Арести, ранени полицаи и депутат при безредици в Ирландия

Над 30 човека са били арестувани вследствие на продължаващи трети ден безредици в северната част на Белфаст. Над 30 полицаи пък са ранени от протестиращите. Британски депутат пък бе ударен с тухла, докато държеше реч.

Обратно в новината

Коментари - Арести, ранени полицаи и депутат при безредици в Ирландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде са сега посланиците на Германия и Франция?

Да, къде са наистина? Факт: в Северна Ирландия хората се противят на насилствената Британска инвазия в продължение на векове. Парите от Еврофондовете се харчат за пълни глупости, като музея на Титаник в Белфаст. Същевременно Ирландците не получават право да учат Гелек в училищата, защото това не бил 'икономически оправдан разход'. Достъпа до висше образование е ужасно труден, много от студентите не завършват защото не успяват да се издържат. Англия има интерес от една необразована, трудово-класова Северна Ирландия, в която да се отглеждат жито и овце, а кол центровете да предлагат евтина работна ръка и услуги. Индийски фирми отварят кол центрове в Северна Ирландия, защото е по-изгодно да имат бизнес там, отколкото в Индия. Вярно е, Ирландците имат по много деца, които за съжаление често страдат от диабет и алергии, заради лошото качество на евтината храна от супермаркетите. Често тези деца имат бащи, които прекарват 10-12 години в затвор по обвинения във вандалщина и тероризъм. Когато несправедливо осъдените потърсят правата си в европейски съдилища, тези присъди биват отхвърляни като невалидни от властите във Великобритания.

Еи туи жирналята има наистна много тъпи парчета показващи че са учили не доучили ,абре величия ИРЛАНДИЯ и северна ирландия за където Ви е новоната са две различни неща бре.Мъ то верна за Вас е важно новина да има

Дировите списвачи са пословични с недозрелия(глупав), недучения(глупав) и арогантния(пак глупав) си начин на изразяване! Просто да полудееш! А ако случйно решиш да повярваш в новината, вече 50% вече си се излъгал. Както в случая. Аз започнах да чета статията, защото повярвах, че иде реч за Ирландия... Що ли си губя времето с тоя остарял новинарски сайт...!

Полицията прибягна до гумени куршуми и водни оръдия, за да укроти демонстрантите. Ето ти на Ердоган бил ДИКТАТОР. Веднага Меркел и ЕС да им дърпат ушите на тези от Ирландия и да обявят тамошните за Диктатори.

Говориш пълни глупости. Къде намеси англичаните? Англиканци не означава англичани. Още повече в статията става дума за протестанти - не всички протестанти в Северна Ирландия са англиканци.

Никакви християни не са тези от този оранжериен орден!!! Християнин не воюва срещу християни! И изобщо много глупав е поводът за този конфликт!!!

Ирланците въдят големи семейста и възпитават децата си на своите ценности а ние въдим кучета,мечтаем си за зелена карта,слушаме всеъзможни добреплатени лъжепророци, чакаме някой да ни отърве от метастазите на номенклатурата а междувременно бихме ръкопляскали ако някой запали къщата на съседа само защото не е от нашето село или не слушал чалга.Тегляме по една под нос ако новия управник който са ни назначили е или турчеещ се ренегат или тотална подлога но ако е за протест не си вдигаме задника да участаме ,че и дори плюем по тези които го правят.

Никаква ваканция за депутатите! Оставка и разпускане на този фалшив парламент! Иначе протестите ще продължат пред почивните резиденции! Място да не могат да си намерят тези червено-турски гниди!

Вземи тухла, спаси депутат!

Яаааа, ирландските маймyняци са по-маймyняци от нашите.

Подкрепям идеята тухла за всеки депутат преди да излезе във ваканция. За изтрезвяване

в балгарски варянт, поради дебелоглавието и гионсуратлака на нашите депутати: един народен представител удари с глава една тухла , но тя устоя на натиска и не подаде оставка!

Познавам един удрян с тухла по главата едно време, е, не е депутат,сега обикаля с едно колело,краде кокошки по дворовете и домати и картофи по къра и говори за масони и илюминати.

