Иранските гвардейци превзеха свързан с Израел търговски кораб

Плавателният съд е бил завзет и отвлечен в Ормузкия проток. Г-7 се ангажира изкъсо с посегателствата върху търговския флот в района, извършвани от подкрепяните от Техеран хуси

Обратно в новината

Коментари - Иранските гвардейци превзеха свързан с Израел търговски кораб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво очаквате от терористи.....еми това е, какво друго.

Тук каквато ще я бъде.....Русия-Украйна ряпа да яде !!! А гръмне ли тук, то това ще удари по Китай и той няма да остане длъжен. Замеси ли се и от страна на Китай, то Корея няма да пропусне и се заформя една.... Явно няма да мине без ядрено оръжия. Не вярвам Европа да остане настрани.

На САЩ им е изгодно някъде да става бой и те да погат, продавайки оръжие и вдигайки цени. Така се дига стой остта на американската валута, така се списва тяхният вътрешен дълг. Китайците ги съсипват с това, че продават евтино по света., това Америка не може да търпи. Ползва се друга валута освен долар и това за САЩ е убийствено. Затова чрез проксито си Израел те удрят по Иран и приятели, като целта е Китай. Както използваха Украйна, за да ударят по Русия и така да уплашат Европа. Краварите за силни, умни и нагли. Където не им стигне, то Англия помага. За Америка Китай е голям цирей и та ще има война и то каква. Сега се бие и се ползват прокита.

мангусти против ционистките гупти.......приемам залози........еврогеймблинг АД....

Гюптите са мигранти от индийската територия ЦИНГА. Египти не са Гюпти, както Ненцы не Немцы, блядь.

им св1тът не се върти около тях може да просъществува и без тях..... едните и другите са радикали да се тепат.........

Това е чудесна новина, след Садам и Кадафи е време да хвърчат и главите на аятоласите, даже се чудя САЩ защо ги бавят още от 80-те години ония им лазят по нервите и май идва време за оправяне на сметките..

е всите да се тепат и едните и другите.......тва е в гъза на географията.....

Не се радвай на война. Когато мечката се разиграе при комшиите, то при тебе може да заходи. Погледни България, ние и без война сме бедни вече, след толкова демократично крадене.

екстра! Уще един изрод извън храма на обречените юдеи. все пак холокостът си е техна, вътрешна работа! ... Бог с нас

Абсолютно невменяем!

Големи мъже тия, да превземеш търговски кораб!

Така е .. Същото е да трепеш персонал в трети страни от въздуха.

кораби си знаят и овреме бягат... е, някои твърдяха че иранците са ги пленили щото ДжПиЕсът им се е скапал, та американците ходиха на крака в Техеран да се молят на иранците да пуснат американските военни дето се бяха "пообъркали" и бяха влезли ирански води с няколко катера.

Това са санкциите които Иран налага срещу Израел заради наглата агресия на еврейската държава в Палестина. САЩ и ЕС налагат произволно санкции срещу когото си искат от много време. Значи всеки може да го прави. Майната му на ООН.

Иран не признава Израел за държава, така че не може да налага санкции. Отделно иранците нямат нищо общо с арабите. Още повече че са шиити а арабите суните. Миналият месец идилците от Хоросан избиха над 100 иранци в терористичен акт по време на погребение на висш ирански военен. Сунити срещу шиити. Вземи ги вдявай тези неща, преди да блядиш.

Арабския свят е от шиити и сунити. Вторите преобладават. Недоразбрал се обаждаш, че и си вярваш.

не е Държава... значи няма права на държава, значи подлежи на преразпределение;)

Коя арабска държава е шиитска ве, мурук? Единственно в Сирия има шиитски анклави под ПРЯКОТО ИРАНСКО УПРАВЛЕНИЕ.

