и амишите? Демек - те трепят ли повече от атеистите?

я се изокай по темата! Що си се снишил като ...?

Ти коя от изредените практикуваш? Винаги изключения затвърждаващи правилата които обикновено са с крайно малко последователи от основните.

практикувам някоя и изредените, за да знам за съществуването им? Първо ми изтълкувай словосъчетанието ''са с крайно малко последователи от основните.'' ( може би ''са с крайно малко последователи В СРАВНЕНИЕ С основните''?), пък после ще се върнем към опита ти да замажеш ''пробойните'' в общата култура на някои форумни ''светила''... А понеже имаш неблагоразумието да пропуснеш ''услужливо'' прекия отговор на последния ми въпрос (при кого убийствата са повече - при атеистите или при тия от споменатите 3 деноминации?), ще ти ''освежа'' паметта с едно ''жокерче'' - сещаш ли се за едни атеисти, придобили печална известност през миналия век - за червените кхмери намеквам? И ако се сещаш - я ни поприпомни тия с колко ''обиколки'' са изпреварили и най-кръвожадните ''религиозни'' в ''изкуството'' да се трепят инакомислещи?!?

Фенът на магьосника пак се прояви. Той е напълно ЛУД.

Аз

Ъхъ. И има гадния навик, като напише нещо да не можеш по никакъв начин да го опровергаеш, та се налага само да ръсиш квалификации.

Глупако, завършил съм психология за разлика от теб, който си неграмотен като всеки путинофил - комуноид. А сега за когнитивният дисонанс да те образовам малко. При него не се отричат фактите, а те не се приемат, не се свиква с тях, което е съвсем различно, тъпоумнико. Точно факта, че знаеш нещо, че е вярно, но не искаш да го приемеш води до дискомфорта, мойто момченце. Например пушачите знаят, че пушенето е вредно, но не спират цигарите, защото им харесват и си измислят оправдания, че ще напълнеят.

Аз

Мбухахаха... Като ти чета коментара... нещо не личи да ти е много комфортно, а? Я използвай псевдообразованието си и се самоанализирай! Интересното, всщност, би било да резберем каква теза защитаваш, защото досега не си написал нищо, освен, че съм луд (мнооого квалифицирана оценка, типична за психолог, всъщност, защото това не е образование). То аз може и да съм луд, само дето това няма много връзка с конкретната тема. Ама то... психология в НБУ... не ви учат много как да имате връзка с реалността. За тебе, комай, когнитивният дисонанс наистина не е подходяща диагноза. При тебе, комай, въобще никаква връзка с реалността няма, та няма как да се образува дисонанс с нещо, дето го няма... Между другото... ако да "отричаш" и да "не приемаш" за тебе са различни неща, можеш ли да измислиш антоними на двете понятия, които да са различни един от друг?

Ето ти антонимите, глупако - на "отричаш" - "потвърждаваш", а на "не приемаш" е "приемаш". Сега тъпоумник, я ми кажи какво общо има между "потвърждаваш" и "приемаш".

Един виц за Zwinge: Свети Петър отива при Бог и го пита: - Господи, пред портите има група атеисти, какво да правя? - Кажи им, че ме няма.

Ей ти един и за теб. Група вярващи твърдели, че чували господ. Психиатърът ги попитал по колко пъти на ден....

Аз

Zwinge кой го играе в тоя виц - бог или свети пешо?

Ясно, папата да слага чалмата и да дигне минаре

Аз

Ми то се тая - той, богът им, е един и същ - яхве мойсеев.

Истината е: Бог е ЛЮБОВ

И много повече

Аз

Според библията, бог е садистичен извратюга.

Май други трябва да използват мозъка си, както твърдиш по-долу.

Аз

1. Мога да ти докажа, че бог е извратено садистично копеле, използвайки само цитати от библията, които вярващите не би трябвало да оспорват. Библията е пълна с подобни примери. 2. Мога да ти докажа, че човек живее толкова по-добре, колкото по-малко вярва в бог. Това е очевидно от историята. Нещо повече - има социологически изследвания върху традиционните общества, които показват категорична зависимост - нивото на противообществни прояви и престъпления в едно общество е пряко свързано с нивото на религиозност в него. Нещо още повече - дори и в развита държава, като САЩ, броят на престъпленията на брой жители по щати кореспондира с процента на религиозните граждани на тези щати. Да си религиозен и да си с престъпни наклонности е едно и също. Факт. Как се нарича някой, който вярва в садистични извратени копелета, въпреки, че това влошава живота му, ще оставя на тебе да решиш.