Luna0102

Хане, никъде не споменавам от мое име дали са протестанти или католици, дадох цитат от статията и пак ще я дам: "Гневът на протестантите избухна още в петък вечерта, когато полицията не позволи ежегодното шествие на техния Орден на оранжистите да премине през католически квартали." Това е причината за тридневните протести, а не робството в Нова Гвинея или някъде другаде. Още нещо неясно?

е това са протестиращи!.не като нашите лиохмани да протестират с цветя и цици

Веднага посланника на България в Лондон, да поиска оставката на кралицата ....

Ние в България уважаваме желанието на нашите фалшиви съюници да разгромят конкурентната им държава тук, на Балканите. Поръчал съм един ТИР с тухли, хоросан, развалени домати, малко автомати, гранати и ножове. Няма да съм по-долен от западняците, я! Няма да работя, няма да строя домове за децата ни, няма да творя и търгувам, а ще руша, защото съм десен. Ич ми не пука кво ще става с тая ваша територия. Важното е да я срутим тая държава, та като дойде студа и глада да ви видя сеира...

На кого ще плащаш за контрабандата? :)

Та- след като сащ ни смятат за едва ли не диваците на Европа, каква работа имат техните военни бази на бг. територия?

у нас не правим религиозни шествия в католически селища или мюсюлмански (как само звучи) градове

Но си правим сещия против партия набедена за етническа.

Какво мислят за нас американците- "САЩ: В България има религиозна дискриминация 21:27 20 май 2013В България има дискриминация, тормоз и обществената нетолерантност към някои религиозни групи, антисемитски инциденти и вандализъм срещу джамии, пише в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ. Докладът се отнася до състоянието на религиозните свободи по света през миналата година, съобщи БТА."- дир. бг "България е сред най-расистки настроените държави 09:43 18 май 2013 Общество България е сред най-расистки настроените държави в Европа, показва проучване на шведски учени, "цитирано от в. Вашингтон пост.// "Проучване: България е сред най-хомофобските страни в Европа 11:39 на 17 май 2013 Българите са едни от най-нетолерантните в Европа спрямо хората с хомосексуална ориентация бисексуални и транссексуални (ЛГБТ). ..-

Luna0102

Така ли и с какво е свързан?

Че вие върху тухлите какво правите?

Кога увира комунистическа тиква ? Слагаме комунистическата тиква да се вари с една тухла четворка от Белфаст (за предпочитане ) Когато омекне тухлата след два часа и комунистическата тиква е увряла !!! Когато омекне

явно трябва да викаме ирландците да помагат :) ще ги предупредим че нашите са с чугунени глави те такива не са виждали :)

Не, турците, че да споделят имат опит с водомети, газ и гумени куршуми при възстановяване на реда.

Защо ЕС не укроти ирландците,м? Защо НИЕ, БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ, ВИНАГИ СМЕ НАЙ- ЧЕРНИТЕ И НАЙ- ГАДНИТЕ НА ЕС? ЗАЩОТО ЕС ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ- ЗА ТОВА И ЗАЩОТО ЕС НЕ СЕ ДВИЖИ ОТ ИКОНОМИКА НА ОБЩА ОСНОВА, А ПРЕДИ ВСИЧКО ОТ ПОЛИТИКА, 9/10 ОТ КОЯТО НЕ Е В БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС И Е В ОТКРОВЕНО ПРОТИВОРЕЧИЕ С НЕГО? ЗАЩО СЕГА ИРЛАНДЦИТЕ ГО ВЕЛИЧАЯТ КАТО ПОБОРНИЦИ ЗА СОБСТВЕНАТА СИ НЕЗАВИСИМОСТ ОТ Ю.К., А НАС ЕС ПРОВЪЗГЛАСЯВА ЗА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ КСЕНОФОБИ И РАСИСТИ В ЕС?

Luna0102

Ирландците протестират трети ден, българите 30 ден. Протестите на ирландците са на религиозна основа: "Гневът на протестантите избухна още в петък вечерта, когато полицията не позволи ежегодното шествие на техния Орден на оранжистите да премине през католически квартали." , българските протести са за нови избори. Разликата хващаш ли я?