Работих известно време с човек от Бангладеш, мюсулманин. Говорехме си доста и той ми обясни, че практическа разлика между сунити и шиити НЯМА. Същия твърди, че това е ИЗМИСЛЕНО от ЗАПАДА, за да всяват раздори между самите мюсулмани. Оставам с впечатлението, че в Света някои от управляващите държви и/или ораганизации нарочно създават интриги и след това управляват тези интриги с определена на момента цел. Например, създава се т.нар. Ислямска Държава и след това тя се използва или за терористични актове или се започва някаква военна операция срещу нея. Така се раздвижва примерно оръжейния бизнес. Естествено вътре в подобна организация самите членове изобщо и представа си нямат кой и от къде е финансира, те биват надъхвани в определена посока според нуждите на "финансиста". Като цяло противоречията винаги могат да бъдат подхранени на база на различията. Различия в език, култура, религия, обичаи ... и всичко каквото се сетите. Например, много е лесно да надъхате едни футболни запалянковци срещу други - просто са фенове на различни отбори. Ако платите и малко пари за да се продаде мача и още малко на лудите глави може лесно да постигнете погром в един град. А какво ли остава ако се платят малко пари за да се поставят определени продажни политици и те изпълняват определени поръчки - ами лесно се стига до война.

Че то е на нас не ни пречи да задържим някой америконски кораб и да наложим санкции на САЩ , ама после не ми се мисли...

PEYTSCH

Налага се забраната на ислщма в Европа.

на истината се очакваше по-сериозен отговор от страна на Иран.

Полека лека, без стрес :)

Иран няма нужда да се хаби да води война. Достатъчно е да затвори протока свързващ Персииския залив с Индииския Океан, или т.нар Ормузки проток. От там минава около 40% от нефта транспортиран по море. Ако това се случи, цената на нефта скача, нещо от което в момента Америка се страхува и ще налее пари в руската каса. Ефекта ще по-силен от атомна бомба.

Американците 2 пъти нападат ирански кораби и крадат оръжие. Отвлякха ирански танкер. Ама това не е пиратство. Те били наложили "санкции". Да ама ООН дето налага санкции няма нищо общо. Ето, явно и Иран са наложили "санкции". Ще трябва още няколко еврейски кораба да отвлекат, за да си покрият загубите. Но винаги има и опция да се затвори Ормузкия пролив. Докато "цивилизованите държави" се научат да спазват международното право.

и ще продължават да го правят за удоволствие и просперитет . Иначе ще склушаме "Вай вай алах" от говориътелите

Едва ли този кораб ще е иранският отговор на израелските терористични актове. Предполагам, че ще има и нещо по-така - по-спайси, и по-яркочервено.

да не се стане като Палестинците от Хамас че и те бяха много курназ пък виж какво стана . Ти ли ме удари или сам си паднах

Щот израелците ги е страх да се сбият с Хамас... изтребват цивилните около Хамас, че и те не им стигат та почнаха и прословутите заложници, дето уж искат да освободят, да трепят.

Точно Израелците ги е страх. Поради тази причина те са изкопали тунели и се крият в тях. О не, чакай, май е обратното......

на тунелите под Газа започна през 2005-а година.... когато Израел обяви Блокада на Газа и лиши арабите от храна,вода и електричество, та по тези тунели арабите започнаха да внасят контрабандно това от което еверите бяха решили да ги лишат. Е, те от тогава евреите им имат мерак да ги унишожат... щото им подливат вода в "научно" организирания геноцид който провеждат спрямо арабите още от 1919-а година, тоест повече от век.

То хубаво да откраднеш цял кораб но корабите си имат застраховки за тази цел. А и на Иран ще му се наложи да корабоплава и може да се окаже в много по лошо положение

А бе застраховката много не ме топли защото си чакам сезонната стока от Китай. Ако съм накупил джетове и водни ски не ми трябват да ми идват зимата нали. Ако изобщо дойдат вече де.

топли топли ..иначе губиш вложените пари . а Китайски боклуци можеш винаги да си купиш

Китайска железопътна група обяви, че товарните влакове Китай-Европа са изпълнили 17 000 пътувания през миналата година и са превозили 1,9 милиона контейнери, което е увеличение съответно с 6% и 18% на годишна база. Влаковете по западния коридор суша-море са превозили 860 000 контейнери през годината, което е увеличение от 14% на годишна база. Това се е случило благодарение на подобряването на планирането на железниците, гарантирането на транспортните услуги и координацията на националните и регионалните стратегии. Съвместното насърчаване на висококачественото развитие на инициативата „Един пояс, един път“ е постигнало нови резултати.