Тъпанари! Тея в кой век са живели до сега?!!

Хронологията е следната при ирландците: първо разрешиха абортите после разрешиха г.е.й. браковете сега и това. Президентът им е г.е.й. както на много места в Европа. Истанбулската конвенция тече с пълна сила. Хората се кефят, защото така било модерно и интелигентните хора та правели разбираш ли... Живи и здрави. Скоро и там раждаемостта ще намалее и други познати при нас проблеми.

Леле, 25 000 евро за богохулство?!? Добре, че тази проЗдотия никога не е прилагана. Това все едно да пидредиш Оле Затвори Очички или феята на зъбчетата и да те одрусат с куп парета. Безсмислена безсмислица!!!

Павле, това, че те са го извадили от Конституцията не означава, че универсалната истина спира да работи.

И коя е "универсалната истина" и според кой?

Аз

Християнската сган малко по малко си изтича в кенефа, където ѝ е мястото. Останалите яховистки гофна засега държат фронт, благодарение единствено на войните и кръвта, с която се хранят, но и тях ги чака същото.

Аз

Мбухахаха... Минус, минус... ама факт. Има си термин за това, да отричаш фактите - нарича се когнитивен дисонанс.

И рече безумец в сърцето си-Няма Бог....

Глупако не се прави на психолог. Когнитивен дисонанс означава друго.

Аз

Кво ше кайш да проверим? Според Уикипедията, че най-лесно: "Когнитивният дисонанс е състояние, характерно със сблъсък в съзнанието на индивида между неговите знания, убеждение, нагласи и новопостъпила от околната среда информация, която им противоречи." Според мен: "Има си термин за това, да отричаш фактите - нарича се когнитивен дисонанс." Има ли нужда от повече доказателства, че си зомбиран необразован глупак, неспособен да си направи труда да провери по най-елементрен начин дали бъдещият му коментар му не е пълна глупост, преди да го публикува?

Що за човек си?

Аз

Особен един такъв... Главата ми е между ушите, а краката ми се клатят под гъза, докато ходя. Също така имам недостатъка да си употребявам мозъка, което ме отличава от религиозната сган.

И защо е този страх към вярващите Мир, доброта,светлина, любов и радост ви желая :-)

Аз

Какъв страх?! Щом сте вярващи, значи вярвате, че сте създадени от бог. Значи вярвате, че бог ви е дал и мозъци. Ами използвайте ги, бе! Прочетете библията, на първо място! И за тази цел използвайте собствените си, дарени ви от бог, мозъци, за да осъзнаете какво четете! Вярвам, че всички вярващи ще се съгласят с мен - бог ви е дал мозъци, а не попове. Така че четете библията със собствените си мозъци, които са мбухаха божествени, за да си създадете собствено мнение. Не се подвеждайте по попските съвети - поповете имат нужда от богомолци, иначе ще изпукат от глад. Поповете са заинтересувани да ви излъжат. Не слушайте поповете, слушайте мозъците си и библията! Няма как след това да останете вярващи.

Атеистите биха попитали как може да се хули нещо, което не съществува...

Аз

Всъщност, не биха питали, защото: 1. Знаят, че не може. 2. Знаят, че религиозните са идиоти, за които думи като "логика", "разум", "морал" не значат нищо, така че няма нужда да ги питаш каквото и да било.

Значи и там пари им трябват, на всяка цена, дори и тези които засягат Господа.

Да се узаконят гей-браковете си е богохулство!!!! Затова трябва да се декриминализира богохулството ... иначе самата държава е престъпна!

Не знаех, че референдумите се произвеждат. Май "провеждат" са искали да напишат грамотниците.

произвеждат е, защото ги правят във фабрика на машина - хахахаха И "провеждат" не е правилно, защото се провеждат овце през река например ... хахаха

И в Конституцията на РБ е използвана същата терминология: "Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване." :)