смешен плач

Хахахаха- "великите" ирландци не са етнически толерантни, в България имаме турска партия, която в момента ни управлява, а българите сме били най- етнически и религиозно нетолерантни- според ЕС.

Напротив, ти нищо не знаеш и нещо не схващаш. Ирландците се борят за да се освободят от английско робство и от векове. Ама кой да ти чете история, като е по-лесно да ти набиват промивките по БТВ, СНН, ББС и т.н. По-лесно влиза някак си с бирицата. :D

Ирландия е малко като офшорна зона със стабилна политика и без мутри.

Става дума за Ълстър, т.е. Северна Ирландия, част от обединеното кралство. Заглавието на статията е леко подвеждащо.

Протестиращите да отидат В Ирландия за споделяне на опита и да научат ЕС.

за съжаление без тухли няма да постигнем нищо. партиите в парламента има какво да губят. за всички е ясно че атака не влиза в следващият парламент. бсп губят около 7-10%, само дпс - маи нищо не губят. тъи че доброволно няма да се откажат.

Мислехме, че сунити и шиити са най-ненормалните, но тези протестнати и католици май не им отстъпват. И това във второто десетилетие на 21 век! Явно дяволът не спи и работи извънредно!...

И проституиращи по жълтите павета :)

Dir дават идеи?

Дир-нишки при това.

Тук много призовават да се дайства така и тук. Най-добре се пригответе първо за затвора. Полицията не трябва да е прекалено толерантна.

Че винаги, когато една форма на управление стане разрушителна за споменатите цели, право на човеците е да я п роменят или да я забранят, и да създадат ново управление, полагайки неговите основи върху такива принципи, които според тях в най - голяма степен ще повлияят върху тяхната безопасност и тяхното щастие. Всъщност повеля на благоразумието е, че отдавна създаден и управления не бива да бъдат променяни заради незначителни или краткотрайни причини и както може да се съди по досегашния опит че човечеството е по - склонно да страда от търпими злини, отколкото да си оправи положението, премахвайки онези проявления, с които е привикнало. Но когато дълга върволица от измами и грабежи, преследващи неизменно една и съща цел, ясно говори за замисъл, предвиждащ да доведе човеците до абсолютен деспотизъм, то тяхно право и техен дълг е да свалят такова управление и да потърся т нови закрилници за своята безопасност в бъдеще.

Някой да ви спира да направите партия и ако убедите хората, че вие сте решението, да спечелите изборите? Дори БКП се е образувал от сдружение в партия преди повече от 100 години. Може би е тръгнала от работническа партия. Реално комунст се знае, че е бил Ботев по времето на турското робство. Друг е въпроса дали в България е имало истенски комунизъм. Той е прекалено идеалистичен, а хората не са такива и не става без вяра. А капитализма разчита на егоизма и затова е реалистичен.

Оставете доматите и тоалетната хартия и грабвайте тухлите!!!Как не се бях сетила по-рано!или по-добре ПАВЕТА И ТО ЖЪЛТИ!!!!!!:)))))

Само да не е пре Табуто, че там мадами ги редиха преди няколко години по времето на ремонта.

Утре всеки протестиращ с по една тухла, по възможност четворка, за по-сигурно! Театри ще им правим, френски революции и балет. Червено-турските гниди не разбират от изкуство!

Днес в Белфаст, утре и в други градове...

Ето така се прави,а не ,като тук 1 месец гей паради!!! Единствения начин е това - на сила!!! Тези няма да се махнат по друг начин!!! На нашите протести и театри из улиците се смее цял свят,никъде по света не се сваля правителство цял месец!!!!!!!!!!

До 123 Вярно, че е в Ирландия, но е много поучителна!

тъкмо си викам ето една хубава новина, а то било в ирландия...

Как не сме се сетили досега, сигурно протестите щяха да свършат веднага, а ние един месец се влачим по улиците и се правим на интелигентни и толерантни! Нашите комуняги имат дебели кратуни, но все пак........! Тухлите му е майката!

именно - правите се ... и това го знаят всички (дрги хора...)

Трябва да се учим от ирландците, току виж червено-турските депутати ни чули.

Те така се правят протести!

По нашите депутати хвърлим ли тухла, само ще я счупим в дебелите им нагли тикви!