Абсолютно сте прав. Кораба е пътувал за Индия. Миналия месец Индия отряза нефтения катетър на Русия. Иран е по-добрия избор на Индия пред Венецуела за доставка на нефт. Рязаните комунисти ще усетят резултата с тотално ембарго на иранския нефт. Ще го отнесе и основния ирански купувач на нефт, Китай, чрез ВТОРИЧНИ САНКЦИИ.

Американците точно така спряха ирански кораб с нефт за Внесуела и го отвлякоха. А от друг (които не беше ирански) преляха нефта защото идвал от Иран. И всичко си беше нормално. Да не говорим на запад колко руски активи прибраха (даже и на частни лица, щото били "близки" до Путин) Та не виждам проблема и сега.

скоро ще видиш много проблеми ...

Венецуела има най-големите запаси на нефт в Света. Чудят се на кого да го продадат, поради амераканските санкции а не да купуват нефт от Иран. Кой ви пише тези опорки, Ванечка?

и американците имат... ама купуват нефт, щот техния боклук трябва да се "облагородява" че да стане на бензин.

Не на бензин - американския е лек и от него излизат мбого бензин, ама процента на тежиките фракции ем алък и нафта йок. Та за това купуват веницуелски за да има за нафта. ото камионите са им на нафта и там п едно време цената на нафтата беше в небесата.

Масово в САЩ се продава БИОДИЗЕЛ с 20 процента дизел получен не от петрол. Зареждал съм ПРЕМИУМ ДИЗЕЛ с биодизел - мотора работи като че ли гори бензин Шел 93.

Абе не много отдавна САЩ-исаните по същият начин взеха кораб с иранско оръжие на борда .... ама тогава се оправдаха, че се борят с международния тероризъм и за това може .... ми и сега така.

Иранската работа ми напомня за един виц : Летят си животните в един самолет. По едно време почнало много да друса. Решило зайчето да види какво става в пилотската кабина. Влиза и гледа - в пилотското кресло седи гаргата и ръчка където и падне. – К'во правиш, ма? - пита зайчето. – Ми, еавам се с апаратурата! – Може ли и аз да се еавам? – Може, 'що да не може! Почнало и зайчето да ръчка по копчетата. След малко самолета започнал да пада. Гаргата отворила прозорчето и казала: – А'ре чао, аз отлитам! – Ама, чакай, ма! Аз не мога да летя! - проплакало се зайчето. – Е, като не можеш да летиш, 'що се е*аваш с апаратурата.

Дойдохме си на думата, няма законно-незаконно, няма прави и криви .... има силни и слаби, има можещи и неможещи, има смели и страхливи .... да ти кажа ли Иран от кои са, а да ти кажа ли и Бай Ганьо от кои е!

еврика ..открихте топлата вода ..и големите Американски шамари

Правиш ли разлика между Смели и Вярващи фанатици !? За един преател питам.

пффф

Вместо да призовават да пратя там в международни води малко флота и ще решат проблема. Тъкмо и тренировка ще си направят.

я пазеше бритнаска фрегата... която се изпари на мига щом видя иранските гвардейци.

Беше гнидо резана

Дори Дир-а пусна информация по въпроса... те дали са били там,а?!

международна коалиция от заклети евроатлантици не може да се справи с козари по чехли;)Или статията е твърде дълга и сложна за теб,освен това ти плащат да пишеш,а не да четеш:))))))

Къде точно в Ормуз е станала случката... щот ако е в ирански териториални води то това е "арест", същия като оня на танкерът "Стена Имперо".

Добри новини, дано има още много такива

Кац вместо да пищи като ощипана госпожица, да постъпи като мъж - да прати Цахал да си вземат кораба обратно. Нали са супер-дупер високотехнологична армия. Но май не им стиска. Най-лесно е от далече да пускаш бомби по посолства и да се криеш като мишка, вместо да кажеш - ние бяхме.

пффф

Е, щото Иран атакува с хеликоптер конрейнеровоз... Къде, къде по героично, нали? :)))) Гледай си плакатите с ония дето язди мечки по бозки и не се излагай тука. :)

не им стиска ли ве, смешко ? Точно на евреите ли, дето от 80 год. лупат кухите,арабски кратуни ! Какво да му освобождават на кораба, да не е техен ? Улав ли си или......що не питаш защо иранските чалми,като им затриха генералите, не отидат да се разправят като нападнат Израел, ами извършват мегагеройството да завземат товарен кораб със 25 филипински клечки на борда и да обяват че бил свързан със Израел.Последно хусите бомбиха няк'ъв малайзийски кораб , имаше и китайски обстрелян, дето уж не пипат китайци и москали. Ама тъпи цигани.......стават грешки. Важното е после да обяват, че са нанесли съртоносен удар в сърцето на сатанистите американци и ционисти. Не знам вече дали някой,освен родният русороб, им се връзва, май дори простите араби са по-умни от вас,москалските лизачи.

лупат,щот САЩ е зад тях,ако нямаха тази подкрепа ,богоизбраните да са натирени в някоя газова камера

Някой беше казал, че третата световна ще започне от Иран.

Техеран извършва пиратство и трябва да бъде подложен на санкции заради това, заяви днес израелският външен министър Израел Кац, цитиран от Ройтерс и БТА. А обстрелът на дипломатически сгради какво е? А геноцидът над Палестина? Ама на ционистите всичко им е разрешено според тях явно.

И да попитаме колко жертви има при операцията по превземането на кораба. До колко разбрах от статията няма такива. Изключително кръвожаден е този режим явно...

Тъп по рождение или невеж. Търговските кораби не са въоражени. Моряците не са войници ,не носят оръжие за да оказват съпротива. Ако бяха хеликоптера щеше да се приводни а командосите да ги ядът вече рибите

и какво обстреляли и отстреляли евреите ? Ирански военни, координатори и покровители на Хизбула , терористична организация действаща от Ливан. Тия са следващите , когато евреите приключат със Газа. Ей ги, днес тия орки обстрелваха със Катюши. Нали точно вие,русоробските папагали, крякате постоянно как при всеки ракетен обстрел на пРоссия срещу Украйна занулявате минимум по 20 наемника,5 западни полковници и един натовски генерал. Включително имаше и нИвироятен ракетен удар, разрушил бункер на 300 м (!) под земята и затрил 300 натовски офицери. Егати щаба е било ! Та....зануляването на ирански мърши във Сирия не е ли същото ? А геноцида във Палестина....кой казва че е геноцид ? ХАМАС ли ? Плъховете дето се крият зад цивилни ? 33000 цивилни,основно жени и деца ? Ама иначе руските лизачи, като чуете че 1-2-5-10 цивилни украинци са убити от руска ракета....какво крякате ? Некадърно ПВО, украинците нарочно си убиват своите , за да обвинят руснаците , фейк или са натовски наемници вкл. танк и БТР на 3-тия етаж на блока, а ана тавана - задължително бандеровци.

не се напиняй, а пресметни колко месеца прехвалената Цахал не може да се справи с един Хамас. И да те светна, нямат с какво и ако ги насветкат и Хизбула ще стане мноооого кофти и невъзвратимо.

Театър

каква е разликата между "замразените" (откраднати) средства на Русия и това? никаква, просто тук е в по-малки размери

Чалми ми се струва

Звездите ли ти говорят?

По скоро толкова по скоро.

Добра новина за русоробите. Те мразят християнските държави и припадат по ислямските главорези. Между другото, Путин е евреин, по майка Шеломов.

Неточност, майка му е била курва обслужваща санитарка , бащата се е изпарил веднага, а олигофрена който е хванала за шаран го е пребивал от бой когато се усетил как са го прекарали.

Ми Г-7 просто ей така си взеха 300 милиарда от Русия, не виждам проблем Иран да си вземат разни кораби дето плуват покрай тях, нали!?

Иранските гвардейци скоро ще се охусят

Нахуй

А така